Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 23. kolo

Ve velkém zápase s Plzní dokázala Slavia otočit skóre a zvítězit.

Před zápasem bylo v okolí Edenu cítit napětí. Nejen z velkého mače, ale i z rozpačitých jarních výkonů Slavie. Trenér Trpišovský nedbal mediální kritiky nad přílišným protáčením sestavy a oproti minulému týdnu udělal hned 5 změn. Jistou logiku to mělo, v Budějovicích se zápas sešívaným nevydařil a k dispozici byl třeba uzdravený Hromada, který se na povedeném konci podzimu profiloval v důležitého hráče. Poněkud zvláště působilo stažení Holeše na stopera, ale jen to potvrdilo má slova z diskuse, že na Santose, Ousoua či Kačarabu prostě není spoleh - jsou schopni odehrát výborné zápasy, ale fatální kiks z jejich strany může přijít kdykoliv, což se ne úplně zřídka také dělo.

Úvod zápasu Slavii nevyšel. Po úvodním oťukávání začínala získávat převahu, v tu chvíli ale obrana lacině propadlo a Chorý v tutové pozici nezaváhal. Červenobílí pak ještě přidali na tlaku, ale obraz hry zaplněné ochozy příliš těšit nemohl, neboť připomenul třeba neúspěšné bitvy z Kluží. Výsledkem naší jasné územní převahy tak byly pouze centry do přeplněného vápna, kde naši útoční hráči nezvládali vyhrávat hlavičkové souboje s vyšší a organizovanou obranou Viktorie. Neúčelný tlak k ničemu nevedl a do šaten se zamířilo za stavu 0:1.

Trenéři nečekali a o pauze sáhli k dvojímu střídání. A jak se jim základní sestavu až tak trefit nepodařilo (resp. si rozdílové žolíky pošetřili schválně, ale i tak od základu čekám více než jen čekání na vystřídání), tak nasazením Lingra, Van Burena a následně i M. Juráska trefili jackpot. Stěžejní bylo brzké vyrovnání, kdy jsme se prosadili z rohového kopu. To bych proti vysokému soupeři, který se na standardky zaměřuje a je v nich výborný, nečekal. Pomohla nám i trocha štěstí, kdy plzeňský hráč nadzvedl míč na přední tyči. Olayinka pak potvrdil svůj dobrý výběr místa, viz i dobrá hlavička v první půli. Slavia pak ještě více zapla, k čemuž samozřejmě výrazně přispěla i skvělá kulisa (vulgarity sice nevymizely - což by ale čekal jen absolutně naivní člověk - nicméně jejich poměr k fandění Slavii byl tak 1:9, což byl oproti minulému zápasu, kdy bych to odhadoval skoro 1:1 znatelný pokrok). Plzeň se svou naprosto pasivní taktikou nestíhala a gól visel na vlásku. K radosti Edenu ho v 76. minutě vstřelil po parádní akci Lingr. V závěru se pak za další brankou hnala opět spíše Slavia, Plzeň měla jedinou šanci z ojedinělého brejku, ale před odkrytou brankou zvládl výborně odvrátit na roh Matěj Jurásek.

Dá se tak konstatovat, že Slavia ve sledovaném duelu zvítězila naprosto po zásluze nad pasivní Plzní. Rozhodla skvělá a dominantní druhá půle, ve které hráli stěžejní roli střídající hráči. A vítězství nad přímým konkurentem je v současné situaci v tabulce samozřejmě velmi důležité. Pod příjemným dojmem ze sladkého triumfu bychom ale neměli zapomínat ani na dlouhodobé neduhy Slavie, které na hřišti byly cítit v první půle. Mluvím o skládání základní sestavy, laciných kiksech v obraně i o bezzubém obléhání soupeřova zabetonovaného vápna bez pořádných hlavičkářů. To je třeba řešit, jinak se nárazy z předchozích týdnů mohou opakovat.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Práce měl minimum. Chorý ho prostřelil trochu smolně mezi nohy, ale byla to tutová pozice na malém vápně.

David Douděra - 5 - Energie do zápasu vložil tradičně hodně, nicméně stejně tradičně pokulhávala její účelnost. Douděra zápas odmakal, ale po fotbalové stránce se prosadit nedokázal. Centrům, ve kterých nemá moc dobrou úspěšnost, se spíše vyhýbal a snažil se kombinovat.

Igoh Ogbu - 7 - Za mě výborný výkon. Zvládal těžké souboje a dobře se zapojoval do kombinace a útočení. Herně hodně připomíná Hovorku, jen je větší a těžší, takže je silnější v soubojích. Zároveň je i velmi rychlý. Otázkou tak hlavně bude správné vyhodnocování situací 1 na 1, aby nedocházelo ke kiksům. Pokud to Ogbu zvládne jako v sobotu, tak se nemalé peníze investované do jeho přestupu Slavii jednoznačně vyplatí.

Tomáš Holeš - 6 - Jeho zařazení na stopera mě překvapilo, přeci jen jsem čekal více důvěry v Ousoua, který má předpoklady pro tento post lepší. Na druhou stranu chápu, že trenér chtěl vsadit na spolehlivého hráče s dobrými organizačními schopnostmi. Holeš zápas zvládl nadprůměrně, jediné chyby se dopustil v závěru, když nezvládl odvrátit těžký míč a situaci hasil před odkrytou brankou až M. Jurásek. Naopak plusovým momentem byl jeho skvělý centr do šance Teclovi v první půli.

David Jurásek - 7 - Jeho nejlepší jarní výkon. Svou aktivitou a kvalitou centrů připomněl, proč byl zdejšími fanoušky zvolen nejlepším hráčem podzimu. Snad to nebude jen vlaštovka, nýbrž první náznak trvalejšího návratu do top formy.

Ivan Schranz - 6 - V posledních zápasech jsem s jeho prací v poli spokojen. V tom vždy býval slabší, ale na jaře se mu herně daří a je nadprůměrný. Škoda jen, že se zatím příliš nedostává do zakončení, což patří k jeho silným stránkám.

Jakub Hromada - 5 - Za jeho návrat jsem velmi rád. Holeš je spolehlivý a kvalitní hráč, ale z mého pohledu je Hromada na postu defenzivního záložníka pohyblivější. Tentokrát Kuba přispěl k velké převaze v poli, nicméně po pauze ještě nebyl v topu. Kombinačně dopředu nebyl výrazný a u inkasované branky mohl lépe přebrat hráče ve vápně, i když ke zmatkům došlo v návaznosti na vypuštění hráče u Oscara.

Petr Ševčík - 8 - V nedávné době jsem ho trochu hanil přirovnáním k Lukáši Jarolímovi s tím, že jen rozdělují (či rozdělovali) míče do stran. Ševčík "reagoval" svým jasně nejlepším jarním výkonem. Neříkám, že dával kolmé a geniální přihrávky jako Stanciu, ale s Plzní byl doslova naším motorem v záloze. Hodně toho naběhal, velmi dobře kombinoval a bral na sebe i centry. Plusem pak bylo, že se i nebál zakončit - jeho ránu skvělým zákrokem nadzvednul Staněk na roh.

Oscar Dorley - 6 - Zaváhal u inkasované branky, když nenabral svého hráče. Tím rozjel zmatky v naší obraně a Plzeň navíc vše vyřešila dobře. Postupem času ale šel nahoru. Přispěl k naší dominantní hře a měl několik výborných přihrávek - jako když se zapojil do akce u vítězného gólu.

Peter Olayinka - 7 - K jeho hře lze mít často oprávněné výhrady, nicméně už jen svou produktivitou Olayinka dokazuje, že je nadále velmi důležitým článkem naší základní sestavy. Proti Plzni si dvakrát skvěle našel místo při standardce a podruhé z toho byla zásadní vyrovnávací branka. Navíc se mu tentokrát dařilo i herně.

Stanislav Tecl - 4 - V základní sestavě jsem ho očekával a svou práci si odvedl, nicméně vlastní stín nepřekročil. Zápas odmakal a občas podržel míč, ale v soubojích s Hejdou většinou tahal za kratší konec a ani ve vápně soupeře nebyl nebezpečný. S jedinou výjimkou, kdy po Holešově skvělém centru pálil v těžké pozici nad.

Ondřej Lingr - 8 - V sobotu mu zápas sedl. Nejen, že ho rozhodl, ale zároveň byl výborný i po herní stránce. Makal, měl velký akční radius, dařilo se mu a byl nebezpečný. Dost možná hráč zápasu, i když jsme v našem dresu viděli i jiné povedené výkony.

Mick van Buren - 7 - Očekávané a velmi povedené střídání. Byl stejně jako Tecl aktivní, nicméně rozdíl byl v kvalitě provedení. Van Buren působil mnohem pohyblivějším dojmem a obrana soupeře s ním měla velké potíže. Dobře se mu tentokrát dařilo i v kombinaci a práci s míčem. Kdyby Lingr nedal gól, tak se pískala penalta po faulu Hejdy právě na Micka.

Matěj Jurásek - 8 - Další vynikající střídání. Až je při jeho schopnostech škoda, že Matějovi se - podobně jako Van Burenovi - daří spíše jen jako žolíkovi a už ne tolik od začátku. Každopádně proti Plzni byl mladší Jurásek u rozdílových momentů. Dvakrát skvěle zatáhl míč do vápna a byla z toho vítězná trefa Lingra. Směrem dozadu zase příkladně dohrál situaci a odvrátil míč před soupeřem a odkrytou brankou na roh. To byla jediná situace, kdy mohla Viktoria srovnat.

Lukáš Masopust - 6 - Odehrál hraniční počet minut, ale po zranění si pochvalu za tohle střídání zaslouží. Jednou dobře centroval a zapojil se i do akce při vítězné brance. Energií a pohybem se teď s Douděrou měřit nemůže, ale Lukáš ukázal, že ještě významnější může být kvalita provedení akce.

Taras Kačaraba není hodnocen, protože hrál příliš krátce.

23. - Sobota 11. 03. 2023 18:00

Fortuna liga, 2022/2023
2 - 1
0 - 1
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

50. Peter Olayinka
76. Ondřej Lingr

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

16. Chorý

Komentáře (130)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    knl66 (přítel SN)     před rokem 13.03.2023 10:56 |  
    33 0

    Sám píšeš "obrana lacině propadla", ale pak zmiňuješ jen Oscara. Přitom chyba byla opravdu v celé obranné řadě - tam míč nezachytil ani Holeš, ani Ogbu (kolem kterého šel míč hodně těsně).
    Říkejte si co chcete, ale Peter Olayinka bude setsakra chybět. Ten kluk jednou útočí, za pár vteřin brání u našeho vápna, za chvíli střílí, pak stíhá protihráče, burcuje, hecuje, nic nevypustí, pár minut před koncem tam organizuje spoluhráče, aby se zkrátilo hřiště... A jeho spontánní radost, ať už po vstřelení branky nebo po konci zápasu, to fakt vypadalo, že se chce rozloučit ziskem double. Bude chybět.


    Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 10:56) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 11:01 |  
      4 0

      Obranou jsem myslel celé bránění mužstva, nejen obrannou čtveřici. Prostě totální fotbal - všichni útočí, všichni brání. :)

      Inkasovaný gól byl souběh našich chyb a velmi dobrého provedení od Plzně. Nejvíc bych za to vinil právě Oscara (i když se nedá říct, že to od něj byl úplně nějaký fatální kiks, v podstatě se "jen" vyprdl na svého hráče kousek od půlky), který načal zmatky, pak už hráči přebíhali a bylo to těžké, i když se to dalo zvládnout líp.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Myšák     před rokem 13.03.2023 12:33 |  
      0 3

      Ode mne máš palec nahoru, akorát v poslední době moc komentuje rozhodčí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Morb     před rokem 13.03.2023 13:03 |  
      3 2

      Docela bych ocenil informaci o tom, jakým způsobem probíhalo u nás to jeho prodlužování/neprodlužování smlouvy. V podcastu se naznačovalo, že to nebylo úplně košér, ale z jaký strany a jak to probíhalo tam nikdo neřekl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Ivan     před rokem 13.03.2023 13:27 |  
        9 0

        Tvrdík na tiskovce řekl, že se Slavia v posledních letech vydává cestou udržitelnosti a proto jsme finančně nemohli konkurovat nabídce Zvezdy. Takové vysvětlení chápu z pozice klubu i hráče, takže nevidím důvod nad tím dál spekulovat.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Steevee     před rokem 13.03.2023 10:57 |  
    8 24

    Zdravím Alanore. Vůbec nechápu tu kritiku Tecla, to, že dostal nejnižší známku ze všech nebo tvé glosy, cituji:

    "...obraz hry (v první půli) těšit nemohl..."

    "...od základu čekám víc než jen čekání na vystřídání..."

    nebo "...dlouhodobé neduhy....v podobě skládání základní sestavy..."

    Protože od včerejška tady mně, úplnýmu blbečkovi, velká přesila vysvětlila, že herně bezzubě projebat poločas a potom se lopotit s obratem, je prostě famózní taktika, která v sobotu do puntíku vyšla...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 11:03 |  
      21 3

      Jo, já chápu, že trenéři se střídáníma kalkulovali a soupeře si připravovali. Ale ten základ by měl fungovat líp a očividně ho z těch rotací moc nemůžou trefit. Otáčení je v našem případě totálně riskantní a nejlepší by bylo, aby fungoval základ, my dali první gól a utkání dovedli k výhře pokud možno jistě a bez nervů. :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Steevee     před rokem 13.03.2023 11:16 |  
        20 11

        Děkuju za reakci, ten můj původní příspěvek byl samozřejmě silně ironický. JiT to samozřejmě "nějak vidí" a na české poměry je to fotbalový génius. Nemám ambici se s ním ani z procenta rovnat. Ani v teoretické rovině. Ale takhle dlouhodobě prostě hrát nelze. O co líp to vypadá, když to ve druhém poločase urveme , o to hloupěji to vypadá, když ne. A že takových případů za poslední řekněme dva roky bylo. Vážně by mě hrozně zajímala místní diskuze, kdyby se to v sobotu dohrálo na 0:1, nebo řekněme 1:1. 90% (a to jsem radši při zdi) příspěvků by bylo o tom, jak to Jindřich (opět) prokoučoval s Teclem v základu atd. Teď budou houfy psát o tom, jak se přesně vědělo, co se dělá. Proboha. To ti lidi nemyslí vážně. Prostě nemůžou. Myslím, že o fotbalovém světě mám přehled poměrně dobrý. Ne skvělý, ale dobrý. A opravdu, ale opravdu neznám tým, který nechává vědomě (!) nějakého nebo dokonce nějaké své hráče, kteří by patřili do základu, úmyslně (!) na lavičce s tím, že to rozhodnou v závěru. To je TAK absurdní, že vlastně vůbec nevím, proč to tady sepisuju. Když mi tuhle stupiditu tihle mudrlanti s klidem zopakují znova...

        Se třeba hodně divím, proč McDavid nehraje v Edmontonu čtvrtou lajnu a neodehraje tři minuty v první půlce zápasu. Vždyť by byl v závěru tak svěží. Tolik gólů by dal!:-) Nebo proč jsou ti trenéři v PSG tak hloupí, že pořád tupě cpou všechny ty Leoše, Kyliány a Neymary do základu. Kdyby je tam pouštěli až do unavené obrany, tak už mají ty Ligy mistrů za posledních pět let tak čtyři. Minimálně!

        Ne, oukej, jsem jízlivej a zlej a zase to jistě schytám. Naučím se s tím žít. Ale asi zatím nějak nejsem schopnej absorbovat a ignorovat něco tak hloupýho, co tady lidi pravidelně, pochopitelně moudří po boji, pouští do éteru...


        Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 11:19) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 11:20 |  
          3 2

          Mně to došlo, že to myslíš ironicky. Já jsem tím spíš už dopředu argumentoval těm, kteří tě v jiné diskusi cupovali. :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          rak (přítel SN)     před rokem 13.03.2023 12:35 |  
          12 1

          Nikdo nechce první poločas jen čekat. Ti hráči, kteří hrají v základu by to měli zvládnout také. Ukázalo se ale už mnohokrát, že tito střídající (zejména Mick, ale i Lingr) dovedou přinést do zápasu výraznou energii a to zejména v domácích zápasech a třeba i zlomit zápas. Když nastoupí od začátku, tak to prakticky nikdy není úplně ono. Nevím, proč nevyužívat něco, co funguje. Na jaře už minimálně třikrát a i dříve. Je to velmi silný faktor a já bych ho klidně využíval i dál. Samozřejmě, když hrají jen poločas, tak do toho také mohou koncentrovat i veškerou energii a tím je to posílené. Máme dostatečný kádr na to, abychom to mohli dělat. Jak říkal trenér, přínos hráče se neměří jen počtem jeho minut na hřišti.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            japhy     před rokem 13.03.2023 14:01 |  
            7 0

            Konec podzimu hrál Lingr na podhrotu skoro pořád v základu a čísla měl výborný. A v Liberci Mick tu produktivitu taky asi nehonil z lavičky.
            OK, nejsme Liberec a MvB má opravdu dar to rozjet ihned po vystřídání, což většina neumí, tak toho chceme využívat. Jenže nesmíš kvůli tomu zabít první poločas, což nám se teď stalo (zase). Kvalita tam musí být od začátku, hladovej Mick se i tak dá vypustit.
            Píšeš, že i tenhle základ to měl dát. Náš ofenzivní střed byl Hromada - Oscar - Tecl. Ševa většinu času buď mezi stoperama nebo centroval ze strany. Proti Plzni, která sice nehraje nic moc, ale zataženej blok ji jde výborně. Ten vzpomínanej podzim jsme ofenzivní střed měli Oscar - Lingr - Jurečka (Sor), podle mě to je obrovskej rozdíl. Nechtějme po hráčích dlouhodobě zázraky na postech, co nejsou pro ně.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Lunaris     před rokem 15.03.2023 12:58 |  
          0 0

          Stýve, to chce klid.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 11:08 |  
    12 6

    Ještě se vyjádřím k rozhodčímu Černému. Za mě zápas zvládl. Pískal rovinu na obě strany, nenechal si do toho moc kecat (což ale bylo i zlepšeným chováním hráčů po té kampani) a hru relativně rozumně pouštěl.

    O výborném výkonu bych ale nemluvil kvůli žlutým kartám, kde byl Černý úplně mimo. Hned na začátku byly jasné zákroky Olayinky a Hejdy, ale v prvních minutách se v české lize prasárny promíjí bez karet (tady by se hodil emotikon *facepalm*). Karta Kalvacha pak asi ok, dala se dát, ale intenzita oproti stejnému zákroku Hejdy tak poloviční. Žlutá pro M. Juráska pak byla vyloženě vtip. V kontextu zápasu to byl lehký faul tělem. Naopak skluz zezadu bez míče a v nadějné akci u naší lavičky, která se pak rozčilovala, se nepochopitelně po výhodě obešel bez karty. Stejně tak na začátku zastavil nadějně se rozvíjející akci Holeš a taky to byl podle mě učebnicový zákrok na žlutou.


    Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 11:11) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      kjandourek (admin)     před rokem 13.03.2023 11:14 |  
      20 2

      Já bych tedy přidal žlutou pro Schranze, kterému dal žlutou za to, že po ošetření vběhl na plochu bez pokynu a přitom v TV je viděl, že směrem k němu naznačil gesto, kterým rozhodčí běžně pouští ošetřeného hráče zpátky do hry.... můžeme se tedy bavit o tom, jestli to gesto tedy nemyslel na někoho jiného (jestli třeba nenaznačoval po souboji někomu aby vstal), ale tohle byl prostě bizár...

      https://twitter.com/BlogSlavisty/status/1635013003098849281

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 11:18 |  
        16 0

        Souhlas, jen to člověk na stadionu nezaznamená, jak to bylo. Ale mně hlavně vadí to promíjení prasení nebo taktických faulů zastavující nadějné akce. To ničí fotbal a podle pravidel to jsou jasné žluté karty. A on pustí bez karty pět učebnicových situací a pak dává karty za poloviční zákroky.


        Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 11:18) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        wimpy     před rokem 13.03.2023 11:19 |  
        5 0

        Tak má sudí tik, no. Osobně jsem se bál, že mu dá redku, Schranz vypadal, že mu ji natáhne. :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Steevee     před rokem 13.03.2023 11:38 |  
        2 7

        Nechci Ivanovi křivdit, z toho záběru to není stoprocentně průkazné, ale přijde mi, že Černý se dívá zřetelně "hodně mimo" Schranze. O dvacet metrů. A ten, dost pravděpodobně v zápalu boje, víc "chtěl, aby to bylo gesto pro něho", než že to reálně bylo gesto pro něho.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Ragnarok     před rokem 13.03.2023 11:57 |  
        1 1

        Dotaz na tři momenty, neviděl jsem v TV:
        Sražení Klimentem? Nebyla žlutá.
        Noha proti Ševčíkovi 1. poločas u 113? Nebyla karta.
        Ruka při střele nevím koho? 2. poločas.

        Díky moc.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Ragnarok     před rokem 13.03.2023 11:59 |  
          5 1

          A ještě prudké vražení do Juráska při brejku. Ani nepískal a naznačoval tělo.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            knl66 (přítel SN)     před rokem 13.03.2023 12:15 |  
            6 1

            Jo, a jak výše zmíněno, Matěj pak za mnohem menší vražení dostal žlutou... Ještě mě zarazilo, kterak útočíme proti Jihu, jdeme v protiútoku snad ve dvou, vpravo tam našeho sejmou, míš se sice dostane zase k nám, ale sudí nepíská a ukazuje výhodu, ačkoliv u vápna je v tu chvíli už asi sedm Plzeňáků a jen jeden náš (teď si nevzpomenu na jméno). To byla teda setsakra výhoda! To byl z mého pohledu faul na žlutou za slibně se rozvíjející útočnou akci.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Alfabet     před rokem 13.03.2023 15:49 |  
      8 1

      Dosud se nikdo nezabýval faulem na MvB těsně před Lingiho gólem. Jasně - gól převážil, ale kdyby nepadl? Pískal by sudí penaltu? Penaltový faul to jednoznačně byl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        wimpy     před rokem 13.03.2023 15:52 |  
        7 1

        To by snad nešlo nepísknout ani proti Plzni. I když...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      vršek     před rokem 13.03.2023 16:00 |  
      13 2

      Pokud by rozhodčí Černý pískal rovinu nemohl by zápas skončit poměrem "karet" 3 : 2.
      Navíc ve srovnání, za co dostali karty naši hráči jsou dvě karty pro Plzeň opravdu výsměchem. První žlutou kartou měl být zcela jednoznačně napomenut Hejda, tak jak píšete, již v úvodu zápasu - že v prvních minutách se i v české lize karty udělují udělují, jsme se mohli přesvědčit v 8. minutě v sobotu ve Vítkovicích....no, jiné týmy jiný přístup.
      To se to pak Hejdovi hraje. Může být označován za klíčového hráče Plzně.... Jak je možné, že při našem druhém gólu není Hejda potrestán žlutou kartou za podražení Van Burena ve vyložené pozici? Jak je možné, že není Hejda napomenut ani v úplném závěru zápasu, kdy zcela bez možnosti hrát míč v plném běhu bez snahy zbrzdit či uhnout protihráči trefí Juráska? No, Ty žluté karty totiž ovlivňují intenzitu hry jednotlivců v zápase, ale také možnost nasazování hráčů v zápasech dalších! Jde o dvojí ovlivňování soutěže!
      Dalším příkladem toho jak dobře Černý pískal je žlutá karta pro Juráska v 72. minutě za běžné vražení do protihráče. Přísné, ale budiž... Avšak jak je možné, že o minutu později není žlutou kartou napomenut hráč soupeře po naprosto identickém zákroku právě na Juráska?
      Vběhl Schranz skutečně do hřiště bez posvěcení rozhodčích? I v tv přenosu v komentáři zazní , že byl do hry již vpuštěn, ale posléze je komentář opraven po rozhodnutí Černého udělit kartu. Navíc, proč rozhodčí přerušuje hru až po té "kose" na Schranze....
      Jak je možné, že není žlutou kartou napomenut plzeňský hráč po faulu na Ševčíka při našem protiútoku. Je ponechána výhoda, ale žlutá karta opět nikde....no, měli jsme přece výhodu....to stačí....
      Žlutá karta pro Holeše - jistě hráč po odpískání má nechat míč míčem , ale pokud dostal kartu Holeš, tak už se těším, jak bude naše liga nyní pískána a zdržovací taktika hráčů bude brzy ze hry zcela vymístěna. No, Černý se proti zdržovací taktice opravdu výrazně vymezil i závěru zápasu, kdy před Kolářovým výkopem ihned běží přes půl hřiště upozornit našeho gólmana, že takhle tedy ne? No, že se celou první půli musíme dívat na otálení Staňka před každým výkopem a vidět poklepávání Černého na hodinky, aby byly na konci poločasu nastaveny 3 minuty mně přijde jako "poněkud" rozdílný metr.
      Musím zmínit ještě jednu věc, které naprosto nerozumím a vadí mi.
      Jsem poměrně častým kritikem našeho trenéra ohledně jeho "strategické míchání" sestavou.
      Už při přečtení sestavy jsem byl spokojen s tím, že vlastně dal za pravdu Šmicrovi, a postavil tým tak, aby základní sestava mohla konečně hrát fotbal a hra byla založena na zažitých mechanismech a souhře. Možná i proto hrál na hrotu Tecl... Musím uznat i to, že střídání do druhé půle zápas rozhodlo v náš prospěch a my všichni jsme mohli stadion opouštět s nadšením nejen z vítězství, ale i z výkonu Slavie. Konečně.
      Čemu však naprosto nerozumím je vyjádření našeho trenéra k výkonu rozhodčího. Proč? Proč?
      Proč se tedy naše lavička v průběhu druhého poločasu několikrát rozčiluje, když rozhodčí píská dobře a objektivně? Když už nejsme schopni se alespoň zmínit o žlutých kartách pro naše hráče, proč se k výkonu rozhodčího vyjadřujeme pochvalně - no, zřejmě jsme dohráli bez zraněných , vyloučených a Kolář taky nedostal za "zdržování" žlutou.....

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Martin 58     před rokem 13.03.2023 19:18 |  
        5 0

        Všechny poznatky zcela souzní s mými, které jsem nabyl pohledem z hlediště a následným shlédnutím záznamu. Karta Holešovi za 3 vteřinové zdržování a "vyhrůžky" Kolimu jsou v porovnání se záměrným zdržováním Staňka od samého začátku úplným výsměchem, Rozhodčí svým rozhodováním může ovlivnit tempo zápasu a atraktivitu pro diváky. To by mělo znamenat, že není shovívavý k liknavému rozehrání míče, který se dostal mimo hru. Tady je obyčejné nastavení času, navíc velmi subjektivně a někdy i manipulativně prováděné, k ničemu. Toto často nemají možnost zaznamenat televizní diváci, protože režisér v nějakém hledání míče, přenášení z místa na místo a urovnávání před odkopem, který následuje po 10 vteřinovém "rozmyslu", nevidí nic poutavého a v takových chvílích nechá kamery brouzdat někde jinde, pohledem na trenéry, do hlediště anebo opakovačkami.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Hesmir (přítel SN)     před rokem 14.03.2023 09:43 |  
        3 0

        Vyjmenoval jsi to přesně. Ono není potřeba ani dát 2-3 červené. Ale jinak by se panu Hejdovi hrálo s kartou na triku od 30minuty, než celý zápas bez ní. Taky by se to projevilo pravděpodobně ve skóre...

  4. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    MIKr.8     před rokem 13.03.2023 11:09 |  
    9 4

    David Douděra - říkám si nakolik ho kritizujeme právem a nakolik mu škodí naše velký očekávání. Přicházel jako náhrada za Baha, který jak ukazoval u nás, i teď v Benfice, je jiná liga a možná náš nejlepší krajní obránce v historii (v lize minulé sezoně 3+9, v té předchozí 1+4, tj. za 43 zápasů 17 bodů). Taky Douděra přicházel jako produktivní hráč, když v minulé sezoně měl skvostnou bilanci 10+4.

    Douděra asi nikdy nebude mít centry jako Bah nebo Jurásek, na druhou stranu je i letos produktivní (3+1). Možná se to nezdá, ale takovej Béřa jen dvakrát dosáhl na stejný nebo lepší čísla 18/19 2+2, 20/21 3+3 a Cuf jen v první sezoně 18/19 3+3.

    Myslím, že Douděra může nahradit právě Béřu - spolehlivej bek, který občas přidá nějaký čísla (myslím, že může být výrazně produktivnější než Béřa), ale zároveň po něm nebude taková sháňka ze zahraničí, takže by u nás mohl dlouhodobě vydržet.

    Čísla sice nelžou, ale je zase pravda, že překvapivě dobrý sezony měli třeba i Vitali Trubila, který ve dvou sezonách získal 1+4 a 2+4, nebo Milan Nitrianský 12/13 4+2 a 13/14 dokonce 0+8. Je tak otázkou, jestli Douděra moje očekávání naplní, nebo se po jedné sezoně ukáže, že už se nemá kam posouvat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 11:15 |  
      12 1

      Neber v úvahu jen útočná čísla, ale i bránění. V tom byli Coufal a Bořil ve formě top. Nedá se říct, že by byl Douděra dopředu celkově špatný, jen má špatné centry. Ale problém je to v kombinaci s jeho průměrným bráněním. Na ligu to je celkově nadprůměr, na Evropu je pak pravý bek spíš slabina. A samozřejmě je to o to víc vidět v tom srovnání s top hráči Coufalem a Bahem i s Juráskem na druhé straně, který je prostě lepší jak dopředu, tak dozadu a je mladší.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Morb     před rokem 13.03.2023 13:10 |  
      2 0

      Pravda je, že alternativou za Douděru je Pech. Toho jsem viděl pořádně zatím jen jednou, v Teplicích. A tam to nemělo parametry ani na tu ligu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Ragnarok     před rokem 13.03.2023 16:36 |  
        1 1

        Pech asi za b zadna hitparada. Bohuzel.

  5. Celkově podhodnoceno,

    Slávista 51     před rokem 13.03.2023 11:17 |  
    3 14

    až na jednoho.
    !

  6. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    SKEP     před rokem 13.03.2023 11:31 |  
    4 4

    Podobně jako v ČB jsme inkasovali po naší standardní situaci. Naprosto zbytečná branka nese podpisy D. Juráska a Oscara. Tři precizní žongly, které Jurásek vystřihnul před autovým vhazováním, by sice ocenil i náročný kouč Rada, ovšem z dalšiho průběhu akce by ho patrně klepla pepka.
    Jurásek hodil vysoký míč na Oscara, ten ho však nedokázal hlavou prodloužit. O odražený balón poté svedli souboj Jurásek s Kopicen. I když Jurásek Kopice efektně složil jak Bivoj kance, důležitý souboj prohrál a de facto se vyřadil ze hry. Z prostoru, v němž Jurásek chyběl, přišel gólový centr. Úplně příkladný nebyl ani návrat Oscara, u něhož vše začalo a který se místo rychlé zpátečky hlásil jak šprt na základce
    Dále kvituji, že v hodnocení zaznělo, jak M. Jurásek uklidil míč před Havlem. Takové zákroky jsou nesmírně důležité, ale málokterý fanoušek je dokáže ocenit. Spíš je bere jako samozřejmost.


    Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 14:38) . Zobrazit původní komentář

  7. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    první rytíř     před rokem 13.03.2023 11:59 |  
    2 3

    Jen malá poznámka. Zdá se mi, že Ševčíkovu ránu vytěsnil plzeňský gólman a jemu připisovanou prudkou ránu, která by pravděpodobně skončila v brance a kterou tečoval plzeňský bek vyslal Oskar.

  8. hodnocení

    žbl68     před rokem 13.03.2023 12:03 |  
    3 1

    ok, rozhodčí v normě
    ted 3 body z liberce

  9. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Harvey     před rokem 13.03.2023 12:35 |  
    1 12

    Proč má Ousou lepší předpoklady pro post stopera než Holeš? Fyzická síla, rychlost, čtení hry, použití těla v soubojích, zkušenosti, menší excentričnost. V tom všem je Holeš lepší než Ousou, mnohdy velice výrazně. Rozehrávku mají minimálně vyrovnanou. V čem má tedy Ousou lepší předpoklady pro post stopera než Holeš nehledíme-li na potenciál prodeje hráče.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 12:46 |  
      25 6

      Za mě je Ousou rychlejší, má lepší výskok a má podle mě i lepší postavu do soubojů (má o 6 cm a 5 kg víc), i když tam to je i o zkušenostech a Holeš umí tělem hrát velmi dobře.

      Obecně mi přijde, že má Ousou velmi zajímavé předpoklady. A když jim oběma zápas sedne, tak bude mnohem dominantnější než Holeš. Ale těch excesů má docela dost a kromě toho je i psychicky labilní, že když kiksne jednou, tak pak je klidně mimo celý zápas.

      Takže rozhodnutí trenéra chápu, horší mi to přijde z hlediska práce sportovního ředitele. Že si sem vezmeš Ousoua s Kačarabou, dva roky tu hrají, pracuješ na nich a pak stejně zjistíš, že tam dáš radši nouzovou variantu mimo původní post. Santos to samé v bledě modrém, jen v kratším čase a za větší prachy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Harvey     před rokem 13.03.2023 12:56 |  
        3 15

        Nesouhlasím prakticky s ničím v tvém srovnání Ousoua a Holeše. Nikdy jsem neviděl Ousoua se vrátit do souboje tak rychle jako to umí Holeš. U té rychlosti je to blbost už z toho pohledu, že Holeš je původně krajní bek, což je pozice, kde je rychlost prakticky první v popisu práce. A s tou postavou si děláš srandu ne? Holeš je absolutní robocop a Ousou takovej lehkej nadprůměr ligy.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 13:00 |  
          26 7

          Tak se neshodneme. Holeš byl právě přeškolený do středu zálohy proto, že realizáku nevyhovovala jeho intenzita hry, která je na krajním obránci v našem systému maximální.

          Ale je to zajímavé téma, že se neshodneme na exaktní věci, jako je rychlost. :)

          Jak to vidíte ostatní? Palec nahoru = Ousou je rychlejší než Holeš, palec dolů = Holeš je rychlejší než Ousou.

          P. S. Možná by se ten můj názor na ně dal dobře demonstrovat na inkasovaném gólu v Budějovicích. Být Holeš v pozici Ousoua, tak mu Adediran nadělí o dobré 2 metry víc. Ale být tam v reálu Holeš na stoperu, tak právě nikdy v pozici Ousoua nebude a bude mít mnohem lepší postavení, aby mu soupeř nepláchl.


          Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 13:12) . Zobrazit původní komentář

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Hojik     před rokem 13.03.2023 14:57 |  
            1 0

            Ale nebyl a už se nikdy nedozvíme zda by ten gól padl.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Hesmir (přítel SN)     před rokem 14.03.2023 09:55 |  
            1 1

            A nepřeškolil se Holeš na DZ drobátko z jiného důvodu? Třeba proto, že byl na pravém bekovi dvojka za repre Cufem? A protože oproti mnoha hráčům v kádru má Holeš přehled ve hře a odešel nám z DZ jistý Souček?

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Hesmir (přítel SN)     před rokem 14.03.2023 10:05 |  
          1 1

          A co když ani u jednoho ze sedících stoperů není problém ten, že by nebyli kvalitní, ale že nejsou Kúdela? Myšleno šéf. Ten malej tichej, vedle kterého kraloval Deli, Ngadeu, Hovorka... Zima. Holeš by tuhle pozici na mne mohl ustát a na stoperu ji hrát podobně jako Kudy dalších 6let. Ve 30 už nikam neuteče, a oproti Kudymu má dynamiku, se kterou v zápasech se spodkem tabulky může hrát DZ, a na stoperech nechat prostor pro další stopery. Z nových má potenciál být tou "tichou silou" až Ogbu. Proto tam hraje, aby to nasál. Eda byl frajer vedle "stojím ve vápně a mám Fergioho fén" Hejdy. Taras měl v Liberci "beka" Mikulu a mladšího Köstla, kdy oba jsou příkladní psi obranáři, a on tak měl taky klid na výpady vpřed.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    doors     před rokem 13.03.2023 13:01 |  
    1 5

    Tak nějak víceméně souhlas. Jen je podle mě škoda, že místo Holeše, který prostě je v záloze lepší, nehrál Ousou. Plzeň by zvládl. Uměl bych si představit pak zálohu Holeš, Hromada - Ševčík. Ale hlavní je vítězství a hra ve II. poločase.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      mig52     před rokem 13.03.2023 13:15 |  
      8 1

      U Ousoua také nevíš, kdy zkratuje. V tomto zápase by to bylo fatální a tak JiT zřejmě upřednostnil jistotu!

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        japhy     před rokem 13.03.2023 13:31 |  
        6 0

        Jo, a pak ta jistota připraví skorotutovku soupeře ve druhý půli :) Ale jinak nic proti, jsem přesvědčenej, že Ousou by taky něco zvrtal, stopeři byli na míči hodně často a hodně vysoko.
        Já jsem ale ke stoperům dost smířlivej, pořád tvrdím, že u nás je tenhle post za trest (spolu s útokem). Jen ten Santos se mi extra nepozdává.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          El Greco     před rokem 14.03.2023 22:47 |  
          3 0

          Přesně, stoper u nás, to je za trest:)
          Vzhledem k systému hry a k tomu, jak na to logicky reagují soupeři, to máš během zápasu 50:50, že budeš za blbce - vyskytne se v situaci, kdy v reálu nemáš vůbec šanci, když nechceš červenou a tu nechceš - JiT neustále zdůrazňuje, že hlavně bez ní. Viz Aiham v Budějkách.
          Silnej, rychlej útočník dostane míč do dobrého prostoru, a když to neposere, už se k míči ani ke hře tělem nedostaneš.

          Velmi často se nám stává, že jeden hráč chybí - beky máme vysoko, záloha se vysune, ztratíme balón před šestnáctkou soupeře a je to.

          Doufám, že se vrátí Aiham. Jindrův tah teď chápu, ale fakt jen jako výjimku. (A taky chybělo malinko a všichni zase nadáváme, tentokrát Holimu.) Aiham na to má, i musí mít - brali jsme ho, aby šel během pár let dál, abyste dál byly tým, co umí poslat mladý kluky, třeba že Skandinávie do lepších lig. Proto k nám teď přišel Zefris. Prostě jsme přestupní tým.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Betynka58     před rokem 13.03.2023 13:18 |  
    24 0

    Pro mne zcela zásadním momentem sobotního mače byla ta Oscarova patička M. Juráskovi před druhým gólem, tu jsem si vychutnával několikrát - takové fotbalové parády se neomrzí! Tady Oscar opět předvedl, že je jedním z našich nejtechničtějších hráčů.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Martin 58     před rokem 13.03.2023 18:50 |  
      5 0

      Upřesňuji: Oscar není jedním z našich nejtechničtějších hráčů, Oscar je náš nejtechničtější hráč, navíc se skvělým viděním a reagováním na to, co se na hřišti děje. Promiň Betynko58.

  12. Hodnocení slávistů - 23. kolo.

    Myšák     před rokem 13.03.2023 13:35 |  
    7 1

    Jó ty emoce, to je strašná věc, já jsem si to užíval a celou první půli jsem šílel ale nepřestával jsem věřit a nakonec se mi povedlo trefit tip. Ale to je vedlejší. Mne akorát udivilo, jak někteří známí lidé z tohoto fóra hned propadli zoufalství a po prvním gólu hned chtěli výměnu trenéra. Chtělo by to alespoň počkat, až zápas skončí a pak s čistou hlavou napsat, co o tom myslím. Naděje umírá naposled.
    Musím se smát sám sobě : Hrozně se bavím, když se dívám na italskou nebo španělskou ligu, co tam vyvádějí ti jejich trenéři, to je senzace! Takovou pantomimu a klauniádu by dokázal málokdo, no a já jsem nemlich to samé!!!

  13. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    cvočkař Danda     před rokem 13.03.2023 13:45 |  
    4 4

    Ahoj Slavisti,jak jsem psal po nepovedeném zápase ČB,tak se i stalo.Výkon byl fantastický,zápas strhující a od památného vyřazení Sevilly jsem si fotbal víc neužil.Škoda,že jsme prohráli los a branky padaly před tribunou jih.Mám permici na sektor 113,takže jsem to viděl z dálky,což nijak nesnižovalo radost a euforii.S hodnocením 1.půle moc nesouhlasím,plíseň se dostala asi 3krát za pùlku hřiště,bohužel vyťęžila z toho gól.U všech hráčů mám vyšší hodnocení,s vyjímkou Standy.Ukázali jsme si všichni,že když jde do tuhého,tak na nás nikdo nemá.Věřím v double!!!

  14. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Harvey     před rokem 13.03.2023 14:09 |  
    2 14

    "Holeš byl právě přeškolený do středu zálohy proto, že realizáku nevyhovovala jeho intenzita hry, která je na krajním obránci v našem systému maximální."
    Na tomhle není ani špetka pravdy, tedy podle vyprávění Trpišovského o přeškolení Holeše na středního záložníka. Nebuď Vacek.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 13.03.2023 14:26 |  
      21 2

      Já si za tím infem stojím, i když už přesně nevím, jestli bylo z klubu nebo něco takového padlo na tiskovce. Každopádně Holeše jsme na kraji obrany skoro nevyužívali a když už (tuším Slovácko), tak to nestálo za moc. Z hlediska rychlosti považuji Tomáše za průměrného hráče, přednosti má úplně jinde.

      Úprava: Tak jsem si dal tu práci a našel ti zdroj - je to přímo od Holeše.

      "V průběhu jara jsem dostal šanci v základní sestavě na levém beku na Slovácku, kde jsme prohráli a já to vyloženě nezvládl běžecky. Trenéři mě ale neodepsali. Pobavili jsme se o tom, že se jim zdá, že do fotbalu, jaký chtějí hrát, se na krajního beka evidentně typově nehodím. Zároveň že ale vidí, jaký jsem fotbalista, líbí se jim, jak makám, a že mě proto zkusí na postu defenzivního záložníka."

      "Dostával jsem tehdy i čočku u videa, že málo běhám."

      "Nejsem šlachovitý typ, co bude valit tam a zpátky devadesát minut, po sprintu se potřebuju vydýchat."

      https://www.bezfrazi.cz/pribehy/tomas-holes/andele#

      Tak jsem zvědav, jestli někdy dokážeš přiznat chybu, ty Vacku.


      Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 14:47) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        martyni (přítel SN)     před rokem 13.03.2023 15:57 |  
        3 1

        To je zajimava konfrontace predstav nas fanousku a reality.. :). Ja si treba nikdy nevsiml, ze Holes neni az tak behavy typ a to bylo duvodem jeho presunu do stredu zalohy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        mig52     před rokem 13.03.2023 17:06 |  
        2 2

        Já na tom zápase byl a Holešovi se fakt nepovedl. Jenže za tím byly dle mne i jiné důvody. On přišel jako suplér Coufala a ten mu nedal čichnout. Teda, spíš JiT, jenže na toho vytvářel Cuf tlak tím, jak mu furt dával najevo, jaký je bourák a že chce hrát všecko, že to zvládne. A Jindra na hřiště Holeše neposílal a na lávce výkonnostně neporosteš. Naopak, Holeš šel s výkonnostně dolů. Přitom při příchodu k nám z Jablonce byl v takové formě, že mnozí ho fotbalově řadili před Cufa, jenže ten měl přednost v atletičnosti a tak dál byl u nás až do odchodu na svém postu jedničkou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        knl66 (přítel SN)     před rokem 13.03.2023 17:46 |  
        6 1

        "... na krajního beka se evidentně typově nehodím". Vždyť jsme Holeše kupovali z Jablonce jako pravého beka, ne? A pak ho nasadíme jako levého beka, kde to nezvládne, tak z něj tedy uděláme DZ. Jako jo, proč ne, ale pak vyvstává otázka, proč kupujeme nějaké posty, abychom je pak předělali na jiné posty. A když ne? - Hostování do alelujá. Někdy najdeš diamant, jindy můžeš prodělat kalhoty.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        guyincognito     před rokem 14.03.2023 02:08 |  
        0 0

        Zajímavé a řekl bych že něco podobného u nás bude čekat i Davida Pecha, který taky není zrovna šlachovitý typ. Na druhou stranu borci z 11hacks podcastu jeho fyzická data velebili. Tak uvidíme, zatím je pro mě záhada.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        japhy     před rokem 14.03.2023 11:17 |  
        4 0

        Tý omluvě bych se dost divil.
        Ale zaujalo mě na tom, že se trenérům nepozdával jako bek. A tak si jeden říká, proč jsme si ho z jeho pozice právě na tuhle pozici pořizovali jako náhradu za Cufa :) A ne za levno.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        knl66 (přítel SN)     před rokem 16.03.2023 00:16 |  
        2 0

        Tak jak ta omluva od Harveye, přišla alespoň formou SZ? :)))
        Nebo se ukázal, že není žádná močka z močálu, aby se omlouval (citace z jeho příspěvku, rubrika OT)???

  15. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Taky     před rokem 13.03.2023 14:14 |  
    6 4

    Za mě Kolář minimálně šestku, klidně i sedmičku.
    Gól smolnej, to je o náhodě a zbytek s přehledem. Skvělej nohama, rychlé krátké přihrávky i dlouhé centry na tkaničku, nebo na pěšinku, nebál se hrát hodně venku z brány...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      martyni (přítel SN)     před rokem 13.03.2023 15:42 |  
      2 1

      Souhlas, akorat mi prijde, ze u toho golu byl takovej trochu pasivni.. vlastne mi to prijde i u jinech inkasovanejch golu v posledni dobe. Ne ze bych mu nekterej gol vylozene vycital, ale - nevim jak to popsat. proste se mi zda, ze by mohl bejt i agresivnejsi nebo vic pripravenej zasahnout. Jinak ale vybornej vykon vcera.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Taky     před rokem 13.03.2023 17:07 |  
        1 2

        To chytání, když je střelec blízko, to je pro mě, kdo hrával házenou, velké téma, ale to to tu v pár větách nerozeberu...

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        jose01     před rokem 14.03.2023 00:00 |  
        0 3

        já nevím no, mně se styl chytání našich brankářů a zvláště Mandouse vůbec nelíbí, ten bejvá přikovanej k lajně jak misska k fotbalistovi. I Kolář při té brance dle mě měl jít aktivně proti střelci a skočit mu pod nohy, času myslím bylo dost. Netvrdím že by z toho nakonec nebyla branka, ale to stání na lajně je akorát čekání na jistej gól.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    vršek     před rokem 13.03.2023 14:55 |  
    10 0

    Myslím si, že Olayinka byl minimálně za 8. Píšete dobrá hlavička, ale kdyby stál Staněk o půl metru dál od tyče bylo by vyrovnáno již v první půli.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      mig52     před rokem 13.03.2023 16:54 |  
      2 6

      Kdyby NE !!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Kratass97     před rokem 13.03.2023 19:28 |  
      1 1

      První poločas jsme tam měli dost centru řekl bych že na naše poměry i dost dobrých ale byl tam vysoký jen Olayinka a Schranz chyběl nám tam větší útočník .. Jó jak by se nám dnes hodil Petar Musa

  17. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    martyni (přítel SN)     před rokem 13.03.2023 15:38 |  
    7 2

    Zajimavej je fenomen nasich zoliku do 2. pule. Ale komu se vlastne dari od zacatku? Prvni polocasy jsou takovy nemastny neslany od vsech, at uz JiT vsadi na zkusenosti nebo na aktualni formu. Tezko rict, co je za tim a kdo by mel tedy v zakladu nastupovat. Pokud jde o utok, podle me je Mick nasim jasne nejlepsim utocnikem a zaslouzil by si vic trpelivosti pri nasazovani do zakladu. Co predvedl ve druhy puli, to byla velka kvalita, strasne silnej na mici, nebezpecnej, furt v pohybu. U Mateje Juraska nevim, je to mladej hrac, na vykyvy ma narok, asi je v poradku, kdyz bude chodit na plac pozdejc. Ondra Lingr je vybornej, ale jsou i jiny dobry varianty na jeho post, tam tezko rict. Nejlepsim zolikem byl ale Oscar, sice zacal v zakladu, ale pustil se do toho poradne az ve 2. puli, a to uz Plzen nemohla prezit.. :).

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      rakusan     před rokem 13.03.2023 16:08 |  
      10 0

      První půle je často taková tím, že soupeř ještě stačí našemu tempu. Po pauze většinou už ne. To je samozřejmě jenom velmi hrubý pohled, ale často to tak je.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      japhy     před rokem 14.03.2023 11:21 |  
      2 0

      Já jsem za Ševu moc rád a přál bych si, aby zdraví a forma vydržely. Stínem na tom je, že čím víc Ševy, tím asi míň Oscara. Vím, že teď hráli spolu, ale když byl na hřišti DZ, tak to nefungovalo a pochybuju, že tenhle post budeme vynechávat nějak častěji.

  18. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Marcelo10     před rokem 13.03.2023 16:57 |  
    13 7

    Podhodnocenej Oscar. Za mě nejlepší hráč na hřišti.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Taky     před rokem 13.03.2023 17:28 |  
      9 1

      Souhlasím, Oscar, mimo jiné, skvělé přenesl hru a to "zapříčilo" roh, z kterého padl náš první gól.


      Komentář byl uživatelem upraven (13.03.2023 17:37) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Kratass97     před rokem 13.03.2023 19:26 |  
      2 1

      Oscar je výborný strašně se na nej dobře divá když má balon za mně záloha oscar sevcik a hromada nebo místo Ševčíka Lingr nebo zafeiris … Asi bych nechal Holeše na stoperu protože si myslím že by ta záloha nebyla úplně tak dobrá kdyby hrál Holeš s Hromadou vedle sebe.. máme tolik těch středních zalozniku ze tam fakt máme největší vyber

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      rakusan     před rokem 13.03.2023 19:34 |  
      9 0

      Stejně je to radost takhle polemizovat a "hádat se" po takovém zápase :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      hasák     před rokem 14.03.2023 07:43 |  
      3 0

      Oskar super v druhý půli, ta jeho rána měla projít.. Ale v první se taky trochu hledal.

  19. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    IJS     před rokem 13.03.2023 23:28 |  
    7 1

    Děkuji Alanorovi za skvělý komentář, se kterým se asi dá plně souhlasit. K hodnocení hráčů - 5 pro Douděru mi přijde málo! Měl jsem docela strach jak s ním Kolumbijec bude cvičit, ale opak byl pravdou! Douděra ho docela vymazal směrem dopředu a tak byl "Mosqi" vidět jen při bránění. Je pravda, že Douděra asi po zápase v ČB dostal čočku za centry z pravé strany a viditelně se bál dát vysoký míč před branku. Zkoušel to prostrkával po zemi a myslím, že to splnilo účel. Podobně pro Standu je 4 také krutá. On hraje proti obraně, která ho fyzicky převyšuje a na začátku zápasu je v pohodě. To se těžko prosazuje, když je v útoku sám a podhrot Oscar si hraje na středové čáře... Platný by mohl být jenom náběhy a udržením míče. Jenže v 1. půli žádné kolmice ze zálohy nepřicházely. On zase Mick nebyl o tolik lepší, ale byl na hřišti v době kdy se nám dařilo! Na závěr ještě jednou pochvala Matěje Juráska. Hlavně za ten bleskový návrat s Havlem v závěru zápasu!
    Snad se blízka na lepší časy, ale pozor na Liberec. 5 porážek za sebou. Teď dostali 4 od MB. To vše nahrává k lehkému podcenění ( alá Teplice, ČB ). Navíc místo trávníku blata a nemyslím si, že by bylo v zájmu Liberce trávník vzorně připravit, protože všichni jistě máme v paměti loňské jaro a naší porážku 0:1, která možná rozhodla o titulu!!
    A poslední poznámku - JaT, jakkoliv ho uznávám, by už měl vynechat Twiter! Je to střelba do vlastní nohy! Myslím kritika rozhodčího Klímy, teď Šmicera. To mají na druhém břehu radost a bulvár Sport největší!

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      mig52     před rokem 14.03.2023 06:11 |  
      7 6

      Máš tam dobré postřehy, ale jeden je úsměvný a zvláště soupeře nezajímá. Totiž, že Tecl hraje proti obraně, která ho fyzicky převyšuje..... . Za to ale nemůže dostat vyšší známku, to je náš problém.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Ivan     před rokem 14.03.2023 10:47 |  
      5 2

      Jo, mně Standa přišel taky v pohodě. Plzeň má tak zkušený, sehraný a kvalitní tým, že dokud jsou čerství, tak se proti nim hodně těžko prosazuje. Standa si svoje podle mě odehrál, utahal obranu, nějaké míče udržel. Na jednu stranu to někomu může přijít málo, ale na druhou to je přesně to co od Standy čekáme a přesně to splnil. Nevěřím že si trenérský tým řekl, že tentokrát se Standa překoná a sestřelí Plzeň hattrickem.

      Trochu bych připomenul analogii se sezonou 19/20 kdy jsme hráli s Musou. No a taky, byl to lepší útočník než Standa (mimochodem teď střídá v Benfice, zasáhl do 20 zápasů v lize, odehrál necelých 500 minut a má 5+1), jenže když hrál v základu, tak to bývalo spíš špatný. Prohra 2:0 na Slovácku mě dodnes straší a pak tam byla prohra 1:0 na Bohemce, jediné 2 prory v sezoně.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Hesmir (přítel SN)     před rokem 14.03.2023 15:07 |  
        2 0

        bohužel. to je naše liga. karet se dává málo, a ještě kolikrát tendenčně. pak se prosazují "kopyta" typu Chorý. když se to jednou pískne "západně" je z toho haloo, že plzen málem nedohrála zápas a dostala bůra. oni to ví, zalezou, a je naše chyba že do toho jejich betonu jsou naši sudí de facto jako přidání rychletuhnoucí směsi? nemá sice zakončení nejlepší, ale kdyby hrál venku, žlutí se na něm soupeř daleko víc, nebo mu nechá víc prostoru... pokud bych musel hledat chyby možná bych uvažoval, proč hrajeme tak vysoko. rudí dávaj branky z brejku, když jsou někde na půlce, stačí být rychlý. my platonicky mačkáme citron ala Barca TIKITAKA, ale sudí karty nerozdávají, aby nás tam soupeř pustil.

  20. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 14.03.2023 11:34 |  
    34 6

    Dobré brzké dopoledne přeji Vám všem už zase u dobré kávy. Díky za to.
    Po tom hodně špatném utkání v Budějovicích jsem se radši odmlčel a uložil jsem si mlčet celý týden (šlo to těžko, ale vydržel jsem to). :-))
    Někdy je opravdu lepší chvíli mlčet. Sice to není nic hrdinského, ale lepší, než napsat kopu nicneříkajících a hloupých slov.
    Ze zápasu jsem měl pochopitelně tak trochu "bobky" a asi jsem nebyl sám.
    Před zápasem se odehrály některé události, které jsem si vyhodnotil tak, že když je třeba kopnout, použije se všechno - neboli Murphyho zákon č. 1 - "Každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán".
    K zápasu s Plzní je komentář i hodnocení přítele Alanora v převážné většině odpovídající a Alanore.... dobrá práce:-)).
    Než jsem si sedl k "mašině" abych se s Vámi podělil o své dojmy z utkání, tak už Vás tady mnoho napsalo někdy i velmi zajímavé postřehy a tak jsem si znovu pustil celý zápas, vzal jsem si svůj poznámkový blok, oblíbené pero PARKER a pustil jsem se do toho.
    I. poločas:
    Dvě překvapení v sestavě byly v podobě Tomáše Holeše na stoperu a Standy Tecla v útoku. V průběhu zápasu jsem pochopil hlavně úlohu Tomáše Holeše v systému plnění nejen stoperské obranné činnosti, ale i v podpoře a zahuštění našeho prostoru před vápnem a okolo něj ke středu hřiště. I proto byl v záloze Jakub Hromada. Trošku to nešlo, celý ten způsob vystupování a doplňování nešel hlavně Oscarovi a v prvním počase tak trochu nevěděl co se sebou. On měl mít spíše pozici Lingra, ale tam se mu moc nechtělo a tak to přebíral IvanSchranz, ale ten měl být spíše nad Douděrou. Proto, i když jsme měli velkou převahu v držení míče a i v poli, jsme se nemohli dostat a otevřít jejich obranu. Obdržený gól, po nedostatečném uzavření prostoru a nedostoupení Buchy i Chorého, naopak soupeři pomohl. Navíc zahušťoval svůj prostor před bránou i při našich rozích všemi hráči včetně Chorého. Ševčík sice kopal rohy tentokrát daleko lepším způsobem (kopal prudčí centry a ne bochánky). Přesto se nám podařila jedna věc a to ta, že jsme soupeře tahali tak, že byl neustále bez míče a tím, že se vracel ve všech lidech do svého vápna, jsme měli skoro všechny odražené míče a znovu jsme šli k jejich bráně. Viděl jsem od Trpišovského pokyny směrem k Oscarovi, Hromadovi i Juráskovi a pochopil jsem, že od nich chce rychlejší pohyb i rozehrávku. Navíc bych ocenil Douděrovu schopnost docela "vyčistit" Mosqueru, což se mu fakt docela povedlo a hlavně Hromada zcela vymazal i Květa. Tím byl Chorý bez podpory, protože Bucha s Kalvacem byli stažení víc ke svému vápnu a to i díky vitalitě a rvavosti Davida Juráska. Bylo tam od našich hráčů cítit daleko víc chuti, bojovnosti a srdíčka. Petr Ševčík sice opět dostal od Havla, Hejdy a Jemelky nakopáno, ale byl trpělivý a začal dostávat ten svůj výraz, že do toho půjde naplno.
    II. poločas:
    Tady bych asi popisoval hodně z toho, co už napsal přítel Alanor. Dobře jsem vnímal obě střídání v poločase. Byl jsem rád, že trenér nechal na hřišti Oscara a stáhl S. Tecla. Standovi bych nic špatného neřekl, snažil se. Ale byl na tom stejně jako Jurečka v Budějovicích. Nedostal moc míčů tak, aby mohl něco udělat. Navíc dostal dost hnusně přes achilovku o Hejdy, ale jak jsem se dozvěděl od znalců v deníku Sport, rozhodčí to posoudil velmi dobře, protože ŽK se přeci už ve 4 minutě ještě nedává:(((. Příchodem Lingra a Van Burena jsme dostali víc energie a rozehráli se navíc právě Oscar, Ševčík a Schranz. Najednou to začalo po stranách lítat po zemi a rychleji, dokázali jsme rozpojit jejich dvě linie a díky příchodu Matěje Juráska a pak i Masopusta jsme se do nich dostávali docela rychle, razantně a dostatečně tvrdě a hlavně kombinací po zemi. Tady jsme našli ten způsob jak do nich. Pokud k tomu připojím, že jsme první branku dali z rohu (Ševčík kopal z levé strany pravačkou opravdu docela pecky do vápna) a dostali jsme tam několik závarů v malém vápnu tak jsem si všiml, že i Staněk docela znejistěl. Navíc po odchodu Chorého tam najednou měli i zmatky. Druhá branka a její celé provedení, to byla fotbalová škola. Výborně všem. Plzeň jsme krom jediné pološance po chybě Tomáše Holeše už do ničeho vážnějšího nepustili. Navíc jsme měli sami několik dalších vyložených šancí. Střely Ševčíka, Oscara a 2 šance Juráska toho byly jasným důkazem, že jsme Plzeň velmi dobře přehráli. Kluci nic nedostali zadarmo, všechny šance si museli kluci vymakat a nic jsme nedostali darováno. Rozhodlo hlavně nastavení hlav a srdíčka, chuť a víra si to se soupeřem o výsledek a celý vývoj utkání rozdat naplno. Povedlo se to a jsem za to po té bídě v Budějovicích rád.

    Pro trenéry, hráče a i naše vedení to znamená další poznatky o dalším skládání mužstva a přístupu k zápasu ode všech bezezbytku. Jsme teď v situaci, kdy bude každý z hráčů muset se svým vlastním egem hodně ustoupit a všechny síly a um dát ve prospěch celé party. Počítejme s tím, že nebude nikde nic snadného a každý se proti nám chce vytáhnout. Pokud k tomu připočítám i všechno "ostatní", tak nás čeká maximální bojovnost, odolnost a víra se s tím vším pořádně poprat a nedat se.
    Rozhodčí Černý dostal za tento zápas hodnocení za 9. Nevím, podle mě tam měl několik rozhodnutí, která neměla logiku právě při podobnosti posuzování některých zákroků z obou stran. Havlovi jsem napočítal 6 docela ostrých zákroků a to včetně úmyslného zdržování, ale ŽK neobdržel. Matěj Jurásek byl na hřišti 11 minut a dostal za podobná zákrok co Havel ihned ŽK. Zároveň měl dostat druhou ŽK i Hejda, a to za penaltový zákrok na Van Burena. Je přeci jedno, že jsme z dokončené akce dali gól. Pokud bychom ho nedali, stejně by to pentle nade vší pochybnost byla a žlutá karta taky. No nic. Uvidíme. Jediné, co na rozhodčím vyzdvihuji je, že se snažil nekouskovat hru až moc úzkostlivě. Na druhé straně dodnes nepochopím celou situaci okolo žluté karty pro Schranze :-(((.

    Toto vítězství je doufám pro nás všechny poučením a impulsem pro další zápasy. Ano můžeme se na kluky i trenéry zlobit (a to jsem i udělal), ale nádavat a ironicky je tady shazovat, pochybovat nad nimi a posílat je do pryč....., to neudělá opravdový a věrný slávista. Ten bude stát vždy za svým klubem, i kdyby padaly hov..na z nebe a byli jsme vláčeni špínou a Bůh ví čím ještě. Moc dobře si pamatuji na článek z Rudého práva (tuším r. 1985), kde jeden soudruh popisoval, že by: " I ta Slávie měla pochopit přestavbu socialistického sportovce a nelpět na jakési pseudodemokratické historii vršovického klubu. Podívejte, jak soudruzi fotbalisti ze Sparty pochopili revoluční myšlenky socialistické přestavby v komunistickou společnost a založili sami!!! stranickou buňku jako první ve fotbalové lize".

    "Melius est sapiente corrpiri quam stultorum adulatione depici".
    Lépe poslouchati od moudrých výtku, než slyšeti svůdnou píseň bláznů" Arthur Schopenhauer
    Jeho úvaha nad Marxismem :-))

    Tak, a je skoro poledne. Moc se omlouvám. Trošku jsem se rozepsal. To bude asi tím krásným perem:-))).
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Slávista 51     před rokem 14.03.2023 11:56 |  
      6 2

      NO A KDYŽ SE
      podle odborníků, nedávají žluté karty už ve 4.minutě, co potom říkají po zápase, když z něho byla kopaná - místo fotbalu ?

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Jarda55     před rokem 15.03.2023 00:10 |  
        8 0

        žluté se nedávají, ale červené ve 3.minutě je dovoleno. I když jen některým mančaftům.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Hepi     před rokem 14.03.2023 12:30 |  
      19 0

      Tak je to samozřejmě naprosto logické, že se nedávají žluté karty už ve 4. minutě. Každý kdo alespoň trochu rozumí fotbalu, zná pravidla, má pro něj cit a zkušenosti a hlavně to s ním myslí dobře, to naprosto přesně ví. I když vlastně... V obráceném gardu se může dát i červená a penalta navrch už třeba v první minutě, že... Prčic, nějak se mi to rozpadlo nebo něco nesedí? Logika, pravidla, způsob posuzování... ?

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Ivan     před rokem 14.03.2023 13:19 |  
        5 0

        Ono to opravdu není tak jednoduché. Rozhodčí má pískat v duchu pravidel a v rámci šedé zóny se snaží o to aby zápas byl kvalitní, nebyla to bramboračka a ani řezničina.

        Na druhou stranu mně se osvědčilo jako rozhodčímu dávat žlutou za první tvrdší zákrok a pak to bylo v klidu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        bongor     před rokem 15.03.2023 00:49 |  
        2 0

        Pochop,že nemůžeš čekat s tou červenou někdy do konce zápasu,to by nemělo efekt.A když se k tomu navíc dá penalta,tak je to jak by řekli v NHL "dobrá práce".

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      japhy     před rokem 14.03.2023 13:27 |  
      2 1

      U tý žlutý pro Schranze toho k vymýšlení moc není. Podle mě ho do hry rozhodně nepouštěl (díval se jinam a vůbec by asi nikdo příčetnej nepustil do hry hráče za záda obránce při protiútoku). Schranz nadrženej na hru si to gesto vyložil blbě a šel do akce. Rozhodčí mohl max. ukázat velkorysost, když by si to nějak vyjasnili, a žlutou nedat. To ale zase víš, že máš za zády Příhodu a jeho taxativní karty...
      Tohle se jen blbě sešlo, daleko víc mi vadily ty karty a nekarty ve druhý půli.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        rakusan     před rokem 14.03.2023 20:05 |  
        1 1

        Taky bych to takto řekl. Zcela mimo byla ta žlutá pro Matěje. Ty ostatní by se daly akceptovat. Po tom polákovi a hockovi zlatej rozhodčí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          obiwan     před rokem 14.03.2023 22:09 |  
          8 0

          Zapomínáš na jasnou kartu za faul na Micka při gólu a pak sestřelení Juráska bez míče na konci utkání...obě nebyly uděleny...

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            japhy     před rokem 15.03.2023 08:14 |  
            3 0

            A ty ještě na Ševčíka, kterýho sestřelili zezadu při protiútoku. Myslím ale, že rakusan hodnotil jen ostatní udělené karty.

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              obiwan     před rokem 16.03.2023 06:57 |  
              0 1

              Souhlasím, mně šlo ale o to, že byly zákroky, které nepotrestal žlutě...u nás pochopitelně také Oli u praporku...

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      Marcelo10     před rokem 14.03.2023 13:39 |  
      12 3

      Já bych ještě zmínil jednu věc. Ano, druhý poločas jsme odehráli opravdu dobře, v tempu, přesně a po zemi, ALE k tomu, že jsme Plzeň do ničeho nepouštěli - nezapomínejme na to, že Plzeň hrála úplně tragicky. To je tak katastrofální a tragický projev úřadujícího mistra ligy a a týmu základní skupiny LM, že je to normálně neskutečná ostuda. Tohle jsem fakt za celej svůj život neviděl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        japhy     před rokem 14.03.2023 15:00 |  
        9 0

        Dík za tyhle slova, marně jsem je hledal ve sdělovacích prostředcích. Tam nechávaj žvanit Bílka, jak měli dobře rozehranej poločas a jen to pak neudrželi, potom čtu o jejich pasivnějším přístupu a tak.
        Leda hovno!!! Hrajou neuvěřitelnou tužku, a to už nějakou dobu, byli podobně schopný hrát i doma proti slabším týmům, navíc přitom mají dopředu opravdu slušný hráče. Jen se naučili betonovat a vycházely jim míče na Bogela (Chorýho). Mistr, ty vole...

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          bongor     před rokem 15.03.2023 00:45 |  
          5 1

          Oni se "mistři"moc nepředřou,protože dobře vědí,co dokáže Áda.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Vladko (přítel SN)     před rokem 16.03.2023 08:42 |  
          5 1

          To je reakce i na Marcela. Plíseň nehraje tužku. Viděl jsem celý zápas Plíseň Olomouc. Plíseň měla minimálně deset gólovek (dvě tyče). Trochu to přeženu, Olomouc se v druhém poločase dostala jednou za půlku a dala vyrovnávací gól. Po vynikající akci. Proto jsem měl celý týden bobky. Takže Slavie byla dominantní proto, že hrála výborně. A ne proto, že Plíseň hrála tužku. Proč musíte snižovat výkon Slavie? Vždyť hrál první s druhým (pro ty, kteří tu hůl mají stále v ruce druhý s třetím).
          A teď trochu obecně. Já osobně nedokážu psát komentáře během zápasu ani těsně po zápase. Když hrajeme doma, jsem v Edenu. Když hrajeme venku, jsem u televize (těm s holí se omlouvám, na výjezdy jezdím výjimečně). Během zápasu někdy vypěním a nadávám posílám je někam. To jsou ty emoce během zápasu. I negativní. Ale proč se druhý den po nevydařeném zápase vyhazuje trenér, zpochybňuje jeho inteligence nebo duševní zdraví, vyhazují a urážejí se hráči. a po každém zápase začne hon na Standu. Tak si vzpomenu na Huba. A taky na Suka a Zmrhala, ti také dostávali silné kapky.
          Nevadí mi kritika, ale ponižování a urážky hráčů a trenérů Slavie.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            Hesmir (přítel SN)     před rokem 16.03.2023 08:55 |  
            3 0

            Hezky. Souhlasim ze nejen u Slavie se obecně v Česku snaží lidi, fans, novináři vykon srážet špatným vykonen soupeře. A hledat ... Ten teď třetí tým ale zvládá se zbytkem ligy hrát vcelku dobrej fotbal. Ale my tu místo nadšení z emocí jake to bylo drama s happy endem resime ze ,,oni byli špatní,,. Supr zážitek i po fans stránce díky

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        mig52     před rokem 14.03.2023 15:55 |  
        7 2

        Hraješ někdy tragicky i proto, co ti soupeř (ne)dovolí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      bongor     před rokem 15.03.2023 01:04 |  
      2 0

      Ahoj stará vojno,co slovo to šperk,hlavně co se týká toho,co by si slávista měl odpustit,když se úplně nedaří.To patřilo o kus výše k Sokimu.


      Komentář byl uživatelem upraven (15.03.2023 01:05) . Zobrazit původní komentář

  21. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Matěj51     před rokem 14.03.2023 12:40 |  
    7 0

    Měl jsem sto chutí psát svůj komentář hned, s hodinovým odstupem po konci zápasu, ale počkal jsem si na hodnocení a Sokratův komentář. Na zápas jsem nemohl přijet a před přenosem a po celý první poločas jsem měl bobky.
    Zařazení pana Holeše na stopera mě nepřekvapilo a jako důvod jsem viděl hlavně schopnost organizovat obrannou činnost a hlídat Chorého. V minulých zápasech oba stopeři na vysoké útočníky při vysokých míčích moc nestačili, zpravidla je soupeř tělem poodstrčil a přehlavičkoval. U Holeše jsem si byl docela jist, že Chorého těsným bráněním k převzetí přihrávky nepustí a nebude s ním soupeřit v hlavičkování. Podle mě to až na obdržený gól v plné míře naplnil.
    U gólu, co jsme dostali, pouštěl jsem si to několikrát, na začátku hlavičkované Holeš Chorého hlídá, ale celá obrana příliš organizovaná nebyla, pánové očekávali přechod do útoku. Když balon po hlavách doskákal až na křídlo vyrazil Holeš, byl na levé straně blízko k hráči s balonem jejich směrem a Chorý odběhl do vápna a sám. Holešovi s centr nepodařilo zablokovat a k Chorému se nikdo nestáhl. Všichni co situaci komentovali, včetně mě, začátek problému viděli v tom, že jsme zbytečně, ještě na vlastní polovině ztratili míč ve chvíli, kdy rozestavení hráčů připomínalo kostky rozhozené po zeleném sukně při hře v kostky, a ne organizovaný fotbalový tým.
    Musel jsem to napsat, i když jsem byl zatím jediný, kdo to takto viděl. Pokud jsem se mýlil, tak se omlouvám.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    donford     před rokem 14.03.2023 15:46 |  
    13 0

    Nechci ve svém příspěvku hodnotit zápas, to zde udělí již mnozí a chytřeji než bych toho já byl schopen. Ale chci se zde zmínit o záběrech ze zápasu, ale hlavně ze zákulisí, z lavičky či z kabiny, pod názvem Matchday. To je úžasné, jak ty dokážou diváky vtáhnout do děje. Přiznám se, že sedět při zápase na lavičce, nebo být dokonce účasten uprostřed děje na hřišti, musí být pro účastníky, tedy především pro hráče zážitek, na který budou jednou vzpomínat snad do konce života. To je něco nepopsatelného a to je pak ta pravá, skutečná husí kůže, nikoliv jen symbolická. Když kolem řve, jásá a povzbuzuje téměř 19 tisíc diváků. A v té nepopsatelné až šíleně fascinující atmosféře hráči na trávníku. Je jasné, že potom sebe vydají i to, co v nich normálně není. Dík těmto záběrům jsme do meritu dění byli vtaženi i my. Je to ještě o něco úžasnější než být v hledišti. Na druhou stranu není vůbec snadné takový zápas zvládnout v roli rozhodčího, jehož se to vše přímo také dotýká. Takže za takové záběry z centra dění moc děkuji a obdivuji profesionalitu a chladnou krev jejich pořizovatelů. Já bych fandil, řval a čuměl, ale určitě v tom mumraji zapomněl natáčet. :-)


    Komentář byl uživatelem upraven (14.03.2023 17:33) . Zobrazit původní komentář

  23. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    cvočkař Danda     před rokem 14.03.2023 19:44 |  
    14 5

    Ještě pár poznámek ke komentářů přátel SLAVISTŮ
    Velmi souhlasím s názorem přítele Vrška na vÿkon rozhodčího.Od začátku nás řezal,jak vrbové proutí.Poměr žlutých karet řval do nebe.Hlavně,že soudruzi z sraltanskýho plátku mu dali známku 9.Jak jsem již starší ročník,tak jsem řval až jsem večer nemohl mluvit.Ovšem pocit z výtěztví a hlavně ze způsobu,jak jsme plíseň přehráli přebyl takové všechny nestáze i zimu,ve které jsme mrzli v našem milovaném Edenu.
    Myslím že i reakce J.T.,že rozhodčí píckal dobře,se mi zdál trochu připosraný.
    Pozdravuji přítele Sokrata,ač nemám klasické vzdelání a vystačim si latinou jen jako lékárník těším se vždy na latinské citáty.
    zdravím všechny Slávisty Danda cvočkárn


    Komentář byl uživatelem upraven (14.03.2023 19:46) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      DF007     před rokem 15.03.2023 07:49 |  
      2 5

      Já třeba s názorem na slušně odpískaný zápas souhlasím. Možná mohl udělit o jednu nebo dvě žluté navíc, ale v zásadě se nedopustil žádného omylu, který by nějak zásadně ovlivnil výsledek zápasu. Já jsem se výkonu rozhodčího bál mnohem více a realita mě příjemně překvapila.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        lukas6novak     před rokem 15.03.2023 09:42 |  
        15 0

        Vždycky si říkám že hranice mezi dobře a špatně odpískaným zápasem je extrémně velká protože často to je jen o tom jestli rozhodčí musel řešit složitou situaci nebo ne. Zjednodušeně když nepřijde situace kdy to můžeš zkurvit tak je to docela umění ovlivnit zápas.
        1) V 8 minutě měla přijít žk pro Hejdu
        2) V 11 minutě měl mít Holeš žk
        3) V 68 minutě šaškárna se Schranzem kde to společně se 4 rozhodčím nezvládnul
        4) V 72 minutě dost přísná žk pro Juráska
        5) V 73 minutě faul na Juráska který ani nepískl ale byl extrémně podobný tomu o minutu dřív kdy nám dal žk
        6) V 76 minutě při našem druhým gólu Hejda skluzem trefí MVB bez zasahnutí míče a nic. I když byla výhoda tak tohle je pro mě žlutý zákrok a má se k tomu zpětně vrátit
        7) Pak tam byl ukázkový žlutý faul na ševčíka u lajny kde ponechal výhodu ale už se k tomu nevrátil
        Neříkám že všechny momenty co jsem napsal jsou hrubky na trest apod. Jen to jsou věci co měli být z mého pohledu jinak a proto nemůžu říct že pískal dobře. Ale i tak bych neřekl že pískal hrozně protože zrovna Černý to dokáže zkurvit fakt fest když má den



        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          Dennis     před rokem 15.03.2023 09:57 |  
          6 0

          Celkem přesné shrnutí. Výkon rozhodčího měl k bezchybnému hodně daleko, ale vlastně to nebyl nijak těžký zápas a i tak Černý těch chyb nasekal celkem dost. V zásadě jsem ale po zápase byl i s pískáním relativně spokojený, protože k žádnému extra zářezu nedošlo, čekal jsem to horší. Zažili jsme mnohem horší výkony a ve srovnání s posledními rozhodčími, co pískali tyhle zápasy, to vlastně dopadlo celkem dobře.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            witty13     před rokem 16.03.2023 08:37 |  
            1 3

            Chyby a zasahy rozhodciho ke hre patri, asi stejne jako k ni patri kulaty mic. Ja vzdy rikam ze rozhodci se musi hodnotit ve dvou rovinach. Zaprve jestli hodnotil “podle nastaveneho metru” cely zapas, a pak jak moc “naklanel” rovinu k jedne strane. V zapase s Plzni bylo dohromady 30 faulu, 39 vzahovani, 20 rohovych kopu. Urcite i dve desitky odkopu od brany a spousta “faulu” neodpiskanych. Tj bez prehaneni klidne 150 rozhodnuti, a u cca jedne ctvrtiny z nich budes mit na hristi emoce, ze faul byl/nebyl, kdo se dotkl na posled atd… pokud rozhodci sporne momenty nerozhoduje v pomeru 7:3, ale spise mene, je to naprosto v norme a neda se rict ze jde o ovlivneni, jen statisticky ten vzorek bude vyrovany. Nemam rad tu obscesi, ze nas musi nutne neustale rezat rozhodci. Posledni roky je to tak pul na pul. A vic nez cokoli jineho to ukazuje, ze cesti rozhodci proste jen nemaji kvalitu, v takove mire, aby celkove rozhodovani v lize bylo konzistentni. Jsou tam vykyvy, ale vic nez cimkoli jinym jsou dany nekvalitou a nezkusenosti.

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          DF007     před rokem 15.03.2023 11:00 |  
          1 5

          K jednotlivým situacím:
          1) Souhlas
          2) Prvním neudělením karty nastavil nějaký ráz, který následně držel. Tedy v pořádku v trendu, který nastavil, ale asi se shodneme, že mohl dát jak za situaci jedna tak dvě kartu.
          3) Spíše komická vložka. Já to měl daleko a z opakovaných záběrů to nebylo jednoznačné.
          4) Ano, ta mě překvapila s ohledem na trend, který nastavil.
          5) S ohledem na trend řízení zápasu v pořádku.
          6) Ponechal výhodu. Na žlutou to asi nebylo, takže rozhodnutí rozhodčího v pořádku.
          7) viz. bod 6
          Takže když to shrnu, rozhodčí nastavil trend v udělování karet a jediné vybočení bylo udělení ŽK Juráskovi. V ostatních věcech opravdu nevidím pochybení rozhodčího. Jiný rozhodčí by možná rozdal více karet, ale třeba by z toho udělal zbytečný mariáš.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            lukas6novak     před rokem 15.03.2023 13:17 |  
            2 0

            V některých situacích chápu proč něco rozhodčí nepískne protože nastavil nějaký trend ale já to zde bral tak jak bych chtěl aby to pískal. Proto něco beru jako chybu (spíš nespokojenost) i když to rozhodnutí je logický. A zrovna u Černýho mám dlouhodobě právě problém s trendem co nastavuje a v tomto zápase měl jediný štestí že hráči byly dost v klidu protože jsem docela čekal že po Hejdovi a Holešovi ( za mě dvě jasný žlutý) se mu to rozsype a on by to nezvládl

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            vršek     před rokem 16.03.2023 12:05 |  
            5 2

            Pokud nesmyslná žlutá karta je dle Vás "spíše komická vložka" pak mi není jasné, že Vás nechává v klidu to, že za tuto "komickou Vložku" nám Schrsnz bude chybět v Liberci zatímco Hejda s Chorým proti Bohemians budou hrát. Jistě , my máme "silnou lavičku" a jeden hráč "jaro" nedělá, ale Pokud by zcela po právu měli Plzni chybět Hejda, Chorý a Kalvach šlo by o zcela jiný zápas!
            Pokud hodnotíte pokus o zastavení protiútoku faulem na Ševčíka jako běžný faul, pak je Váš pohled na fotbal a jeho rozhodování zcela zkreslený!

            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

              witty13     před rokem 16.03.2023 13:14 |  
              1 6

              Priteli prominte, ale hral jste nekdy fotbal? Ja byl vzdy horka hlava, ale kazdy trener me usadil, ze rozhodci je panem na hristi a ja jsem zprominutim debil, kdyz mu akorat “pujdu na ruku” svym ublizenectvim.
              To neustale reseni “kdo piska” a jak piskal posledne toho a toho me unavuje. Typicky spartane nadavaji na Franka, ze je to rozhodci ktery vzdy pripiskaval Slavii. Ja si zase pamatuji jak jsem videl jeho jasne chyby v derby.

              Proste jsou to je lide a delaji chyby. V dlouhodobem meritku vetsinou na vsechny strany. Ano, kdyz je to vyrazne a casto jen na jednu stranu, asi to neni dobre a nemam problem na to upozornit, ale proboha, vemte si celou letosni sezonu a kolikrat stala Slavia na te ci one “strane barikady”. A vyjde vam to ze to je šul/nul. Proboha proste nebrečme. Mame nejkvalitnější kádr, nejkvalitnéjšiho trenera, nejlepsi stadion, nejvernejsi fanousky, a jestli nevyhrajeme titul, nebude to vinou pana Cerneho ale nasich zavahanich v Teplicich (ano, tam kde jsme meli dve penalty a jedna nam byla odpustena - protoze ja bych ji piskl a byt to opacne, tak se vztekam) ci Budejovicich.


              Komentář byl uživatelem upraven (16.03.2023 13:15) . Zobrazit původní komentář

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                vršek     před rokem 16.03.2023 15:06 |  
                2 1

                Já jsem jistě ten zde zmiňovaný "ubrečenec" na rozdíl od Vás objektivního a povzneseného fotbalisty, Ve svém příspěvku výše píšete, že o nakloněnou rovinu se jedná až tak v poměru 7 : 3...
                Jistě, na rozdíl od jiných zápasů nelze rozhodčímu vytknout ovlivnění zápasu v tom, že by nepískal fauly či je dokonce otáčel ve prospěch jednoho ze soupeřů. Nevím, zda došlo v tomto smyslu k jediné chybě rozhodčího, spíš ne.
                Ta nakloněná rovina však byla zcela jednoznačná v trestání provinivším se hráčů, o šul/nul tedy opravdu nešlo!
                Naše tři karty - Schranz zcela nesmyslná!, Jurásek - budiž? faul to byl, Holeš - budiž? má nechat míč míčem...
                Karty Plzně - dvě pro Kalvacha a Mosqueru - jistě oprávněné.
                ALE
                Hejda a "kosa" na Tecla na začátku zápasu - nic? Chorého sražení protihráče - nic?, Faul Hejdy - podražení Van Burena ve vyložené pozici na malém vápně před Lingrovým gólem - nic?, Pokud dostal kartu Jurásek, proč není napomenut hráč Plzně během minuty za identický zákrok právě na Juráska? Faul zezadu na Ševčíka, ve snaze přerušit náš útok - ponechána výhoda, ale žlutá nikde? Vběhnutí Schranze do hřiště po zmatené signalizaci rozhodčího - proč nepřerušil hru hned a nechá běžet Schranze cca 30 m a posléze píská po "kose" Buchy na Shranze a dává mu kartu - ale kde je karta pro faulujícího Buchu? Proč není kartou napomenut opět Hejda po zcela nesmyslném naběhnutí do Juráska u lajny v závěru zápasu, kdy míč již letí jednoznačně mimo hřiště a Hejda přesto "musí" juráska trefit? A srovnejte si posuzování zdržování hry Holeš vers. Staněk a kartu za takové zdržování lze vidět zcela výjimečně,,,
                Takže jak vypadá poměr udělených karet v podání p.Černého? Udělené 3 :2 - budiž... ale kde je oněch zcela opomenutých 6 žlutých karet pro hráče Plzně (toho třetího Hejdu nepočítám) ??? A ten poměr je tedy kolik?
                Pokud vynechám absolutní svinstvo se žlutou kartou pro Schranze je poměr pochybení sudího 0 : 6!!!!!!!
                Jsou to jen nářky "ubrečence" nebo je to reálný popis trestání prohřešků hráčů v sobotním zápase? Opravdu se jednalo o chyby na obě strany? Opravdu je spravedlivé a normální při takovém posuzování akceptovat to, že Schranz nemůže v Liberci nastoupit zatímco Hejda s CHorým proti Bohemians hrát mohou?
                Pokud mluvíte o dlouhodobém měřítku pak já na rozdíl od Vás tvrdím, že rozhodčí Černý je buď opravdu špatný a často výrazně chybující rozhodčí nebo i v dlouhodobém měřítku píská ve prospěch Plzně.
                Musím souhlasit s Vámi že penalta v Teplicích byla jasná, Avšak pokud píšete, že si nemáme nač stěžovat pak já tvrdím, že podzimní zápas v Plzni byl také ovlivněn rozhodčím, kdy prvotní fauly Mosquery na Santose a Lingra jsou přehlíženy, následně je Santos je "suvereně" hned vyloučen držení a sražení Lingra před druhým gólem se "jaksi nekonalo" ....
                No, jistě nemáme si nač stěžovat.... sláva objektivitě a zmar ubrečenosti!
                A ještě dovětek k těm rozhodčím.
                Jistě, všichni lidé chybují, ale myslet si o našich rozhodčích, a to na všech úrovních i věkových kategoriích, že pouze neumí pískat a dopouští se jen chyb a běžných pomýlení bez vedlejších úmyslů je naprostá naivita. Už v přípravkách a soutěžích mladších žáků zažívají hráči taková příkoří ze strany "jen chybujících" rozhodčích, že často opouští hřiště se slzami v očích,,, a v kategoriích starších sem tam končí zápas bitkami na hřišti či v šatnách. Víte stačí vyjet už v žákovských soutěžích ( I v žákovské lize) jako pražáci na venkov - velká radost z "rytířského sportovního klání" začínajících fotbalistů... Ve vztahu k Vaší první větě musím říct, že jste zřejmě tak horkou hlavu neměl, pokud jste dokázal "vydýchat" to, co se dá na našich hřištích ze strany rozhodčích zažit.

                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                  witty13     před rokem 16.03.2023 15:57 |  
                  2 4

                  Ano, tohle je ubrecenost sama.
                  Nejsem zadny prazak, bydlim na vesnici o 700 obyvatelich, kde se hraje ten nejnizsi prales. Rozhodci na podzim na 4 zapasy vubec nedorazil.

                  O takovych to vecech me nemusite poucovat.

                  Ale abych tu plakal nad tim co pisete… smutne je na tom to, ze se najde plzenak, co bude plakat stejne, ze mel rozhodci dat minimalne 3-4 zlute pro Slavii, a bude mit castecne pravdu jako vy. Takze ano, ve finale je to sul/nul.

                  Ono je stejne prapodivne ze se treneri, novinari (ano ja vim, je ti zumpa a Slavii jen skodi) a i velka cast fanousku shodne ze rozhodci piskal rovinu a vez hrubek a pak se tu docteme takovej narek. Ja nerikam ze nekdy nepiskaji spatne, ale za me se Cerny nema za sobotni zapas na co stydet, a tak “cerny” nazor jako Vy urcite nemam.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                    vršek     před rokem 16.03.2023 16:50 |  
                    4 2

                    Možná, že byste mohl reagovat argumenty a ne jen omílat všeobecnosti. Fakta, fakta, a ty žluté pro Slavii, které nedostala, kde, kdy, za co a kteří?
                    No, já pražák jsem. To co jsem psal o těch nechutných poměrech v našem fotbale při zápasech již v přípravkách a žákovských kategoriích při výjezdu z Prahy po Čechách ve druhé i první žákovské lize i v Praze samotné něco vím.
                    Reagujete naprosto mimo mísu. A s těmi rozhodčími, kteří nedorazí na "prales" mám také pár zkušenost, a i v tom "pralese", kde by snad měli fotbalisté hrát hlavně pro radost ze hry se dějí naprosto nechutné věci, které jsou často výsledkem hrozného pískání. Tam už ale píská opravdu to co má nohy a je schopno fouknout do píšťalky... Zopakuji - rozhodčí Černý nechyboval i podle mne "ubrečence" v pískání samotném, ale zásadně a jednostranně v trestání žlutými kartami.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                      witty13     před rokem 16.03.2023 18:28 |  
                      2 2

                      Priteli, mame na to kazdy jiny nazor. Ja nemam zapotrebi rozpitvavat se v nejakych zakrocich, kdy se melo piskat neco proti Slavii, a za co mela udelit zluta karta. Jen rikam, ze urcite se najdou plzensti fanousci, kteri najdou zlute zakroky na druhe strane, a ve finale budete mit oba dva minimalne castecne pravdu.
                      Z vasich odpovedi citim (nebo si ji tam projektuju - abych Vas neurazil) zbytecne velkou emocni zapojenost, a myslim si tedy ze nase debata dale nema smysl ;)

                      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                        torn     před rokem 16.03.2023 20:13 |  
                        0 2

                        Chápu, že se snažíš klidnit emoce. Dokonce soouhlasím s tím, že si občas stěžujeme na rozhodčí přespříliš, a že nám to ve výsledku může škodit.
                        Ale ten tvůj argument má asi stejnou hodnotu jako použitý toaletní papír. Lidé to tak cítí, takže tomu tak je. Výborné.
                        Pokud mu chceš napsat, že to zbytečně prožívá, proč ne. Asi by se s tím dalo do jisté míry souhlasit. Ale tyto odkazy na názor veřejnosti jsou nemocí lidstva a já tě osobně prosím abys je nepoužíval.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                          witty13     před rokem 17.03.2023 08:50 |  
                          0 2

                          Ale dyt argumenty kolegy vrška jsou stejné. On a pan Procházka by uděllili karty, a pokud je Černý neudělil, je to z jejich pohledu úmysl, který má hlavně pomoci plzni (dojmologie). V článku jsou navíc termíny jako patrně, pravděpodobně atd.

                          A upřímně, jakékoli hodnoceni arbitrů, ale i hráčů je ve své podstatě subjektivní. Je jen málo objektivních měřítek a žadné z nich 100% nekoreluje s kvalitou výkonu. Tedy ano, v takovém případě musíme při snaze o objektivitu zahrnout co nejvíce subjektivních, pokud možno fundovaných názorů, a jejich průnik bude patrně to nejvíc objektivní co dostaneme. Tj defakto princip diskuze.

                          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                            torn     před rokem 17.03.2023 09:27 |  
                            0 0

                            Uznávám, že tento princip je zrádný, hledat úmysl za vším není rozumné.
                            Ale vršek se odkazuje na jednotlivé momenty, má tedy svůj názor podložen alespoň něčím. Chápu, že pokud to není výpis všech sporných rozhodnutí, tak se z toho nedá moc odvodit.
                            To, že jsou v článku termíny jako pravděpodobně či patrně ti vadí?

                            První věta druhého odstavce je jednoznačně pravdivá.
                            Ale mohu se zeptat, v jakém oboru je princip diskuze průnik názorů? Co když je průnik názorů prázdný? Pozveme více lidí, a pokusíme se o vážený průměr názorů? Nebo prohlásíme danou diskuzi za úplně zbytečnou? Tím pádem jsou i nové teorie zbytečné. V mé sociální bublině tedy mnohem více záleží na datech, z kterých člověk vychází. Poté na validitě argumentu. Pokud jsou data i argumenty korektní, na množství odlišných názorů či na vzdělání tolik nezáleží.

                            • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                              witty13     před rokem 17.03.2023 09:39 |  
                              0 2

                              Už výrazně odbočujeme :)
                              Myšlenka byla směřována tak, že pokud máš vstupní data vždy subjektivní, bez jakékoli měřitelnosti, pouze s předpokladem určité fundovanosti diskutujících, tak jediná alespoň částečně objektivní data ti mohou vzejít z diskuze s vzájemné shody na nich. Je to pouze má myšlenka, kterou jsem zplodil dnes ráno.

                              Ale obecně, pokud děláš výzkum, platí, že máš nějaké reference, vlastní výzkum a ty spolu diskutuješ abys mohl vyvodit závěry…

                              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                torn     před rokem 17.03.2023 10:48 |  
                                0 0

                                To mi přijde jako velké zjednodušení výzkumu. Hlavní je, aby tvé argumenty byly korektní.
                                S tou myšlenkou asi nesouhlasím, pokud máš čistě subjektivní data, tak si v řiti. Možná by se dalo vylučovat naprosto protichůdná data, ale pouze od stejné osoby.

                                • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                                  witty13     před rokem 17.03.2023 11:00 |  
                                  0 2

                                  Jsme na diskuzi o fotbale, ano, je to velke zjednoduseni ;) vyzkum prece v prvopocatku vychazi z hypotez a jejich overovani. A asi nema cenu si tady o tom tapetovat ;)

              • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

                lukas6novak     před rokem 17.03.2023 11:58 |  
                2 1

                Třeba můj osobní pohled na chyby je dá se říct irelevantní směrem ke Slavii. Já se snažím hledat a psát chyby z toho pohledu jaký chci od rozhodčích trend pískání a z toho vyplývá naštvání když někdo přechvaluje rozhodčí protože neudělali zářez. A říkám to i u zápasů kde nehraje Slavie. Takže ve shrnutí to že někdo hledá chyby neznamená že na ně hazí výsledek nebo tak něco ale minimálně u mě to je tím jak mě irituje chválení rozhodčí za to že zvládnou zápas bez zářezu

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      koudys2 (přítel SN)     před rokem 15.03.2023 07:49 |  
      6 0

      Jestli si tohle přečte Boss, tak dostane infarkt:) Nikdo nikoho v tom zápase neřezal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        Dennis     před rokem 15.03.2023 09:52 |  
        2 0

        Díky, tohle mě fakt pobavilo. :-))))

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        vršek     před rokem 16.03.2023 11:22 |  
        5 0

        Opět jediný objektivní pohled na výkon rozhodčího Černého v zápase.
        V celém našem mediálním prostoru naprosto ojedinělý!
        Tou největší sprostotou, které se Černý dopustil v zápase bylo udělováním - neudělováním žlutých karet
        Psal jsem o tom již mnohokrát a přesně do detailu to popisuje redaktor Procházka. Většina zdejších diskutujících se zabývá jen tím, jak karty ovlivnily či neovlivnily průběh zápasu. To však není jen jedna stránka problému s nestejným "metrem". Je to jednoznačné a úmyslné ovlivňování dalšího průběhu soutěže. O tom se u nás nemluví nikdy a nikdo udělení či neudělení čtvrtých či dokonce osmých karet neřešení a neposuzuje.
        Když na nic jiného jsem přesvědčen o tomi, že reakce Slavie na čtvrtou kartu pro Schranze měla následovat hned po zápase a naše vedení, byť zřejmě marně, mělo žádat o zrušení karetního tresru!!!
        Bohužel opět postoj Slavie poplatný neustálému opakování o "ubrečenosti" Slavie. I kdyby se jednalo jen o tento jeden nesmyslný verdikt Černého v zápase bylo třeba se ozvat!!!
        Vyjádření pochvaly rozhodčímu pak nedokážu pochopit vůbec! Jak jej poté využijí naši soupeři jsme se opět přesvědčili v hodnocení výkonu rozhodčího v úterním Sportu - vždyť i trenér Trpišovský výkon rozhodčího chválil....!!!
        Už se těším jak si tento postoj KR i Slavie k výkonu rozhodčího vyloží rozhodčí v našich dalších zápasech....

        • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

          wimpy     před rokem 16.03.2023 12:12 |  
          0 0

          Jen bych tedy řekl, že v roli Bílka kdybych chtěl oželet Hejdu s Chorým, bylo by to spíš v zápase doma s Bohemkou (případně ob zápas s Jabloncem), než venku v Bolce nebo Ostravě. A že by přežili tyto čtyři zápasy bez žluté moc pravděpodobné není.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            rakusan     před rokem 16.03.2023 12:32 |  
            0 0

            No uvidíš, že přežijí. Ale já toho Černého taky nemusím od tý posraný ostravy, ale po tom minulém hockovi a předtím polákovi jsem to docela akceptoval.

          • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

            vršek     před rokem 16.03.2023 12:45 |  
            1 0

            Myslím, že chybějící 3 hráči základní sestavy, a navíc jejich naprosto klíčoví hráči v každé "řadě", by i pro ně, a s "rozjetou" Bohemkou byl docela problém. Už jenom chybějící Kalvach jim v posledních zápasech dost chyběl.
            Navíc ty karty 8 a 4 zřejmě dostanou, ale pochybuji, že oba najednou...

  24. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před rokem 15.03.2023 09:05 |  
    2 1

    Nevím asi bych Kolimu a Douderovi dal šestku vzhledem k výsledku a důležitosti utkání. Jinak bych souhlasil. Co je pro nás, ale nejdůležitější opakovat takové výkony i venku, prostě jinak to je jak na houpačce a k titulu by to nevedlo.

  25. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před rokem 15.03.2023 09:22 |  
    18 1

    Dobré ráno při dobré kávě Vám všem:-)).
    Moc Vám děkuji za všechny příspěvky do disputace a názory k zápasu a ke všemu okolo.
    Já jsem ještě chtěl doplnit své povídání o poděkování všem našim fanouškům na stadionu. Byli jste moc prima.
    Fotbal je prostě fotbal a není to operní představení.
    Můj kamarád, který fandí Spartě a jeho zeť chytá za Plzeň (ano Staněk) to vidí podobně a shodli jsme se, že prostě k fotbalu nějaké to sprosté slovo při fandění patří. Nebo jinak, dá se to přežít.
    Jaký je rozdíl mezi fanděním "Zkurvená Plzeň" a nebo "Pražský kurvy"...... žádný... Hecovačka.
    Nikdo se nepopral, nikdo nebyl zraněn, nebyl přerušen zápas. Prostě výborná atmosféra.
    Matchday po zápase výborně udělaný a díky za něj.
    V Liberci snad už budeme hrát jinak než v Budějovicích a kluci budou mít hlavy správně nastavené. Kéž by.
    Doufám, že se nebude hrát na bahně. Tady sice ráno sněžilo a pršelo (jako když nás obsadili fašisti), ale teď už tu svítí sluníčko a tak snad i v Liberci bude terén aspoň trochu přijatelný.
    V repre nominaci postrádám Buchu, Kopice, Chorého a i Květa. A to nemyslím nijak ironicky. Před dvěma týdny to byli top hráči podle odborníků deníku Sport. No budiž.... jak se říká, karma je zdarma.
    Tak ještě jednou pěkný den a Slavii držme palce.

    "Fortis amini et constantis est non perturbari in rebus asperis" - Cicero (O povinnostech)
    Znamením statečného a pevného ducha je neklesat na mysli v protivenstvích.
    To je hlavně pro přítele Cvočkaře Dandu:-)) a pro nás všechny taky, co máme rádi srandu.

    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      o5aradecek     před rokem 15.03.2023 11:07 |  
      1 1

      Zápas sice přerušen nebyl, ale kvůli pyru začal o 8 minut déle. Tady si na nás asi zase smlsnou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

        martyni (přítel SN)     před rokem 16.03.2023 14:22 |  
        0 0

        Tak kdyby začínal déle, tak snad v pohodě.. leda by někomu vadilo, že začal později.. :).

  26. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    Lunaris     před rokem 15.03.2023 11:45 |  
    4 10

    Pozice stopera bude už pro Holeše ideální. Nechal bych ho tam. Ousou má sklony k chybám a červeným kartám, v rozehrávce není výraznější než Holeš. Navíc má často dost podivné poziční postavení a špatný odhad na míč. Sorry kámo, bylo to hezké, ale teď leštíš lávku. Doufám, že trenéři mu to tedy vysvětlí trochu lépe. :) Snad ho v létě prodáme.
    Navíc už teď máme dost dalších kvalitních hráčů do středu pole, takže je Holeš logická volba na stopera. Akorát to bude chtít, aby na tom hřišti víc mluvil a víc tomu šéfoval. Musí být tím lídrem na hřišti, je tam jeden z nejzkušenějších.
    Chci na hřišti Masopusta. Dej se už kuwa dohromady, brácho. Seš důležitej pro tým, tak na to mysli.
    Střed zálohy, chtěl bych tam Ševčíka, Oscara, Hromadu i Lingra, což je teda těžká šichta. Zafeiris má ještě čas.
    Jestli nedáme Liberec, tak celé úsilí v tomhle zápase bylo k ničemu. Oscar a Ševčík to tam znají, asi by měli hrát. K nim nejspíš opět Hromada. Lingr lávka. Nedá se nic dělat.
    Nejradši bych stejně hrál 3-5-2, alespoň venku, aby bylo větší zajištění obrany proti brejkům soupeře. Pak by se i ten Ousou dostal na plac. Změnit rozestavení jde pak vždycky.

    • Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

      rakusan     před rokem 16.03.2023 12:38 |  
      0 0

      V zásadě souhlas, taky bych dal Holiho na stopera. Jenom, že v tom 3-5-2 záleží kdo budou ti 2 vepředu, zda centrforvardi Mick s Jurečkou (pak oslabíme naše ostré kraje) nebo naopak křídla Olí s Matějem (bez hroťáka). Oni to snad vymyslí dobře, teď se museli nakopnout a uklidnit všichni a doufám, že už to budou úplně jiné výkony i venku.


      Komentář byl uživatelem upraven (16.03.2023 12:39) . Zobrazit původní komentář

  27. Re: Hodnocení slávistů - 23. kolo

    cvočkař Danda     před rokem 15.03.2023 18:07 |  
    1 0

    Sokrate díky,udělal jsi mi radost.