Fortuna liga

Baník Ostrava - Slavia 2:1

Slavia podruhé v sezóně prohrála, v Ostravě nestačila na domácí Baník a po výsledku 2:1 jede do Prahy bez bodu, přestože hrála téměř celý zápas proti deseti po správném vyloučení Baroše. Jedinou branku Slavie vstřelil Miroslav Stoch.

Trenér Trpišovský se musel vyrovnat s tím, že neměl k dispozici žádného útočníka schopného odehrát 90 minut. To vyřešil nasazením Alexandra Baluty na hrot útoku, pod nímž hrála posledními zápasy osvědčená trojice záložníků Souček, Hušbauer, Traoré. Na lavičce byli pak připravení z ofenzivních hráčů Olayinka, Mešanovič a Matoušek. Za domácí Baník nastoupili hned tři bývalí slávisté. Zatímco Dame Diop a Jan Laštůvka se v klubu příliš neohřáli, Robert Hrubý je odchovancem Slavie. V úvodu utkání hráli slávisté rychle vpřed a dvakrát zastavil samostatný únik jednoho z nich ofsajdový praporek. V další nadějné akci Traoré neprocpal míč na volného Balutu. V šesté minutě po špatně zahraném přímém kopu Stocha podnikli domácí brejk, který skončil střelou Baroše ve vápně, Kolář skvěle vyrazil na roh. Ve třinácté minutě naprosto nepochopitelně Baroš loktem knockoutoval Součka, sudí Berka mu nejprve udělil žlutou kartu, po shlédnutí videa ale správně změnil verdikt a na hřišti padla karta červená. Za chvíli také padl první gól a překvapivě to bylo na straně domácích. K překvapení slávistů odpískal sudí Berka ruku Coufala před pokutovým územím a z centru se prosadil hlavou před Jaromírem Zmrhalem Martin Fillo - 1:0. Na druhé straně mohl Zmrhal svou chybu napravit, ale v šanci střílel mimo a o chvíli později ještě v lepší pozici střílel Traoré, Laštůvka jeho střelu vytáhl těsně vedle tyče. V 27. minutě slávisté vyrovnali, vysoký míč do vápna sklepl hlavou Baluta přesně k nohám Stocha, který prudkou střelou po zemi vyrovnal - 1:1! V 31. minutě mohla jít Slavia do vedení, po přímém kopu Stocha vznikl ve vápně závar a míč se dostal k volnému Traorému, ten ale nedokázal prostřelit val obránců před sebou. Robert Hrubý střílel z přímého kopu ze skoro 30 metrů mimo bránu. Ve 43. minutě krásně hlavičkoval Souček po rohu Hušbauera, Laštůvka míč skvěle vyrazil. Ve čtvrté minutě nastaveného času naprosto netypicky chyboval Souček v rozehrávce, nabídl Baníku brejk, který využil Fillo střelou k tyči - 2:1.

Do druhého poločasu nahradil Traorého, který hrál se žlutou kartou, Muris Mešanovič, postavil se na hrot a Baluta se přesunul na svůj typičtější post. Slávisté si vytvořili převahu, v 54. minutě zakončoval ve vápně právě Mešanovič, Laštůvka ho ale vychytal. Tím zahájil sérii šancí Slavie, o dvě minuty později znovu Mešanovič nabíhal za obranu, ale Laštůvka dobře vyběhl a šanci zneškodil. Vzápětí Coufal krásně našel Balutu a ten tutovou šanci také spálil nástřelem jen do brankáře. Balutu vzápěti nahradil na hřišti Olayinka. To paradoxně trochu otupilo tlak Slavie, až v 73. minutě střílel Stoch z přímého kopu, Laštůvka vyrazil. Z ojedinělého brejku domácích mohl zvýšit na 3:1 Hrubý, toho vychytal Kolář. Slavia v neděli neměla v závěru zápasu dostatečnou kvalitu, aby se dostala do dalších šancí, Baník úspěšně rozkouskoval hru, slávisté tomu byli více než nápomocni hloupými fauly na útočné polovině hřiště. Slávisté nepodali výkon hodný adepta na titul a zaslouženě odjeli bez bodu.

10. - Neděle 30. 09. 2018 15:00

Fortuna liga, 2018/2019
2 - 1
2 - 1
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

20. a 45.+4. Fillo

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

27. Miroslav Stoch

Komentáře (565)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé