Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

Slavia získala první letošní trofej. Sice tu méně významnou, na druhou stranu v souboji s rivalem a na jeho půdě.

 Finále nabídlo výborný zážitek po všech stránkách. Organizace se tentokrát FAČRu překvapivě povedla na výbornou. Vzhledem k tomu, že se jednalo o finále, se na tribunách odehrála unikátní bitva, kdy oba fanouškovské tábory byly zastoupeny stejným počtem. Dva překřikující kotle, v nichž měl na hlasitosti i na počtu a nápaditosti choreografií jasně navrch ten slávistický, vytvořily skvělou atmosféru.

I samotný fotbal byl velmi kvalitní. Oba týmy jsou zjevně současnou tuzemskou špičkou a oba dva chtěly hrát fotbal a ne se hlavně pokopat, takže to stálo za to. Z mého pohledu Sparta nebyla v takové formě jako v nedávném minulém měření sil, naopak Slavia předvedla opět výborný výkon, který podpořily i větší možnosti ve výběru sestavy oproti chřipkové situaci naposledy. Našim barvám sedl otevřený charakter zápasu a rychlým a nekomplikovaným přechodem jsme dělali Spartě velké problémy. Nedá se sice říct, že se hrálo na jednu branku, ale o zaslouženém vítězství se po brance Douděry a vlastní trefě Panáka jistě mluvit dá.

Radost ze zisku trofeje se samozřejmě násobí tím, že jsme potupili největšího rivala na jeho hřišti. Večer to byl pro slávisty naprosto skvělý, ale rozhodně bych neusínal na vavřínech. V lize pořád ztrácíme a titul je hodnotnější i důležitější z hlediska nasazení do evropských pohárů. Takže bych pohárový triumf bral jako povzbuzení do hlavní bitvy, která nás teprve čeká a ke které je třeba napnout veškeré síly. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je tenká a kdyby měla Sparta získat titul, tak by se sezona těžko dala považovat za extra úspěšnou (i vzhledem k nepříliš povedené podzimní cestě Evropou). Naopak zisk doublu by definitivně rozptýlil (i mé) pochybnosti o tom, zda je Slavia a její trenérský tým poslední dva roky na správné cestě. Pojďme si tedy pro něj!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 7 - Jak jeho pozice není u všech fanoušků přijímána úplně s nadšením, tak optikou derby je Kolář prostě bůh. Čekat na porážku v něm 14 zápasů podle mě musí být mezi slávisty rekord. Na Letné předvedl velmi dobrý výkon, u kterého měl i potřebné štěstí, když se po hlavičce Krejčího a následných odrazech kutálel míč po čáře a těsně ji nepřelezl.

David Douděra - 8 - Směrem do obrany nepůsobil úplně jistě, ale nakonec se stal jedním z hrdinů zápasu. Vstřelil vítězný gól, navíc úžasným volejem. Ale až tak mě to nešokovalo, protože podobný styl napálení míče Douděrovi docela vychází, i třeba u centrů. Druhou branku si pak sparťané vstřelili sami po jeho dobře kopnutém centru. Gratulace, druhá půlka jara ho zastihla ve výborné formě!

Tomáš Holeš - 7 - Precizní a velmi dobrý výkon. Napravo mu to sedlo o dost lépe než nalevo, kde se celkem trápil s rozehrávkou. A jak měl v minulých zápasech dost menších zaváhání, tak tentokrát byl koncentrovaný a situace četl dobře.

Igoh Ogbu - 9 - Pro mě opět hráč zápasu v derby. Je v úžasné formě a v takhle vypjatém zápase to dokáže jako emoční hráč prodat dvojnásob. Jsem z něj nadšený, je teď top běžecky, čtením hry, na zemi i ve vzduchu. Kuchtu jako jednoho z top hráčů ligy naprosto vymazal.

David Jurásek - 6 - Po zranění to pro něj jistě nebylo nic snadného, naskočit do takto těžkého zápasu. Jurásek to ale zvládl dobře, i když nebyl natolik výrazný, jako když je rozehraný a patří k našim tahounům. Každopádně jsem rád, že je na rozhodující závěr ligy zpět!

Matěj Jurásek - 6 - Za mě patřil k našim méně výrazným hráčům, viděl bych to na hranici pětky a šestky. Bojoval a nehrál špatně, ale soupeře nepřehrával. Vystřídání se dalo čekat.

Oscar Dorley - 8 - Pro mě herně druhý nejlepší hráč zápasu po Ogbuovi, když odhlédneme od Douděrova klíčového podílu u branek. Oscarovi seděla vytažená obrana Sparty, za kterou dal několik výborných míčů. Do vápna a zformované obrany totiž rozdílové míče většinou nedává. S velkým přehledem ve druhé půli ustál i žlutou kartu, kterou dostal před přestávkou.

Ibrahim Traoré - 5 - Jeho nasazení rovnou do základní sestavy jsem příliš nechápal, protože Traoré na jaře takřka nedostával na hřišti prostor. Ale nakonec to žádný problém nebyl, Ibra zahrál solidně a soupeři se vyrovnal. Známku má nižší než ostatní hlavně kvůli tomu, že trestuhodně zahodil loženou šanci.

Ivan Schranz - 6 - Bylo vidět, že zápas hodně prožívá. Hrál podobně jako celá Slavia velmi dobře, ale Jurečka s Van Burenem byli za mě o fous víc vidět. Šest plus.

Václav Jurečka - 7 - Náběhově top výkon. Hlavně v začátku zápasu větral obranu Sparty, která ho nestíhala. Řešení situací ale už bohužel tak povedené neměl. Mohl vstřelit branku, ale zakončení měl sice celkem umístěné, nicméně málo razantní, takže stihl Kovář zasáhnout. Sedm minus.

Mick van Buren - 7 - Podobně jako Jurečka trhal obranu domácích skvělými náběhy. A stejně jako jeho parťák měl i trochu potíže s efektivitou následného řešení. Ale celkově zahrál velmi dobře a byl vidět. Dávám sedm minus.

Christos Zafeiris - 7 - Trenér si ho kvůli zdravotním potížím z posledního zápasu pošetřil a tento tah vyšel. Zafeiris dobře kopl roh, po kterém skóroval Douděra. Ve hře byl pak nadprůměrný.

Lukáš Provod - 6 - Nastoupil za bezbrankového stavu a v bilanci plus/minus tak zapsal +2, což se počítá. Jeho nejvýraznějším momentem bylo, když ustrážil soupeře při nebezpečném míči před naší odkrytou branku.

Stanislav Tecl, Ondřej Lingr a Jakub Hromada nejsou hodnoceni, protože hráli příliš krátce.

finále - Středa 03. 05. 2023 19:00

MOL Cup, 2022/2023
0 - 2
0 - 0
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

59. David Douděra
64. vlastní branka

Komentáře (36)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Flame     před 12 měsíci 05.05.2023 14:41 |  
    22 0

    Pivo....................................................60Kč
    Klobása.............................................150Kč
    Sparťanský dršky na kyselo............K nezaplacení

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Leksel     před 12 měsíci 05.05.2023 14:54 |  
      12 0

      To bylo siláckejch řečí a narážek před zápasem a po něm byli splihlý jak slepice, teda jako Kuchta po tom, co mu Ogbu nedal čuchnout.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      rakusan     před 12 měsíci 05.05.2023 18:10 |  
      1 3

      a na vše ostatní Mastercard :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      pinochet     před 12 měsíci 06.05.2023 23:41 |  
      0 1

      Jinak, jak pivo, tak klobása lepší než v Edenu...

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        wimpy     před 12 měsíci 06.05.2023 23:53 |  
        0 0

        Jestli to s tím pivem myslíš vážně, tak máš fakt divný chutě.

  2. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Marek3     před 12 měsíci 05.05.2023 14:51 |  
    7 3

    Diky Alanore. Tento zapas byl krasnym zazitek a zaslouzene vytezstvi diky nasemu extremnimu nasazeni a bojovnosti. Nehodnotil bych ale vykon jako vynikajici. Bohuzel tam bylo obrovske mnozstvi nepresnosti a casto I nevynucenych. Bohuzel Tim trochu utrpela kvalita nasi hry a I vysledek mohl byt vyraznejsi. Tim nechci nijak snizit nas vykon, pouze poukazat na vazne nedostatky v nasi hre.

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Alanor (admin)     před 12 měsíci 05.05.2023 14:53 |  
      9 0

      Souhlas, bezchybné to určitě nebylo, ale celkově nám zápas sedl velmi slušně. Na místě to byl i díky atmosféře super zážitek.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Marek3     před 12 měsíci 05.05.2023 15:02 |  
        5 2

        Priznam se ze mam nas styl rad a rad nasim odpustim Tyto nedostatky, hlavne kdyz sem videl jak jsme JE fyzicky na travniku nicili. Problem je samozrejme vtom ze by se nam to mohlo vymstit golove. Coz uz se vlastne nekolikrat stalo. Take by me zajimal nazor proc mame stimto prvkem takove problemy. Kolikrat I prihravky na 4-5 jsou problemem. Psychika? Trening? Fakt nevim...


        Komentář byl uživatelem upraven (05.05.2023 15:04) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          velehal     před 12 měsíci 05.05.2023 18:13 |  
          10 1

          Přijde mi, že čeští hráči nemají dobrou techniku. Máme sice skvěle fyzicky nabušené hráče, ale většina z nich postrádá techniku. Neplatí to samozřejmě o všech, ale u nás se upřednostňuje síla, atletičnost, rychlost. Zápas se spartou se hrál ve velké intenzitě a rychlosti, kde přihrávky musí být přesné a do nohy a to se nám ne vždy daří. Rychlost, síla, nasazení máme většinou (alespoň doma) dobré, co ale někdy hapruje, je technika našich hráčů. Ale to je problém českého fotbalu, který neprodukuje moc technických hráčů.


          Komentář byl uživatelem upraven (05.05.2023 19:34) . Zobrazit původní komentář

        • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

          martynko     před 12 měsíci 06.05.2023 16:35 |  
          0 2

          Bohužel, českým hracum balón v běhu moc nelepí. Je to obecně problém českého fotbalu už historicky. Na druhou stranu si i tak myslim, že stávající cesti/slovenští hráči SKS mají na kvalitnější kombinační hru než ukazují v zápasech. Těžko říct, je to nejspíš otázka tréninkové náplně. V shotech z tréninku vždycky vidíme jenom bago, když jeden běhá a ostatní si to ve stoji čutají. Rád bych viděl, jak trénují kombinacni věci v běhu.

      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Slávista 51     před 12 měsíci 06.05.2023 01:34 |  
        0 2

        NO,
        hodnocení na to nevypadá !

  3. TADY SE NĚKDO NEPŘEDAL !

    Slávista 51     před 12 měsíci 05.05.2023 14:54 |  
    3 12

    Zřejmě mu nedochází, za jaké situace to vítězství bylo.
    Takže místo pochvaly všech, málem - bu ze ra ce některých.
    !

    • Re: TADY SE NĚKDO NEPŘEDAL !

      Slávista 51     před 12 měsíci 06.05.2023 01:33 |  
      2 9

      To asi nejste moc velký fanouškové Slavie,
      když mínusujete, co !

      • Re: TADY SE NĚKDO NEPŘEDAL !

        _karlik_     před 12 měsíci 06.05.2023 12:09 |  
        4 1

        nic jinýho si nezasloužíš!

        • Re: TADY SE NĚKDO NEPŘEDAL !

          Slávista 51     před 12 měsíci 06.05.2023 14:28 |  
          0 5

          TAK TO JÓ,
          ty fando Slavie.

  4. Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

    Myšák     před 12 měsíci 05.05.2023 15:11 |  
    4 4

    Díky všem za vynikající zážitek, hodnocení sedí jak "prdel na hrnec"! Jenom pořád přemýšlím proč takový strašlivý rozdíl mezi zápasem v Hradci???


    Komentář byl uživatelem upraven (05.05.2023 15:12) . Zobrazit původní komentář

    • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

      kjandourek (admin)     před 12 měsíci 05.05.2023 15:20 |  
      8 4

      Nebude to tím, že v Hradci jsme hráli posledního července a od té doby přeci jenom uteklo hodně času?

      • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

        TSeguinTS     před 12 měsíci 05.05.2023 15:40 |  
        11 1

        Možná i víc času než jen moře.. Nehráli jsme v Hradci naposledy ještě jak tam Škoda dával první gól tím pěkným lobem? To mohlo být tak 2017 cca

        • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

          kjandourek (admin)     před 12 měsíci 05.05.2023 16:28 |  
          2 3

          Pravda, na podzim 2016 za Šilhavého.... trefovali se ještě Zmrhal a Barák.... na jaře jsme měli Hradec doma, to sestoupil a po návratu hraje stále v Bolce :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

            Myšák     před 12 měsíci 05.05.2023 17:35 |  
            5 0

            Už jsem to konečně pochopil, ty hnidopichu, s Hradcem a v Hradci je rozdíl, mám dlouhé vedení!

            • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

              kjandourek (admin)     před 12 měsíci 05.05.2023 17:48 |  
              3 0

              ;-)

      • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

        Myšák     před 12 měsíci 05.05.2023 17:28 |  
        2 8

        S Hradcem jsme hráli zhruba před týdnem 1 : 1.

        • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

          Wulfstan (přítel SN)     před 12 měsíci 05.05.2023 18:15 |  
          7 4

          Ale ne v Hradci. :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - finále Mol Cupu

            Myšák     před 12 měsíci 05.05.2023 18:50 |  
            4 5

            No, ty aby ses nevynořil!

  5. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Sedrousek     před 12 měsíci 05.05.2023 17:42 |  
    8 0

    Vylezl uz Kuchta Ogbuovi z kapsy a nebo si ho nechal jako privesek na klice?

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      pehacko     před 12 měsíci 05.05.2023 19:27 |  
      1 0

      To by ty klice pak nenasel

  6. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    Jace     před 12 měsíci 05.05.2023 22:11 |  
    14 0

    A když sparta lehla popelem....
    Nikdy jsem netušil, že tento můj oblíbený chorál uvidím odehrávat se v realitě. Díky za to celému týmu, neskutečný zážitek!

  7. Skvělí fanoušci

    Mike     před 12 měsíci 06.05.2023 06:47 |  
    12 0

    Pro mě kromě potupení rivala v jeho barabizně, což je vždy největší zážitek fotbalového roku, byla skvělá atmosféra vytvořena našimi fans, což samozřejmě jde jen u tohoto typu zápasů, kde se vstupenky dělily půl na půl /kromě kvót pro FAČR/. Když už jsem to nakousnul, tak jakých 5 největších fanouškovských zážitků jste zažili za éry Trpišovského ? Nepočítám do svého výběru dobu covidovou, kdy kapacita hlediště byla výrazně omezena. Pro mě bez pořadí takto chronologicky- prodloužení se Sevillou, nadstavba s Plzní sezony 2018/2019- 3 branky v posledních 10 minutách, vítězný gól s Rakowem v prodloužení, podzimní derby 4-0 a toto finále Poháru na Letný.

    • Re: Skvělí fanoušci

      pcitron     před 12 měsíci 06.05.2023 12:39 |  
      5 0

      Zápas v Londýně na Chelsea. Fantastický pochod, chorály se zpívali i během celé přestávky, no a sit down s děkovačkou se zapsali do sešávanýc dějin.

  8. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    p!erreCORE     před 12 měsíci 06.05.2023 09:17 |  
    7 3

    Jsem moc rád, že jsem Davidovi i Vencovi věřil hned po jejich příchodu a celou dobu, co jsou u nás.. nemusím si teď, po jejich excelentních výkonech z poslední doby drbat hlavu :)

    Že budou Igoh a Zafi okamžitě hvězdy jsme asi čekali všichni, takže pro mně osobně jediné velké překvapení jsou DLOUHODOBĚ kvalitní výkony Oscara. Ten se z nenápadnýho štírka stal nepostradatelným tvůrcem hry, sbírající balóny po celém hřišti. A jsem moc rád, že se daří i mému oblíbenému, přesto mnohými zatracovanému Ivanovi Schranzovi.

    Celkově mám pocit, že si to snad začíná sedat a naštěstí máme formu načasovanou ideálně na závěr sezóny.. ta deka, která na nás ležela někde kolem zápasu v Teplicích, už je pryč a náš fotbal se pomalu začíná blížit k tomu "totálnímu" pojetí.

    Jediné, z čeho jde trochu hrůza, jsou možné odchody. Bez Oliho to nakonec snad půjde překvapivě lehce, ale obávám se, že to nebude odchod jediný. Jestli ale sestava zůstane, příští rok budeme mistři dlouho před koncem s minimálně sto vstrelenejma golama..

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      obiwan     před 12 měsíci 06.05.2023 09:47 |  
      4 2

      Oscar je skvělý, ale je to i tím, že nehraje beka a podobně nesmyslné posty...v záloze září...

    • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

      Ivan     před 12 měsíci 06.05.2023 10:43 |  
      2 0

      Já jsem spíš optimista, ale rozhodně ne takový :D Já jsem Davida (asi myslíš Douděru, ale Juráska jsem vnímal podobně) bral jako jednoho z lepších beků ligy kterému se povedl půl rok, měl rychlost a věřil jsem realizáku, že jím zalepí pravého beka a že když vše dobře půjde, tak nám to nebude kazit, to bylo moje očekávání.

      No a že by Igoh a Zafeiris hráli hned jsem čekal napůl - u Igoha a Zafeiris by sbíral první minutky tu a tam, ale že oba hned naskočí a budou oba mezi našimi nejlepšími hráči jsem fakt nečekal.

      A naopak Oscar pro mě překvapení není, ten byl výbornej vždycky a všude, jen měl občas nějaké zkraty z pozice posledního hráče, ale čekal jsem že se to vyřeší a naopak mě překvapovalo, že jsme ho moc nehráli i vzhledem k jeho univerzalitě kde kromě střely/zakončení je výborný snad ve všem.


      • Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

        Radek097 (přítel SN)     před 12 měsíci 06.05.2023 14:26 |  
        0 0

        Oscar v Litvě, než přišel do Liberce, hrával na hrotu či podhrotu a neměl vůbec špatné čísla. (8+10 v sezóně 16/17)

  9. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    pcitron     před 12 měsíci 06.05.2023 12:33 |  
    6 1

    Oscar je fantastický fotbalista. Má jedinou chybu: když se nedaří týmu, jeho výkon jde rapidně dolů. To byl případ i zápasu s Hradcem.

  10. Drobná výhrada

    pinochet     před 12 měsíci 06.05.2023 13:12 |  
    4 5

    Dle mého Provod max za 5. Zazdil mj. protiútok ihned poté, co se míč kutálel po lajně a Sparťané přestali hrát a celkově mi přišel jeho výkon minimálně o stupeň horší než Schranze nebo D. juráska...

  11. Re: Hodnocení slávistů - finále MOL Cupu

    zeleznik2     před 12 měsíci 07.05.2023 16:52 |  
    1 0

    Kolektivní výkon..