Fortuna liga

Liberec - Slavia 0:0

Pokud si chtěla Slavia udržet reálnou šanci na obhajobu titulu, tak potřebovala zvítězit na půdě Liberce, který bojuje o poháry. Vyhrocený zápas, v němž bylo uděleno 13 žlutých karet a 1 červená, ale nakonec skončil bezbrankovou remízou. Na vedoucí Plzeň tak červenobílí ztrácí 5 kol před koncem 7 bodů.

Trenér Trpišovský postavil stejnou sestavu jako v pohárovém zápase s Mladou Boleslaví s jedinou výjimkou - na hrotu útoku dostal před Necidem přednost Tecl. Na lavičce byli připraveni rekonvalescenti Škoda se Zmrhalem.

Slávisté vstoupili do zápasu pasivněji než domácí, kteří si první velkou šanci připsali hned v 5. minutě. Ngadeu nepřesně rozehrál a Liberec vyrazil do brejku. Ten skončil sklepnutým míčem na hranici pokutového území, kde pálil osamocený Breite naštěstí jen nad branku. Sešívaní, jež na severu Čech hnala početná skupina příznivců, o sobě dali vědět po deseti minutách hry, kdy si na Hušbauerův rohový kop vyskočil Jugas. V těžké pozici ale trefil míč jen doprostřed branky a Hladký neměl problém zasáhnout. V 16. minutě přišla další šance libereckých, Pulkrab dostal od Bořila až příliš prostoru, čehož využil a dral se do vápna vstříc Kolářovi. Náš krajní bek se ale nakonec po počátečním zaváhání dokázal dostat do souboje a zakončení útočníka soupeře v tísni pak dokázal na roh zblokovat Ngadeu. Na stadionu U Nisy se hrál zápas s maximálním nasazením, z čehož v následujících minutách vyplynulo i několik žlutých karet na obou stranách. Slavia po slabším začátku postupně přidávala a závěr prvního dějství patřil spíše jí. Ve 41. minutě se do střelecké pozice dral Tecl, ale byl podražen. Sudí Příhoda citlivě ponechal výhodu, takže Stoch, ke kterému doputoval po faulu míč, mohl najít ve vápně Hušbauera. Ten postupoval z mírného úhlu sám na Hladkého a povedenou ranou orazítkoval tyč jeho svatyně! První velká šance slávistů v zápase tak zůstala smolně nevyužita. Poločas tak skončil za stavu 0:0. Na domácích byla vidět velká bojovnost i odhodlání, postupně se zlepšující výkon Slavie ale nabízel naději do druhé půle na dobrý výsledek.

V úvodu druhé půle zaváhal Jugas a nechal propadnout míč za sebe, Pulkrab to ale neočekával, a tak míč snadno sebral Kolář. Brzy přišlo vynucené střídání na naší straně. Kvůli nataženému svalu musel odstoupit Hušbauer, jehož nahradil Danny. A hned záhy přišla druhá gólovka slávistů v utkání. Sýkora vysunul do úniku Floa, ten postupoval na hladkého ze strany podobně jako v první půli Hušbauer. Místo střely ale ještě volil přihrávku na Tecla, který by zakončoval do prázdné branky. Norskému bekovi se ale úmysl nevydařil a Teclovi chyběl zhruba metr, aby dokázal na míč dosáhnout. V 58. minutě už Slavia dokázal rozvlnit síť, konkrétně se prosadil po rohovém kopu hlavou Ngadeu. Branka ale nemohla být uznána pro ofsajdové postavení kamerunského stopera. V 65. minutě o sobě dal vědět Slovan, nutno dodat, že ve druhé půli ojediněle. Střídající Da Silva sklepl míč před vápno na Potočného, který zajímavou střelou naštěstí minul horní roh Kolářovy branky. Druhá zdravotní pohroma pro červenobílé přišla v 73. minutě, kdy musel odstoupit Ngadeu, jehož nahradil Kúdela. V 77. minutě pak přišel druhý ostrý zákrok Pulkraba v zápase, druhá žlutá karta a následně tedy i červená. V 81. minutě se za obranu dostával Tecl, ale po nepatrném a nechtěném kontaktu s Mikulou upadl. Situaci prozkoumával i videorozhodčí, ale zákrok nakonec prošel. Po závaru v 85. minutě zakončoval odražený míč Souček, ale jeho ráně chyběla přesnost a Hladký byl uprostřed branky připraven. O minutu později zkusil odvážně vypálit na druhé straně Pilař, ale jeho projektilu chybělo pár metrů. Více už se v zápase nestalo a duel skončil dělbou bodů. I vzhledem ke tlaku ve druhé půli a zejména v závěru zápasu mrzí remíza spíše Slavii.

25. kolo - Neděle 22. 04. 2018 18:00

HET liga, 2017/2018
0 - 0
0 - 0
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (253)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé