Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

V zápase s Plzní šlo o hodně a na hřišti to bylo vidět. Nervozní duel s množstvím nepřesností nakonec rozhodl fantastický závěr našeho týmu. Pro tentokrát platí, že výsledek je důležitější než předvedený výkon.

Vstup do zápasu přitom slávistům vyšel. Coufal mohl do vápna posílat gólový centr a po rohu byl v dobré pozici Deli.  Z obou situací ale nebylo v podstatě nic. Kvalita zápasu po zajímavém startu rychle opadla a bylo vidět, že obě mužstva jsou si vědoma toho, o co hrají. V sázce byla meta nejvyšší - vítěz duelu by se velmi výrazně přiblížil titulu. Plzeň pragmaticky vsadila na údržbu a poctivou obranu. Trenér Vrba měl jistě v paměti, jak jeho tým dopadl naposledy v Edenu a na Letné, když brzy inkasoval a pak se v podstatě bez většího odporu složil. Domácí Slavia logicky chtěla hrát a byla aktivnější, sráželo ji ale až nevídané množství nepřesností.

"Zákopový plán" Plzni vycházel. Na začátku druhé půle přečkala ojedinělou šanci Masopusta a nakonec se skutečně dočkala své vysněné tutovky, kterou její hráči v sezoně většinou promění. Tentokrát se však štěstěna přiklonila k sešívaným, když Kovařík trefil tyč a Beauguel následně pálil mimo! To byl moment, kdy osud sezony visel doslova na vlásku! Myslím si, že nejeden fanda červenobílých po tomto momentu a následném závěru utkání musel stejně jako já cítit jisté zadostiučinění a pocit spravedlnosti. Plzeň hrála mnohokrát špatně, zázračně přežila šance soupeře, aby v závěru následně z jedné šance udeřila a překlopila zápas na svou stranu. Jistě, je to i otázka kvality v zakončení, mistr by však dlouhodobě měl působit úplně jiným dojmem a v kontextu celé sezony všichni vidí propastný rozdíl ve hře Slavie a Plzně. Ještě jedno opakuji, štěstěna v tento moment učinila spravedlnosti za dost!

Do 80. minuty se tedy hrál průměrný ligový zápas. Urputnost převažovala nad fotbalovostí, což doprovázelo i všudypřítomné množství oboustranných nepřesností. Dobře to vystihla kolegyně sedící vedle, která řekla, že neví o čem bude v článku psát, protože to připomínalo spíš zápas 10. s 12. týmem tabulky a ne vrchol ligy. Ten ale nakonec přišel v podobě strhující závěrečné desetiminutovky! Plzeň pohrdla přečíslením 4 na 2 a z následného protiútoku udeřil po skvělé práci Ngadeua a Bořila Masopust! Co víc, během následujících minut přidali trefy i Souček z penalty a střídající Traoré! Na stadionu tak vypukla euforie, kterou nezmírnila ani krásná trefa Kovaříka na 1:3. Bouřící Eden věděl, že se lámal chleba a titul je blízko! Poslední krok sice bývá nejtěžší, ale do závěru ligy lze nyní hledět s jasným optimismem! Věřím, že z kluků nervozita spadne a už příště proti Jablonci podají výrazně lepší výkon. Ostatně bude to třeba, protože jsem přesvědčen, že neoblíbený Jablonec bude herně mnohem těžším soupeřem než již poněkud vyčpělá (ale stále nebezpečná) Plzeň. Pojďme ty poslední kroky společně udělat!

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 5 - Práci v podstatě neměl a Kovaříkovu výstavní pumelici chytat nemohl. Jednou velmi dobře vyběhl mimo vápno, ale nakonec to nebylo rozhodující, protože se stejně pískal ofsajd. Rozehrávka byla z jeho strany ok.

Vladimír Coufal - 5 - Hned v úvodu se dobře uvolnil, poté měl ale přijít lepší centr. Tuším, že tam byli naši dva hráči na jediného obránce a v případě přesného míče by to byl s velkou pravděpodobností gól. Vláďa nebyl ani pod velkým časovým tlakem a měl tam být prostě přesnější. Ve zbytku zápasu to byl průměr. Své si dozadu odvedl, dopředu se sice snažil, ale je vidět, že po zranění to oproti podzimu není ono.

Michael Ngadeu Ngadjui - 7 - Společně s Delim sváděli spoustu těžkých soubojů s Beauguelem a oba obstáli se ctí, ač jim urostlý útočník soupeře byl důstojným soupeřem a nic našim stoperům zadarmo nedaroval. Ngadeu se navíc blýskl fantastickou rozehrávkou na Bořila před klíčovou první brankou. To byl moment jako z učebnice světového fotbalu. Opravdu top - tleskám! Obecně bych za poslední zápasy řekl, že Ngadeu je v rozehrávce jistější a přesnější než Deli.

Simon Deli - 6 - Směrem dozadu hrál tradičně velmi nadprůměrně. Udělal jedinou větší chybu, když ztratil míč a vyslal soupeře do přečíslení. Naštěstí to dopadlo tak, že Plzeň nezakončila a Slavia naopak z protiútoku udeřila! Co se týče rozherávky, tak jsem se Simonem příliš spokojený nebyl. Často se snažil o dlouhé míče za obranu, skoro pokaždé ale byly nepřesné a končily v zámezí. V součtu s velmi dobrou obrannou prací proti nepříjemnému Beauguelovi to ale na nadprůměrnou známku jistě stačí.

Jan Bořil - 7 - V Liberci mu zápas nesedl a ani tentokrát to v mnoha momentech nebylo úplně ono. Ani Honzovi se nevyhnuly nevynucené technické chyby, kterých bylo v utkání hodně. Dozadu si poctivě odvedl své, jen jednou ideálně nezachytil Kovaříka a byla z toho tyč! Jeho výkon ale na výrazněji nadprůměrnou známku pozvedly dvě skvělé přihrávky. Na první brance má spolu s Ngadeuem zásadní podíl, když si skvěle naběhl a neméně dobře z první vrátil míč před branku na Masopusta. Výborným pasem na Stocha také založil akci před naší třetí trefou. Povedený závěr byl zaslouženou odměnou za Béřovu pracovitost.

Lukáš Masopust - 6 - Podobně jako v Liberci, tak i proti Plzni to byl od Masopusta dlouhou dobu jen průměr a v určitých momentech se hledal. V minulých měsících totiž ukázal, že na hřišti dokáže být výrazně dravější, průraznější a obecně výraznější. Na začátku druhé půle navíc nevyřešil vůbec dobře přečíslení. V závěru se ale stal hrdinou, když vstřelil klíčovou první branku. Lukáš v ten moment zachoval chladnou hlavu a zakončil zcela přesně. Nebyla to sice těžká pozice, ale určitě se to dalo neproměnit, takže palec nahoru!

Tomáš Souček - 6 - V posledních týdnech se na něm podle mého názoru trochu projevuje únava, protože za sezonu odehrál neskutečné množství zápasů, v nichž byl navíc tahounem. Tomáš sice dře, maká a nehraje vůbec špatně, ale trochu mu chybí lehkost a není tak dominantní jako v předchozích měsících. Proti Plzni to byl z jeho strany průměr, dozadu poctivé, dopředu snaživé, ale často nepřesné. Nadprůměrnou známku si ale zaslouží za chladnokrevné proměnění penalty. Nakonec šlo o vítězný gól!

Alex Král - 5 - Do angažmá ve Slavii vtrhl jako velká voda a zaslouženě pro sebe uzmul místo v základní sestavě. Poslední kola mu ale také trochu dochází dech a nedaří se mu až tolik co předtím. Proti Viktorii odehrál Alex ligový standard. Snaha bojovat a hrát se mu upřít nedala, chyběla ale větší kvalita v provedení. Na druhou stranu se takhle mladému klukovi nedá vyčítat, že na něj dolehla tíha okamžiku, když nervozita byla znát i na zkušenějších spoluhráčích a protihráčích.

Josef Hušbauer - 4 - Podobně jako zbytek spoluhráčů byl i Pepa přes zjevnou snahu až příliš nepřesný. Oproti nim má pak v hodnocení tu nevýhodu, že nebyl u skvělého závěru. A jak ho jinak považuji za našeho nejlepšího exekutora standardních situací, tak tentokrát se mu ani v tomto směru nedařilo ať už z pole, nebo od rohového praporku.

Peter Olayinka - 5 - V úvodu utkání naplno ukázal svou přednost - vysokou rychlost a výborné napadání. Skvěle se tak dostal před Brabce, ale v tísni zakončil jen do Hrušky. Jinak to byl takový Peterův standard. Aktivní, ale i příliš zbrklý a nepřesný. Jeho výměna za Stocha byla správná, což se pak na hřišti potvrdilo.

Mick van Buren - 4 - V základní sestavě začal skvěle, poslední dva zápasy ale ukázaly, že úplné zázraky se od něj na počkání čekat nedají. Prosadit se příliš nedokázal už v Liberci, s Plzní to bylo obdobné. Moc mu nevyhovovaly dlouhé míče do hlavičkových soubojů, v nichž se sice pral a dvakrát je dobře vyhrál, v celkovém kontextu je ale prohrával a byl v nich slabší než na druhé straně Beauguel. Jeho stažení a nasazení Škody bylo při množství nákopů v naší hře správným řešením.

Milan Škoda - 6 - V posledních týdnech byl fanouškovskou obcí celkem kritizovaný, z mého pohledu zaslouženě. Na hřišti totiž zaujal hlavně podrážděností než fotbalovým přínosem. Včera ale ukázal svou lepší stránku a byl platný. Rval se, v těžkých soubojích udržel podstatně více míčů než Van Buren. Po jeho souboji s Limberským se navíc pískala penalta. U inkasované branky si sice nerozumněli se Součkem a došlo ke ztrátě míče, ale nebyla to jednoznačná hrubka a gól v naší síti už stejně nijak nevadil. Pokud se bude prezentovat tak jako proti Plzni, tak má stále na hřišti týmu co dát.

Miroslav Stoch - 7 - Vzhledem k neurovnané hře Slavie mohl dostat prostoru ještě více, i tak nám ale jeho nasazení do hry pomohlo. Byl vidět, s míčem si věřil a skvěle vyřešil situaci před třetí brankou. Řekl si o základ. Ať už na úkor Hušbauera, nebo Olayinky.

Ibrahim Traoré - 7 - Hrál sice jen asi 15 minut, ale vstřelenou brankou se zapsal do osudu zápasu, takže si nadprůměrnou známku zaslouží. Naši hru navíc zklidnil a dokázal podržet míč. Do třetice dobré střídání!

2. - Neděle 12. 05. 2019 18:00

Fortuna liga - nadstavba, 2018/2019
3 - 1
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

81. Lukáš Masopust
86. Tomáš Souček (pen)
89. Ibrahim Traoré

FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň

90.+1. Kovařík

Komentáře (188)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    ColinSKS     před 9 dny 13.05.2019 11:58 |  
    1 42

    brankař musí klub podržet, když na něj jde 1 střela. navíc podcenil tu tyč, kovařík byl na malém vápně a kolář koukal na lajně. špatný.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      Mimoň     před 9 dny 13.05.2019 12:03 |  
      11 2

      tak z takové malé vzdálenosti by to musel být Chuck Norris aby dokázal zareagovat, já si všímal více jeho předností, dokáže vyhodit přesně míč až za půlku, i měl až snad na jeden zakopnutý míč naprosto přesné výkopy...když se podíváš na Hrušku...tak co on chytil...prakticky vůbec nic a přitom jak minule chytal proti Jablonci...je to dost všechno o štěstí

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      slaviator     před 9 dny 13.05.2019 12:06 |  
      4 1

      No a co ten zákrok kdy tam vychytal levnou nohou střelu z asi osmi metrů mířenou k tyči? To se jako zákrok nepočítá?

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        wimpy     před 9 dny 13.05.2019 12:08 |  
        3 0

        Šel sis v osmdesáté minutě pro pár piv? :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          slaviator     před 9 dny 13.05.2019 12:11 |  
          0 1

          Tentokrát ne, takže jsem viděl všechny góly :))

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      wimpy     před 9 dny 13.05.2019 12:07 |  
      6 1

      Při té tyčce to odflákl Bořil, tam Kolář vůbec neměl co dělat a jak by měl chytat tu Kolaříkovu střelu, to fakt nevím. :-)

      Celej zápas jsem si říkal, že jim tam jedna haluz spadne, naštěstí to bylo až za stavu 3:0. :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      sicilianbrno     před 9 dny 13.05.2019 13:02 |  
      6 2

      Vidím, že se bojíš že tvuj negativní příspěvek na Koláře se utopí v poli příspěvků u včerejšího zápasu, tak to raději dáš i sem :-)
      Takže ti odpovím otázkou: Podívej se na zadní záběr jakou míč dostal faleš přesně do šibenice a pak mě výjmenuj cca tři brankáře v Evropě, u kterých si myslíš, že by toto chytnuli..(sebe nepiš, je mě jasný, že by si to lapil i se škopkem v druhé ruce...).
      Za druhé, při tyčce jasná chyba Bořila, kterou tu vidí všichni vč Alanora, až na tebe...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      DF007     před 9 dny 13.05.2019 13:08 |  
      6 0

      Já rozhodně nejsem zastáncem Koláře, ale tohle na něj hodit nejde. Ta rána byla neskutečná. A u té tyčky taky nemohl udělat nic lépe, to byla jednoznačně chyba hráčů v poli.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 03:40 |  
        0 4

        To je shovívavé, nemůžu si pomoci, ale zase ty divné návyky …. plus špatné postavení i předvídavost. Sice to Kovařík skvěle kopnul, ale signalizace tam byl. A znova ta "přední ruka" pak na to ani nesáhl. Při té razanci střely stačilo jen lehce brnknout balon a byl by slavný … Zlozvyky se odstraňují nejvíc, u golmanů zvláště. V zápase ale ukázal i přesnější rozehrávku - v tom je mimořádný.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      VitK     před 9 dny 13.05.2019 13:13 |  
      14 0

      Na Vás je hezké, že sice píšete úplný nesmysl, ale trváte na něm. Do kolika článků to ještě napíšete?

  2. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    Mimoň     před 9 dny 13.05.2019 12:00 |  
    9 5

    souhlasím Alanore, děkuji za zhodnocení.
    jenom přidám mou domněnku, že Stoch je v těžších a důraznějších utkáních na kraji horší, myslím že jeho místo je na 10, driblink a přehled má skvělý, navíc ty situace neřeší tak často dloubáčky jako Hušbauer, ale snaží se řešit situace více po zemi, což vede ke sklidnění. Navíc když potřebujeme umí se zatáhnout stejně jako hušbauer, ale zatím co hušbauer z půlící čáry většinou volí nákop, Stoch se podle mě více snaží o dirigování a volí radši přesné přenesení hry...za mě je prostě na desitce lepší Stoch a divím se že když už na jaře hraje tak pořád jen kraj...v nádstavbě potřebujeme takovéto rozdílové borce

  3. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    japoko     před 9 dny 13.05.2019 12:16 |  
    1 10

    Videl jsi nekdy fotbalovou branku?

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      japoko     před 9 dny 13.05.2019 15:33 |  
      2 3

      Nevím kam se to zařadilo, nicméně šlo o reakci na "ColinSKS 13.05.2019 11:58" ohledně brankáře!

  4. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    Virgil1956     před 9 dny 13.05.2019 12:25 |  
    7 3

    Jako vždy hodnocení, se kterým se dá souhlasit, já jsem pouze měl o dost vyšší známku u Krále, protože mi přišlo, že ze záložní řady nejméně kazil, přestože se snažil hrát neustále dopředu, bez alibismu. Když k tomu připočtu jeho klasický výborný výkon v defenzívě, zdá se mi známka příliš nízká. Je pravda, že není tak nápadný, ale já se na něj tentokrát dost zaměřil a velmi se mi jeho výkon líbil. Ale je to jen můj subjektivní pohled.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      bongor     před 9 dny 13.05.2019 19:22 |  
      1 1

      Na Krále souhlas s Virgilem,taky bych mu přidal.Já mu dal 7.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    cunak     před 9 dny 13.05.2019 12:37 |  
    2 8

    Tuším, že ta Kovaříkova tyčka je počátkem konce plzeňského zázraku. Příští rok je čekám kolem 6-tého místa a za 3 roky v druhé lize.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      DF007     před 9 dny 13.05.2019 13:05 |  
      8 1

      Já bych je nepodceňoval, Jejich kádr je velmi kvalitní. V ČR určitě budou do top 3.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Alanor (admin)     před 9 dny 13.05.2019 13:24 |  
        9 0

        Přesně tak. Kádr mají na ligu výrazně nadprůměrný a když se k tomu přidá jejich tradiční síla v zákulisí, tak to při hře z kopce většinou budou zvládat. Do top 3 budou, jestli výš, to záleží spíš na tom, jak pražská S zvládnou přetavit svou finanční převahu ve sportovní úspěch. Věřím, že my s Trpišem a Nezmarem to dokážeme a že se naopak Sparta bude nadále točit v kruhu. :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          cunak     před 9 dny 13.05.2019 14:11 |  
          0 4

          Zatím kádr nadprůměrný mají. Ale můžou vypadnout z pohárů s nějakým Tiraspolem, odejde jim Hrošovský a Čermák, uchlasta se Limberský a ufetuje Petržela, někdo zraní Begaueda, Chorý se zraní sám a jsou tam, co my v roce 2010.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            kjandourek (admin)     před 9 dny 13.05.2019 14:19 |  
            8 0

            No tak dostanou za poslední ročník v Evropě 700 mega... nemusejí splácet obří dluh Enicu... nemají v pozici manažera člověka, který š.ká nějakou agentku....

            Viděl bych tam určité rozdíly

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

              cunak     před 9 dny 13.05.2019 16:44 |  
              0 3

              Co není, může být. Ale asi máš pravdu, možná bylo přání otcem myšlenky :).

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            edenian     před 9 dny 13.05.2019 15:05 |  
            2 2

            Tak na to vem jed, ze tohle se Sadkovi nestane.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          bongor     před 9 dny 13.05.2019 19:24 |  
          3 0

          Oni si taky letos nahrabali,takže počítám,že můžou posilovat a ve trojce se udrží,i když bych je za jejich čachry nejradši viděl na sestup.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 03:45 |  
        0 0

        Bude záležet, kolik budou z klubu stahovat prádelna a neinvestovat. Čuchají, že některé uleželé utopence zpeněží …"za dobré jméno". Asi Žižkov, Brno, Karviná a jiní budou nakupovat, v rozumné ceně, takže utopenci půjdou znova do octa. V lize budou strašit dál!!!

  6. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    Alanor (admin)     před 9 dny 13.05.2019 13:01 |  
    13 0

    Článek už byl sám o sobě dost dlouhý, tak jsem si komentář k rozhodčím a kulise nechal tady do diskuse.

    Nejdřív k divákům. Za mě zklamání, že nebylo vyprodáno. Odpoledne jsem koukal a chybělo pár lístků, tak pak asi propadly nějaké rezervace. Těch volných míst moc nebylo (a většina byla kvůli tomu, že lidi byli ve větším počtu na severu nebo na ochozech) a prodej lístků byl celkem hektický, takže to nevidím jako tragédii, ale vyprodáno být prostě mělo. Fandění vzhledem ke skoro plnému stadionu jen průměr. Moc tomu nepomohlo rozpačité dění na trávníku. Třeba na podzim to s Plzní byla mnohem větší nenávist. :) Jinak choreo skvělé!

    Výjezd hostů pak strašná ostuda. Zápas o titul a jich přijede třetina sektoru. Pro koho tam ten fotbal dělají?

    Co se týče rozhodčích, tak se podle mě potvrdilo, co jsem trochu kontroverzně psal po Liberci - sudí proti nám nijak nejdou a nemají žádný příkaz dotlačit Plzeň k titulu. V poslední době se to jen blbě sešlo, že Hrubeš s Fraňkem podělali derby a Orel naopak hodně výrazně pomohl Plzni s Baníkem. Jinak to je v sezoně tak, že Plzni dávají procenta v poli jako vždycky, ale hrubé chyby tam už moc nejsou oproti minulosti, to už spíš ve prospěch Sparty. U nás se píská rovina s tím, že ve sporných momentech mají sudí taky spíš tendenci dát pár procent silnějšímu klubu. A díky videu a aktivní hře máme hodně penalt.

    Jinak včera Zelinka pískal s přehledem, to spíš pomezní v tom měl trochu guláš. Ale otočil věci oběma směry, viz třeba náš první roh, který jasně neměl být. V závěru pak přišly dva trochu sporné momenty, po nichž si Plzeňáci určitě budou stěžovat jako někteří zde po Liberci. Ngadeu po Brabcovi sáhl a kdyby nás chtěl sudí potopit, tak to mohl písknout. Ale kontakt byl fakt minimální a chlap jako hora Brabec se složil jak pytel hoven. Bylo to takové chramostovksé "sáhnul na mě a to se nesmí". Takže za mě penalta správně neodpískaná. Navíc tam mohl být ofsajd, což z dostupného záznamu není poznat. Tomu by napovídalo, že to video vyřešilo rychle.

    Při naší penaltě tam byl před rukou Limberského kontakt se Škodou. Opět spíše menší v rámci kontaktní hry. Nejde přece po každém menším nárazu vyhazovat ruce do vzduchu a hrát volejbal. Penalta správně odpískaná, teatrálnost se tentokrát Limberskému nevyplatila. :)

    A připomínám, není to tak, že bych sudího chválil, protože rozhodl ve prospěch Slavie. Minule jsem se naopak zastal Marka. Ve sporných okamžicích rozhodčí prostě verdikt vynést musí a teď i minule to podle mě bylo vyřešeno dobře. Je nesmysl kvůli sotva znatelným "prohřeškům" v rámci kontaktního sportu hned přerušovat hru, ať už jde o Ngadeua/Brabce, Škodu/Limberského nebo Potočného/Součka.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      sicilianbrno     před 9 dny 13.05.2019 13:09 |  
      1 6

      Ještě ti tam chybí třetí naše branka, ze záběrů O2 TV to vidět nebylo, ale ze záběrů ČT i zpomalených bych se přikláněl k menšímu ofsajdu, při přihrávce na Stocha, už sem si to říkal při přebírání přihrávky, že to bylo těsný, ja vím, chybí ta grafická čára, ale stopl sem si to v přesném momentu přihrávky a jako těsný ofsajd mě to přišlo, ale už by to nic neřešilo.
      Spíš mě potěšilo, že si Plzen ochutnala vlastní medicínku, a kontroverzní momenty šli tentokrat proti nim a hodně rychle potvrzené videem, asi Pepu Chovance ješte nepustili ke stolu...

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Alanor (admin)     před 9 dny 13.05.2019 13:14 |  
        2 2

        Jo, vidíš, to taky někdo psal. Z těch záběrů, co jsou na netu, to opět moc poznat není...

        Tak aspoň že rozhodčí to posuzují konzistentně. Plzni to dvakrát pustili, nám zase včera a u Zmrhala v Karviné. Problém s tím nemám (ani jsem necítil křivdu po uznání rozhodujícího gólu Plzně s Baníkem), protože 5 cm stejně skoro nerozeznáš a měla by se podpořit ofenzivní hra. Ale pak je důležité, aby se to stejně pouštělo i soupeřům proti top trojce.

        Jinak zadostiučinění to samozřejmě je. :) V posledních kolech se to sešlo, že sporné verdikty šly na ruku Plzni, tak teď je jen spravedlivé, že se to otočilo. Ale jak jsem psal, bez ohledu na předchozí kola podle mě Zelinka ty situace vyřešil správně.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          Sokrates55 (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 13:44 |  
          0 0

          Ahojky Alanore.
          To jsem psal já v příspěvku ke článku kolegy Quelhara. Navíc jsem tam psal i o ofsajdu Beauguela při té jeho pomyslné šanci.
          Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        wimpy     před 9 dny 13.05.2019 13:17 |  
        5 0

        Kdyby tam byl rozpoznatelnej ofsajd, VAR by se ozval.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          sicilianbrno     před 9 dny 13.05.2019 13:53 |  
          0 3

          já řekl těsnej ofsajd,což ne vždy je rozpoznatelné, a souhlasím s Alanorem, že takovéto ofsajdy by se pouštet měli, ale opět je to moc široký pojem co je a není těsné, tudíž je to pak i obhajitelné u rozhodčích atd...pro začátek bych našetřil na pořízení grafické čáry :-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            wimpy     před 9 dny 13.05.2019 20:12 |  
            1 0

            Dostáváme se k dilematu, zda pouštět těsné ofsajdy, když je VAR (tedy ten s čárou) schopnej rozeznat i pár centimetrů a jak posuzovat fauly a’la Ngadeu x Brabec, když je opět VAR ho schopen odhalit. Necháváme zase na rozhodčích možnost ovlivňovat...
            Sám přiznám, že v tom nemám úplně jasno.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            pcitron     před 9 dny 13.05.2019 20:21 |  
            3 0

            V Bundelize už to mají "ošéfované" - mají podobně jako v NHL centrum pro rozhodování sporných situací (v Kolíně nad Rýnem). Neví,, zda je to dobře. Ačkoli Bayernu rozhodně nefandím, neuzban mu gól, neboť hráč je rameny cca 5 cm v offsidu mě nepřijde nejšťastnější

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      DF007     před 9 dny 13.05.2019 13:14 |  
      2 4

      Souhlas, rozhodčí byl výborný. Minimálně kouskoval hru, což by vyhovovalo plzeňským.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Alanor (admin)     před 9 dny 13.05.2019 13:21 |  
        9 0

        Nepřišlo mi, že by zas vyloženě pustil otěže z rukou. To se stalo Hrubešovi v derby a byly tam šílený zákroky. Tady Zelinka přesně věděl, kdy zklidnit vášně a celkem toho využíval, aniž by zase hru kouskoval až moc. Fakt dobrý a přesný výkon. Ale nepřekvapuje mě to, on je dlouhodobě jedním z mála opravdu dobrých rozhodčích u nás.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          donford     před 9 dny 13.05.2019 14:42 |  
          8 0

          Fakt je, že Zelinka to včera neměl vůbec lehké. Vlastně kočíroval a klidnil arénu plnou rozdivočelých býků, kteří moc a moc dobře věděli, že jde o všechno. A kolem kulisa přes 18 tisíc fandících diváků. Že jsme my to hráli bez žlutých karet, proti pěti jejich, i bez jakýkoliv excesů od TS, za to opravdu patří hráčům a tribuně velikánské uznání. Svědčí o tom, že naše nervy byly pevnější, že jseme opravdu v prvé řadě chtěli hrát fotbal a víc chtěli vyhrát. I velmi zaujatý divák na opačné straně snad uzná, že jsme byli jednoznačně lepší. Chtěl bych tady obhajovat našeho brankáře - ten gól se prostě nedal chytat! Vzpomeňte na druhý kouzelný gól našeho
          Ševčíka proti Chelsea. Také nebyl chytatelný, ani pro jejich miliardového brankáře, a to si myslím čistě teoreticky, že byl spíš chytatelný než ten od Kovaříka. Že trajektorie míče podél brány byla delší a byla dost vidět. Naopak bych chtěl vyzdvihnout Koláře při té šťastné tyčce. Stál na lajně, ale směrem k tyči pohybem zúžoval jak mohl prostor mezi ním a tyčí. A třeba i nevědomky, nevím, tím "donutil" Kovaříka střílet rovnou před sebe a bohudík pro nás do tyče. A ještě k Trpišovi - vlastně to i on řekl, že počítal, že naše fyzička bude oproti Plzni lepší a že střídáním tří hráčů (rovnocených, nikoliv náhradníků) se pak projeví nakonec naše převaha. Vyšlo mu to dokonale. Mě velmi překvapuje téměř pokaždé sestavou, střídáním i taktikou. Ten chlap má často dokonale promyšlený dopředu celý zápas a vše své vizi podřizuje. Při uznání a uvědomnění si kvalit protivníka. Jako by se dokázal vtělit do myšlenek soupeřícího trenéra. A nevídané, že to platí i pro zápasy na mezinárodním poli. Díky fotbalovému bohu pro nás, pro Slavii.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            donford     před 9 dny 13.05.2019 14:45 |  
            1 0

            Omlouvám se, uvědomění a nikoliv uvědomnění.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 03:56 |  
            2 0

            Ještě k Zelinkovi: fakt dobře naložil s právem rozhodovat s citem pro hru a nenechal si do toho z gauče u televize kecat. Nemůžu si odpustit šílené výkony komentátorů v průběhu zápasu. To už nebylo jen o zaujatosti a hledání much na hře Slavie a přehlížení antifotbalu Plzně … Naštěstí ve studiu to u Švancary a Koubka bylo fotbalovější. Čekám, kdy do studia posadí fanoušky jednoho týmu - a nebude to na O2 TV Fotbal fanoušek Slavie, naatož někdo objektivní. Už tam chybí jen Bosák !!!

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

              travel (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 10:18 |  
              0 0

              No včera na TIKI - TAKA jsme měli jasně navrch

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      marp (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 13:49 |  
      0 0

      Jedna věc k zamyšlení: hodnotíš Traorého, my ho hodnotit nemůžeme, protože odehrál příliš málo minut.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        kjandourek (admin)     před 9 dny 13.05.2019 14:03 |  
        6 0

        Ano... zatímco Alanor prostě píše článek, ve kterém může hodnotit cokoliv, naše hodnocení je postavené na algoritmu, který podle nasazení hráče vyhodnotí, koho ještě hodnotit lze a koho už ne - neřešil bych to :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      Cross     před 9 dny 13.05.2019 15:46 |  
      16 2

      Prázdná místa vznikají tak, ze majitelé těch lîstků jdou fandit do kotle. Je tedy vetsi zájem o tyto lístky, než je kapacita a meli bychom uvažovat o Tribuně Sever jako v Německu alespon pro ligu na stání. Dále by se měly přecenit rohové sektory. 890 Kč treba do sektoru 205 na Plzeň je příliš. Tentokrát se to celkem výjimečně vyprodalo, protoze i dûlezitost zápasu byla výjimečná.

      V průměru màme zdaleka nejdražší lístky v lize. Ok, ale stanovování cen lístků ve třech kategoriích podle soupeřů nedostačuje. Mělo by se jeste více diferencovat, tak, aby se průměrná návštěva co nejvice zvýšila. Přemýšlet je třeba v tomto smyslu také nad tím kdy se zapas hraje (měsíc, den v týdnu, hodina). Kazdopàdně 890 Kč na rohovou tribunu je v přepočtu 30£, a vzhledem k průměrně mzdě to v Anglii odpovídá 75£ ovšem na produkt o kategorii níže, než je Premiér League. Takže pro naše obchodní oddělení to znamená myslet více kreativně. Cílem je pravidelně plný barák v optimální cenové hladině. Kdyz v sámošce kupujeme salám nebo pečivo, taky sledujeme cenu. Podle toho koupíme to, či ono, v nejakem množství, anebo taky nic. Dobrý prodavač fotbalu prostě musí Eden zaplnit. Ale, samozrejmě, sportovní stránka veci je stejne důležitá. Fotbal musí být show. A tak je treba přemýšlet i o tom Komličenkovi ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      zeleznik2     před 9 dny 13.05.2019 16:42 |  
      0 3

      Přes 18 tisíc podle mne skvělá návštěva, kdyby bylo jen patnáct tisíc, tak bych byl asi byl trochu zklamaný, ale takhle nikoliv. Kvůli bezpečnosti, stejně nemohlo být o více než nějakých 500 diváků. Spíše zklamání z nepříjezdu plzeňských fans, těch zhruba pět stovek, skoro nebylo slyšet. Atmosféra byla dobrá, fandilo se dost, po 60 minutě to trochu utichlo, ale to bylo kvůli výkonu týmu. Nesouhlasím s hodnocením výkonu rozhodčího Zelinky, sice nás nijak zvlášť nepoškodil a za první poločas bych ještě nekritizoval, ale ve druhém, nepískal správně, ano pískl jasnou penaltu a nesedl na lep Brabcovi, ani v jednom případě nezkoumal video, ale jakýkoliv kontakt byť malinký pískl, otočil tam i nějaké auty a rohy. Pomezní byl ještě horší.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        smely (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 17:46 |  
        4 0

        500 pradelniku ? Tak to ani smykem...max 200...

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          sicilianbrno     před 9 dny 13.05.2019 18:59 |  
          3 0

          Možná si koupilo lístek 500 Plzenaku, ale 300 se jich z té atmosféry posralo těsně před stadionem a odmítli vejít do klece...

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 04:00 |  
            0 0

            To potvrzuji, sám jsem 2 fandy z Plzně viděl, jak za Kubání vzali kličku !!! ale moc nesmrděli ...

  7. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    DF007     před 9 dny 13.05.2019 13:13 |  
    4 3

    Alanore, ke slovnímu hodnocení vlastně nemám, co bych dodal. Ale k bodovému bych rád něco přidal. Předně, hrál první s druhým, my ten zápas vyhráli 3:1 a po celou dobu utkání jsme byli lepším týmem. K tomu se hrál zápas o šest bodů, ba dokonce o trůn samotný. Proto bych hráčům přidal na bodech. Aby některý z hráčů měl podprůměrné hodnocení 4, to je už skoro nenávist (ve smyslu Quelharových twítů).
    Ano nebyl to válec, abychom udělovali 9 a 10, ale vysoce kvalitní výkon, okořeněný třemi brankami, prakticky jistým titulem (jistota přijde ve středu) a jednoznačnou převahou v poli.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      Alanor (admin)     před 9 dny 13.05.2019 13:19 |  
      7 5

      Já ten pohled, že šlo o zápas nejlepších celků, ve kterém byla Slavia lepší a zaslouženě vyhrála, beru. A i proto jsem zmínil, že výsledek je v tomto případě důležitější než předvedená hra.

      Ale u mě při hodnocení jednotlivců převážil ten pohled, že 80 minut se hrál těžce průměrný ligový zápas. S nasazením, ale s hodně malou fotbalovostí. Jen těch nevynucených chyb, co tam bylo... Přesně jak říkala kolegyně - jak kdyby se okopávali 10. s 12. týmem jako brambory, když to řeknu nadneseně a trochu neuctivě. :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        DF007     před 9 dny 13.05.2019 13:25 |  
        2 1

        OK. Sice úplně nesouhlasím, ale beru právo na názor.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    bramburek (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 13:19 |  
    15 0

    Mickovi prostě daleko víc sedí hrát do otevřený obrany, jako v pohárovým derby se spartou, kdy až trochu naivně s náma chtěli hrát fotbal nahoru a dolu, a s naší kvalitou jsme měli snad 20 šancí a oni prakticky nic... i ta Olomouc celkem chtěla hrát fotbal, tam to Mickovi a týhle útočný vozbě taky celkem sedělo...

    Ale jakmile proti nám nastoupí soupeř s takhle urputnou obranou, jako Liberec, a včera Plzeň, tak nastane velkej problém... a za 90 minut v Libe, a 80 minut včera jsme si v tomto ofenzivním složení nebyli schopni vytvořit téměř žádný šance... van Buren se pak v těch soubojích utápí, což není ani jeho chyba, on k tomu nemá dispozice, je to náběhovej, rychlostní hráč...

    Ta střídání včera byla opravdu klíčová... všem třem ten závěr velmi sedl, a prakticky pomohla ten zápas překlopit na naší stranu... Škoda je prostě v těhle soubojích silnější a platnější, a Stoch s Traorém byli skvělí... jsem velmi zvědav na sestavu ve středu... Jablonec hraje dle mého po nás nejlepší fotbal, mohl by to bejt pěknej zápas...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      ColinSKS     před 9 dny 13.05.2019 14:58 |  
      2 7

      bohužel MvB není hráč proti urputné obraně. to je hráč do brejku do rozhozené obrany. určitě bych jej nezatracoval, makal co to šlo a le zkrátka mu nepřišla - a ani nemohla přijít - nahrávka. a když tak zahraje ve vápně obránce rukou

  9. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    Sokrates55 (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 13:38 |  
    12 5

    Dobré odpoledne Vám všem.
    Pročetl jsem si hodnocení přítele Alanora a pokud mohu, tak přidám pár postřehů.
    1) Brankář - vzhledem k tomu, že Ondřej Kolář velmi dobře plní úlohu jakéhosi hráče do hry a dotváří rozehrávku od obou stoperů, tak tím pomáhá tomu, že náš střední halv může být výš vysunutý nahoru a zrychlíme tak hru. Já osobně bych dal i v tomto zápase 6. Střela Honzy Kovaříka byla nechytatelná a při té tyčce tam Ondra šel (i proto se snažil Kovařík to dát co nejvíce k tyči a tu nakonec i trefil).
    2)Alex Král zahrál velmi dobře a rozhodně je nejméně za 6 - v porovnání s Masopustem, Traorem a Součkem si za tou známku stojím.
    3) Pepa Hušbauer za 5. Hrál na něj Hrošovský a to byl nejlepší hráč Plzně. Pepa ho ustál a přitom měl ještě tvořit. Pokud mohu říci, tak mu v tom MvB ani Peter nepomohli.
    4) Olayinka a MvB byly oba za 4 a v utkání byla znát jejich přemíra snahy spojená s velkou nervozitou.
    U ostatních hráčů to odpovídá.
    Všichni střídající hráči přinesli potřebný "čerstvý vzduch". Bylo znát i to, že příchodem těchto hráčů jsme opravdu převzali střed hřiště a tím se zvedl náš tlak na celou jejich obranu a tak to i pro nás dobře dopadlo.
    Co bych také ocenil je skutečnost, že jsme zápas odehráli bez ŽK a to je v takovém zápase další velmi dobrý počin.
    Ještě jednu věc mám na srdci.
    Určitě bych nepovažoval ten zápas průměrný. Hrálo se způsobem kdo co vydrží a jak dlouho. Plán Plzně byl udržet to v první půli na nulu a zkusit ve druhé půli nějaký úder, kterým nás dostanou. A naši kluci to věděli a proto i při snaze útočit a tlačit na pilu, nesměli udělat chybu dozadu. Už jen tím, to nebylo průměrné. Hráli jsme do bloku a to se těžko hraje.
    Výjimečnost toho zápasu včetně výsledku ten zápas dává na úplně jiný level než na průměrný.
    Byla to bitva dvou taktik a náš trenér ji vyhrál.
    A znovu chci pochválit TS. Pokud si to TS zaslouží, tak to rád činím a smekám pomyslný klobouk.
    Navíc to byla pro všechny mladé a začínající fotbalisty další ukázka toho, jak je fotbal krásná a napínavá podívaná.
    Takže díky za takové zápasy. Naši kluci plnili trenérské pokyny do posledního puntíku a přineslo to své ovoce v podobě výhry. Toto vše by pro ně mělo být návodem, jak jít dál.......
    Ve středu na to jdeme znova a zase to nebude lehké. Ale třeba bude pro nás lepší, že už ve středu. Aspoň ten vítězný duch budou kluci v sobě mít ještě v plné intenzitě.
    S úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      hiker42     před 9 dny 13.05.2019 14:33 |  
      8 1

      Dobrý den, Sokrate, děkuju a dovolím si na Váš příspěvek zareagovat a doplnit můj dojem z včerejšího fandění na TS. I od TS to včera bylo od začátku nervózní, přeci jenom šlo o všechno. Bylo cítit či vidět, že hodně lidí neřve na 120 %, ale spíš jede na 3/4 plynu a drží pěsti či palce. Ale myslím, že TS má lídra, za kterým může kdokoli stát a včera to kolem 75. min. potvrdil a strhnul, fandilo se krátké, důrazné "Hoši bojovat", klasika "Slavia do toho". A pak to přišlo a byla to vskutku euforie nepopsatelná. 2., 3. gól - to už bylo fotbalové nebe na dosah. Jak dnes Alanor několikrát zdůraznil a stejný pocit jsem z toho zápasu měl i já - včera jsme zažili dotek spravedlnosti. Tak, a teď to musíme dojet ;-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        donford     před 9 dny 13.05.2019 14:48 |  
        9 1

        A taky se mi moc líbilo, že Šmíca fandil uprostřed kotle, jeden z nich, jeden z nás. A že to prožíval až do morku kosti, že ani trochu nebyl jak se říká nad věcí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          hiker42     před 9 dny 13.05.2019 21:32 |  
          3 1

          jj, štístko v hledišti vždycky potěší, součást receptu nejlepších klubů na úspěch :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Merlinus (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 14:50 |  
        9 3

        Nechtěl jsem to znova otevírat, protože už to bylo řečeno minimálně stokrát, ale bylo přesně vidět, že když dal tu serií skandovaných pokřiků "Hoši bojovat" a "Slavia do toho", tak se najednou fandění zvedlo o 100% proti těm neustálým chorálům. No a o uspávací "princezně" cca v 70. min. kdy to bylo 0:0 a potřebovali jsme zvýšit tlak na Plzeň, bych radši ani nemluvil... :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          smely (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 17:49 |  
          5 0

          Princezna je šílená...

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            bramburek (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 18:21 |  
            6 0

            Já tenhle chorál taky nemusím, ale to záleží na vkusu každýho, to je můj problém... za rozhodnutýho stavu 4:0 pro nás to snadno přežiju... ale co jde úplně mimo mé chápání, když to tam včera nasadil v bitvě o titul někdy v 75. minutě za stavu 0:0, kdy potřebujem maximálně vystupňovat tlak krátkýma, rychlýma, údernýma pokřikama, a on tam na 5 minut vyrukuje s touhle uspávačkou hadů... to jsme se tam všichni po sobě dívali, jestli to myslí vážně...

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

              wimpy     před 9 dny 13.05.2019 20:15 |  
              0 0

              Mně přišlo, že to speakrovi došlo, že s princeznou ulítl, neb od té doby začaly ty úderné pokřiky. :-)

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

              Merlinus (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 20:38 |  
              1 0

              Přesně. Já ho mám i celkem rád, ale je to dost specifický chorál, který se jen málokdy hodí. Za rozhodnutého stavu, kdy už se zápas jen "dohrává". Jinak je strašně nevhodnej.

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

              tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 04:06 |  
              1 0

              Říká se tomu speakrovský cit pro vývoj a rytmus zápasu. On je zády ke hřišti a nápovědu nemá. V tom je Strašák už bohužel legendou a i Krasoň k tomu taky čuchnul, je to složité. Taky "údernější chorál by se hodil. V tom TS trochu ztrácí kvalitu. Sorry jako.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    fps     před 9 dny 13.05.2019 14:04 |  
    4 5

    dle mně by měl Deli dostat stejnou známku jako Ngadeu, a pak Král byl lepší než Souček, a ne aby to bylo opačně

  11. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    první rytíř     před 9 dny 13.05.2019 14:35 |  
    2 8

    V podstatě souhlasím. Skutečně bylo včera v Edenu vidět tak obrovské množství našich nepřesností, že se člověk, neznalý toho o co se v tom zápase hrálo, musel divit, co vše neumí ligový fotbalista. Nicméně poslední desetiminutovka dala na vše špatné krásně a slastně zapomenout. Proto bych asi všem dal vyšší známku, byla to jejich zásluha, že jsme nakonec na stadionu šíleli radostí! Díky jim za to. Pokud bych měl cosi na někom konkrétně zkritizovat, pak snad Koláře za jeho výkopy, co končily zpravidla v zámezí postranních čar (pokud balony vyhazoval rukou, anebo nohama na stopery, pak bylo vše v pořádku a na tu ránu Kovaříka by, troufám si tvrdit, neměl žádný ze špičkových světových golmanů).
    Teď jen doufám a věřím, že hráči a trenéři konečně naleznou tu potřebnou taktiku na zápas s Jabloncem. Není přece možné, abychom na ně doma neuměli zahrát (výjimkou snad jedině zápas o první titul v Edenu, kdy jsme zvítězili brankou Tijanyho Belaida z trestňáku). Způsob se najít musí, co si o tom myslíte?

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      Crispo     před 9 dny 13.05.2019 14:49 |  
      1 0

      Tehdy s Jabloncem o první titul v Edenu to skončilo 2:2. Docela by mě zajímalo, kdy naposledy jsme Jabka doma v lize porazili...

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        ColinSKS     před 9 dny 13.05.2019 14:56 |  
        5 3

        pozítří

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          kjandourek (admin)     před 9 dny 13.05.2019 15:28 |  
          3 0

          K tomu není moc co dodávat... dva góly Mičola, dva Juhar, jeden Gecov.... V naší sestavě Hubáček na stoperu, v záloze Zmrhal, v útoku Škoda.... u soupeře zajímavá jména: Kopic na kraji zálohy, Beneš na stoperu a uprostřed hřiště kokeš Vaněk... :-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      kjandourek (admin)     před 9 dny 13.05.2019 15:23 |  
      16 3

      Kolář poslal do autu jeden jediný míč a to potom, co mu dal Souček malou domů trochu do špeku, takže před napadajícím hráčem neměl moc prostoru...

      Fakt nevím, na co koukali ti, co tvrdí, že mu všechny výkopy jdou do autu...

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Lunaris     před 9 dny 13.05.2019 15:45 |  
        3 2

        Dotyčný je nejspíš redaktorem isportu. A jak jsem zaznamenal, tak tam píše článek k zápasu i člověk, který zápas vůbec neviděl.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Navyseals     před 9 dny 13.05.2019 16:06 |  
        1 1

        Zrovna tenhle chybný odkop ale založil on sám, protože to dal Součkovi do špeku mezi pressující hráče.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Hojik     před 9 dny 13.05.2019 17:06 |  
        3 2

        V první půli 2x rozehrání do autu v časech 15:55 a 31:55. -:)

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          Rooney     před 9 dny 13.05.2019 18:07 |  
          4 1

          Sem netusil, ze "zpravidla" znamena 2x... Holt clovek se uci cely zivot, to se neda nic delat :)

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            Hojik     před 9 dny 13.05.2019 18:13 |  
            2 1

            Ve druhé půli v čase 55:53. -:)

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

              Rooney     před 9 dny 13.05.2019 18:19 |  
              1 2

              Tak 3x no :) A nepocital si nahodou i celkovy pocet jeho vykopu? A ted to myslim vazne, celkem by me zajimal ten pomer, za ktery je tu kritizovan.

              • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                Hojik     před 9 dny 13.05.2019 18:42 |  
                1 1

                Nepočítal.Jen jsem chtěl vyvrátit tvrzení kjandourka o jediném zkaženém.

                • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                  kjandourek (admin)     před 9 dny 13.05.2019 19:59 |  
                  3 3

                  Takže jsi to "vyvrátil" tím, že jsi napočítal tři.... Já jsem se hlavně ohrazoval proti tomu, že mu do autu jde 90% kopů, což tu dneska taky zaznělo...

                  Uznávám, že jsem si tedy taky trochu zapřeháněl, protože fakt nemám tu potřebu někomu počítat špatné doteky a v paměti mi zůstal fakt jenom ten jeden...

                  ale zase si řekněme, že tři za celý zápas, to je pořád o hodně menší procento než těch 90....

                  • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                    Hojik     před 9 dny 13.05.2019 20:44 |  
                    3 2

                    "Kolář poslal do autu jeden jediný míč " Bylo nepravdivé tvrzení a něj jsem reagoval.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                      kjandourek (admin)     před 9 dny 13.05.2019 21:12 |  
                      3 1

                      Omlouvám se za nepravdu - Dokázal jsi, že poslal tři... což je kolik z celkového počtu? 10%, 15? Pořád krásné číslo...

                      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                        Dr. Fe1     před 9 dny 13.05.2019 23:20 |  
                        2 13

                        Ne, není to krásné číslo, 3x za zápas kopnout míč z výkopu do autu. To si nedokážete přiznat ani tohle ?

                        Říct , že zkazí všechno je jeden extrém, ale vaše hýkání nad tím že Jen 3x za zápas kopne do autu je zase extrém opačný.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                          Martin 58     před 8 dny 14.05.2019 10:48 |  
                          0 0

                          Takže by to měl vždycky alibisticky naprat hezky do středu, aby se to statisticky vešlo mezi dvě postranní čáry...

                        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                          Pepino44     před 8 dny 14.05.2019 12:43 |  
                          0 0

                          Tak pokud je zde takováhle diskuse, tak bych prosil rozlišovat - výkop a odkop, ten, kdo fotbal někdy hrál ví, že je v tom dost podstatný rozdíl, tak kolik bylo špatných odkopů a kolik výkopů, když jsou tady někteří takový puntičkáři..

                          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                            kjandourek (admin)     před 8 dny 14.05.2019 12:48 |  
                            0 0

                            Jsou lidi, co by dobře vykopli 130... i 140% svých pokusů ;-)

                            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

                              golfer     před 8 dny 14.05.2019 23:37 |  
                              0 0

                              No ale to je opravdu laciné, což ?

  12. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    Kulajs     před 9 dny 13.05.2019 14:43 |  
    9 1

    Škoda svou roli sehrál i při prvním gólu, kdy na sebe stáhl obránce a Masopust to pak měl snadnější.

  13. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    Lunaris     před 9 dny 13.05.2019 15:52 |  
    1 2

    Otázka pro Trpišáka je, co udělat se Stochem. Podle mě klíčová pro zápas s Jabloncem. Bez Stocha je to takové upracované a Jablonec nedá tolik prostoru jako sparta nebo Olomouc. Olayinka na tom křídle je takový plašan, bojuje, ale efektivita tam není. Posadit Olayinku a dát Stocha? Posadit Hušbauera a dát Stocha nebo Stocha nechat sedět? Podle mě včera Trpiš spíš zase jednou netrefil sestavu, ale naštěstí střídal včas oproti předchozím zápasům. Každopádně mu to nezávidím, těžké rozhodování.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      kjandourek (admin)     před 9 dny 13.05.2019 16:23 |  
      7 0

      Na tenhle "problém" nám zadělal nástup Alexe... ten se prosadil na post defenzivního vedle Suka a tím pádem vyšoupl Hušbauera na podhrot, odkud tedy zase byl vystrčen Stoch - nejprve na kraj a posléze na lavičku... Za mě tedy tyhle dva prostřídat, Stocha na kraj pouze v případě, že budeme v průběhu zápasu potřebovat něco udělat s produktivitou a nepůjde to po křídlech, takže budeme muset rozhodnout nějakým povedeným pasem, či střelou zpoza vápna...

      A to střídání: každý zápas má svůj vývoj a včas poslat střídajícího hráče, který změní obraz hry je umění trenéra... Už kdysi Cipro stavěl na levý kraj zálohy záměrně defenzivnějšího Skálu na úkor kreativnějšího Kuchaře a vysvětloval to tím, že musí mít na lavičce hráče, kterým dokáže zápas oživit, kdyby se ten nevyvíjel podle představ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      zeleznik2     před 9 dny 13.05.2019 17:02 |  
      1 6

      Asi bych nechal sedět Petera, Hušby ve středu pole bude platnější...

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        YuckFou     před 9 dny 13.05.2019 17:18 |  
        5 1

        Pokud není Ševčík fit, tak bych momentálně na OZ preferoval Stocha a možná bych se nebál vyměnit Krále za Traorého (Hušbauera). Přijde mi nasazování dvou DZ v některých zápasech jako zbytečné.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          JaraK     před 9 dny 13.05.2019 19:10 |  
          7 0

          Traoré je z mého pohledu extra zajímavý hráč a Jablonec by mu mohl sednout. Od prvopočátku mi přijde, že se svou hrou dokáže kvalitativně přizpůsobit jakémukoliv soupeři a to ať je jakékoliv úrovně:) V překladu - v EL a náročných zápasech hraje s přehledem a na top úrovni (třeba včera), naopak v průměrných zápasech o něm není slyšet a v holomajznách (Zlín) ještě přispěje svým dílem. A to téměř vždy bez ohledu na to, co hrají spoluhráči. To nemyslím jako nějakou kritiku, naopak, po zimě jsem jeho setrvání přivítal přesně z tohoto důvodu a jeho hra se mi líbí, jen že takového hráče snad nepamatuji.

          • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

            YuckFou     před 7 dny 16.05.2019 00:00 |  
            0 0

            Dnes Traoré a Součkem 1+1 a prakticky rozhodli zápas. Líbil se mi, ale i výkon Stocha s Balutou.

            • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

              JaraK     před 5 dny 17.05.2019 12:46 |  
              0 0

              Taky jsem si říkal, že potvrdil má slova:) A z mého pohledu kdybych si měl tipnout následující dvojzápas s FCB, tak by mu měl vyhovovat ten středeční, to čekám pravou pohárovou bitvu:)

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 04:10 |  
      0 0

      Stoch do základu patří, otázka je, jak je na tom skutečně zdravotně. On musí být na 100% fit, jinak mu něco chybí. Takže na Jablonec asi bude zpátky ...

  14. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    zeleznik2     před 9 dny 13.05.2019 16:59 |  
    2 9

    Tentokráte nemohu úplně souhlasit s hodnocením Alanore. Výkon nebyl optimální to s tebou souhlasím, ale dát čtyřku hráčům, kteří rozhodně zápas neodflákli, mi příjde docela kruté. Zvláště když 80 minut neviditelný Masopust má známku 6, nebýt gólu, který byl výstavný, tenhle hráč byl na hřišti zbytečný. Bořil má sedmičku, přestože krom asistence a pár světlejších momentů, tak zářivý nebyl. Alex Král 6 nikoliv 5, Suk 7. ..

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      Martin 58     před 8 dny 14.05.2019 10:44 |  
      4 0

      Kéž by měli všichni hráči vždy tolik asistencí a pár světlejších momentů jako Bořil, u kterého jsem v průběhu jara zaznamenal prudce zlepšenou práci levačkou, což bych opravdu u hráče v jeho věku nečekal. Včera levou centr na otvírající gól a pak, pro mě rozhodující lahůdková přihrávka na Stocha před třetím gólem, která se ve statistikách, na rozdíl od hokeje, neobjeví. Dále nádherné převzetí pasu, už nevím od koho, a následující Kayambova záchranná brzda. A našel bych toho rozhodně víc. Pokud by všichni měli tolik světlejších momentů, tak proti Jablonci bychom nemuseli ani zapínat umělé osvětlení, protože by hřiště jen zářilo těmi "momenty".

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        o5aradecek     před 8 dny 14.05.2019 11:09 |  
        2 0

        Podle Sportu byl Honza Bořil dokonce nejlepším hráčem utkání. Hrál výborně.

  15. Re: Diváci

    zeleznik2     před 9 dny 13.05.2019 17:00 |  
    0 17

    Několikrát v zápase zaznělo "Skurv..Plzeň", to jsem zvědavý jaký bude následovat postih...

    • Re: Diváci

      pehacko     před 9 dny 13.05.2019 17:54 |  
      9 1

      ze to cela TS stokrat za trest napise sprejem na jejich stadion!

    • Re: Diváci

      Qope     před 9 dny 13.05.2019 17:54 |  
      6 1

      To byla reakce na pivo. Prostě 18 300 divákům pivo Gambinus nechutná a dali to najevo no ... Nemají na nej být tak casto reklamy, pak by byl klid ...

    • Re: Diváci

      tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 04:13 |  
      0 0

      Nedivil bych se kdyby FAČR uložil, že Plzeň může skandovat zk****ná Slavia a bude to lepší než omílané Jude … Jenže oni nemají fanoušky - jen nadopované páprdy ...

    • Re: Diváci

      Pepino44     před 8 dny 14.05.2019 12:32 |  
      0 1

      Proč postih ? Za pravdu postih? No nakonec všechno je možné, vždyť Husa také upálili pro pravdu

  16. ja bych dal vsem 10

    pehacko     před 9 dny 13.05.2019 17:23 |  
    9 1

    ja jsem dal vsem desitku a to i divakum, trenerum a uklizeckam, proroze diky vcerejsi vyhre mam krasny cely dnesni den a je uplne jedno, kdo jak hral, protoze hlavni je VYHRA a vedeni o pet bodu! nekdy je ten fotbal moc krasnej, protoze dokaze cloveka tak moc potesit, ze mu je vse ostatni pak jedno!

  17. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    Qope     před 9 dny 13.05.2019 17:57 |  
    6 0

    S hodnocením absolutní souhlas. A v příštím zápase bych zase rád viděl Olayinku a MvB jako střídající buldoky co dorazí soupeře než aby zacali v základu ...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 04:14 |  
      3 1

      Už aby se vrátil Teclík ...

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Pepino44     před 8 dny 14.05.2019 12:29 |  
        0 1

        Já jsem to tady psal již několikrát- Tecl se vzývá pomalu jako Panna Marie, ale nikdo neví s jakou se vrátí. Hodně hráčů, kteří měli takovéto zranění se do předchozí formy již nedostalo. Doufám, že to nebude případ Tecla, ale stavět na něm bychom neměli. To nebezpečí tady je, i když doufám, že si všichni přejeme, aby se vrátil co nejdříve a v plné formě.

  18. Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

    p!erreCORE     před 9 dny 13.05.2019 18:25 |  
    1 16

    trapné.. to je, jako bychom prohráli.. má průměrná známka je 8,571428571428571 a teď by mně velmi zajímalo, kdo se k vašemu hodnocení přiblížil více. (v počtech mám samozřejmě i Ibrahímu :)

    • Re: Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

      SirCohen     před 9 dny 13.05.2019 21:43 |  
      2 0

      Já mám průměr 10.

      • Re: Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

        necich     před 9 dny 13.05.2019 22:04 |  
        1 2

        Já 1.

      • Re: Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

        tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 04:18 |  
        0 0

        Já zase 8,5 - bohužel bez desítky. Známkování je jako ve škole: prostě individuální měřítko

    • Re: Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

      Dr. Fe1     před 9 dny 13.05.2019 22:48 |  
      2 14

      Za co máš žlutou ? NA minulém článku někdo nadává jinému přispěvateli do buzerantů a dementů nedostal žádnou kartu. Tak by mě zajímalo za co jsi jí dostal ty ?

      • Re: Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

        o5aradecek     před 8 dny 14.05.2019 07:55 |  
        2 0

        Poslal mimo jiné, celé fórum někam do trávicího traktu.

      • Re: Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

        Qope     před 8 dny 14.05.2019 08:25 |  
        4 0

        zakladas klub kartařů a zjistujes, jaký más nastavit podmínky členství? :-D

      • Re: Průměrná známka Alanorova 5,714285714285714

        p!erreCORE     před 8 dny 14.05.2019 11:59 |  
        0 4

        za co? za to,ze jsem dal Hušbymu desitku..

  19. Slavia - Jablonec

    Petr9608     před 9 dny 13.05.2019 18:26 |  
    1 8

    Je to prostě divný. Zápas, ve kterém nevíme, o co hrajeme a budeme to vědět až nějakých 40 minut před výkopem. Kurz na výhru Plzně se drží lehce nad 2,00... šance na kýženou neprohru rudejch je tedy, dle sázkovek, nad 50%....

  20. Mick van Buren

    Rooney     před 9 dny 13.05.2019 18:33 |  
    25 6

    Vubec nechapu, jak muze mit MvB stejnou znamku, jako Husbauer a jen o stupen horsi, nez Kral ci Coufal... Pokud se utocnik zapise do utkani pomoci dvou vyhranych hlavicek (viz. hodnoceni), tak je to zoufaly vykon. A bohuzel neslo jen o to hodnoceni, on byl opravdu zoufaly... Prakticky vse u nej koncilo a neni to poprve. Ja souhlasim, ze tohle uplne neni zapas pro nej, ale kdyby takovy vykon podal Skoda, tak ho tu v diskuzi rozcupujete na kousky s pranim, at uz tahne pryc, nebo ukonci karieru. Ale u MvB se napise, ze mu zapas nesedl.

    Mistni experti tu tvrdili, ze pokud Mick dostane opakovane sanci v zakladu jako utocnik, tak nam vsem ukaze, jakej je to strelec. A vysledek muzeme nyni videt... Ja ho mam vcelku rad za jeho bojovnost a vskutku neotrely styl, ale je potreba si sundat ruzove bryle a uznat, ze jako zolik je super a dokaze to rozhybat, ale jako utocna jednicka je to velka bida...

    • Re: Mick van Buren

      Virgil1956     před 9 dny 13.05.2019 20:17 |  
      9 1

      Máš pravdu, Micka mám hodně rád, ale je vidět, že první hrot být nemůže, má svoje limity. Může se hodit do zápasu, kde budeme pod tlakem a hrát na protiútoky, ale kolik jich za sezónu je :) V tom včerejším utkání si ale myslím, že nebyl nasazen proto, že by se do stylu utkání hodil víc než Škoda, ale proto, aby společně s Masopustem a Olayinkou unavili obranu Plzně, aby pak mohli přijít Škoda, Stoch a Traoré a rozhodnout zápas, jak to ostatně říkal po zápase i Pan Trenér. Povedlo se :)

    • Re: Mick van Buren

      Dr. Fe1     před 9 dny 13.05.2019 23:00 |  
      2 13

      MvB nehrál dobře, ale dělat z toho generální závěry ve srovnání s MŠ je podpásovka. MvB dostal šanci v základní sestavě jenom v pár zápasech, MŠ dostal šanci asi tak ve 20 zápasech. Výsledkem je, že počet gólů ze hry ZA CELOU SEZONU je u obou srovnatelný, přitom MvB toho odehrál nesrovnatelně méně.

      jako místní expert jsem doufal, že se MvB prosadí víc. Ale i s tím málem je jeho produktivita / minuty stále ve srovnání s Milanem výborná. Nicméně to že bychom potřebovali lepší útopčníky než jsou tihle dva, o tom žádná. Když dá Milan pouhé 4 góly za celou sezonu ze hry, tak to je tristní bilance u útočníka prvního týmu v lize ......

      • Re: Mick van Buren

        wimpy     před 9 dny 13.05.2019 23:06 |  
        7 1

        Já bych ta čísla nechal být. Milan je prostě lepší do zápasů, kdy dobýváme zakopanou obranu, protože pak nakopáváme balony a v hlavičkových soubojích je lepší, než Mick. Když soupeř hraje fotbal a hrajeme do relativně otevřené obrany, zase těžíme z Mickova pohybu. Myslím, že kdyby Mick dostával více času s týmy, které u nás pouze bránily, byla by jeho čísla v poměru k času daleko horší, než jsou.

        • Re: Mick van Buren

          Dr. Fe1     před 9 dny 13.05.2019 23:14 |  
          1 11

          Teoreticky to třeba může platit. Ale kdo si vzpomene na závěr základní části, kdy Milan hrával v základní sestavě, tak si musí přiznat, že to Milan nenaplňoval. Byl tam stejně nulově platný, jako včera Mick. A ještě navrch demoralizoval mužstvo svojí vzteklostí. Proto je otázka, zda nezkusit ještě jinou variantu.

          • Re: Mick van Buren

            wimpy     před 9 dny 13.05.2019 23:19 |  
            6 0

            To je to, o čem jsme celou dobu diskutovali. Na Milana létaly centry, on ty souboje vyhrával nebo i když je prohrál, nenechal stopera odhlavičkovat daleko a vznikaly z toho potenciálně nebezpečné situace. I když byl z formy a nepřidával jinou nadstavbu, tuhle práci pro mužstvo dělal vždy. V neděli jsi viděl, že jakýkoli nákop na Micka stopeři v pohodě odhlavičkovali, kam chtěli a neměli jsme z toho žádnou výhodu.

            • Re: Mick van Buren

              Dr. Fe1     před 9 dny 13.05.2019 23:23 |  
              0 14

              A není to málo, Antone Pavloviči ? Na útočníka prvního týmu ligy ? Kromě toho to není tak docela pravda, Milana hodnotíte přehnaně pozitivně a Micka zase přehnaně negativně.

              • Re: Mick van Buren

                wimpy     před 9 dny 13.05.2019 23:26 |  
                6 0

                Je to málo, to jsem nikdy nesporoval. Jen si myslím, že ve většině utkání, kde jsi Milana kritizoval, by byl Mick horší volbou. Jako třeba včera.

                • Re: Mick van Buren

                  Dr. Fe1     před 9 dny 13.05.2019 23:47 |  
                  0 12

                  Tak to se zpětně těžko dozvíme, když narozdíl od Milana nedostal šanci v tolika zápasech. Také jsi zapomněl přiznat, že když jsem si Micka "prosadil", tak byl jednoznačně lepší než Milan - se Spartou či Olomoucí. Zatímco ty jsi tvrdil, jak to nejde jinak než s Milanem, že prostě ty míče nakopávat musíme a púřes to nejede vlak. Jakoby to bylajediná možnost jak hrát.- Zaplaťpámbů, že to Trpiš zkusil jinak, tak jak jsem chtěl já.
                  A i teď říkám, že by bylo lepší zkusit to jinak, když se ani MvB neprosadil, tak se nevracet k něšemu co nefungovalo, tedy k Milanovi na horotu. Ať na hortu zkusí, Olayinku, Masopusta nebo třeba i Frydrycha. Ke zhoršení těžko dojde.

                  • Re: Mick van Buren

                    wimpy     před 9 dny 13.05.2019 23:59 |  
                    4 1

                    Ale já jsem nikdy netvrdil, že nemůžeme hrát jinak, kdybys zase nepřekrucoval, musel bys přiznat, že jsem vždycky říkal, že bych je chtěl vidět oba při hře na dva útočníky. Ale my jsme tak skoro celou sezonu hráli, vyjmá několika málo zápasů v lize a pár v Evropě. Byl nesmysl tvrdit, že když jsme hráli třeba s Karvinou nebo Opavou, že tam měl být Mick. Nebyl by lepší, než špatnej Škoda, neměl prostor, kam nabíhat, stále jen létaly dopředu vysoké balony, protože to soupeř před vápnem zahustil.

                    • Re: Mick van Buren

                      Dr. Fe1     před 7 dny 16.05.2019 01:27 |  
                      0 1

                      Já nic nepřekrucuji. Vy negujete všechno s tím, že musíme hrát jen s Milanem a jinak to nelze. jakoby to byla jediná možnost. Když to pak vyjde s jiným řešením - jak MvB. Olayinka, Masopust proti Spartě či Olomouci, tak to nejste schopen ani přiznat. trapné.

                      • Re: Mick van Buren

                        wimpy     před 6 dny 16.05.2019 10:18 |  
                        1 0

                        Ty jsi hroznej sedmilhář.

              • Re: Mick van Buren

                MIKr.8     před 9 dny 14.05.2019 06:39 |  
                8 1

                :D ano to je přesně probém zdejší diskuze. Škodovi se tu všechno odpustí a Micka tu každej zbytečně cupuje.... Ještě řekni, že s tím tady začali skalní uctívači a Škody a Zmrhala... Já ti řeknu svůj pohled na věc - ten negativismus, věčnou kritiku a někdy až osobní nenávist sem zatáhlo pár konkrétních lidí (JS, Gillan atd.), kterým může ze Škody, Zmrhala nebo Hušbyho prasknout žilka, hrajou si tu na veledůležitý odborníky a když někdo z jmenovaných zahraje dobře (letos se to u prvních dvou skoro nestávalo, to uznávám), tak tu posloucháme "od nich musíme chtít víc", "proti tak slabýmu soupeři bych to zahrál i já" a podobně... Já nemám nic proti MvB, ale pokud přijde hráč, který vyrůstal v technicky vyspělý lize, tak očekávam, že bude naše hráče převyšovat. Pravda je taková, že Mick je sympatickej tank, kterej ve vápně všechno urve a nechal by si pro balon zlomit nohy (to nám bohužel i ukázal v tréninku), ale technicky je to náš nejhorší ofenzivní hráč. To samý Peter - sympaťák a snad i velkej příslib do budoucna, ale hráč za 100 nebo kolik milionů z belgický ligy v ideálním věku a zatím v důležitých zápasech skoro neboduje. Kdyby Zmrhy zahrál jako PO oba jarní zápasy proti Plzni, tak tu na něj budete řvát, jak nestačí jen napadat a běhat...

                • Re: Mick van Buren

                  wimpy     před 8 dny 14.05.2019 11:52 |  
                  4 0

                  Mně se Olayinka líbí čím dál víc. Včera se prodral do dvou nebezpečných zakončení v první půlce. Za mně to byl dobrej nákup, i když se nerozjíždí nejrychleji.

                  • Re: Mick van Buren

                    MIKr.8     před 8 dny 14.05.2019 13:23 |  
                    0 0

                    V pohodě, já mu taky fandím. Stoch se taky do produktivity dostával postupně. Pro mě zatím jeho výkony nedopovídají přestupový částce, ale budu jen rád, když se to co nejdřív změní.

          • Re: Mick van Buren

            smely (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 11:00 |  
            3 4

            ty si vazne posuk, podivej se na Skodakuv pas na Stocha před nasim tretim golem, tvl...naprosto ukazkovej a presnej balon...uplne stejnou lahůdku poslal na Josefa v ligovym derby a mela z toho bejt ta penalta....ty uz si s tou averzi uplne postizenej....a ted si zabrec , ze mas vode me minus....

            • Re: Mick van Buren

              JS (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 11:21 |  
              3 2

              Promiň smely, ale to byl Bořil.

              • Re: Mick van Buren

                Qope     před 8 dny 14.05.2019 11:25 |  
                2 0

                taky jsem byl chvilku v podobným omylu - Milan sel plnit obranný povinnosti do obrany proto byl více zalezlej vzadu .... Ale věřim, že by Milan to dal stejně dobre mít jen sanci :-D

              • Re: Mick van Buren

                smely (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 12:44 |  
                2 1

                pardon, mas pravdu....nicmene doktorova posedlost legendou je dechberouci....

            • Re: Mick van Buren

              bramburek (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 12:20 |  
              1 1

              tohle dával opravdu Béřa… ale Škoďák krom toho skvělýho pasu v derby na Hušbauera, namátkou třeba ještě na Dukle ten skvostnej, přesnej pas na Masopusta, kterej si ho na prsa zpracoval a k tyči zakončil...

              • Re: Mick van Buren

                smely (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 12:45 |  
                0 1

                ano, sory, prehlid sem se, nicmene mas samozrejme pravdu :-)

                • Re: Mick van Buren

                  Dr. Fe1     před 7 dny 16.05.2019 01:15 |  
                  0 2

                  A co takhle omluva ? Urážíš, používáš lživé argumenty a že bvyses k tomu rovně postavil tě ani nenapadne. Srabe.

                  • Re: Mick van Buren

                    smely (přítel SN)     před 6 dny 16.05.2019 09:49 |  
                    1 0

                    omluvil sem se ti jednim bezduvodnym anonymnim minusem navic...spokojenej ? ....

        • Re: Mick van Buren

          tomblesk     před 9 dny 14.05.2019 04:25 |  
          4 0

          Souhlas. Do rejstříku "lepších" mužstev patří variabilita, podle typologie a odhadu soupeře, myslím, že to bude hrát i v naší lize stále větší roli. Jinak souhlas do útoku větší pestrost a hlavně moment překvapení, hlavně v situaci, kdy soupeři dochází síly - což byl případ i zápasu z Plzní. Až budou řádná béčka, tak bude sice možné více zkoušet, al posílit by se to mohlo - Kmličenko jako typ je dobrá volba, i ten Doležal /má drzost, nebojácnost/ Jinak je to v Česku o hledání jehly v kupce sena - nedostatkové zboží, bohužel.

        • Re: Mick van Buren

          Pepino44     před 8 dny 14.05.2019 11:58 |  
          4 1

          No jo, ale místní expert s Tebou zjevně nesouhlasí. Jak se někdo může sám nazvat expertem, ví ten člověk co toto slovo vůbec znamená ? Nemyslel tím "místní šašek" ?

          • Re: Mick van Buren

            Dr. Fe1     před 7 dny 16.05.2019 01:17 |  
            0 1

            Ty jsi nepochopil ani to, že ten "expert" je narážka na předchozí příspěvek ? Ty opravdu nejsi chytrý.

      • Re: Mick van Buren

        Rooney     před 8 dny 14.05.2019 13:43 |  
        4 1

        Ty si opravdu hrozny demagog... Ja preci nikde nedelam generalni srovnani MvB vs Skoda. Ja jen rikam, ze vcera (ale i proti Liberci ci Sparte) byl Mick marnej a kdyby takovy vykon predvedl Skoda, tak ho tu rozcupujete, ale u Micka to ted obhajujete tim, ze to nebyl zapas pro nej, predtim byl zase nerozehrany (ackoliv uz nekolikrat ukazal, ze zrovna na tohle moc netrpi). MvB ted dostal 4x sanci v zakladu a HERNE se mu povedl jeden. Proti Sparte sice byl u dvou golu, ale jinak toho mraky zazdil.

        A vyborna produktivita ve srovnani se Skodou? Sice tyhle cisla uplne nemam v lasce, protoze je ovlivnuje spousta dalsich faktoru, ale budiz. Pokud se podivame na ligu:
        Skoda - 1487 min, 7g + 2a = 9b (165 min na 1 bod)
        MvB - 379 min, 3g + 0a = 3b (126 min na 1 bod)
        Ano Mick je tedy produktivnejsi, ale ze by to bylo oproti Milanovy vyborna bilance? Nerekl bych... Ale oni se vlastne u Skody penalty nepocitaji, takze pak ti vychazi ta tvoje "pravda".

        Ale hlavne, ja tim prispevkem nemel v planu obhajovat Skodu, coz je snad patrne. Ja jen poukazal na neobjektivni hodnoceni Burena, ktery byl na hristi nejhorsi a presto dostal stejnou znamku jako Husbauer (ktery teda take zrovna nezaril, ale byl urcite lepsi) a jen o bod mene nez Kral ci Coufal, kteri hrali daleko lepe nez on. To ty si zase musel vytahnout sveho oblibence Skodu, aby si mel argument pro Micka...

        • Re: Mick van Buren

          Dr. Fe1     před 7 dny 16.05.2019 01:24 |  
          0 1

          Demagog jsi ty. Podsouváš mi tvrzení a názory, které nezastávám. Milan vyhořel v posledních utkáních bohužel vždy. MvB je sice nedokonalej, ale oproti Milanovi zlatej.

          • Re: Mick van Buren

            Rooney     před 5 dny 17.05.2019 13:41 |  
            1 0

            OK, tak si to tedy zrekapitulujeme...

            Ja napsal nazor na hodnoceni Burena, ktere dle meho bylo nadhodnoceno ve srovnani s ostatnimi hraci v danem zapase. Skodu jsem zminil pouze okrajove s tim, ze za podobny vykon by tu dostal cocku.
            Ty mi na to zacnes srovnavat Skodu vs MvB a tvrdit mi, ze na zaklade jednoho zapasu nemuzu delat generalni srovnani, ktere jsem ja vubec nedelal.

            A ted se zkus zamyslet nad tim, kdo komu podsouva sve nazory...

    • Re: Mick van Buren

      Akuls     před 9 dny 14.05.2019 00:12 |  
      4 6

      No po pravdě řečeno, oni vedle MvB nic moc nehráli ani jeho spoluhráči z útoku Masopust a Olayinka. I Škoda za 34 minut stihnul jen jeden souboj s Limberským, z kterého byla penalta za ruku, a potom už jen založil akci z které padl gól Plzně a dostal dokonce 6ku. Plzeň hrála dost zataženě, dostávali jsme se do nich jen nákopy a tak naši tři rychlíci byli out. Podle čísel, které uvedli ve studiu O2TV, se třeba Hušbauer pokusil jen o jednu průnikovou přihrávku a ta ještě neprošla. S takovou podporou od záložníků by to měl na hrotu téžké i Džeko v nejlepší formě.

      • Re: Mick van Buren

        Rooney     před 8 dny 14.05.2019 13:58 |  
        4 1

        Nerikam, ze Masopust s Olayinkou odehrali skvely zapas, ale urcite byli platnejsi, nez MvB. Dokazali prejit 1 na 1, nabehnout do volneho prostoru nebo se zapojit do kombinace.

        Skoda toho stihl vice, nez penaltovy souboj. Po svem prichodu vyhral nekolik souboju, sklepaval mice pro spoluhrace a pomohl nam spolu se Stochem vice podrzet mic. Sice to nebyl nejakej extra vykon, ale svou ulohu splnil.

        Souhlasim, ze podpora zalozniku byla spatna, resp. jejich prihravky do volneho prosoru casto nepresne a to hru MvB dost limitovalo. Ale kdyz uz se k necemu dostal, tak to proste zpravidla zazdil.

        • Re: Mick van Buren

          Dr. Fe1     před 7 dny 16.05.2019 01:25 |  
          0 1

          Zatímco Milan se nedostal vůbec k ničemu, a tak nezazdil nic :-) vy jste jak fanatická sekta účtivačů Milanových :-)

          • Re: Mick van Buren

            Rooney     před 5 dny 17.05.2019 13:49 |  
            1 0

            Tak jeste ze tady mame tebe, jedineho objektivniho na slovo vzateho experta :)

            A jinak ano, Milana uctivam jako novodobou legendu klubu, ktera nas tahla ze sracek v dobach temna a bez jehoz golu a i stoperskych dovednosti ani nechci domyslet, kde by dnes Slavia byla. Rozdil je v tom, ze ja nemam problem uznat, kdyz hraje blbe (coz vetsinou na jare hral), ale ty nejsi schopen uznat, kdyz zahraje dobre a porad se tu budes rvat za MvB, ikdyz hraje bidu.

  21. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    vlk30 (přítel SN)     před 9 dny 13.05.2019 19:05 |  
    7 3

    Všem jsem dal o bod lepší hodnocení vzhledem k výhře v tak veledulezitem utkání a neutuchající bojovnosti.Take TS byla velmi dobrá a zdatně sekundoval vlastně celý stadion. Hlavně posledních 10 minut byl top zážitek.Pokrik zkurvená Plzeň mě také hodně bavil. Choreo o černé můře bylo velmi povedené, teď ještě ten titul.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      edenian     před 9 dny 13.05.2019 20:45 |  
      4 4

      Me se zdalo, ze TS neni moc ve forme. Ale hlavne, nebylo to choreo nahodou odkaz na tu nocni akcicku v Plzni ? Ja to tak pochopil.

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        pehacko     před 9 dny 14.05.2019 07:08 |  
        2 1

        asi ano, moc jsem to nechapal a nikdo kolem nas, mimo pana rezisera, ktery ale byl totalne na kasi a kolem polocasu usnul...

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        vlk30 (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 15:40 |  
        3 0

        Taky se to dá chápat, že jsme jejich noční můra kvůli tomu, jak dlouho v Edenu už nevyhráli. Tudíž mě to přišlo jako velmi povedené a to i vizuálně.

  22. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    dauby     před 9 dny 13.05.2019 23:53 |  
    5 20

    Včera jsem si s chutí třikrát zařval a oslavil velké vítězství. Nicméně to nic nemění na tom, že jsme až do 70. minuty hráli špatně a vzhledem k našemu výkonu je vítězství skoro zázrak. Občas to tak ale je. Někdy hraješ skvěe, ale spálíš 10 šancí, nastřelíš 3 tyče a soupeř dá z jediné střely na bránu gól a prohraješ. Jindy máš kliku, a tu jsme měli my včera. Mj. i kvůli nepochopitelnému zkratu Limberského, který si zahrál házenou a my definitivně z penalty rozhodli. Hodnocení je protě tntokrát příliš vysoké. Kupříkladi takový Mick van Buren, ten byl opravdu zoufalý. Ten snad nedal za celý zápas jedinou kloudnou přihrávku, hodně jsem se na něj soustředil. Take známka 4 je úplně mimo, hrál hrozně. Za mě známka 2, Mick v podstatě nebyl vůbec na hřišti. Hušbauerovi jsem dal známku 3, a to jsem možná přestřelil - včera hrál špatně, k tradiční pomalosti tentotkrát i špatně zahrával standardky. Tihle dva byli nejhorší na hřišti. Naštěstí Trpišovský není slepý jako Alanor a oba dva včas vystřídal. I proto jsme vyhráli. Ale jak říkám - do 70. minuty bída, Plzeň byla nebezpečnější a dala tyčku. a v Liberci jsme se nedostali ani do jedné vyložené šance, tam to byla hrůza. Samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli, a k tomu s Plzní. ale to neznamená, že jsme hráli skvěle. Kdybych měl někoho vyzdvihnout: Ngadeu a Masopust. Ten toho sice taky dost pokazil, ale mně dělá radost se dívat, jak ten kluk neuvěřitelně běhá po celém hřišti. A nakonec dal gól. Letos asi vyhrajeme ligu, ale příští rok prostě nemůžeme hrát bez útočníka. škoda už je za zenitem, van Buren zahraje dobře jen někdy, Masopust, Olayinka či Baluta prostě nejsou hroťáci. Buď se dá dohromady Tecl, nebo musíme koupit kvalitní náhradu. Ideální by byl Komličenko. Dvojice Komličenko-Tecl, pokud bude Standa zdravý, by při systému, kdy hrajeme na jednoho útočníka, měla být dostačující. Dále potřebujeme levého obránce. Bořil hraje dobře, ale Zelený prostě není adekvátní náhrada. Když ho srovnám s Frydrychem, ten si svoje většinou uhraje a občas dá i gól, ale Zelený je v kádru jen do počtu. Třetí posila by měla přijít na post středního záložníka. Hušbauer není perspektivní a už se prostě nezlepší, Souček odejde buď hned nebo za půl roku, Ševčík je zraněný, Hromada rok mimo a navíc zraněný poněkolikáté... Ideální by byl Hrošovský, ten se mi včera fakt hodně líbil, ale toho nám Plzeň asi nepustí :).

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      Tomastu     před 9 dny 14.05.2019 05:40 |  
      4 5

      :D ať žije královna Viktoria, tak tohle je hodně mimo komentář, ne že by jsme hráli jako z partesu, ale napsat že Plzeň, která měla za 90 minut snad dvě střely na bránu, jinak celý zápas nic byla lepší je slušný úlet..další věc jsou ty posily, Horšovský i kdyby ho Plzeň pustila, jako že ne, tak bych hráče kterému je už 27 fakt nechtěl, za ty bankovky co by stál se musí provádět hráči jako je Peter neboli hráč max 23 let s možností růstu i když to znamená, že se budeš sezónu koukat na dravé a splašené mladí (věřím že příští sezónu to bude o kus lepší) Komličenko zajímavý hráč, ale nevěřím že přestoupí v rámci ligy, navíc nekoukám jen na počet vstrelenych gólů v jedné sezóně, to už tu bylo Goce Toleski :) navíc Nikolaj dal dost gólů z penalty + třeba teď z Teplicemi gól ala lafata doklep z malého vápna. Nevim zda Doležal už podepsal prodloužení a pokud ne, volil bych jeho, ten svou výkonnost ukazuje delší dobu, i když těch gólů má asi jen 12 :)

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        dauby     před 8 dny 14.05.2019 09:16 |  
        3 6

        Napsal jsem, že byla nebezpečnější, a to do 70. minuty. Viz ta tyčka. Fandím Slavii a vítězství jsem si užil, ale snažím se na to koukat objektivně. A s okolními fanoušky jsme se na tribuně dost shodovali. Za ten závěr jsme si vítězství zasloužili. Ale to neznamená, že jsme podali bezchybný výkon.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          Qope     před 8 dny 14.05.2019 09:25 |  
          6 1

          chlape objektivně - plísen byla tak nebezpečná, že první poločas sotva prelezla půlku a v druhým kousla max 3 - tyčka, o 10 vteřin to přestřelení, když zakoncoval centr Beauguel a jejich gol za rozhodnuteho stavu - jinak fakt hráli na 0:0 a podle toho taky jejich výkon vypadal. A jejich případný protiutoky byly pěkně jalový ti povim. Teda až na jeden, kdy padl gol na 1:3 ...

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          Snivec     před 8 dny 14.05.2019 10:04 |  
          2 0

          jak muze byt tym nebezpecnejsi do 70. minuty, kdyz poprve vystrelil na branu po 60. minute? Nechtel si spise napsat, ze Plzen byla nebezpecnejsi mezi 60. a 70. minutou? Ano, Plzen za cely zapas mela dobrou pouze tuto pasaz, trvajici necelych 10 minut.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          Martin 58     před 8 dny 14.05.2019 10:33 |  
          7 0

          Teda s tou nebezpečností Plzně to bylo fakt hodně přehnané. Včera jsem si po předcházející přítomnosti na stadionu pustil televizní záznam, a tam byla, zejména v prvním poločase, dominance, byť neefektivní, patrnější, než při pohledu v reálu.
          Navíc se mně nelíbilo, jak Vrba mrncá něco o jejich šanci (tyčka Kovaříka), že by to byl první gól a všechno mohlo být jinak, aniž by zmínil předcházející ohromnou šanci Slavie, kdy jsme šli tři v brejku proti Brabcovi, a tak, jak Kovařík neproměnil svou příležitost, tak Maso zmasil tu naši.
          V tom případě bychom první branku dali my a Plzeň by se třeba ke Kovaříkově šanci ani nedostala. Slovy fotbalového klasika Čapka (Pavla, nezaměňovat s literáty Karlem a Josefem): Fotbalový Pánbů tentokrát nastolil spravedlnost a dal ji napětí tím, že něco jako mikulášskou nadílku ve formě tří banánů schoval až do poslední desetiminutovky.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          Tomastu     před 8 dny 14.05.2019 13:46 |  
          4 0

          Tyčka a následná střela frantika nad, to byla dejme tomu 5 minutovka co mohla rozhodnout zápas :) u nás to byla hlavička Deliho, zakončení Olayinky do Hrušky a ještě tam byl nepovedený centr od Coufal la, který kdyby dal líp je to gól to byl první poločas, pak Masopust a jeho zazdeni skce snad 3 na 1 :) pak tedy už jejich zmíněná 10 minutovka a pak zase Slavia, tohle mi fakt jako lepší Plzeň nepřijde

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        puchy     před 8 dny 14.05.2019 09:50 |  
        0 7

        Tím Peterem doufám nemyslíš Olayinku?

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      pehacko     před 9 dny 14.05.2019 07:07 |  
      3 11

      jsem rad, ze si beres k srdci me kredo byt porad na kasi, ale tentokrat jsi to trosku prehnal... burak byl proste odriznuty a dle toho jeho hra vypadala, nicmene skodak splnil tentokrat ukol zolika na jednicku. pepa nehral moc dobre, ale ubranil prakticky hrosovskeho, ktery se ti libil a to neni malo... takze na zdravi a pokracuj!

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        dauby     před 8 dny 14.05.2019 09:18 |  
        7 3

        Trochu ubohá reakce, nemyslíš? ... Van Buren byl docela odříznutý, protože jsme hráli všechno vzduchem a ne kombinačně po zemi, nevím proč, ale tenhle styl nám nesedí a Mickovi už vůbec ne. Ale když už se k němu dostal balon, vždy ho zadrbal a nebo zkazil přihrávku. Hrál hrozně.

  23. tak asi tak....

    Sokrates55 (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 10:18 |  
    20 3

    Dobré ráno přeji a ještě si dovolím přidat pár nových postřehů k hodnocení, které jsem tu včera napsal.
    Berte to opravdu jen jako doplnění do našich disputací s tím, že opravdu nejde o žádná velká moudra.
    1) Je zajímavé, jak se demagogicky všude v médiích i v TIKI TAKA probírá zákrok na Brabce. V samotném zápase v čase okolo 22 minuty rozehráváme nakrátko roh a na malém vápně je stažen Řezníkem Mick van Buren. Komentátor jen lehce tuto záležitost zmíní a jde se dál a nic už se nezkoumá. Přitom je to nejméně tak inteznivní, jako zákrok na Brabce. Ale dle nebetyčně chytrých komentátorů už to byla pomalu na Brabce pentle. Podle mne však obě situace posoudil sudí Zelinka stejným metrem.
    2) Těsně před koncem první půle byl před vápnem Plzně Limberským jednoznačně faulován Vláďa Coufal. A byl to faul úplně viditelný a docela ostrý, od pomezního ani žádná signalizace a pak opět naprosto stupidní komentář komentátora O2.
    3) Moc se mi líbil způsob vytlačování útoku Plzně tím, že krajní beci vytáhli hru výše a naši stopeři včas dostupovali pak jejich kraje. Viditelné to bylo hlavně u Kopice, protože ten se vlastně jen jednou za celý zápas dostal k tomu, co jinak provede během zápasu snad 10x, a to je náběh ke středu vápna a střela (tu mu zblokoval Král) a do vápna se nedostal vlastně vůbec. Bylo to na naše stopery docela náročné, ale zvládli to. A jak už tu někdo zmínil, tentokrát nám šlo naproti i to štěstíčko. To třeba v Liberci chybělo.
    4) Oceňuji výkon i Alexe Krále. Ač je Alanorem hodnocen dost nízko, tak právě on hrál snad nejklidněji a zapojoval jak do bránění i útočení a snažil se Hušbauerovi pomoci.
    Je zajímavé, že všichni hodnotí jako výjimečný výkon hru Patrika Hrošovského, ale že s ním sváděl Pepík Hušbauerů vyrovnané souboje a ještě se snažil podpořit útok, tak Pepa Hušbauer hrál vlastně průměrně.
    5) Tomáš Souček je dnes na úrovni, kdy i jeho průměrný výkon snese velmi přísné měřítko. Vrba moc dobře věděl, proč strčil Hořavu za Beaugeula. A navíc se tam měl do toho prostoru cpát i Procházka, takže Tomáš opravdu tentokrát na výjezdy dopředu neměl prostor. Přesto to ustál a splnil tak to, co měl. Plzeň tak musela zvedat míče nahoru a sama si ten střed vymazala, protože Beaugeula si Simon s Michalem pohlídali.
    Bráním se přijmout názor, že šlo o průměrné utkání. Pro mě není měřítkem průměrnosti, že jsme tam udělali mnoho nepřesností a nedorazů. Pro mě bylo měřítkem hlavně to, že jde o zápas, kde výsledkem bude buď, že titul je možný, nebo že to jde do kytek. A výsledkem je, že jedeme o titul.
    Přirovnal bych to třeba k maturitě. Jdeme ke zkoušce, jsme nervní, projev nic moc, ale udělali jsme to. Je to průměrné?? Není a budeme si to pamatovat celý život.
    Ozzy Osbourne zpívá v jedné písničce:
    " Once you wait for me, I´ll be glad. Then I´ll know what it´s like to catch up with someone".
    Až na mě jednou počkáš, tak budu rád. Pak budu vědět jaké to je, někoho dohánět.
    S úctou k Vám
    Sokrates55

    • Re: tak asi tak....

      slaviator     před 8 dny 14.05.2019 10:19 |  
      1 0

      Příteli Sokrate, tohle je napsané naprosto dokonale.

    • Re: tak asi tak....

      donford     před 8 dny 14.05.2019 11:14 |  
      11 2

      Děkuji ti Sokrate za tvůj komentář, v němž jsi velmi po právu vyzdvihl hru celé obrany a našich středních obránců zvlášť. A také Alexe Krále, který nebyl Alanorem příliš dobře hodnocen. Dle mého byl naopak vynikajiící. Co ten toho v poli oběhal, kolik průniků udělal a přihrávek rozdal. Vždyť na sebe poutal stále několik protihráčů. Právě proto se mohl i Suk dobře soustředit na svou hru obrannou i útočnou. Také nechápu kritické hlasy zde některých "velmi moudrých", že jsme nehráli dobře, že Plzeň nás měla až do 70. minuty skoro na háku!!!! :-) Tito kritičtí gaučáci si zřejmě neuvědomují, že Plzeň hrála na Realu 2:1, že vyřadila CSKA, že zde hrál první s druhým a že na nás si prakticky s výjimkou Kovaříka nevystřelila. Ne, že by mi to vadilo, ale nechápu Vrbovo nepostavení Kovaříka od začátku. Je to jejich v současné době zřetelně nejlepší křídlo a jedno z nejlepších v lize. Kayamba si na Bořu nekopl, Kopic nebyl po celý zápas vůbec vidět. Za Kayambu to obstarával obránce Řezník. Kovařík hrál pár minut a měl dvě skvělé šance - tyč a gól. Kdybych byl Plzeňák, tak tady bych Vrbovi za tento "trenérský tah" bohatě klnul. To byl jeho výrazný hřebík v zápase do rakve Plzně. (není všechno Vrba co se zelená). Komentování hochů z O2 bylo oprvadu v zápase stupidní. Ten jejich pořád vztýčený varovný prst vůči Slavii, stálé nabádání, že nic není rozhodnuto a my jsme ti moudří, co všechno víme, přede vším varujeme a my máme vždycky pravdu. Ať si to strčí do zadku. Jen melou a melou k nezastavení. Stále si myslí, že poučují davy debilů. Co hnoje nakydali v nedávných zápasech se Spartou, s VARem, kdy vlastně ani oni po desaterém shlédnutí situace se nemohou rozhodnout, kde je vlastně pravda a kde ne. Nabubřelí vševědoucí hlupáci poplatní povrchní době. Dobré je tvé konečné vševystihující resumé ....... A výsledkem je, že jedeme o titul.
      Snad tahle větička aspoň trochu uzavře hubu všem těm skvělým kritikům, kteří jen hledají dodatečně chyby (MvB nebo Škoda? Stoch nebo Hušby? Zbrklost Olayinky, nebrankářské výkony Koláře, atd, atd.) a jejich hledání a jejich pitvání upřednostňují před uvědomělou krásou, nasazením a bojovností naší hry. Znovu pro ně - hrál první s druhým. A byl to zápas, ve kterém šlo o všechno. (Jo, Sokratova maturita. Jen si na ní zpětně ve svém životě vzpomeňte).

      • Re: tak asi tak....

        Pepino44     před 8 dny 14.05.2019 11:44 |  
        5 0

        Ahoj donforde, naprosto s Tebou souhlasím, pouze k jedné věci mám výhrady. Sledoval jsem Kopice ještě v Jablonci a vím, že Karel Piták, když šel do Slávie litoval, že s ním nejde Kopic. Proto jsem se na něho tentokrát zaměřil a nemohl jsem jej vůbec poznat. On musel přibrat nejméně 10 kg, což se projevilo i na jeho pohybu. Zřejmě se v Plzni mají dobře a na životosprávě jim moc nezáleží. A takových jak jsem si všiml je tam víc. Je vidět, že Horváth tam zanechal nesmazatelnou stopu.

        • Re: tak asi tak....

          SirCohen     před 8 dny 14.05.2019 15:43 |  
          2 0

          Mně přišlo otylých víc hráčů plzně, docela mě to překvapilo.

      • Re: tak asi tak....

        kjandourek (admin)     před 8 dny 14.05.2019 11:50 |  
        4 1

        Mě přišlo, že nám Kayamba tu obranu docela větral.... až po jeho vystřídání se Béřa dostal ke gólovému centru...

    • Re: tak asi tak....

      kjandourek (admin)     před 8 dny 14.05.2019 11:51 |  
      5 0

      Budu se muset poptat našich ajťáků, jestli by člověk u vybraných příspěvků nemohl těch palců nahoru dát více než jenom jeden... krásně sepsáno... :-)

      • Re: tak asi tak....

        Qope     před 8 dny 14.05.2019 17:54 |  
        4 0

        a u některých více mínusů? Chudák Colins :-D

        • Re: tak asi tak....

          ColinSKS     před 8 dny 15.05.2019 06:54 |  
          0 3

          udělal jsem si rekord - 40 minusu k jednomu příspěvku :). Další metou je -10 000 celkově.

          • Re: tak asi tak....

            Qope     před 7 dny 15.05.2019 10:01 |  
            1 0

            tak jsem se kouknul, za co to bylo a hned ho máš ode mně taky ... to co jsi vypotil, s tim fakt teda nesouhlasim chlape ...

    • Re: tak asi tak....

      pehacko     před 8 dny 14.05.2019 12:49 |  
      3 1

      jako prakticky vzdy, dokonale sepsane a podepisuji v plnem rozsahu!

    • Re: tak asi tak....

      Akuls     před 8 dny 14.05.2019 13:19 |  
      1 0

      Když už zmiňujete tu včerejší Tiki Taku, tak mne trochu překvapilo, že se naše velká operní hvězda Adam Plachetka moc nehlásí k fotbalové Slavii. I když tomu jeho současná udělaná postava moc nenasvědčuje, tak se o sport zajímá, a to dokonce i aktivně. V mládí hrál dokonce nějakou dobu za Slavii hokej, jeho spoluhráčem byl třeba i Roman Červenka a někde jsem ćetl, že i nyní nevynechá jedinou příležitost, aby si s členy orchestru Vídeňské opery nešel zahrát fotbálek. Doufám, že ho tam Šmicer zlanařil, abychom po legendárním Eduardu Hakenovi měli zase v operním světě svého příznivce. Nakonec by mohl někdy přijít slávistům do Edenu zazpívat, tak jako kdysi Andrea Bocelli zajel zazpívat vítězům Premier League z Leicesteru City.

      • Re: tak asi tak....

        travel (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 14:05 |  
        1 0

        Řekl,že v hokeji je slávista, k fotbalu se moc nevyjádřil

      • Re: tak asi tak....

        ColinSKS     před 8 dny 15.05.2019 06:55 |  
        0 1

        myslím, že by se hodilo na poslední zápas, aby v dresu sks zazpíval hymnu a pak předal pohár mistra ligy. mohl by požádat někoho od rb o asistenci.

    • Re: tak asi tak....

      japhy     před 8 dny 14.05.2019 14:56 |  
      7 0

      2) Ten koment k faulu na Coufala byl kouzelnej. Že si za to snad mohl Coufal sám, když se snažil vylepšit pozici...Něco takovýho tam blekotal.

      • Re: tak asi tak....

        Sokrates55 (přítel SN)     před 8 dny 14.05.2019 17:33 |  
        6 0

        Zdravím příteli.
        Ten komentář byl na "přesdržku". Kdyby ho Limberský nezkosil, tak šel Vláďa do vápna.
        To jejich plkání je někdy opravdu děsný.
        Sokrates55

        • Re: tak asi tak....

          donford     před 8 dny 14.05.2019 18:08 |  
          3 0

          Když se zde ještě po zásluze vracíte k nedělnímu zápasu, i já jsem ho pořád plný, chtěl bych připomenout ještě jeden moment, i když o něm mluvil také Trpišovský. A to desítka kopnutá Sukem. Trpiš říkal, že si byl zcela jist, že jí Suk dá. To ano, také jsme věřil, ale zároveň se bál, ovšem dovedete si představit ty pevné nervy Suka, jenž ještě při kopu dokázal "zalaškovat" s velmi zkušeným Hruškou, oblafnout ho a poslat na druhou stranu? Kolik světových hráčů právě kvůli nervům v takovém okamžiku selhalo. Suk ne. Pravda, kopal takřka vzápětí po prvním gólu Masopusta, takže pečetil, ale také nevěděl, že Kovařík dá ten svůj proklatě dokonalý gól a že vlastně jeho branka bude ta vítězná, jak se teď často s oblibou říká, i když pro mě byly vítězné všechny tři. V takovém zápase nerozlišuji.U té třetí frnkl čerstvý Traoré na nahrávku tuším Hrošovskému, který na to už vyčerpáním prostě neměl (to bylo to geniální střídání Trpiše v závěru zápasu našimi čerstvými rychlíky). Suk ještě žádnou desítku nezkazil a střílí je na všechny strany, nahorů i dolů, je to opravdu kluk bez nervů. Nebo naopak na výsost se železnými. A ještě se u nich a po nich směje. Jestli odejde, i tohle nám bude v těch nejvypjatějších chvílích, kdy se zase bude rozhodovat v zápasech o bytí či nebytí, moc a moc chybět. Najednou se v něm objevila i v desítkách nezpochybnitelná jistota, samozřejmost, naše převaha. Nebo spíš jedna z našich tutových převah.
          Na pokutový kop jde Souček. Tak je předem hotovo. :-) Brankáři, nemáš šanci! Nádhera!

          • Re: tak asi tak....

            kjandourek (admin)     před 8 dny 14.05.2019 19:54 |  
            1 0

            Penalty jsou v Tomášově podání parádní... tedy připomněl bych, že i Milan Škoda proměnil snad prvních devět penalt, které kopal a neuspěl snad až na podzim v domácím zápase s Jabloncem... Ovšem je fakt, že je kopal povětšinou hodně podobně - ponejprv nahoru doprava, potom začal i doprostřed a ty tam často padaly se štěstím... U Tomáše to zatím pořád vypadá jako jistota, že ta střela půjde pokaždé úplně jinam, není to čitelné a tak i gólman půjde pokaždé jinam....

            • Re: tak asi tak....

              ColinSKS     před 8 dny 15.05.2019 06:52 |  
              0 2

              břevno na chýši se třese ještě teď .. :-)

              • Re: tak asi tak....

                kjandourek (admin)     před 7 dny 15.05.2019 09:30 |  
                1 0

                No a sníh, který tenkrát zapadal Nitu máme dodnes v muzeu :-)

          • Re: tak asi tak....

            ColinSKS     před 8 dny 15.05.2019 06:51 |  
            0 2

            tak hlavně hruška se choval naprosto proti pravidlům, v době kopu byl metr před lajnou. naštěstí to zelí nenechal opakovat

            • Re: tak asi tak....

              Navyseals     před 7 dny 15.05.2019 08:51 |  
              2 0

              To on ale dělá pokaždý. Pusť si pár posledních penalt, který byly proti Plzni kopaný. Vždycky vteřinu nebo dvě před kopem udělá kroky dopředu.

  24. Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

    pinochet     před 8 dny 14.05.2019 18:40 |  
    5 0

    Náš v současný době nejlepší útočník hraje za Příbram...

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      YuckFou     před 8 dny 14.05.2019 21:47 |  
      5 0

      Zajímavé je, že se za Příbram trefili rovnou tři hráči patřící Slávii.

    • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

      JS (přítel SN)     před 8 dny 15.05.2019 00:10 |  
      1 6

      Hlavně, že ho chceme v létě obratem poslat do Jablonce... :/

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        wimpy     před 8 dny 15.05.2019 00:16 |  
        3 0

        Necka se tam v jeho letech celkem vykopal.

        • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

          Sokrates55 (přítel SN)     před 7 dny 15.05.2019 08:27 |  
          3 0

          A Tomáš Souček v Liberci absolvoval to samé v Liberci.
          A při vší úctě k Honzíkovi Matouškovi, ten potřebuje takovou školu jako sůl.
          Sokrates55

      • Re: Hodnocení slávistů - 2. kolo nadstavby

        Pepino44     před 7 dny 15.05.2019 09:34 |  
        3 0

        Chceme jej poslat v létě do Jablonce. Co je to za blbost ? Nevylučuji, že tam nakonec neskončí, ale to je přání Rady. Od nás snad nepadla ani zmínka. O tom se bude pravděpodobně jednat až po letním soustředění. Nebo, že by zákulisní jednání pro utkání s Jabkama ? Čert ví.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen