Fortuna liga

České Budějovice - Slavia 0:6

Nový ročník zahájila Slavia drtivým vítězstvím v Českých Budějovicích. Hattrickem se blýskl Stanislav Tecl.

Po dlouhém zranění se poprvé od loňského října dostává do sestavy Slavie David Hovorka. V útoku nastoupí od začátku Tecl. Z posil se jako jediný dostal na lavičku Ondřej Lingr.

Slavia vstoupila do sezóny 2020/21 jako uragán, když první branku vstřelila již po necelé minutě hry! Ševčík skvostnou přihrávkou za obranu našel v náběhu Tecla a ten prostřelil Drobného na přední tyč - 1:0 pro sešívané! A drtivý nástup mistrovského týmu pokračoval i dále. V 5. minutě rozehrál roh Stanciu, míč byl prodloužen a na zadní tyči snadno trefil odkrytou branku kapitán Bořil! Skvělý signál a 2:0 pro Slavii! Budějovice po těžkém úvodním direktu nic nezabalily a sympaticky se snažily hrát směrem dopředu. Ve 12. minutě mohl snížit Jánošík, ale jeho nepříjemnou střelu z hranice vápna dokázal skokem vytěsnit Kolář. Na druhé straně si pak zásah připsal i Drobný po pohledném voleji z otočky od Stancia. Ve 26. minutě to bylo již o tři branky, když po rychlém brejku našel Stanciu Tecla, který tváří v tvář Drobnému s drobnou tečí vracejícího se obránce nezaváhal! Domácí mohli vzápětí skóre korigovat, ale osamoceného Skovajsu v mírném úhlu vychytal Kolář. Ve 39. minutě o sobě dal znovu vědět aktivní Bořil, který důraznou hlavičkou těsně minul. Slavii to však mrzet nemuselo, v atraktivním prvním poločase dominovala a zaslouženě vedla na půdě Jihočechů 3:0!

Úřadující ligový mistr navzdory pohodlnému vedení nepolevil ani ve druhé půli. V 56. minutě dokázal ještě Drobný vychytat Tecla, o pár minut později už ale kapituloval počtvrté. Do úniku se opět řítil Tecl, ale tísněn dokázal zakončit jen do brankáře domácích, od toho se však míč odrazil jen k dobíhajícímu Masopustovi, který s přehledem rozvlnil síť! O pět minut později bylo ještě veseleji. Stanciu našel ve vápně Ševčíka a ten z první vybídl k hattricku Tecla. Náš útočník před odkrytou brankou šancí nepohrdl a pohodlně zakončiil již na 5:0 pro naše barvy! V 76. minutě o sobě dal vědět náš odchovanec v dresu Dynama Valenta, který se po spolupráci střídajících hráčů s Basseyem hezky uvolnil, vystřelil ale jen do Koláře. V 80. minutě pak sudí Zelinka původně nařídil penaltu po domnělé ruce Kladrubského, video však odhalilo,  že domácí hráč míč zasáhl povoleně ramenem a "desítka" se tak nekopala. Slavii to vadit nemuselo, šesté branky se dočkala i tak. Stalo se tak po akci střídajících hráčů, když Olayinka pohotově vypálil z hranice vápna a Drobný míč vyrazil jen k nohám Holeše, který bez problémů míč dorazil do branky a vstřelil již šestý gól Slavie v tomto zápase. Červenobílí tak předvedli na úvod ročníku skvělý výkon a na jihu Čech vyhráli drtivě 6:0!

1. - Neděle 23. 08. 2020 16:30

Fortuna liga, 2020/2021
0 - 6
0 - 3
SK Dynamo České Budějovice
SK Dynamo České Budějovice

SK Slavia Praha

Komentáře (331)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé