Fortuna liga

Jihlava - Slavia 1:0

Na nepříliš oblíbené půdě v Jihlavě prožil debut nový realizační tým v čele s Jindřichem Trpišovským. Slavii bohužel vstup do jarní části sezony vůbec nevyšel a domácímu týmu podlehla 0:1.

Nový kouč sešívaných udělal oproti generálce tři změny v základní sestavě. Na pravé straně obrany dostal při karetním trestu Bořila přednost Frydrych před Jugasem. Nemocného Součka nahradil na postu defenzivního záložníka Ngadeu a místo Necida dostal přednost mladík Pavel Bucha, který si tak odbyl ligovou premiéru. Debut v sešívaném dresu pak čekal i dvojici zimních posil Kolář - Kúdela. Zdravotní problémy pak do zápasu nepustily třetí posilu Lukáše Pokorného.

Co se týče soupeře, tak v brance dostal přednost náš bývalý gólman Rakovan a na lavičce je připraven mladý ex-slávista Libor Holík.

Zápas začal pro Slavii nejhorším možným způsobem. Obrana, tentokrát konkrétně její pravá strana, propadla jako několikrát v přípravě a Ikaunieks při přečíslení našel přesnou přihrávkou Dvořáka, který sám před Kolářem nezaváhal a našeho brankáře prostřelil - 1:0 pro domácí. Sešívaní přidali a byli aktivnější. Srovnat mohl ve 14. minutě Zmrhal, kterého pěkným rohem našel Sýkora. Náš levý záložník ranou prostřelil Rakovana, za toho ale na brankové čáře zaskočil Levin. Snad ještě větší šanci Slavia neproměnila ve 23. minutě, kdy Hušbauer přesným centrem našel na malém vápně osamoceného Škodu. Brankář zůstal na čáře, ale náš útočník místo uklizení míče z pár metrů do branky nepochopitelně minul zařízení! To mohlo Slavii mrzet, protože Jihlava se s nadsázkou za první poločas dostala jen dvakrát za půlku, i napodruhé z toho však byla dobrá možnost. Zoubele naštěstí pálil nad. V dobré hlavičkové možnosti se nepodařilo síť rozvlnit ani Mingazovovi. Ve druhé části první půle pak zaujal dvěma povedenými odvážnými výběhy Ondřej Kolář, když se nebál napadajícího protihráče zbavit kličkou. V závěru prvního dějství mohl vyrovnat Sýkora, ale odražený míč napálil jen do tyče.

Slavia byla v první půli výrazně lepší než její soupeř, podobně jako na podzim ale zahodila několik vyložených šancí. Naopak Jihlava tu svou po propadnutí naší obrany dokázala využít, a tak měli svěřenci trenéra Trpišovského už jen druhou půli k tomu, aby zvládli odvrátit prohru na půdě posledního mužstva tabulky.

Do druhé půle nahradil Mingazova na pravé straně Stoch, trávník za poločasové přestávky zatím zbělel vinou hustého sněžení. Do první velké šance druhé půle se dral Zmrhal, byl mu ale odpískán ofsajd. Opakované záběry ukázaly, že nejspíše chybně. V 56. minutě byl rozhodčí Pechanec benevolentní k domácímu Ikaunieksovi, který ostrým skluzem na stojnou nohu srazil Buchu. Lotyšský hráč dostal žlutou kartu, i když dát se klidně mohla i červená. O pár minut později byl podobně kontroverzní moment k vidění i na druhé straně. Kolář vyběhl na dlouhý míč za obranu, ale dříve byl u balónu Ikaunieks a náš brankář ho ve skluzu trefil a zamezil mu tak pokračovat ve velice nadějné akci. I tady tasil Pechanec shovívavě jen kartu žluté barvy. Slavia ve druhém poločase měla drtivý tlak, vyložené šance ale nepřicházely. Tak to zkusil Hušbauer parádní ranou zpoza vápna, ještě lepší zákrok ale předvedl Rakovan! Kouč Trpišovský se pak pokusil posilnit ofenzivu stažením Frydrycha, kterému se zápas nepovedl, a nasazením Dannyho. Posléze za Hušbauera přišel i druhý útočník Necid. Ke kýženému efektu to ale nevedlo a vyložená šance stále nepřicházela. V nastaveném čase se tak o ránu z větší vzdálenosti pokusil Stoch, ale jeho povedený projektil opět dobře zastavil Rakovan. Více se již nestalo a Slavia v Jihlavě i přes výraznou převahu nečekaně prohrála 0:1.

17. kolo - Sobota 17. 02. 2018 16:30

HET liga, 2017/2018
1 - 0
1 - 0
FC Vysočina Jihlava
FC Vysočina Jihlava

10. Dvořák

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (514)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé