Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 26. kolo

Slavia v Boleslavi bohužel potvrdila svou dlouhodobou nemohoucnost otáčet zápasy. Územní tlak přišel vniveč a přišla čtvrtá venkovní ztráta za sebou.

V sobotu to byl další díl nekonečné řady slávistického trápení proti betonu. Obrovská územní převaha, spousta rohů, ale šancí a gólů minimum. Takových zápasů jako přes kopírák jsme odehráli za poslední dva roky spoustu. Naposledy před měsícem v Budějovicích, předtím namátkou 2x s Kluží, doma se Sivassporem, 1. kolo s Hradcem, loni v Liberci, 2x s Plzní, doma s Karvinou, stálo nás to Ligu mistrů s Ferencvárosem... Schválně si za poslední dva roky projděte zápasy, kdy Slavia inkasovala jako první a kolikrát zápas otočila. Stalo se to teď doma s Plzní a dvakrát na půdě Bohemians (pokaždé za pomoci diskutabilní penalty, teď domácí pohárový zápas nepočítám, protože jsme to v základní hrací době nestihli). A to si dejte do kontextu s tím, že na půdě soupeřů jsme jen v této sezoně inkasovali 9x jako první. Člověk nemusí být Einstein, aby mu došlo, že toto je zjevná Achillova pata Slavie. A právě tento geniální vědec pronesl moudrý citát (který si půjčuji z diskuse):

„Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.“

Sebereflexe Slavie a trenérského týmu je bohužel v tomto případě nulová, jako kdyby si nepřipouštěli, že máme v tomto případě výrazný problém (a platí to obecně i třeba pro podle mě zcela oprávněné mediální připomínky k přespřílišné rotaci, kterou J. Tvrdík na Twitteru odbyl s tím, že náš trenér sice rotuje, ale je stejně nejlepší). Tomu odpovídá pozápasové hodnocení kouče, který dospěje k tomu, že jsme hráli dobře a že do příště musíme zlepšit finální fázi. My už ale empiricky víme, že takto sestavený kádr nemá na to, aby zvládal otáčet zápasy proti betonu. Ačkoliv máme předimenzovanou soupisku, tak typologie hráčů na ní je velmi podobná (všichni jsou hlavně běhaví). Fotbalově autobus nerozložíme (čestnou výjimkou by snad mohl být Zafeiris) a kilogramy a centimetry na soupisce chybějí. Opravdu by neměl pro tyto případy mnohem větší přínos vysoký útočník než třeba Hronek (z minulosti Malinský, Karafiát...)?

To ale teď mimo přestupní období těžko změníme, i když je smutné, že problém máme takřka dva roky od nesmyslného odejití kvalitního a perspektivního Musy. Nabízela by se tak úprava taktiky. Co dělat, abychom neinkasovali tak často jako první? Je rozumné hrát takto vytaženou obranu, kdy okolo půlky často zůstávají jen 2 stopeři? Něco takového bylo skvělé s Delim, Kúdelou, Ngadeuem a Hovorkou v životní formě, ale opravdu je to rozumné hrát s Kačarabou a spol.? Ale to už jsem tu probíral mnohokrát, trenéři si stále stojí za svým, problém stále přetrvává a Slavia přichází o úspěchy.

Probrat chci i chování naší lavičky vzhledem k rozhodčím, které není v pořádku a považuji ho za kontraproduktivní. Teď v sobotu odpískal sudí Machálek zápas úplně v pohodě a k teatrálním výlevům nebyl vůbec důvod. A na jaře to ostatně platí všeobecně - rozhodčí ho zvládají a pískají fér. Přesto naše lavička nesmyslně vyhrotila zápas teď i minule v Liberci. V situaci, kdy jsi pod tlakem a nedaří se ti, potřebuje mužstvo spíše klid a důvěru ve vlastní schopnosti. Naše lavička je přitom ztělesněním nervozity, kterou zbytečně přenáší na trávník. Soupeř většinou už tak bývá proti Slavii vyhecovanější než normálně, ale náš realizační tým často vyhrotí zápas natolik, že zápas přejde ve válku a protivník ten míč radši "sežere", než aby prohrál. Samozřejmě to pak svádí i k tvrdším zákrokům, které fotbalovějšímu týmu - tedy nám - nijak neprospívají. Falešný pocit ukřivděnosti pak jen nahrál zkratu Olayinky. Celé je to bohužel v tomto směru špatně a škodí to i . Podobné chování by bylo účelné, pokud bychom měli tým kolohnátů, který soupeře přetlačí fyzicky, nebo pokud bychom měli leklé ryby, které se nesnaží a potřebují probrat. Ani jedno není případ Slavie.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Gól se chytat nedal, Kušej to trefil dokonale. Lehce k zamyšlení je ale vyjádření střelce ve smyslu, že s podobným zakončením mívá náš brankář problém. A když o tom přemýšlím, tak si moc efektních robinzonád po střelách od Koláře nevybavuji, ale gólů už jsme takto inkasovali několik a neřekl bych, že vždy byly nechytatelné. Ale je to spíš minoritní věc a určitě se to netýká hodnoceného zápasu. Jinak Kolář dvakrát stáhl centr, víc práce v podstatě neměl.

Lukáš Masopust - 5 - Průměrný výkon. V poli přispěl k převaze, nic výraznějšího ale nepředvedl. Mohl mít asistenci u gólu Schranze, ale tam to byla lehká přihrávka a bohužel branka pro ofsajd neplatila.

Aiham Ousou - 6 - Zahrál dobře a neměl problémy, což bylo v kontrastu s Kačarabou.

Taras Kačaraba - 3 - Je tristní, když se s trochou nadsázky dostane soupeř 5x za zápas k vánu a 3x je z toho velmi nebezpečná akce, protože Kušej vyškolí Kačarabu jako žáčka. Jeho nasazení vzhledem ke zdravotnímu stavu nerozporuji, spíš se zamýšlím, proč si tu Kačarabu necháváme už 2,5 roku. Pro mě je to slávistický Štetina. Měl jedno povedené období, ale jinak na úroveň Slavie nestačí.

David Jurásek - 4 - Před inkasovaným gólem naivně ztratil míč, nicméně Kačaraba pak měl dostoupit Kušeje mnohem lépe. Dopředu tentokrát nic výrazného nepředvedl a kvůli zdravotním potížím střídal.

Ivan Schranz - 5 - Snažil se, v poli špatně nehrál, ale výrazněji se neprosadil. Škoda těsného ofsajdu, protože si předtím dobře naběhl i zakončoval.

Oscar Dorley - 6 - Patřil k aktivnějším a lepším hráčům, pro výstavbu naší hry byl důležitý. Klíčové body se ale od něj bohužel úplně čekat nedají (ale kdyby je měl, tak by měl brzy pěkné laso z ciziny).

Christos Zafeiris - 8 - V české lize je zjevením a já jsem jen rád, že i díky zdravotní situaci dostává šanci hned a nezapracováváme ho půl roku jako Stancia. Skvělou individuální akcí nám zařídil vyrovnání a měl i celou řadu dalších nadstandardních momentů.

Ondřej Lingr - 5 - Snažil se a své si odehrál, ale fotbalově ani silově nevyniká. A když se nedostane ke svému výbornému zakončení, tak je to pravidelně průměrné.

Václav Jurečka - 5 - Jakž takž byl ve vápně soupeře cítit. Prodral se alespoň ke 3 zakončením, které bohužel neproměnil (nešlo ale o vyložené šance, takže se nedá mluvit o zahazování). Nijak ideální výkon to nebyl, přesto byl výrazně platnější než Tecl.

Stanislav Tecl - 3 - Podprůměrný výkon, kdy Boleslavi nehrozil ani rychlostně, ani silově. Tecl se zápasů spíše účastní, občas vyhraje souboj, ale nadstandardu je v jeho hře jako šafránu. Což je bohužel o to bolestnější, že jde o klíčový post, na kterém má náš hlavní konkurent své nejlepší hráče. Když to nešlo kvalitou, tak Tecl zkusil alespoň úsměvně simulovat ve vápně (zdaleka ne poprvé). Jinak souhlasím s názorem z diskuse, že on za naše problémy primárně nemůže, ale je nejzářivějším symbolem špatných rozhodnutí a absence sebereflexe u trenérů.

Lukáš Provod - 5 - Pokračování jeho kariéry po vážném zraněním je zatím bohužel smutným příběhem. Loni se na Provoda čekalo jako na spásu, teď se reálně ani nedostává na hřiště jako střídající hráč. V Boleslavi dostal celý poločas a nedá se říct, že by vyhořel. Ale o víc prostoru si také neřekl, byl to obyčejný ligový průměr. Jednou střílel, ale vsadil na razanci a míč letěl nad a navíc doprostřed.

Mick van Buren - 4 - Tentokrát svým střídáním naši hru vůbec neoživil a za půl hodiny hry nic nadstandardního nepředvedl.

Matěj Jurásek - 4 - Platí u něj to samé co u Van Burena. Při svém pobytu na hřišti Slavii nijak nepomohl.

Petr Hronek a David Pech nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

26. - Neděle 09. 04. 2023 16:00

Fortuna liga, 2022/2023
1 - 1
1 - 1
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav

18. Kušej

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

32. Christos Zafeiris

Komentáře (98)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Matěj51     před rokem 11.04.2023 11:26 |  
    28 0

    Ke shrnutí a hodnocení hráčů nic nemám. Jenom bych ocenil, kdyby se začalo mluvit o tom, kdo tedy má při té naší házené zařvat a srovnat ostatní. A teď proč píši. Nestřílíme a pokud, tak jako, když se končí rozcvička před zápasem. Z hranice vápna a s volným rozhledem (ostatně i tak to dopadá hrozně). Co přitom při zápase, když tam ten protivník aktivně vadí. Já bych hrozně rád viděl přihrávky po zemi proti noze tak, aby se dalo střílet z první. A ještě něco. Naprostá většina našich si balon prvně musí přiťuknout, často i dvakrát, než přihraje. Vysvětluje jin někdo, že tím soupeři dávají dva kroky navíc při srovnání jejich řad? Já jsem fanda vždycky, i při špatných výsledcích. Jenom mám strach, jestli případný další propad nebude mít dopad na finanční rovnováhu Slávie jako firmy. Jestli těch vajíček, co žonglujeme, není moc.


    Komentář byl uživatelem upraven (11.04.2023 11:26) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 11.04.2023 11:29 |  
      17 2

      Je to tak, ta naše házená k ničemu nevede, to už je za 2 roky zjevné. Nemáme takovou technickou kvalitu, trvá nám zpracování apod., takže se soupeř vždy srovná.

      Také bych zkusil víc chodit do kliček a do střel. Neříkám, abychom to pálili jako u Verdunu zpoza vápna, protože to úplně efektivní strategie není, ale my jsme v podstatě bez střelby. Typický je v tom Ševčík, který vystřelit umí, ale v sebeideálnější pozici to vždy dá radši do strany.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Ragnarok     před rokem 11.04.2023 11:44 |  
        5 4

        Tenhle fotbal je pryč. Trend nyní určuje můj neojoblíbenější kouč Spalletti, je potřeba se poučit a neustále hledat to, co funguje.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Hepi     před rokem 11.04.2023 13:05 |  
      8 0

      Musím reagovat, protože jsi mi připomněl tu rozcvičku v Bolce - minimálně 2x rotace hráčů u střelby bez atakování soupeřem a z 95% nejen, že netrefí do sítě, ale netrefí branku (a často fakt o dost). Takže to možná souvisí s naší minimální snahou o střelbu z dálky, která mi také chybí - pokud jsem schopný trefit prostor brány, tak i přes "hustoles" se občas něco uchytí i díky šťastnému odrazu. Jinak souhlasím i s tím promrhaným časem, úplně rostu a při těch překulovačkách vzadu ještě trnu - stále jsem nepochopil ten důvod. Původně jsem si myslel, že cílem je vytáhnout soupeře a pak rychlou přihrávkou na křídlo soupeře přečíslit nebo za obranu na útočníka vyškolit. Tohle praktikovala před lety např. Chelsea a řešilo se za kolik sekund jsou schopní z obrany nebo od brankáře vstřelit gól. U nás mi to spíše připomíná pověstné barcelonské uspávání hadů, jen v našem případě nepřijde to uštknutí, ale fakt spánek. Věřím, že by to mohl rozetnout Zafi, který jasně ukázal, že je schopen jak technicky tak i viděním hry předkládat přesná, překvapivá a chytrá řešení.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Mimoň     před rokem 11.04.2023 13:10 |  
      3 3

      o tom všem jsem psal už před víc než měsícem, tehdy to ovšem nebyl povolený názor mezi fanoušky...

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Flame     před rokem 11.04.2023 17:28 |  
      8 2

      Souhlas, pokusím se o doplnění hodnocení celé situace ve Slavii.

      Tvrzení, že nám rozhodčí pískají rovinu je hodně diskutabilní, příklad Liberec: 1. Neuznaný gól- míč by se musel pohybovat při opuštění hřiště po trase, která se vymyká fyzikálním zákonům a rozhodčí to vzhledem ke svému postavení nemohl ani vidět 2. Faul na Oliho- za co je penalta, když ne za přišlápnutí nohy ve vápně? Za to jsem viděl navíc i červené karty! 3. Ten samý bek kopne Juráska bez míče! - opět jasná červená a pokaždé bez karty.
      A v Bolce šlápne Fulnek Juráskovi do rozkroku a nic? Pamatujete myslím že v Ostravě na červenou a stopku pro Oskara? Tak bych s rozhodčími spokojený nebyl.

      Kvalita hřiště je i v TV viditelně horší na venkovních hřištích, to nám prostě nevyhovuje a potom vidíme ty doteky navíc.

      Jurásek si myslel, že je génius a gól jde za ním. Kačaraba i Kolář stoprocentně věděli, že Kušej levou má na podpírání a čekali zaseknutí a střelu pravou. Bohužel se všichni tři spletli. Kačarabu bych nezatracoval, naskočit po takové pauze a proti tak pohyblivému prckovi je těžké a vysoké hráče potřebujeme.

      A teď vážně, náš útok. Proč jsme kupovali Jurečku, když skoro nehraje? To si myslíme, že když ho tam Tecl pustí občas na půl hodiny, že bude dávat gól za gólem? Ve Slovácku hrál dobře, je to koncový hráč do vápna a ne wing. Jak dopadl Schranz, útočník hraje beka. Musa je tahu. Kuchta k nám nechtěl i když za nás góly dával, Čvančara k nám taky nechtěl a ačkoli se mi to píše moc těžko, hrají fakt dobře. Myslíte, že s Chytilem to bude jiné?

      Skoro všichni komentují hru Tecla na hřišti, ale nedělá tenhle "lídr kabiny" větší škodu právě tam? Případy kvalitních útočníků, kteří nám mohli pomoct jsem popsal.

      Co si o tom myslíte?




    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      martynko     před rokem 12.04.2023 11:02 |  
      0 2

      Bohužel, ve hře jsou k vidění některé neustále se opakující nešvary. A to má realizák kolik - 6 lidí? Obávám se, že s totožným realizákem bez jakéhokoli nového pohledu a nových podnětů a pohledů zvenčí se s touhle provozní slepotou budeme potýkat nadále. Držení míče 70/30 proti Bolce, Budějkám nebo Příbrami při 3-4 šmudlo-střelách na branku za hodinu a půl fotbalu je lhaní si do kapsy.

  2. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Jikom33     před rokem 11.04.2023 11:28 |  
    20 3

    Kušej má pravdu, na Koláře stačí vystřelit zpoza vápna. Takových gólů už dostal.
    Kušej to trefil výborně, asi se to chytat nedalo. Ale podívejte se, jak po tom Kolář šel. To byl zákrok nezákrok, ruce u těla, nedostatečný odraz...i kdyby to Kušej trefil hůř, Kolář by to neměl.
    Vlastně Kolář nám tenhle týden ukázal svě své velké slabiny. Druhý gól Bohemky padl při tom jeho klasickém výletu z brány, kdy vybíhá jen tak, aby se neřeklo....


    Komentář byl uživatelem upraven (11.04.2023 11:30) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      ElBrody     před rokem 11.04.2023 12:22 |  
      6 1

      1) Ta střela nejdřív vypadala, že půjde vedle. 2) Jako bejvalej pralesní gólman si spíš myslim, že se to moc chytat nedalo a zákrok nezákrok tim byl dost ovlivněnej.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Ivan     před rokem 11.04.2023 13:24 |  
        5 1

        Přesně, to golman většinou ví jestli to může mít nebo ne a když ne, tak nemá smysl skákat. Spoluhráči mi to vyčítali, tak jsem teda chvíli začal skákat i za nechytatelnejma střelama, aby měli radost a jednou se mi od tyče odrazila do zad a do brány, pak jsem toho nechal :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      knl66 (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 13:28 |  
      8 9

      Podle mého názoru se ta střela chytat dala. Pominu Kačarabu. Z pohledu brankáře: Kušej postupuje zleva, buď bude střílet levou nohou, nebo si to bude muset zaseknout na pravačku (popř. nahrávat). Pro zaseknutí na pravačku mu přece jen Kačaraba překážel, takže zbývá střela levačkou a vzhledem k postavení Kušeje i dalších hráčů je jasné, že střela půjde k pravé tyči. Jenže Kolář pořád stojí v levé polovině brány, vůbec se nepřesunuje, ač na to má 3 - 4 sekundy. Takže je jasné, že na střelu prostě nedosáhne. Kolář si prostě "zkušeně hlídal" tu polovinu brány, kam míč nemohl směřovat.
      Tecl za 3?!? Myslím, že spoluhráč ze šesté hanspaulky by tam byl platnější. A ty řeči JiT o unavení a trhání protivníkovy obrany už jsou trochu... otravné a směšné, když to nefunguje.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 11.04.2023 13:33 |  
        8 3

        Šlo to skoro do vinglu a o tyč. Tohle by nechytl vůbec nikdo.

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          dauby     před rokem 11.04.2023 17:32 |  
          7 6

          Chytila by to polovina brankářů, která lépe čte hru a lépe se pohybuje než Kolář. Viz skvělý komentář výše (kni66). Kdyby dobrý brankář stál o dva metry vice vpravo, pohodlně by tu střelu vyrazil. Kolář nevím, ten moc hbitý neni. Má nadváhu a je pomalý.


          Komentář byl uživatelem upraven (11.04.2023 17:34) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        wimpy     před rokem 11.04.2023 13:38 |  
        13 0

        Za ten gól mohl Jurásek. Kačaraba nešel do souboje, protože by to byla standardka v nebezpečné vzdálenosti. Vytlačil Kušeje, ale ten to svoji slabší nohou trefil tak, že o tom ještě za čtyřicet let bude vyprávět v hospodě.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        obiwan     před rokem 11.04.2023 14:12 |  
        5 4

        Při vší úctě...nemáš pravdu, na tohle gólman absolutně nemohl mít, krásně zatočená střela...zkrátka se kluk, co má levou na opírání, ukopl.

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          knl66 (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 14:18 |  
          5 2

          Kolář vůbec nereagoval na pohyb Kušeje. Jen ho sledoval očima, vůbec se nepřesunul... a pak si už jen vyndal mičudu z brány.

          • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

            obiwan     před rokem 11.04.2023 23:08 |  
            1 1

            Doporučuju se aktuálně podívat na střelu Rodriho a bezmocného Sommera...nepřipomíná Ti to něco? A to nemá Sommer nadváhu a dělal, co mohl...

            • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

              knl66 (přítel SN)     před rokem 12.04.2023 00:13 |  
              1 1

              Vždyť ta střela, na kterou se odvoláváš, byla TEČOVANÁ! Takže úplně jiná situace. Navíc bývá dobrým zvykem dát sem přímo odkaz na danou situaci a ne, že si to budu muset někde gúglit a hledat sám... :(((
              PS: můj názor zůstává nezměněn, ač na výsledku už nic nezměním. Kolář stál špatně, Kolář stál mimo hru, měl se posunout o dva metry vpravo. Pak by měl šanci. Takhle to opravdu vypadá, že tu střelu nemohl mít - jenže počátek průseru je fakt v tom, že stál blbě.

              • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

                obiwan     před rokem 12.04.2023 07:03 |  
                0 0

                Odvolávám se na střelu ze včerejší LM, City versus Bayern...žádná teč...

                • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

                  knl66 (přítel SN)     před rokem 12.04.2023 14:06 |  
                  0 0

                  Zadal jsem do gúglu "Sommer" a "Rodri". Vyplivlo mi to gól s tečí. Když tobě nestálo za to sem dát odkaz, tak sám to hledat taky nebudu :)
                  Shodněme se, že se v tomhle neshodneme. Koneckonců, poměr +/-, momentálně 8:8 svědčí o tom, že nějaká shoda nepanuje.


                  Komentář byl uživatelem upraven (12.04.2023 14:07) . Zobrazit původní komentář

                  • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

                    obiwan     před rokem 13.04.2023 06:58 |  
                    0 0

                    Stačilo se podívat včera na sportovní zprávy, ten gól všichni obdivují, žádná teč tam nebyla, ani náhodou.
                    https://www.youtube.com/watch?v=nvmsPfX2SXI a ted mi najdi tu teč prosím. Sommer stál uprostřed brány a Rodri střílel, aspon podle mě z větší dálky, než Kušej...

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          mig52     před rokem 12.04.2023 09:49 |  
          1 1

          Ať je to, jak chce, je fakt, že po návratu Koláře to vypadalo, že se vrací starý dobrý Koli, ale poslední zápasy ukazují, že se vrací ke starým chybám a plácá se zase v jakémsi průměru, kdy nevíš, kdy selže. Navíc je mnohem horší ve hře nohama, než v dobách své slávy.

          • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

            obiwan     před rokem 13.04.2023 06:59 |  
            0 0

            Poslední zápasy nezáří, nohama je špatnej, ale připsat mu gól, který byl unikátní, mi připadá smutný...

  3. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Ragnarok     před rokem 11.04.2023 11:30 |  
    10 0

    Na Kačarabu jsem se dlouhodobě nesoustředil, ono vlastně nebylo jak, protože nenastupoval, ze béčko mi jeho výkon nepřišel ideální, jeho hodnocení je zdrcující. Je šokující, co se z něj stalo a je otázka, zda je to proto, že nenastupuje.
    Dlouhodobě bych si přátel dvojici Ousou-Ogbu a před nimi Holeš. Dalo by se přecházet na 3 stopery a to velmi dynamicky, dle toho, co by vyžadoval průběh zápasu. Aiham potřebuje hrát, jeho výkony s praxí extrémně rostou.
    Doufejme, že do konce sezony již budou hodnocení v průměru nad 6.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 11.04.2023 11:34 |  
      11 2

      V derby béček byl za mě s Bořilem (který ale startoval poprvé po těžkém zranění) nejhorší na hřišti. Hořel tam jako papír a 16letý Konečný ho po taktické stránce strčil do kapsy.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Ragnarok     před rokem 11.04.2023 12:36 |  
        1 0

        Konečného jsem viděl 4x a přijde mi jako úkaz, kde člověk nevěří věku v soupisce, když ji má na 1. zápasu, kdy ho vidí, v ruce.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      fleder     před rokem 11.04.2023 13:35 |  
      3 11

      Hele u Káči a i Maxe bych bral v úvahu jednu věc. Válka na Ukrajině. Mají tam rodiny, kamarády, známý atd. To prostě v hlavě máš. A hlava ve vrcholovým sportu je klidně i 60% výkonu.
      Já ho neomlouvám pro výkon, hrál strašidelně. Ale trochu chápu, resp. mám pochopení, proč mu to asi nejde/nešlo. Navíc naskočil po jaký době a chytnul frajera, co zahrál těžce nadstandardně, protože je dobrý 1 vs 1...otázka, jaký by byl Kušej u nás.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        rak (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 14:41 |  
        4 2

        Kačaraba nedával Kušeje. Ani ne při gólu, to byla opravdu dominantně chyba Juráska, ale hlavně potom, minimálně dvakrát. Nicméně Kušej na něj hrál schválně a je otázka, jestli by si nepohrával i ostatními. Jinak jsem žádnou Tarasovu chybu neviděl. Měl tam i dobré věci.

  4. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Radek097 (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 11:35 |  
    8 1

    Jestli si u Stancia dobře vzpomínám, tak přišel ve špatném fyzickém rozpoložení a on hrával čistou desítku, u nás si pak musel sbíhat pro míč až ke stoperům, na což je Zafeiris jako box-to-box záložník zvyklý z předchozího angažmá.
    Pokud má hráč kondici a trošku herní inteligence, není nutné někoho půlroku zapracovávat. Dostane se do toho brzy, což jde vidět i na Zafeirisovi, kterého už teď lze považovat za rozdílového hráče a to tu přišel na konci ledna.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 11.04.2023 11:37 |  
      22 3

      Já reagoval na tu mantru trenérského týmu, který tak vesměs posily zapracovává. Málokdo naskočí rovnou. A nebýt těch zdravotních problémů Hromady, Ševčíka a stažení Holeše na stopera, tak jsem přesvědčený, že by Zafeiris hrál v základu jen výjimečně, i když je zjevně skvělý hned.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Ivan     před rokem 11.04.2023 13:33 |  
        4 1

        no málokdo... Vlastně hned naskočili namátkou Zima, Bah, Ousou, Jurásek, Schranz, Masopust, Stanciu. Vlastně bych řekl že kdo se do sestavy nedostane v prvních měsících, tak u nás kariéru moc neudělá.

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          knl66 (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 14:24 |  
          3 0

          Jestli tahle brzká naskočení do sestavy tenkrát nezapříčinila personální krize (marodka)...

          • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

            Ivan     před rokem 11.04.2023 16:24 |  
            0 0

            Interpretací může být spoustu, ať už co je příčina a co důsledek, ale až teď jsem si toho všimnul že to tak prostě je. Sice se říká že je potřeba půl rok na aklimatizaci a tak, ale nenapadá mě nikdo kdo by se potřeboval aklimatizovat déle než třeba dva měsíce než by se stal skutečně důležitým hráčem základu.

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          Radek097 (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 20:04 |  
          1 0

          Napadá mne pouze jedno jméno, co se tady prosadilo, i když měsíce leštil lavičku a to byl Holeš. Podzim skoro celý proseděl a pak ho ''zachránil'' covid a přesun na DZ.
          Ale Holeš už byl ostřílený borec, čtyři roky hrál 1. ligu a dva roky působil v druhé lize, ale ''úmrtnost'' mladíků, co se tu měli půlroku aklimatizovat, to se nepovedl ani jeden příchod - Beran, Hellebrand, Vantruba, Fila,... je dobře, že jsme od toho opustili a začínáme ty mladíky radši rovnou posílat hostovat - Tomič, Sy, Valenta,...

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Martin 58     před rokem 11.04.2023 12:10 |  
      13 0

      Zdá se, že zapracovat budeme muset na myšlení našich ofenzivních hráčů, aby pochopili, že od Zafeirise budou dostávat průnikové přihrávky, po nichž je možné přímo zakončovat anebo se řítit sám na gólmana.
      V tom budou muset změnit postavení, protože hráč stojící zády k brance může těžko získat při krkolomném otáčení se rychlostní výhodu oproti obráncům.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        rak (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 14:43 |  
        3 0

        Myslím, že to Jindra charakterizoval dobře. Nemusí si ani tak zvykat Zafeiris, ale ostatní hráči na jeho řešení. U Nica to také chvíli trvalo. Teď není moc důvodů Zafeirise nestavět.

  5. Hodnocení slávistů - 26. kolo.

    Myšák     před rokem 11.04.2023 13:02 |  
    4 0

    Poslední dva zápasy jsem byl s naší hrou spokojen, málem jsem chrochtal, jak se mi to líbilo a teď takováhle sračka??? Co se to děje? Takovéhle rozdíly ve výkonosti? Nejdřív zápasy s úrovní Bundesligy a potom plytká čutaná s úrovní pralesa? Tohle klukům odpustím jenom když těm za řekou dáme rychtu!!!

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo.

      Mimoň     před rokem 11.04.2023 13:27 |  
      7 0

      Venkovní kvalita zdaleka nedosahuje kvality doma. Venku hrajeme jakousi pseudo Barcelonu. Chybí rychlé kontry, rychlé dostupování, rychlá kombinace, střelba...

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo.

        Myšák     před rokem 11.04.2023 17:13 |  
        2 0

        Souhlasím s tebou a vidím to stejně,ale proč s klokanem a Olomoucí to docela šlo hrálo se přímo na bránu a střílelo se, byl tlak na soupeře a najednou ti samí hráči hrajou tu hrůzu s tím obehráváním velkého vápna soupře a soupeři to nevadí, klidně nechá nas být, protože jsme neškodní. Já šílím a řvu vzteky (jsem už sám, tak si to mohu dovolit) jak začnou hrát tu jejich pitomou, alibistickou "Barcelonu", která nikam nevede!!!

  6. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    rybarmirek     před rokem 11.04.2023 13:19 |  
    14 1

    Zdravím,k tomuto hodnocení není prakticky co dodat,je bohužel naprosto výstižné a to i s článkem před hodnocením hráčů! Současnému mužstvu,ale hlavně realizačnímu týmu,chybí sebereflexe.Vse ostatní bylo řečeno.Doufam, že realizační tým občas zavítá i na tyto naše stránky,možná by mu to pomohlo.Nerikam,že vše je zde k přečtení,ale hodně ano,jen si vybrat.Nemuzeme být každý rok mistrem,ale obávám se , že loňský rok se opakuje,jen se na čele vymění mužstva.Rad bych se pletl!

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      honza304     před rokem 11.04.2023 14:03 |  
      4 0

      Nezavítá, to je součást tý sebereflexe. Dlouhodobě pozoruju, že je hodně trenérů, kteří neustále vymýšlí něco nového, překvapivého. Oni nechtějí kopírovat druhé, z příkladu druhých si vzít to dobré. To je asi slabošství, aby pak někdo neřekl "to přece dělá ten a ten ...". Samozřejmě co Čech to trenér, ale mezi bláboly se najde i mnoho mouder a zkušeností.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Mimoň     před rokem 11.04.2023 13:24 |  
    24 1

    Prostě se stalo, co se stává, když je člověk na jednom místě příliš dlouho..I v Plzni došlo na únavu z Vrby. I z Jarolíma přišla únava, už to nefungovalo, už se moc překombinovávalo, spousta hráčů na soupisce, hostováních...přijde mi, že se situace jenom opakuje, jako tehdy s Jarolímem...(jen se modlím, aby to nebyl finanční průser jako tehdy-geopolitická situace je jasně daná a my nemáme už delší čas v Evropě výsledky, aby si nás někdo všiml a případně zasponzoroval) Alex Ferguson a Wenger byli ojedinělou vyjímkou. Trenéři tu jsou dlouho, všechna čest, ale asi už nedokážou vyburcovat tento tým k dřívějšímu Totálnímu fotbalu. To co teď hrajeme by fungovalo, kdybychom měli v poli aspoň 5 nebo 6 hráčů jako Zafeiris. Bohužel my ovšem hrajeme často venku překulovanou a uspávanou s hráči, kteří jsou jeden do jednoho(kromě snad právě Zafeirise a možná Ševčíka) běžci, atleti. Hrát s atlety barcelonskou překulovanou nestačí. Bohužel ono ani ta agresivní hra není co bývala...že nám začíná scházet agresivita i ve statistikách(obranné, útočné souboje v porovnání s našimi nejlepšími sezónami) jsem upozorňoval už loni, ale tehdy se to ještě nesmělo asi psát...myslím že už začíná být zřejmé, že je to bohužel už trend. Alanor to vystihl tak jak to je. S jeho hodnocením bohužel musím souhlasit. Samozřejmě bych byl radši, kdyby tomu tak nebylo. Protože po odchodu dlouhosloužícího trenéra se situace nemusí hned zlepšit. Může se i zhoršit. Třeba Arsenal nebo Manchester se dlouho vzpamatovávali.


    Komentář byl uživatelem upraven (11.04.2023 13:31) . Zobrazit původní komentář

  8. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    honza304     před rokem 11.04.2023 13:54 |  
    17 2

    Já s tímto hodnocením naprosto souhlasím a seš v něm pořád tvrdší. Myslím, že víc slávistů cítí, že je něco dlouhodobě špatně a že se jen alibisticky kecá. Nevím, jaký je hlavičkář Hronek, byl jsem úplně u vytržení, když jeho střídáním zdržoval trenér v devadesáté minutě. Proč ho tam nedal aspoň o dvacet minut dřív? Jenže Tecl se neprosadí, ale má přednost, má gesta, bojovnost, "vůli" a je to vůdčí typ. Nevím teda, co vede.. Další věc, jak tam píšeš, stopery máme podprůměrný a hrajeme vysoko a necháváme je tam samotné. Je potřeba útočit, ale za tu cenu, abysme dostávali zbytečné góly? Zoufalost je v tom, že nedokážeme v průběhu hry přes rok udělat změnu, doma to aspoň ubojujeme bojovností a nasazením. Holt, lodivod je génius, neříkám v něčem je, ale sebereflexe chybí a je to jako za Jarolíma. Teď máme plno marodů, teď jsem měl taky několikadenní chřipku, myslel jsem si, že to jsou moje poslední dny, nikomu to nepřeju. Bohužel Priske se na nás připraví. Těžko se to kouše.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Taky     před rokem 11.04.2023 14:04 |  
    12 4

    Kačaraba - slávistický Štetina, to je dobrej příměr! :-)

  10. Smlouva

    Albert Neri     před rokem 11.04.2023 14:07 |  
    24 6

    S hodnocením souhlasím a o Teclovi už mluvit nechci, on byl zmíněn ve spoustě komentářů po zápase. Bohužel se opět ukázalo, že to s čím Trpišovský do Slávie přicházel, tedy pokora, sebereflexe a úcta k soupeři je pryč. Je to patrné jak z pozápasových vyjádření tak i z opakování stále stejných chyb. Za tu situaci může částečně fotbalové prostředí které mnohdy nešetřilo chválou (uznávám, za výkony v LM plně zaslouženou), ale třeba ta kniha to byl podle mě úlet a marketing. Ale rozhodně ne nic promyšleného. A druhým viníkem je prostředí ve Slávii, jak od trenéra směrem k některým hráčům, tak i směrem k vedení, které je až nezdravě kamarádské.Fotbal je v ČR byznys. A v něm musíte umět udělat i tvrdá rozhodnutí, která se ne vždy lidem okolo líbí. Ale když v tom okolí jsou Vaši kamarádi, tak vy nikdy nebude tak tvrdí jako by to bylo v případě cizích lidí.

    A tohle je největší problém současné Slávie. A můžeme si za něj sami. Jen už si nejsem jistý tím, jestli se z toho problému i sami dostaneme bez nějakých větších škod.

    V tomto kontextu se mi proto prodloužení smlouvy s Trpišovským vůbec nelíbí. Rozumím, že třeba pan Tvrdík si řekl, že to situaci uklidní, a začne to zase fungovat. Ale pokud nám derby nevyjde, a Sparta je objektivně teď mnohem lepší a především útočnější a dravější. Tak se tím celý problém jen posune a pomyslná krize se prohloubí.

    Tou krizí myslím ztracenou herní tvář a malou efektivitu v zakončení. A obě tyto věci jdou za trenérem, respektive za hráči které on staví do základní sestavy.

    Na závěr musím zmínit Zafeirise. Ten kluk je naší lize opravdu omylem. Kdyby kolem sebe měl více technicky a myšlenkově stejně naladěné hráče tak válcujeme ligu i kdyby soupeř zaparkoval ve vápně pět autobusů.

  11. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    martyni (přítel SN)     před rokem 11.04.2023 14:25 |  
    1 2

    Jestli tomu dobře rozumím, Alanor a řada z vás si myslí, že náš herní plán už nefunguje jako dřív. Možná na tom něco je, možná je to trochu pech a soupeři jsou nesmyslně efektivní. Zajímalo by mě, co byste navrhovali. Hrát opatrněji? Nesnažit se hrát tak vysoko a nechat hrát soupeře s balonem? Nebude to nakonec větší riziko, když bude mít soupeř více držení míče a více střel? Je dobré měnit styl v závěru soutěže?

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Morb     před rokem 11.04.2023 15:00 |  
      15 1

      Mně se upřímně dost líbilo, v jaké formaci jsme nastoupili v kvalifikačním zápase ČR-Polsko. 3 stopeři a 2 half-beci, kde se projevily hlavní Juráskovo přednosti. Představa, že na druhé straně lítá Oscar, v útoku Jurečka s Burenem, Holeš s Ševčíkem a Zafeirisem veprostřed, je dost lákavá.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      honza304     před rokem 11.04.2023 15:01 |  
      21 0

      Nejsem trenér, ale odpovím aspoň trochu. Mám pocit, že to co za nás nastupuje (a nikdo nemá kvalitu Zafeirise), je s průměrnou výškou asi nejmenší tým v lize. Každej má od stoperů až po útok nebezpečný vysoký hráče, nebezpečný myslím ve smyslu bránění našim útokům. Vysoký Jurečka nehraje, Schranz je v obraně, Holeš na stoperovi. Problém asi bude ve výběru hráčů. Podívej třeba na Santose, v plzni nehrál špatně, u nás první zápasy, co si vzpomínám asi taky ne, ale pak udělal nějaký chyby atd. Podle mne je to hráč, který nemá rád hraní podle šablon, stav, kdy má držet několik schémat hry není pro něho. Podle mne ho psychicky odrovnali, že se nedokázal soustředit na celej zápas. Ewerton, podobný příběh, akorát ho zbrzdilo zranění a pak se do toho nedostal. Styl hry jako utaháme soupeře a pak na poslední minuty tam dáme naše nejlepší hráče, to fakt nechápu. Psali, že Hronka brali, protože hází dlouhý auty. Kolikrát's ho viděl házet aut? A styl hry? Nemůžu do toho mlátit jako beran do bednění a nemít zajištěnou obranu, zvlášť tím, co tam máme. Podívej na Pecha, toho jsme brali jako obránce, který je rychlý v útoku. Teď nevím, s kým jsme to hráli, byl v obraně a to soupeřovo křídlo ho školilo jako žáčka, na pěti metrech mu o dva utekl. Tak si říkám, třeba měl o dvě čísla měnší kopačky. Ke stylu hry, neumíme zareagovat na vývoj zápasu, protože máme několik schémat, vymýšlíme diamanty a kosočtverce a nevím, jaký kraviny. Úplně se vytratila improvizace, ale to neříkám, že to by měl být základ hry. No nic, to by bylo na dlouho ... Ještě doplním - máme někoho, kdo dokáže vystřelit z dálky? Hrajeme to až na brankovou čáru, to je další Trpišovskýho šablona. čus


      Komentář byl uživatelem upraven (11.04.2023 15:18) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Morb     před rokem 11.04.2023 15:06 |  
        9 0

        Ten Pech byl proti Teplicím a bylo to tak strašný, že musel snad ve 34. minutě střídat.

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          mig52     před rokem 12.04.2023 09:31 |  
          2 1

          A to ho do konce smlouvy jako odstřelíme? Jsme ho k nám neměli brát. Za to, co Tecl hraje na jaře, by musel být další český kosmonaut.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Albert Neri     před rokem 11.04.2023 15:16 |  
      7 1

      Osobně bych to viděl na dvě základní schémata hry. Všichni dělají všechno na LM a poháry. A druhý styl na dva útočníky, pod nima Zafeiris a vedle technická křídla, míč rychle nahoru a samozřejmě to podpořit fyzickým fotbalem. To je styl který by měl tým jako Slávia hrát proti Budějovicím a Teplicím. Prostě tím stylem hry jasně říct: máme dva útočníky a vnutíme Vám náš ofenzivní způsob hry.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      dauby     před rokem 11.04.2023 17:22 |  
      9 1

      Nabízí se otázka: proč nikdo nevystřelí zpoza vápna? V neděli se o to tuším jednou pokusil Provod, jinak nic. I to je recept proti zhuštěným obranám. Proč se snažíme míč vždy vozit až do kuchyně? To s nimi trenéři netrénují střelbu? Druhého Stocha nemáme, ale každý ligový fotbalista přece musí umět vystřelit alespoň z vápna. A naše rohy? To je tragédie. Co ti hráči na trénincích trénují, nevím.


      Komentář byl uživatelem upraven (11.04.2023 17:39) . Zobrazit původní komentář

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        martyni (přítel SN)     před rokem 12.04.2023 15:00 |  
        0 0

        Pokud se nepletu, podle Dobiáše nejsou střely z dálky příliš efektivní. Jsou hezký, to jo..

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      IJS     před rokem 12.04.2023 23:24 |  
      0 0

      Z mého pohledu se nabízí přejít na 3-5-2. Stopeři by se jistili ( asi Ousou - Ogbu - Holeš ). Winbeky máme reprezentační (David Jurásek a Douděra). Defenzivní záloha ( Ševčík + Oscar ) a špílmachr ( Zafi ) a dva hroty ( Jurečka, Schranz ) stále v náběhu. Ano utlumilo by to částečně aktivitu, ale ono držení míče 80% zápasu jen nám zatím na nic...
      Ale přecházet na jiný herní systém uprostřed sezóny není dobrá volba. Když jsem si před chvílí přečetl, kdo všechno je na marodce, tak to vypadá že si spíš zahraje Traoré, Hronek aj. Bojím se, že to bude průšvih!


      Komentář byl uživatelem upraven (12.04.2023 23:24) . Zobrazit původní komentář

  12. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    pehacko     před rokem 11.04.2023 15:39 |  
    12 5

    Ja bych realizaku pral, at chodi cely tyden do prace a hospody plne spartanu… jenze oni dostanou novou smlouvu. Pritom ty chyby jsou do oci bijící a jednoduche. Točení stoperu… pritom Ousou je dostatecne kvalitni a ma hrat a ne sedet. Na právem beku mohl hrat klidne Santos a nemusel se posilat pryc. Zaloha hraje asi tak ja umožní zdravi, ale nebyt zraneni Hormady tak se Zafeiris nedostane na plac. Nejvetsi provar je utok, kde nas tmelic standa stal spoustu bodu a znechuceni jurecky s burakem.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      wimpy     před rokem 11.04.2023 15:57 |  
      2 4

      Zaregistrovals, že krajní beci u nás brousej lajnu?

  13. Hodnocení slávistů

    Srdcar114     před rokem 11.04.2023 16:28 |  
    5 0

    V posledních čtyřech zápasech venku jsme třikrát remizovali a jednou prohráli.Získali jsme tři body,kdybychom vyhrávali,bylo by jich dvanáct. Jedna věc je hodně nepříjemná.V těchto zápasech soupeři,kteří s námi třikrát remizovali a jednou prohráli,vystřelili na naši branku jen jednou nebo dvakrát.

    • Re: Hodnocení slávistů

      IJS     před rokem 11.04.2023 22:36 |  
      11 0

      Ano, to se zapíše do historie. V kronice bude "Sezóna , kdy jsme prohráli titul na hřištích outsiderů!" To fakt nevymyslíš... Liberec kope jeden roh a náš odchovanec, přes 2 odrazy nám střílí gól. Pravák Kušej si navede míč na levačku a obalí ho z 20 metrů do šibenice. Ten střídající černoch z ČB trefí z plného běhu levačkou z 20 metrů háčky u vzdálenější tyče! Prekop si zprava vede míč a obíhá si to na levačku a opět to obalí na zadní tyč. A naši kluci zpoza vápna ani nevystřelí a pokud náhodou ano, tak trefí hlediště. Ach jo!

  14. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Srdcar114     před rokem 11.04.2023 16:36 |  
    1 0

    Omlouvám se,udělal jsem chybu,soupeři s námi třikrát remizovali a jednou vyhráli.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Monarchie     před rokem 11.04.2023 16:46 |  
    2 13

    Tecl, MVB, Jurečka to je nějaká kvalitní útočná fáze? Jindra chtěl Kuchtu, bohužel sportovní úsek šel cestou levnou. Když jsem na to upozorňoval, byl jsem napaden, že inženýr je kauf. Jo možná na Pardubice. Proto hrajeme házenou. Všichni tu nadávají na Tecla, MVB v Mladé Boleslavi hrál hůře.
    Sparta má útok skvělý, Slovácko má ten problém jako Slavinka, Ostrava má lepší útok. Osobně si myslím, pokud se uzdraví 3 kluci, tak tak tam vyhrajeme, ale jen díky záloze.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Kratass97     před rokem 11.04.2023 17:17 |  
      21 2

      Jurečka je dobrej a je hlavně golovej měl by hrát pravidelně a na hrotu dostridavat ho může Mick.. Tecl nemá ani na druhou ligu tolik šancí po šílených výkonech tu nedostal nikdo toho bych vyřadil z acka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      levap     před rokem 11.04.2023 17:21 |  
      14 5

      Nevím jestli to má cenu, po všech možných komentářích. Ale aby někdo hrál hůř než Tecl, to snad ani nejde. Píšete, že Jurečka nestojí za nic, ale on i MvB potřebují dostat příležitost a důvěru. Ne pouze štěky. Pak budeme mít útočníky.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    dauby     před rokem 11.04.2023 17:14 |  
    3 12

    David Jurásek určitě nezahrál lépe než Kačaraba. Na inkasovaném gólu měl větší podíl on, zahrál to laxně a hloupě. Co se týče te střely, dala by se chytit, pokud by Kolář stál lépe. Brankář s lepším čtením hry, který by stal o krok blíže k zadní tyči, by to pravděpodobně, chytil. Střela byla kopnutá geniálně, nicméně bylo to z dálky a velká rána to nebyla. Druhá věc je, proč se Kolář ani nesnaží tyhle střely chytat. Vždycky ztuhne a "kontroluje" tyč, jestli ji má dobře postavenou. Tentokrát neměl. Taky má nadváhu, chybí mi lepší pohyb.

  17. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    IJS     před rokem 11.04.2023 17:44 |  
    16 1

    Děkuji Alanore za přesné shrnutí našich problémů. Já už to píšu delší dobu - naše ztráty nejsou primárně vinou hráčů, ale je to vina systému, který hrajeme. Zopakuji - stopeři hrající vedle sebe a hodně vysoko a hlavně bez zajištění. Když jsem viděl MB, tak Marek Suchý hrál cca 10 metrů za stopery a tak naše brejky neměly šanci, ale oni stejně žádné nebyly. Hraje bez vysokého útočníka, bijce do vápna. Něco jak byl Milan Škoda nebo Almasi či Chorý. Všichni naši útočníci jsou typologicky stejní! A když už letí vysoký míč do vápna, tak na něho čekají bez náběhu. Další problém jsou standardky. My kope 20 rohů proti Bohemce a 10 proti MB a nic ( když neberu vyrovnání s Bohemkou ). To přece musí trenéři vidět!! Nachystat nějaké řešení, které překvapí. Nevím, třeba náběh všech hlavičkujících hráčů do vápna až když letí míč atd. Naši hlavičkáři však stojí pevně na svých postech ve vápně a čekají, že je Ševčík trefí do hlavy... Průnikové přihrávky dávají Zafi a Masopust, ale to už je soupeř v 9-ti v vápně.
    K hodnocení hráčů - pro Kačarabu je kruté! Nehrál dobře, ale co jsme asi čekali, když letos ještě nehrál těžký zápas a navíc díky viróze jiné řešení nebylo. Podle mě, pokud se neuzdraví Ugbu, bude hrát i derby. Mohl by na Čvančaru a na IQ37 platit. Protože nevím, jak je jinak ze vzduch zastavit. Jinak asi s hodnocením souhlasím. Možná Masopust 6.
    Bojím se derby a případná ztráta ( jako že je velice pravděpodobná ) nám způsobí, že titul bude asi v p.... a Plzeň bude tlačit zezadu. Takhle prohospodařit titul na hřištích outsiderů, to je zapíše do historie!

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Tomastu     před rokem 12.04.2023 06:53 |  
      8 0

      Tak zrovna historicky těch proj.baných jar bylo ve Slavii docela dost :) Však takhle jsem začal Slavii fandit, hezky fotbal a spoustu šancí, bohužel hodně neproměněných. Sparta hnus, ale vždy to nějak dotlačila a měla titul. O těch zářezech od rozhodčích nemluvím :))

  18. ST

    kapitan.pisoar     před rokem 11.04.2023 19:17 |  
    28 7

    Mě by opravdu zajímalo, jaký je realný přínos Standy pro kabinu o kterém realizák tak rád mluví. Já když si představím, že sedím v kabině a slovo si vezme hráč, který je dlouhodobě nejhorší hráč celého týmu a začne s nějakými motivačními řečmi, tak mě to spíš naštvě, než aby mě to motivovalo. A to si ani nechci představit, jak se cítí útočník, který musí sedět na lávce. Což by za mě důvod odejítí Musy, protože ten to podle mě už nedával.
    Řekl bych, že neustálé vydržovná Standy je pro kabinu spíše kontraproduktvní, než aby to nějak pomáhalo a ty hráči to prostě musí cítit. A ono je to ostatně vidět i v zápasech, že nehrajeme jako tým.

    O chování naší lavičky radši nemluvě. To je nehodné klubu jako Slavia a hodí se spíše do okresu...


    Komentář byl uživatelem upraven (11.04.2023 19:24) . Zobrazit původní komentář

    • Re: ST

      Mesiaš     před rokem 11.04.2023 19:25 |  
      6 6

      Kapitáne, naprostý souhlas

    • Re: ST

      Ragnarok     před rokem 11.04.2023 20:02 |  
      18 15

      Standa neříká nic. Jen se předkloni a tleska. Týmu je pak že strany realizačního týmu sděleno, že je osobnost a mají si z něj vzít příklad. Nikdo si nedovolí nic říct, mnohým to přijde trapné, směšné, de motivující. A kdo si to dovolí, tak konci Jako Musa, Matoušek, Fila, Kuchtic, nebo Usor. Ke Kuchticovi se chovali děsně. Nedivím se mu. Aby mi někdo dával za vzor Tecla, tak bych byl v roli Kuchty taky naštvaný a šel při 1. nabídce pryč.
      S Teclem v jakékoli roli v klubu to půjde s kopce. Snad relationship manažer pro mentálně postižené, nebo senilni fanoušky, kterým udělá kontakt s Teclem radost. I to může být jeho role, v mnohém pozitivní a spoustě lidí by tím dělal velkou radost. Na dohodu za 8 tacu měsíčně. Případně dělat maskota, predklonit se a tleskat. Děti by to měly rady.
      Fakt se těším na rozhodující předkolo a sestavu zobrazeno v aplikaci livesport: v základní sestavě Stáňa. V 46. Minutě střídání za nepříznivého stavu.

      • Re: ST

        IJS     před rokem 11.04.2023 22:24 |  
        12 8

        Standovi to fakt nejde, ale napsat o měn takovýto škvár!! To je fórum slávistů a hodně, hodně mi vadí, že někteří klesají ve svých názorech až tak hluboko. Ty v té šatně nejsi, nevíš jaký je herní plán, neznáš ho osobně, ale na anonymním fóru hned urážíš. Ještě na podzim, když dával gól za gólem, tak byl tady chválen. Je jasné, že už je za zenitem, nicméně má mojí úctu, jakožto ryzí slávista!

        • Re: ST

          mig52     před rokem 12.04.2023 09:25 |  
          1 3

          Si byl snad na vojně s Jasánkem. Ještě básničku a amen.

          • Re: ST

            Mijk     před rokem 12.04.2023 12:28 |  
            4 0

            Ale hovno, říká se tomu elementární slušnost..

        • Re: ST

          popin     před rokem 12.04.2023 12:13 |  
          13 1

          Souhlas, urážet by se tu nemělo, ten předposlední odstavec je zbytečný, ale jinak se vším souhlas. O kabině se tu mele 2 roky, jak se to tam tmelí a jak je ST důležitý. Nevím, jak může tmelit, motivovat a burcovat jeden z nejslabších hráčů v sestavě, který je navíc povahově spíš hodný kluk. Viděl jsem v kabině kdysi řvát Oliho a Ousoua, mancaft to nakoplo a postoupili jsme.
          Herní plán neznám, ale vidím na hřišti pořád to samé, obehravat vápno dokola, nestřílet, kopat centry buď na prvního obránce nebo tam, kde nikdo není, protože si nikdo na hlavu nenabiha. Jestli je herní plán " nějak to tam dotlačit", pak je špatný ( i když proti Bohemce byl splněn). Čekat, že to tak vzdycky nějak dopadne, nás stálo titul vloni a možná o letos.


          Komentář byl uživatelem upraven (12.04.2023 12:15) . Zobrazit původní komentář

      • Re: ST

        cunak     před rokem 12.04.2023 07:18 |  
        7 1

        Standovi to opravdu nejde a opravdu by měl v útoku Slávie nastupovat někdo jiný. Ale to není chyba Standy. A Čuchta má fůru věci, ve kterých si že Standy může vzít příklad, třeba slušné chování.

  19. trenéři

    ing.kralik     před rokem 12.04.2023 09:04 |  
    3 2

    alanor v článku trenéry hodnotí aspoň slovně. dočkáme se toho, že je budeme moci ohodnotit všichni číselně???
    tentokrát jsem zápas neviděl, takže nehodnotím, ale to, co píše alanor, mi dává smysl.

  20. Tecl

    kobo (přítel SN)     před rokem 12.04.2023 09:23 |  
    22 2

    Prodloužením smlouvy trénerskému týmu je bohužel potvrzen i Tecl na hřišti. Opravdu by mě zajímalo, zda mu trénér tak věří, nebo JiT ztratil kontakt s realitou a snaží se za každou cenu dokázat, že se v něm neplete a je to spičkový hráč pro tým hrající o první místo. Podle mě nejenže nemá hrát, ale ani nemá zabírat místo na lavičce. Skoro každý zápas zabírá hodinu místo dalším, dlouhodobě to nechápu.

    • Re: Tecl

      Kratass97     před rokem 12.04.2023 09:46 |  
      0 2

      Já nechápu jak mohl dostat nabídku od béčka Bayernu to by čuměli kdo jim přišel radit

      • Re: Tecl

        Ragnarok     před rokem 12.04.2023 10:21 |  
        5 2

        Mám nabídku od Goldman Sachs na B1 úroveň. Asi takhle mohl dostat nabídku. Tomáš Ujfaluši by k tomu mohl dodat, že žádná nabídka nebyla a ta částka taky nesouhlasí. Tahat do Německa někoho, kdo neumí jazyk, nikdy nehrál venku a životosprávou nemůže jít příkladem by mohl snad jedine Sergio Peter, A ten tomu v Bayernu nešéfuje.
        Tecl hraje proto, že jednou mu to zase vyjde a bude na půl roku argument, proč musí hrát. Je to zkrátka kámoš a má stoprocentní účast.

      • Re: Tecl

        SKEP     před rokem 12.04.2023 10:56 |  
        0 0

        Tehdy snad nešlo přímo o nabídku Bayernu, ale o soukromý kontakt Jaroslava Drobného, který u Bavorů cepuje mladé gólmany. Pouze upřesním, že se nejedná o wimbledonského šampiona z Egypta a hokejového mistra světa z ČLTK

  21. JT

    mig52     před rokem 12.04.2023 10:12 |  
    9 9

    Tak Kušej určitě ta slova slyšel od trenéra. Jak budeš moci, pal to zpoza vápna, Kolář na takové rány občas nereaguje. Jinak, při vší úctě, J. Tvrdík je sice šéf, ale po odborné stránce jen rozjásaný fanoušek, který moc fotbalové odbornosti ani rozumu nepobral. To jen k jeho názoru na trenérovy rotace, ten to jen potvrzuje.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    japhy     před rokem 12.04.2023 12:16 |  
    3 8

    Alanor toho napsal hodně, s většinou souhlas, ale s něčím teda hrubej nesouhlas.
    Nevím, co měl Kačaraba před gólem udělat líp. U hráče byl natěsno, ten si míč sice navádí do osy, ovšem směrem od brány, tudíž u něj nemůže být stále stejně natěsno, před střelou už skoro blokoval. Takovejch situací je...
    Stancia jsme zapracovávali půl roku? Aha. Nehrál jen první 4 zápasy v základu, pak už drtivou většinu jo.
    A v pohodě odřízený poslední dva zápasy se mi taky nějak nepozdávaj, když si někdo před gólem vybájí aut a hl. zcela bez povšimnutí jsou prominuty dvě naprosto jasný červený. Ty teda byly až ke konci, předpokládám, že lavička tekla už dřív, ale prostě vo pohodě mi to nepřijde.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      japoko     před rokem 12.04.2023 15:09 |  
      5 3

      Bohužel mnozí stále nepochopili, že rozhodčí nejsou skutečně náš hlavní problém!

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        japhy     před rokem 12.04.2023 20:23 |  
        5 0

        Nevím kteří mnozí, ale prostě se mi nelíbí, když se hrubé nesportovní chování přejde bez povšimnutí.

  23. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Marek3     před rokem 12.04.2023 14:45 |  
    14 5

    Je mi uz z toho trochu smutno - stale obrovska ocekavani pred kazdou sezonou a pri kazdem prestupovem obdobi. Spekulace, nadseni po prichodu dalsich a dalsich hracu a pote dalsi sezona a stejne chyby, drtiva vetsina hracu z formy, preslapy pri stavbe muzstva a pri koucovani zapasu. Obcas slusny zapas ktery vykresa urcitou nadeji, ale pouze do dalsiho zapasu. Uz si ani nepamatuji posledni spickovy vykon naseho muzstva. Mozna proti kokotum, ale ti nam to fakt ulehcili. V titul neverim a stejne tak neverim v dobre prodeje nasich hracu - neuspechy v Evrope a to i v tom podradnem poharu se musi casem projevit. Rad bych doufal ve zlepseni, ale fakt uz nevim jestli nasi treneri dokazi najit cestu. Bohuzel citim trochu arogance a nedostatek sebereflexe. Citim trochu beznadeje I z vystopovani nasich treneru.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      japoko     před rokem 12.04.2023 15:05 |  
      1 2

      Ano, taďy někde bude problém!

  24. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    rfslavia     před rokem 12.04.2023 15:13 |  
    5 0

    s hodnocenim souhlasim az na Tecla a Davida Juraska, tem bych dal o stupen mensi

  25. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    slavistajiri     před rokem 12.04.2023 16:02 |  
    1 0

    nevíte někdo co je pravdy na té viróze? Že včera na tréningu jen 13 lidí?

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      cheero     před rokem 12.04.2023 17:12 |  
      1 0

      Taky sem to četl na twittu, ale nic offiko. Doufám, že budem v plný síle, ale čert ví.. i když ten ví taky hov....

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Novas     před rokem 12.04.2023 17:20 |  
      9 3

      Aspoň bude hrát Tecl v základu..

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        o5aradecek     před rokem 12.04.2023 20:52 |  
        2 2

        Tenhle humor mám rád. :-))

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Ragnarok     před rokem 13.04.2023 08:48 |  
      5 4

      Je to tak, na tréninku bylo 13 hráčů. Tecl + všichni zbylí narozeni 2004 a dříve. Není pravda, že tam bylo 13 lidí. Tréninku se zúčastnil kompletní management, takže tam dohromady bylo 156 lidí.

  26. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    finist     před rokem 12.04.2023 19:29 |  
    7 0

    Alanore, plně s tebou souhlasím. Byl jsem tam a je to pořád stejná písnička. Ještě jednou ti děkuji za tvá hodnocení zápasů

  27. Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

    Zababa     před rokem 13.04.2023 07:21 |  
    8 10

    Pojďte do mě, ale myslím si, že titul jsme ztratili v okamžiku, kdy si Kuchta vybral Spartu ne nás. Ten rozdíl v útoku je obrovský. Jak v gólech tak přínosu pro tým. A čísla MvB z Liberce nám nejsou nic platná. Nevím, proč se tak rozhodl. Ale klidně si dokážu představit, že se bloknul po příchodu Krmenčíka. To se hodně nepovedlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Mijk     před rokem 13.04.2023 08:43 |  
      20 5

      Ale hovno, stačilo by, aby Jurečka dostával tolik prostoru, kolik dostává Kuchta u rudejch a byl by lepší než Kuchta.. Rozdíl v útoku je obrovský, pokud nám v útoku hraje Tecl..

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        japoko     před rokem 13.04.2023 09:46 |  
        7 13

        Tak to by určitě nestačilo, ani Jurečka ani Buren nejsou na jeho úrovni! Buren se neměl vůbec prodlužovat, i když ho někteří zde silně protěžují!
        Ale ono se to vše bohužel ukáže!

    • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

      Ragnarok     před rokem 13.04.2023 08:44 |  
      14 5

      Příchod Krmenčíka (zbytečný, neskutečně drahý) + chování Houšteckého k němu + protěžování nejhoršího útočníka Slavie všech dob, který odehrál více než 5 zápasů.

      • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

        Votypkaj     před rokem 13.04.2023 09:35 |  
        5 2

        + prý spory v kabině SKS s jedním hráčem, který má silné postavení

        PS: Standa to fakt není, v SKS není člověk, co by Standu Tecla neměl rád

        • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

          Ferky     před rokem 13.04.2023 10:06 |  
          13 1

          Co vím, tak to mělo být s Kolářem. Vyčítal mu vypadnutí z předkola LM a EL.

          • Re: Hodnocení slávistů - 26. kolo

            mig52     před rokem 15.04.2023 09:50 |  
            2 2

            Nepíše se to lehce, ale měl 100% pravdu.