Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 28. kolo

Slavia vstřelila krásné góly již v první půli a s přehledem porazila Bohemians. Sešívaní se tak vrací do čela soutěže.

V sobotu jsem očekával mnohem těžší zápas, než jaký se nakonec ve skutečnosti odehrál. Bohemians zažívají nejlepší období za dlouhá desetiletí a skoro klepou na brány evropských pohárů. Poslední týdny navíc jejich forma kulminuje, když v lize porazili Plzeň, Slovácko a naposledy Mladou Boleslav drtivě 4:0. O současném laufu klokanů se ostatně přesvědčila i sama Slavia, když pohárové semifinále dostala do vítězného prodloužení až v samotné poslední minutě.

Nicméně každý zápas je jiný a jak jsme třeba v Boleslavi měli smůlu, když Kušej trefil životní střelu a gól Schranze neplatil pro těsný ofsajd, tak tentokrát tam spadly krásné branky nám. Ráz určila už Jurečkova úvodní trefa, která byla příhodně tečovaná do protipohybu brankáře Jedličky. Za šťastnou bych považoval i trefu Douděry na 3:0, kdy se podobně jako Kušej trefil životně a nešlo o vyloženou pozici. Krásně s brejkem naložil i navrátilec Olayinka, takže po zápase bylo de facto už v poločase. Druhá půle už byla jen o dohrání zápasu, i když fotbal se podle mého názoru hrál stále pohledný a zajímavý.

Určitě by ale nebylo namístě mluvit hlavně o šťastných brankách. Výkon Slavie byl velice dobrý a trenéři mu šli naproti už zvolenou sestavou a změnou rozestavení. Na Spartě šlo vzhledem k marodce spíše o vynucenou variantu, nicméně v sobotu se ukázalo, že by sešívaní takto mohli nastupovat častěji. Rozestavení 3-4-3 má pro nás v současnosti několik výhod. Vzadu bývá o hráče víc, takže je menší riziko, že budeme hrát 2 na 2 či 1 na 1 a dojde ke kiksu. Vepředu pak nepřicházíme o silné kraje, které jsou pro Trpišovského klíčové (a tudíž moc nevyužíváme 3-5-2). Nevýhodou je pak logicky oslabený střed, v němž máme jen 2 hráče místo 3. Oscar se Zafeirisem ale hráli s Bohemians natolik výborně, že nic takového nebylo poznat. Při nemoci Ševčíka navíc došlo ke zrychlení naší hry, což beru jako vítanou změnu. Petr je velmi kvalitní hráč, ale my jsme na jaře mnohdy působili stereotypním a čitelným dojmem. Každopádně "souseda z východních Nuslí" jsme tímto rozestavením dokonale zaskočili a eliminovali.

Závěrem už jen pochválím fantastickou atmosféru, kterou vytvořil vyprodaný stadion. Dělené pokřiky rozpůlenou Tribunu Sever vyhecovaly na maximum a fandění bylo špičkové!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Soupeř nevystřelil na branku ani jednou, takže měl lehkou práci. Vše, co měl řešit, zvládl.

Lukáš Masopust - 7 - Minule s ním na halfbeku nepěkně cvičil Haraslín, tentokrát hrál Masopust krajního stopera a svou roli zvládl s přehledem. Směrem dopředu je pak na primárně defenzivním postu samozřejmě nadstandardní.

Igoh Ogbu - 7 - Velmi kvalitním výkonem potvrdil výtečný dojem z derby. Vyhrával hlavy, souboje a počínal si jistě. Pokud udrží tuto úroveň a vyhne se větším nebo častějším přehmatům, tak bude žhavým kandidátem na nejlepšího stopera v lize. Lepší sedmička.

Tomáš Holeš - 5 - Žádnou větší chybu neudělal a obrana obecně zápas zvládla velmi dobře, i tak na mě ale Holeš působil dosti nejistě. V zápase měl až příliš mnoho nevydařených věcí - tu se ukopl na roh, tu podskočil míč, tu namazal soupeři nebo zakopl míč do autu (což se mu při rozehrávce po lajně zatím stává často). Na stoperu mě zatím úplně nepřesvědčuje, ale trenéra chápu - i když je Ousou dle mě obecně lepší stoper, tak na něj prostě není spoleh a v boji o titul nelze stavět na hráči, který může kdykoliv fatálně kiksnout.

David Douděra - 8 - O zatím nejlepší formu v sešívaném ho nepřipravila ani prodělaná nemoc. Zápas tradičně odjezdil, navíc ale přidal kvalitu. Branku na 3:0 totiž trefil naprosto fantasticky. Předtím jsem si všiml, že zahrával centr prudkým polovysokým míčem, což bylo nebezpečné a rozhodně lepší, než když dříve zakopával jeden míč za druhým úplně mimo. Takže jen tak dál!

Oscar Dorley - 8 - Sobotní vystoupení Oscara bylo jako školení profesora v práci s míčem. Pro hráče Bohemians (a jistě i pro ty naše) to byla velmi cenná lekce. :) Výborný výkon, navíc podpořený tím, že Oscar svedl i několik tvrdých soubojů.

Christos Zafeiris - 8 - V podstatě každý zápas potvrzuje svou extratřídu. Proti Bohemians dal opět několik špičkových průnikových přihrávek, mezi nimiž nejvíce vynikla asistence u gólu Olayinky. V závěru bavil tribuny driblinkem.

Ivan Schranz - 6 - Tentokrát patřil mezi méně výrazné postavy, ale odehrál podobně jako celá Slavia dobrý zápas.

Václav Jurečka - 7 - Ze začátku se mu úplně nedařilo, když se dvakrát dostával do zajímavého prostoru, ale o výhodu špatným zpracováním přišel. Chuť si ale spravil brzy, když ve 13. minutě otevřel skóre. Měl sice štěstí, že rána byla tečovaná do protipohybu brankáře, zároveň ale dobře střílel, z čehož by si měli vzít i ostatní příklad (a také si ho v sobotu vzali) - hlavně Ševčík či Oscar. Jinak jsem rád, že Václav konečně dostává ve Slavii výraznější prostor a jsem ještě radši, že jí to splácí góly.

Mick van Buren - 6 - Stejně jako ve velkém derby, tak i v tom malém zaujal roli podprůrného hráče. Sám góly nestřílel, ale dobrou prací pomohl ostatním. Nebyl líný na krok, občas se i stahoval do pole a zapojoval do rozehrávky.

Peter Olayinka - 7 - Vrátil se v povedeném stylu, kdy po krásné akci vstřelil důležitou branku na 2:0. Obranu hostů větral od samotného začátku, i když na míči až tak často nebyl.

Lukáš Provod - 5 - V poli obecně odvedl mírný nadstandard, já ho ale pokárám kvůli dvojici situací, kdy předvedl naprostou špatnou mentalitu. Jednou mu vytvořil Zafeiris dobrou pozici ve vápně, kdy měl čas, místo postupu vpřed se ale Provod automaticky točil pryč od branky a míč vyvezl ven, takže jsme výhodu ztratili a začali dobývat znovu. Totožnou chybu udělal i o pár minut později, kdy měl prostor před vápnem, on se ale hned začal točit do strany do hráče. To je prostě špatně.

Matěj Jurásek - 5 - Stále není ve formě. Proti Bohemians byl vidět o trochu více, nebezpečně střílel ze standardky. Lepší pětka.

David Pech, Stanislav Tecl a Ibrahim Traoré nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

28. - Sobota 22. 04. 2023 19:00

Fortuna liga, 2022/2023
3 - 0
3 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

13. Václav Jurečka
31. Peter Olayinka
36. David Douděra

Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905

Komentáře (62)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    žbl68     před rokem 24.04.2023 11:38 |  
    2 13

    tak Holeš určitě jenom 5 - NE ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 11:48 |  
      12 1

      Ačkoliv obrana byla v tomhle zápase úplně v pohodě, tak za mě konkrétně u Tomáše fakt velký počet menších chyb a špatně vyřešených situací. U něj až nezvyklé. Ale je lepší si to vybrat v takovém zápase, kde to výhru vůbec neohrozilo.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        žbl68     před rokem 24.04.2023 13:09 |  
        1 1

        velký počet, no ... levák to není, to víme všichni ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      obiwan     před rokem 24.04.2023 11:55 |  
      14 1

      Holese mám rád, ale jeho levačka na levý straně je velký špatný... několikrát aut...

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 12:01 |  
        10 0

        S tím stejným měl problém i na Letné. Snad na tom zapracuje.

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          obiwan     před rokem 24.04.2023 12:13 |  
          3 1

          V rámci objektivity je třeba dodat, že tam byl několikrát presovany a nepříjemně dostoupeny a hrál to na poslední chvíli...ale problém byl stejný, to souhlasím.

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Karel13     před rokem 24.04.2023 12:27 |  
            2 0

            On to často odehrával až na poslední chvíli proto, že až nesmyslně s odehráním čekal ...

        • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

          mig52     před rokem 24.04.2023 12:17 |  
          11 2

          Byl bych rád, kdybys měl pravdu. Ale jsem realista a tak vzhledem k jeho věku už tomu moc nevěřím. Stejně si myslím, že by Slavia měla hledat levonohého stopera, protože pro další progres a úspěchy jak v lize, tak v Evropě, je to nezbytné. I talenty na tomto postu jsou praváci, takže.... .

          • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

            Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 13:00 |  
            10 0

            Já to taky beru jako nouzovku do konce sezony. Top stoper Tomáš není a podle mě i on sám se zase radši vrátí do zálohy.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      japhy     před rokem 24.04.2023 12:00 |  
      7 0

      Dát mu 6, musí všichni ostatní dostat +1, aby to odpovídalo. Jak jsem už psal, za mě Holeš trpí tou levou stranou.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        žbl68     před rokem 24.04.2023 13:11 |  
        0 2

        např.Provod byl horší ...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Karel13     před rokem 24.04.2023 12:24 |  
    5 11

    K hodnocení nemám podstatné připomínky. Mohl si však Alanor odpustit trapnou a na úrovni bohemáků poznámku o sousedech z východních Nuslí (navíc nepravdivou) ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 13:05 |  
      11 1

      To byl jen takový vtip, se kterým si začali oni. Pokud se někoho dotkl, tak pardon. :) Kdo mě zná, tak ví, že tu vršovickou rivalitu moc neprožívám, resp. pouze po sportovní stránce.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        obiwan     před rokem 24.04.2023 15:12 |  
        3 0

        Za mě v pohodě, je to fanouskovske fórum, tady se nejede podle diplomatického protokolu...oni taky tenkrát u Milana hlásili hráč číslo 21...tak si tady nebudeme hrát na olympiádu:-))

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      JohnyPine (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 13:53 |  
      6 0

      Taky jsem se nas tou poznamkou pozastavil a premyslel, kolik lidi to pochopi. Ja treba jen letmo zaslechl, ze nas Bohemka oznacovala za klub ze zapadnich Strasnic. Ja se pobavil (u Alanora). Netreba ho hanit.
      Pro pobaveni pridam historku z par let zpatky. Sedel jsem na kafi na strese OC Eden a kratil si cas pred domacim zapasem s Bohemkou. Behem toho prosel kolem stadionu pruvod fanousku Bohemky a zpivali choraly. Jeden z nich znel Bohemka - nejlepsi klub v republice. Nebo nejak podobne. Rikal jsem si tehdy pro sebe - Kluci, vy nejste ani nejlepsi klub ve vasi mestske ctvrti.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 14:04 |  
        13 1

        U nich to právě hlásil oficiálně hlasatel při zápase. Což je nejen trapné, ale i za hranou profesionality. Bral jsem to, že to je všeobecně v povědomí slávistů, proto ode mne ten drobný štulec do souseda.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Harvey     před rokem 24.04.2023 12:27 |  
    6 1

    U Provoda Trpišovský zcela explicitně řekl, že šel na hřiště s pokyny hru uklidnit a udržet míč.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      donford     před rokem 24.04.2023 12:33 |  
      7 0

      Sympatické je, že Alanor ohodnotil jako naše nejlepší hráče, právě ty ze zálohy , Douděru, Oscara, Zafeirise, všechny známkou 8. Jistě po zásluze. Opět se totiž ukázalo, že záloha je páteří mužstva a na ní naše hra stála. Ti určovali svou jistotu a kreativitou ráz naší hry. Je jen dobře, že máme pro tuto část několik velmi kvalitních hráčů. Věřím, že naše hra zálohy bude dominovat i zítra.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Myšák     před rokem 24.04.2023 12:39 |  
        0 0

        Já taky!

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Slávista 51     před rokem 24.04.2023 12:55 |  
        5 0

        Zasloužili si 9
        a ti ze 7 celých 8.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Myšák     před rokem 24.04.2023 12:58 |  
      14 1

      U Provoda se mi nelíbí, že nemá tah na bránu a někdy zdržuje akce hraním dozadu a do stran, jak správně poznamenal v hodnocení Alanor.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 13:13 |  
      6 2

      Ano, a zvládl to dobře. Nicméně pochybuji, že to bylo myšleno tak, aby tím naprosto zazdil nadějné možnosti na vstřelení branky.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        PetCC     před rokem 24.04.2023 15:43 |  
        1 1

        Na stadionu nám taky přišlo, že to bylo zbytečný zpomalení, ale podle prohlášení trenéra měl opravdu za úkol hru celkově zvolnit a že to dobře plnil.
        Takže si asi uvážil, že situace by se jeho aktivním řešením mohla rychle zvrátit do protiútoku a proto se rozhodl tímhle způsobem.
        A neměl by za to být zbytečně haněn.

  4. Hodnocení slávistů 28. kolo.

    Myšák     před rokem 24.04.2023 12:36 |  
    14 0

    K hodnocení jednotlivců se nevyjadřuji, protože tam se budeme vždycky rozcházet. Je to věc názoru a každý má svoji pravdu. Co je ale nejdůležitější je to, že konečně(!!!) byl nalezenen systém boje proti "autobusům" a stanovená stálá základní sestava. Změna rozestavení nám velmi prospěla, oproti dřívějšku je to nebe a dudy, jsem velmi spokojen. Jestli nám vydrží forma, tak vůbec nemám strach o titul ani o pohár!
    Ať se dílo podaří!!!

    • Re: Hodnocení slávistů 28. kolo.

      Slávista 51     před rokem 24.04.2023 12:53 |  
      7 0

      A KONEČNĚ
      si dovolili střelbu z dálky = 3góly !

    • Re: Hodnocení slávistů 28. kolo.

      Quentin     před rokem 24.04.2023 13:01 |  
      17 0

      Ja bych byl s tim zaparkovanym autobusem opatrny. Sparta doma chtela hrat fotbal a Bohemka po obdrzene brance musela taky. Venku se znovu muze opakovat stary znamy scenar s nasim marnym busemi do zatazene obrany, k tomu prida souper jednu vez na devitku k podrzeni a distribuci mice + dve rychla kridla a budeme mit problem jako vzdycky. Taky bych byl moc rad, kdyby nam to klapalo jako v poslednich dvou zapasech. I na Sparte bylo az na ty inkasovane branky (penalta, dorazka, vlastenec) skoro vsechno v poradku. Snad udrzime formu a Sparta si vybere svoji slabsi chvilku ted v kriticke fazi souteze.

      • Re: Hodnocení slávistů 28. kolo.

        Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 13:16 |  
        13 1

        Přesně tak, se Spartou ani Bohemkou to autobus nebyl, takže bych neříkal hop. Ale změna rozestavení je plus, jsme tak méně čitelní. Tu naši házenou se Ševčíkem už každý znal, teď tím 343 byli klokani i rudí očividně zaskočeni.

      • Re: Hodnocení slávistů 28. kolo.

        první rytíř     před rokem 24.04.2023 15:16 |  
        5 0

        Také si myslím, že by zvolený systém mohl platit i na zaparkovaný autobus. Proč? No protože jsme v přechodu k brance soupeře daleko rychlejší a to se ten "autobus" blbě formuje :-))

        • Re: Hodnocení slávistů 28. kolo.

          PetCC     před rokem 24.04.2023 15:49 |  
          10 0

          Rychlejší jsme byli, protože nehrál Ševčík :-)
          On má samozřejmě spoustu kvalitní rozehrávky, bezpochyby nám tím zajistil spousty gólů, ale v rozjezdu akcí to zkrátka až moc zpomaluje.
          Ovšem když teď vidím veprostřed duo Oscar-Zafeiris, tak s nadšením očekávám, jak by mohli v příští sezóně v pohárech společně řádit!

        • Re: Hodnocení slávistů 28. kolo.

          Myšák     před rokem 24.04.2023 16:29 |  
          2 0

          Přesně tak jsem to myslel, rychlost musí na "autobusy" platit!

  5. +

    bramburek (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 13:02 |  
    31 0

    skvělej zápas, skvělá atmosféra, výborný výkony většiny hráčů, vačnatcům jsem nedali ani čuchnout...

    za mě hráč zápasu (a vlastně i dvojzápasu, když beru i mač na Letný) je Oscar... už u rudých byl doslova všude, a bez Ševčíka a Zafeirise na něm z většiny stála naše hra... a v sobotu to byl koncert z jeho strany, on snad nezkazil jedinou věc, nepřišel o jedinej míč, hráči bohemky opravdu vypadali jak žáčci proti němu...

    už jak k nám přicházel někdy před těmi třemi roky z Liberce, tak jsem říkal, že je to skvělej hráč a nevybroušenej diamant... technika a práce s míčem neskutečná, hráči co s ním trénujou říkají, že mu na tréninku nejde vzít balon... u něj je to pouze o hlavě a sebevědomí, a když jí má správně nastavenou, tak pak předvádí výkony jako teď

    postupně zlepšil i hru dozadu, v Liberci často fauloval a sbíral dost žlutých karet, teď ty souboje vyhrává čistě a svojí chytrostí... levýho beka taky odehraje velmi dobře, ale za mě je uprostřed ještě o level o dva lepší... je to fantastickej hráč, i pro kvalitnější ligy než je ta naše...

    • Re: +

      Alanor (admin)     před rokem 24.04.2023 13:21 |  
      11 0

      Souhlasím. U něj je velká škoda té nesobeckosti, resp. za mě až alibismu ve finální fázi, kdy prostě nemá čísla. Kdyby je měl aspoň částečně, tak už je třeba ve Španělsku a udělá krásnou kariéru.

      • Re: +

        japhy     před rokem 24.04.2023 13:39 |  
        4 0

        Jelikož je Oscar v mých očích "náhrada" za Ševu, tak ta nečísla moc vadit nemusej :)

      • Re: +

        bramburek (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 14:35 |  
        8 0

        Ano, samozřejmě… na druhou stranu tam ne všech 11 hráčů jsou od čísel… každej má od trenérů nějakou úlohu, a i v těch největších velkoklubech jsou tam hráči, kteří zajišťujou servis ostatním výstavbou hry, mezihrou, udáváním tempa zápasu, atd. aby ty před nima mohli mít právě ty čísla… a kolikrát jsou pro mužstvo a jeho úspěch neméně důležitý jako ten, kdo dá nakonec gól, a má čísla… ale tyhlety hráči mají taky čísla, což by ti v dnešní době do detailu ukázali datový analytici, jakej kdo má přínos pro tým…

        Ale samozřejmě bych chtěl taky zas vidět Oscara, jak nějakou pumelicí z 25 metrů vymete šibenici, jako na Fenerbahce…

      • Re: +

        Cross     před rokem 25.04.2023 02:23 |  
        0 4

        Ufff! No, Alanore, tahle mentalita, to je furt dokola. U nàs je Oscar zakopaný, že, co my Češi, co my Slavisti, že… ale hrát tak za Getefe, to je sen…to by byla česká huba štěstím otevřená… To je něco pro Oscara… !

        Alanore, proč se teda nesebereš a nejdeš fandit Getefe? Nemáš na to? Mohls mít krásnou fandîcî kariéru…
        Abych řekl pravdu, mi je španělská liga úplně u prdele, stejně jako třeba West Ham, k čemu nám je Suk a Coufy v bojí o záchranu kdesi ve východním Londýně? Ještě je nakonec pomlouvají, ještě jim nadávají… fandím Slavii a z toho podělaného Tiki Taka také na větvi nejsem. Nemluvě už o tom, ze třeba Real dlouhodobě převážně táhnou pràvě cizinci. A pak takoví fanoušci jako Ty, Alanore, kteří na to věčně čumí, dělají jim s otevřenou hubou čísla pro reklamu, možná i kupujou různé jejich hadry, hry, a tak podobně.
        Já jsem slavista, mám být na co pyšný, třeba na naši Historii a nebo Oscara teď, v našem dresu, ne aby dělal někde v Getefe “krásnou kariéru”. Tohle fakt nechàpu. Pepi Bican přišel z Vídně, přišel do Slávie, a taky ho pak tahali všude možně, do Španělska, do Německa. Zůstal a, pokud vím, nikdy si nestěžoval, ze ve Slavii udělal “málo krásnou kariéru”. Chápu když někdo opravdu dobrý u nás odehraje pár skvělých sezón a chce zkusit prorazit i jinde. Fajn. Ale proč je k tomu furt tlačíme? Dá někdo pár gôlů s už ho honem lifrujeme ven. Tohle věčné ucmrndávàní ze všeho zahraničního nikam nevede. A je v příkrém rozporu se slavistickou historií, historií našeho vzniku, jako mužstva národního vzdoru, národního sebevědomí a národní pýchy, a v příkrém rozporu s myšlením lidí, kteří se od začátku kolem Slávie “motali” a formovali ji: Alois Rašín, Jaroslav Preiss, Eda Beneš, Honza Masaryk, Soukup, a nakonec třeba i trenér Madden a Pepi Bican.

    • Re: +

      belmis (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 14:09 |  
      2 0

      Moc jsem chtěl Oscara do Slavie ještě půl roku před tím než přišel. Ale přečtěte si o něm něco třeba pár měsíců staré tady na SN. Už ho zde mnozí prodávali, že na Slavii nemá.

    • Re: +

      mig52     před rokem 24.04.2023 14:41 |  
      3 2

      Já mám pro něj velkou slabost. Vždycky mne nasíralo, když byl zdravý a musel si zahřívat koule na lávce, kdežto v základu pobíhalo pár atletů.

      • Re: +

        PetCC     před rokem 24.04.2023 15:54 |  
        5 0

        Tak ona mu přeci jenom dost chybí ta vnitřní vůle.
        On je pořád takovej klučík, co se skoro stydí vyniknout, být lepší než ostatní.
        Ale fotbalovost má v sobě obrovskou.

      • Re: +

        Morb     před rokem 24.04.2023 17:53 |  
        0 0

        Tak na obranu trenéra, on málokdy sedí na lavičce. Tuším, že minulou sezonu odehrál nejvíc minut z týmu.

    • Re: +

      Morb     před rokem 24.04.2023 17:52 |  
      3 0

      Souhlasím, jeho řešení je vždycky uplně jiný, než u ostatních. Kolikrát hráče obehraje jen tím, že soupeře oklame náznakem pohybu, pošle ho na párek a pak v klidu projde sám.

      Ale co je taky pravda je, že prostě nikdy nevystřelí. A tím nikdy myslím jednou za 10 zápasů.

  6. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    martyni (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 15:10 |  
    10 2

    Tyjo, ty pětky mi teda přijdou přísný. Holeš - ano, párkrát špatně rozehrál, levačkou mu to tolik nejde.. ale byl součástí obrany, která nedovolila soupeři jedinou střelu na bránu, on se o to přičinil velmi dobrým výkonem. Provod - ty dvě situace si tedy nepamatuju, jinak mi tedy přišel jako starej Provod, sebevědomej na míči, přehled ve hře. Jurásek - nevím, jestli se neočekává, že každý zápas udělá 3 - 4 driblingy až do vápna a vstřelí alespoň 2 goly, podle mě hrál velmi dobře, přispěl k dominantní hře, dostal se do několika dobrých kombinací, pěkně vystřelili ze standardky, že nemá formu, to mě tedy nenapadlo.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      PetCC     před rokem 24.04.2023 15:56 |  
      3 0

      Tak Jurásek formu moc nemá, to je vidět i v tom, že tolik nenastupuje.
      Snad se ještě letos chytne a nějaký ten gól nám zajistí.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        martyni (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 17:03 |  
        1 2

        Tyjo nevím, mně přišel jeho výkon v pohodě.. nastupuje furt tak nějak stejně..

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      obiwan     před rokem 24.04.2023 16:08 |  
      8 0

      Provod byl dvakrát na vápně, míč na své levačce, v pohybu, dalo se určitě střílet a on se otočil a pryč...ale i tak si myslím, že se zlepšuje...

  7. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    vlk30 (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 16:37 |  
    5 1

    Nevím no pětky jsem vůbec nedával, ty se dávají ve škole za špatný výkon. Měl jsem to od šesti výš. V tomto se pan hodnotitel dle mého moc netrefil. Teď hlavně nepodelat závěr, neb jak vidno sudí jsou připraveni chátře zajistit penalty za fauly které nikdo mimo nich neviděl.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    rybarmirek     před rokem 24.04.2023 16:38 |  
    6 1

    Zdravím,souhlas s hodnocením,jen u toho Holese bych stupeň přidal,ale s levou nohou má problém,to né že né.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    kopanáfotbal     před rokem 24.04.2023 17:21 |  
    1 7

    Nechtělo by zkusit Provoda na stoperu? Výšku na to má.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      bramburek (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 18:01 |  
      0 0

      Nemyslim si, Provod je vyloženě tahovej hráč… před zraněním to byl nejlepší “box to box” záložník ligy… u něj je to nejvíc o psychice a herní praxi

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Marek3     před rokem 24.04.2023 18:30 |  
        2 0

        Mne se strasne libil I na levem beku kde zaskakoval. Nedivil bych se kdyby to byla jedna z alternativ na pristi rok.

      • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

        Marek3     před rokem 24.04.2023 18:30 |  
        1 1

        Mne se strasne libil I na levem beku kde zaskakoval. Nedivil bych se kdyby to byla jedna z alternativ na pristi rok.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      rakusan     před rokem 25.04.2023 13:55 |  
      1 0

      Já myslím, že ten krajní halv v systému 3:4:3 je pro něj ideální a je to alternace za Schrancíka.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Betynka58     před rokem 24.04.2023 17:33 |  
    1 0

    Alanore, mám na Tebe dotaz: Kolik musí hráč odehrát minut, abys ho oznamkoval? Takový Standa Tecl odehrál v malém derby cca 20 minut a známku nedostal, na rozdíl od velkého derby, kde měl, tuším, méně časového prostoru. Nebo se mýlím?

  11. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Morb     před rokem 24.04.2023 17:54 |  
    0 0

    Když se tady tak (oprávněně) chválí Oscar, pamatuje si někdo, že by s ním byl někdy nějakej rozhovor? Vždyť anglicky přece mluví, ne?

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      bramburek (přítel SN)     před rokem 24.04.2023 18:05 |  
      3 0

      Nebyl teď vybranej fanoušky do toho předzápasovýho preview na oficialkách?

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      japhy     před rokem 24.04.2023 18:10 |  
      4 1

      Oscar nemluví ani se spoluhráči, proč by se vykecával s novináři? :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Ferguss     před rokem 24.04.2023 19:34 |  
      2 0

      Ve studiu O2 před zápasem zrovna rozebírali Oscara a rozhovor s ním pouštěli. Začátek vtipnej, pak už se trochu rozmluvil.

  12. SPORT.cz

    Slávista 51     před rokem 24.04.2023 19:21 |  
    2 0

    Masopust v sestavě kola a tady jenom za 7.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    IJS     před rokem 24.04.2023 19:40 |  
    2 5

    Děkuji za hodnocení a asi jako pro většinu, s tím lze souhlasit. Trochu podhodnocen je Holeš, který hraje ( nebo spíš musí hrát ) na postu, který mu vůbec nevyhovuje. Jeho největší přednost na stoperu je čtení hry a předvídavost. Ovšem hlavičkové souboje a sprinty asi nebudou nikdy jeho doménou. Přesto hraje velmi dobře a za mě alespoň 6. Také Provod si uhrál svoje a byl konečně i soubojový - taky spíš 6. Naopak si myslím, že je hodně přeceňovaný Zafi. Je to netypický hráč pro naši ligu, ale na štítu si představuji spíš Hromadu nebo nejlépe Holeše. I za cenu částečné ztráty držení míče. Jsem zvědav, kde bude hrát Ševčík....

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      žbl68     před rokem 25.04.2023 07:43 |  
      1 1

      s Holešem to jsme asi jediní 2 nebo 3? kdo to vidí :-))) za mě zahral lehký nadprůměr - ostatně celá obrana ma na kontě 0 , takže ok ... Holeš 5,8 Provod 5,7 :-) vyložené minely co smrděly tutovkou klokanů tam nebyly :-) , ale jinak jako se Zafim ale nesouhlas známka sedí ... a i to místo v sestavě je ok , ševčík bude chodit na přímáky :-)

  14. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    Ivan     před rokem 25.04.2023 15:35 |  
    3 0

    Díky za hodnocení.
    Jak se tu na Standu pořád nadává, tak když jednou povedeně střídá a byl dobrý, tak prý "hrál krátce" a dobré hodnocení nedostane :D

    Jinak Holeš nehraje ze své strany, to ho u mě omlouvá hlavně u špatných přihrávek. Věřím že zprava by byl lepší, ale někdo tu levou hrát musí.

    • Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

      Alanor (admin)     před rokem 25.04.2023 16:23 |  
      0 2

      Bohužel Standovi se víceméně daří jen v zápasech, které už jsou vyhrané a nejsme pod tlakem. Viz i jeho góly, kterých nedal na podzim málo, ale reálně k bodu přispěla jen ta jarní penalta s Teplicemi.

  15. Re: Hodnocení slávistů - 28. kolo

    kupik     před rokem 25.04.2023 17:10 |  
    1 0

    Dobrý odpoledne přátelé,
    známky nekomentuju,spíše se dívám na hru jako celek.Pouze pár postřehů.První půle famózní,po pauze už jaksi údržba.V pořádku,nikdo nechtěl bejt od sousedů zrakven.Opět se zastavím u Douděry,vzpomínám kolik palečků dolů jsem dostal,když to klukovi moc nešlo a já tvrdil,že potřebuje čas.Dostal ho a dělá nám radost.Všichni zaslouží pochvalu a poděkování za kvalitně odvedenou práci.A prosím,nepranýřujte moc T.Holeše,nehraje na svým postu,jeho místo je jinde.A z toho pramení i jeho ne právě jistá a přesná rozehra.Ne vždy,ale nelze si toho nevšimnout.Pokud nebude předržovat balón a dá ho rychleji od nohy budou z toho těžit všichni.Tak třeba už to půjde dnes večer.