Hráči Slavie

Hodnocení slávistů - 20. kolo

Vstup do soutěže po zimní (nebo letní) pauze není nikdy lehký, dobře hrající Teplice navíc Slavii nic neusnadnily. Sešívaní však domácí zápas nakonec zvládli díky vydařené koncovce a získali velmi důležité tři body.

Dřelo to. Každý jsme si jistě představovali jednodušší vstup do revolučního nadstavbového jara. Slavia byla lehce nervozní, soupeř velmi dobře připravený a trávník přes veškerou péči poněkud hrbolatý. Výsledkem byl až překvapivě vyrovnaný zápas, v němž nebylo daleko ke ztrátě bodů. Nakonec ale utkání na naši stranu strhla zejména pořádně našlapaná lavička. Zatímco Teplice byly čím dál unavenější, trenér Trpišovský mohl vytasit rozhodující trumfy v podobě Miroslava Stocha a Micka van Burena. K poněkud rozpačité hře lze mít jistě výhrady, o to více si ale cením tří bodů do tabulky. Právě takové vydřené výhry jsou v konečném účtování ty nejdůležitější!

V hodnocení zápasu se nemohu nevyjádřit k rozhodující penaltové situaci, kolem které se skrze osobu novináře Mádla rozvířila celkem košatá diskuse. Podle mě až nepochopitelně. Faul to byl totiž naprosto jasný. Rozhodčí ho měl přímo před sebou a i hráči a trenér hostů férově přiznali, že to pokutový kop prostě byl. Nebo snad chceme tolerovat stažení soupeře - o kterém nemůže být vzhledem k napnutému dresu pochyb - zezadu? Notabene, když se řítí do šance? To zkrátka nebylo žádné vzájemné držení při standardce. Takových situací jako v sobotu mezi Jeřábkem a Škodou fakt v zápase dvacet, deset, ba ani pět nenajdete.

Debata o minutě odpískání je směšná. Pravidla platí po celou dobu zápasu stejná a je jen dobře, když budou rozhodčí držet stejný metr v minutě první, padesáté i devadesáté. Za liché beru i spekulace, zda by se stejná penalta odpískala na druhé straně. Slavia sice zahrává nejvíc pokutových kopů, ale stejně tak byl na podzim odpískán druhý největší počet penalt proti ní. To je zkrátka důsledek videa, před kterým se fauly neskryjí. A je to jen dobře. V blízké době asi bude ve fotbale penalt až příliš, ale to se srovná, jakmile se hráči s novým metrem vyrovnají. Nakonec chodíme na fotbal a ne na řecko-římský zápas. A mimochodem, sudí Pechanec celkově pískal velmi přesně a potvrdil, že je na evropské listině právem.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší).

Ondřej Kolář - 6 - Práce měl v zápase minimum, podle všeho ale ve druhé půli tečoval Horovu ránu na tyč. Těžko viditelný, ale klíčový zákrok. Rozehrávka byla od Ondry ok, ale umí být i přesnější. Při krátkých přihrávkách zachoval chladnou hlavu, ty na delší vzdálenost se mu ale nevedly tak dobře, jak bývá zvykem, a příliš často byly kratší.

Vladimír Coufal - 6 - V Olomouci po letní pauze vtrhl do ligy jako velká voda, tentokrát Vláďa tak dominantní nebyl. I tak ale podal slušný výkon a přišel mi o něco lepší než Bořil na druhé straně. Dozadu si vedl Coufal poctivě, dopředu se neprosazoval tolik, kolik by on i my všichni určitě chtěli. I v útočné fázi měl ale dobré momenty, viz přihrávka do šance Škodovi, ze které byl rozhodující roh.

Ondřej Kúdela - 6 - Tradičně nadprůměrný výkon od Ondry Kúdely. Své si ohlídal, nechyboval a navrch přidal dobrou rozehrávku. I když v tomto směru umí být ještě lepší a kreativnější. Tentokrát ale nebylo i vzhledem k terénu od věci se držet jistoty a neriskovat.

Michael Ngadeu Ngadjui - 7 - Jasně ukázal, že nedokončený přestup do Fulhamu ho nepoznamenal. Respektive pokud ano, tak jen pozitivně v podobě větší motivace si říct o transfer v létě. Michael odehrál velmi dobrý zápas, vzadu byl silný a přesný, navrch přidal i slušnou rozehrávku, v níž si tentokrát nijak nezadal s parťákem Kúdelou. Kromě toho předvedl i jeden hezký fotbalový moment "ala Deli", když si obhodil soupeře (potom tedy přišla zkažená přihrávka, abych jen nechválil).

Jan Bořil - 5 - Celkem brzy dostal žlutou kartu a musel se mít na pozoru. Faul to byl ale takticky správný, takže ho Honzovi nebudu více vyčítat. Obranné úkoly zvládl víceméně v pořádku, dopředu se pak snažil, ale hodně často kazil. Měl třeba dobrou pozici pro střelu po přihrávce Olayinky, ale pálil jen doprostřed. Střílet pak mohl i víckrát, ale už se neodvážil. V ten moment bylo vidět, že obránci soupeře vědí, že Bořila nemusí až tak dostupovat jako Stocha nebo Hušbauera.

Jaromír Zmrhal - 5 - Nepříliš výrazný výkon s několika dobrými momenty, celkově dávám lepší pětku. Jarda hrál v zápase hlavně z pravé strany a úplně mu to nesvědčilo. Několikrát situace volala po roztažení hry do strany a následném centru, on si ale naváděl míč na levačku do přehuštěného středu pole. Výborně ale vyhodnotil situaci, když postupoval do otevřené obrany ze strany. Tam si naopak do středu pole navedl míč správně a i velmi dobře zakončoval. Bohužel chyběly centimetry a povedenou střelu zastavilo břevno.

Tomáš Souček - 6 - Náš střed zálohy nehrál špatně, ale proti běhavým Teplicím ani nijak nedominoval navzdory tomu, že toho hodně oběhal Ševčík. Souček hrál průměrný zápas - odváděl poctivou práci, ale nijak více nevynikal. To se mu povedlo až v samotném závěru, kdy si překvapivě vzal míč na penaltu a chladnokrevně ji proměnil Panenkovým dloubákem. Klobouk dolů a naopak bod v hodnocení nahoru.

Josef Hušbauer - 5 - První půle mu nevyšla, když se zdálo, že Pepu zastiňuje pohyblivější novic Ševčík. Hušbauer se tak moc nedostával do hry a byl zdánlivě odříznutý. Ve druhém dějství se ale role otočily. Zatímco výkon Ševčíka šel dolů, tak Pepa přidal a hrál svůj standard, tedy dobře. Mnohem víc se zapojoval do rozehrávky a snažil se naší hře dávat myšlenku. V součtu obou poločasů je to ale jen průměrný výkon.

Petr Ševčík - 5 - Trenér Trpišovský ho po zápase ze středu pole vyzdvihl, já bych jeho výkon ale viděl tak napůl, čemuž ostatně odpovídá i to, že ho kouč stáhl jako prvního (z hráčů ve středu pole). Co se týče pohybu, tak Petr pokrýval opravdu značnou část hřiště a byl z mého pohledu naším nejběhavějším hráčem. Z pozice podhrotu několikrát zapnul směrem do obrany sprintem až k vlastní brance, zapojoval se i do rozehrávky. Druhou stranou mince ale je, že s míčem to až taková sláva nebyla. Ševčík až příliš kazil, několikrát i prováhal možnost ke střele. Ve druhé půli se pak začal vytrácet. Celkově ale nezklamal, i když od něj do budoucna čekám víc. Jeho první start byl hodně podobný jarnímu startu Slavie - snaživý, avšak nervozní, s až přílišným množstvím chyb. V konečném výsledku však úspěšný.

Peter Olayinka - 4 - Zápas celkově mužstvu úplně nesedl, ještě o trochu více se nedařilo Olayinkovi. Nehrál sice vyloženě mizerně, ale vidět byl málo, zvláště v porovnání se svým výborným závěrem podzimu. V úvodu připravil střeleckou pozici pro Bořila, to bylo ale z jeho strany víceméně vše. Proti dobře hrajícímu soupeři se nedokázal prosadit ani rychlostně, ani technicky. Jeho střídání bylo logickým krokem.

Milan Škoda - 6 - Myslím si, že Milan ukázal, že má pro mužstvo stále přínos i jako hráč do základní sestavy. Nebyl to sice top výkon (ten ale nepodal skoro nikdo), ale platný Škoda byl. V první půli předvedl krásný moment, kdy z ničeho orazítkoval břevno. Jinak až tak vidět nebyl. Ve druhém poločase se to ale změnilo. S ubíhajícím časem jsme logicky zjednodušili hru a vsadili více na nákopy, takže Škodova pozice se stala o to klíčovější. Milan byl schopen uspokojivě vyhrávat hlavičkové souboje či podržet míče. Za svůj poctivý výkon byl nakonec i odměněn v podobě penaltového zákroku na jeho osobu. Takže za mě dobrý Milanův start do jara a doufám, že s herní praxí půjdou jeho výkony ještě nahoru.

Miroslav Stoch - 7 - V sobotu se naplno ukázalo, jak klíčovou roli může hrát silná lavička. Naše hvězda Stoch kvůli nedávným zdravotním problémům naskočila do zápasu až v průběhu a byl to zásadní moment. Miro od svého vstupu na hrací plochu pozvedl hru Slavie, vyburcoval diváky a v podstatě byl i nejlepším hráčem na hřišti. Vypracoval několik zajímavých situací a viditelně byl hráčem s nejlepší míčovou technikou na hřišti. Doufám, že příště už bude připraven na start od začátku.

Mick van Buren - 7 - Další logická volba pro střídání v okamžiku, kdy potřebujete zápas zlomit. Van Buren se v přípravě jevil v dobrém světle, navíc v minulosti byl téměř vždy velmi platný při vstupu do rozehraného zápasu. Tentokrát mu chvíli trvalo, než se dostal do hry, pak ale svou pověst beze zbytku naplnil, když úžasným sólem pojistil výhru Slavie a ušetřil tak přítomným divákům další nervy z vypjatého závěru. Myslím si, že v roli žolíka nám může být ještě hodně platný. A kdo ví, třeba se časem dokáže prosadit i do základu. Mick je sympaťák a po těžkých zdravotních problémech bych mu úspěch přál.

Alex Král není hodnocen, protože hrál příliš krátce. V pár minutách ale potvrdil své povedené výkony z přípravy a naznačil, že má před sebou zajímavou budoucnost.

20. - Sobota 09. 02. 2019 17:00

Fortuna liga, 2018/2019
2 - 0
0 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

82. Tomáš Souček (pen)
84. Mick van Buren

FK Teplice
FK Teplice

Komentáře (106)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    chrobak     před 12 dny 11.02.2019 14:05 |  
    7 2

    S hodnocením hráčů se ztotožňuji, snad až na Olayinku, kterému bych bodík přidal. Pokud jde o celkové hodnocení hry, tak tam si nemyslím, že to bylo vyrovnané. Jasně , čekali jsem větší dominanci a dřívější rozuzlení, ale jinak se hrálo většinou na půlce Teplic a místy byly pod velkým tlakem. A jejich tyčka - snad se nedívám blbě, ale vidím tam úmyslnou ruku, za kterou měl dostat Hora žlutou.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 12 dny 11.02.2019 14:08 |  
      2 0

      Ano, byli jsme o něco lepší a měli územní převahu. Tím úvodem nemělo být řečeno, že byl zápas zcela vyrovnaný (nebyl), ale že to bylo výrazně vyrovnanější, než bych před úvodním hvizdem čekal.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Taky     před 12 dny 11.02.2019 15:12 |  
        5 1

        Taky jsem čekal kvalitnější hru od nás a horší od Teplic. Hejkalova práce je vidět a ví jak na silného soupeře. Do Teplic jede Plzeň v lize a Sparta v poháru, třeba bude legrace !

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          bongor     před 12 dny 11.02.2019 15:32 |  
          2 1

          Je to ten hejkal noční,známý z mnoha pohádek?

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 15:38 |  
            5 1

            Samozřejmě... zvuky, které dokáže v případě špatného výkonu svých vyluzovat, jeho hráče děsí natolik, že hrají na hranici svých možností...

            Je ovšem fakt, že jeho odchod od týmu zpoza řeky, kde měl coby asistent na triku standardní situace, se přesně kryje s datem, kdy tento tým začal jít výsledkově do kopru... a ze standardek inkasovat čím dál častěji :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        gazza     před 12 dny 11.02.2019 16:45 |  
        2 8

        a za co Olayinkovi bodik pridat?Naprosto nejslabsi z nasich v utkani a to neni poprve.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 18:25 |  
          4 1

          Poprvé to není, ale na konci podzimu byl Olayinka naopak velice platný a moc se mi líbil. O to větší zklamání byl jeho sobotní výkon, kdy skutečně byl nejhorší na hřišti. Alanorova známka naprosto v pořádku.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 14:09 |  
      1 1

      Z pohledu, který nabídla TV, to vypadá jako jasná ruka, ale chtělo by to záběr ještě jiné kamery - třeba to zahrál hlavou a ruce měl při tom tak blbě zvednuté, že tenhle jediný pohled mohl klamat...

  2. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Taky     před 12 dny 11.02.2019 14:07 |  
    4 0

    První šel dolů z placu Olayinka, pak teprve Ševčík !

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Alanor (admin)     před 12 dny 11.02.2019 14:11 |  
      0 0

      Vyjádřil jsem se nepřesně. Bral jsem to tak, že mluvím o hráčích ze středu zálohy. Už jsem to v textu doplnil, aby to bylo jasné.

  3. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 14:10 |  
    14 1

    Jenom bych připomněl, že Milan měl v první půli vedle toho břevna ještě gólovou hlavičku po Ševčíkově centru - tam dobře zasáhl Grigar...

    Při té Zmrhalově ráně jsem už řval gól :-)

  4. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 15:29 |  
    18 6

    Dobrý den přeji Vám všem.
    Moc děkuji za hodnocení Alanore a jako vždy....... :-) i s kávou.
    V hodnocení se rozcházím u Ondry Koláře (tam jsem dal 7), a u Ondry Kúdely jsem dal "pětku s hvězdičkou".
    Já jsem u Ondry pár malých nedorazů viděl a jeho zaváhání při rohovém kopu soupeře, kdy to dal znovu na roh bez jakéhokoliv ataku soupeře bylo opravdu špatné. Zase ale odkopl ten míč po tyči Hory....... tak asi tu pětku :-).
    Asi nejvíce se projevila nervozita u Petera Olayinky. Ondrášek ho docela vymazal a proto jsem mu dal 4.
    Rozhodně však nesouhlasím se známkou u Petra Ševčíka. Převzal na sebe daleko více odpovědnosti za hru, než jeho zkušenější bardi. A rozhodně převyšoval svým výkonem jak Zmrhala, tak i Pepu Hušbauera. Takže tady s Tebou tedy vůbec nesouhlasím. Ale Ty určitě víš, jak ten svůj nesouhlas myslím.
    Jinak toho bylo všeho popsáno k zápasu hodně moc a tak toho už moc nenapíšu.
    Zápas jsem si užil moc i s těmi "nervíky", ale to k tomu patří. O to krásnějších bylo posledních 10 minut zápasu a pocit z vítězství. Ten zápas jsme potřebovali a že byl složitější je jen dobře. Nic není v životě zadarmo.
    Jen asi největší problém je terén. Škoda.
    Tak s úctou k Vám všem
    Sokrates55

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Martin 58     před 12 dny 11.02.2019 15:51 |  
      12 1

      Já se naopak z tradičního pohledu ze 24. řady nad středem hřiště do puntíku shoduji s Alanorovým hodnocením Ševčíka. Věnoval jsem mu "zvýšenou" pozornost a lépe bych ten výkon shrnout nedokázal, ve všem s Alanorem souhlasím.
      Přišlo mi, že nebyla ideálně vyřešena pozice Hušbauera a Ševčka na hřišti nebo možná byla myšlenka dána, ale nejspíše ji Ševčík narušoval až příliš ambiciózním pohybem směrem ke hloubi vlastní poloviny, což ale bylo ke škodě věci, protože následně příliš dlouze vyvážel míč a brzdil tím, namísto rychlé přihrávky, pohyb nabízejících se spoluhráčů, přičemž od něho nakonec, bohužel kloudná finálka nepřišla. Všimnul jsem si, že ho v tom usměrňoval i Škoda. Zřejmě by bývalo lepší, kdyby se v průběhu s Hušbauerem prohodili, takže by Hušby hrál pod útočníky.
      Nepochybuji, že to s Ševčíkem bude Trpiš dlouze rozebírat a korigovat k obrazu svému tak, jak ho má v hlavě a jak jsme si na něj už zvykli. Ševa nepochybně vývojový potencionál má a uvidíme jak rychle půjde dopředu.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 15:55 |  
        6 1

        Já to vidím úplně stejně... i toho rozhovoru mezi Škodou a Ševčíkem jsem si všiml... Trochu jsem se bál, že tu tenhle názor bude ojedinělý :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Jachym     před 12 dny 11.02.2019 16:02 |  
          3 1

          To určitě není, jen se mnou už je "trojjediný"...:-))

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 16:11 |  
            10 1

            On zahrál tak, že byl vidět... byl často u balónu, snažil se s ním hrát.... ale z mého podledu - tj zpoza branky souběžně s postranní čárou tam mockrát byla možnost průnikové přihrávky, kterou nedal a pokračoval s míčem sám... Zvláště Olayinku dost ignoroval...

            Já si pořád myslím, že jeho post by měl být níž - na podhrota nemá ten správný střelecký apetyt...

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              JS (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 16:17 |  
              9 7

              Také si to myslím. Ševčík má hrát „Hušbauera“ a uprostřed pod hrotem je místo pro Stocha, popř. Sýkoru/Balutu.

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 16:53 |  
                5 5

                Já vím, že Hušbyho nemusíš a pořád vymýšlíš, jak jo nahradit... :-) ovšem potom se musíme rozloučit s brankami jako byla ta vítězná v Opavě... Šéra podle mě takový pás, aby ho nabízející bek dával z voleje před bránu nedá...

                Já si nemohu pomoci, já ho vidím vedle Hušbyho jako náhradu Součka...

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  deny91     před 12 dny 11.02.2019 18:10 |  
                  5 4

                  Tak ono rozloučit se s Hušbauerovým přínosem záoveň znamená těšit se na ten Ševčíkův. Spíš je jenom otázka, jestli by ho převyšoval, nebo ne. Ale přece to není tak, že bychom hned přišli o Pepovy dlouhé pasy a nebylo by to ničím vykompenzováno. Navíc ani nevíme, jaké pasy Ševčík dává a jestli i v této disciplíně nemůže úspěšně konkurovat.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Martin 58     před 12 dny 11.02.2019 17:27 |  
              8 2

              Ten kontrast v práci podhrota pak vyniknul s příchodem Stocha, který to hrál tak, jak by se to asi mělo, i když to měl poněkud ulehčené únavou soupeře. Proto bych v případě, že budou na hřišti Ševčík s Hušbauerem, viděl Hušbyho vepředu, protože on když vidí, že mu někdo "jde", tak dá přihrávku vzorově. Na druhé straně byl Ševčík přemotivovaný a tím až nadměrně snaživý. Vůbec nechci dělat závěr z jednoho utkání, myslím, že bude brzy hrát jinak a lépe. Vadilo mi ovšem, když při průběžné zápasové diskusi byl Ševčík neúměrně vyzdvihován a naopak Hušbauer haněn. A mám osypky, pokud se u Hušbyho používá příměr "líný na krok", to mně přijde jako totální, ale v diskusi občas používaný úlet. Zaměňovat eventuální pomalost anebo nedostatečnou rychlost za lenost mně přijde až za nehorázné.

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 18:11 |  
                13 3

                Hušbauer není líný ani náhodou. Ve spoustě zápasů, kdy se Slavii nedaří, naopak působí jako jeden z největších bojovníků na hřišti. Vždycky má touhu to zvrátit, byť to někdy je za cenu žluté karty. Pro mě je to jeden z lídrů kabiny a pro Slavii velmi cenný zkušený hráč. Kdyby to tak nebylo, tak ho sešívaná obec jako odchovance sparty nikdy nepřijme. Říká se, že nové koště dobře mete, ale Ševčík se bude muset ještě hodně ukázat, aby třeba mě přesvědčil, že má na základ ve Slavii, natož na úkor Hušbauera.

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  belmis (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 18:45 |  
                  6 9

                  Naopak. Včera ve studiu říkal Uhrin, že není tolik směrodatné, kolik uběhne fotbalista metrů za zápas. Ale kolik toho uběhne ve sprintu nebo rychlém běhu. A tady jsou právě limity, kde je z našich záložníků nejhorší. A nikdy se už nezlepší. Už to dle mého na souboje se silnějšími nestačí. Pokud bude Ševčík ve středu místo něj, tento hendikep jednoho muže ve středu (Hušbauera) odstraníme, můžeme se těšit na silnější a aktivnější Slavii.

                  • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                    Boss82     před 12 dny 11.02.2019 19:11 |  
                    6 7

                    A zase ty. Ty tady fakt budeš jako kolovrátek omílat tu svou pravdu donekonečna, dokud Hušby neukončí kariéru, co? Už si s tím fakt otravnej, o ničem jiným sem ani nepíšeš.

                    Btw. fitness data tě usvědčují ze lži - Hušby toho naběhá v rychlém běhu a ve sprintu srovnatelně, jako ostatní spoluhráči, průměrná rychlost, v jaké se pohybuje (tedy tempo, v jakém hraje) je kolem průměru našeho týmu, a maximální dosažená rychlost v zápase je rovněž kolem týmového průměru.

                    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                      belmis (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 19:30 |  
                      6 6

                      Nenaběhá. Týmový průměr? To ho chceš srovnávat se stopery?? Srovnávej ho se záložníky, prosím tě. Klidně si mě ale nevšímej. Já tvým myšlenkám, že s Hušbauerem ve středu hřiště můžeme být silný středoevropský klub, nevěřím a taky na tebe neustále nereaguju. Teď přišel fotbalista, který může hrát dobře i s týmy, které napadají, aniž by se musel neustále stahovat na pozici beků. A to hlavně proto, že je běhavý, rychlý a tudíž si dokáže snadno odběhnout od protihráče. Tak doufám, že už to má JiT v hlavě a dojde k nevyhnutelnému. A Stocha na podhrot. Hušbauer může pak hrát v klidu doma proti slabším soupeřům, kteří zalezou. Tam může být možná i teď platnější než Ševčík.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                        Boss82     před 12 dny 11.02.2019 22:45 |  
                        6 5

                        Přečti si krásný příspěvek Donforda pod minulým článkem. Tam (mimo jiné) píše, že Slavii sleduje od padesátých let, a že toto je nejsilnější Slavia v poválečné historii. Já sleduji Slavii od roku 1995 a jsem rovněž přesvědčen, že máme nejsilnější tým minimálně od toho devadesátéhopátého, co pamatuji. A v tomto skvělém týmu je hráč, který je pravidelně naším nejproduktivnějším hráčem, pravidelně vyhrává ankety (nejlepší hráč ligy, nejkreativnější hráč ligy atd.) a je nepostradatelný už pro třetího trenéra v řadě. Je tedy objektivně jedním z nejlepších nejlepšího kádru ve slávistické poválečné historii. Ten hráč se jmenuje Josef Hušbauer.

                        A pak se tu najde jeden uživatel, nějaký Belmis, který tu už 3 roky jako kolovrátek omílá, že ten Hušbauer je pomalej, línej, nedá balón po zemi a pouze jeho vymetením že hřiště se zbavíme hendikepu jednoho hráče. Nezdá se ti, že tu něco nesedí? Vážně nemáš pocit, že by ses nad svými názory měl více zamyslet?

                        Ty fitness data tě usvědčují ze lži, tak nevím, co tu zase zkoušíš. Ani v porovnání se záložníky Hušby v ničem nevyčnívá směrem dolů. Ano, T. Souček naběhá v průměru o cca 1000 m za zápas víc, J. Zmrhal má zase vyšší průměrnou i maximální rychlost, ale v celkovém porovnání fitness dat Hušby nijak nezaostává.

                        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                          Boss82     před 12 dny 11.02.2019 23:30 |  
                          2 7

                          Vypadlo mi tam jedno celkem důležité slovo. Inkriminovaná věta zní správně: Je tedy objektivně jedním z nejlepších hráčů nejlepšího kádru ve slávistické poválečné historii.

                          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                            soudek82 (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 11:24 |  
                            6 2

                            Hele Bossi, už jsme to řešili kdysi dávno, ale nedá mi to...Tvůj problém je, že vycházíš z premisy, že Tvůj názor je vždycky pravda, tedy, pokud si někdo jiný myslí něco jiného, zákonitě to pravda není.
                            Já si třeba myslím, že máme letos velmi silný tým, ale tvrdit, že je to OBJEKTIVNĚ jeden z nejlepších hráčů v jednom z nejlepších kádrů v poválečné historii...je prostě...jak to říct, hloupost.
                            Podle mě (a jen podle mě - nikoliv OBJEKTIVNĚ) třeba tým který dal ve čtvrtfinále UEFY doma 2:1 Leedsu nebyl o nic horší (dokázal se prosadit v Evropě)...tým, kde na krajích zálohy hráli mladí Piták se Skácelem (kteří pak odcházeli do Evropy do super týmů za na tehdy velké peníze) nebyl o nic horší, atd. atd.
                            Vůbec nechci snižovat přínos Pepy pro naší hru, ale je fakt že kdyby byl tak OBJEKTIVNĚ skvělý, tak jsme ho tu tři roky neudrželi a podle mého názoru (NE OBJEKTIVNÍHO) se blíží doba, kdy v našem kádru přestane být nenahraditelný.
                            OBJEKTIVNĚ jsme v sobotu vyhráli 2:0, to jak kdo hrál a jaký má přínos je vždycky SUBJEKTIVNÍ, i kdyby ses na hlavu stavěl!

                            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                              Gino     před 11 dny 12.02.2019 15:46 |  
                              3 0

                              Myslím, že to OBJEKTIVNĚ moc žereš :-))

                            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                              Boss82     před 10 dny 13.02.2019 18:05 |  
                              1 2

                              Zdravím,

                              tak jistě, obecně totiž platí, že ostatní mají názory, zatímco já mám pravdu. Tím nechci říct, že mám patent na rozum, nicméně každý názor, který vyslovím, mám podložen nemalým množstvím racionálních argumentů a faktů. A proto můj názor rovná se v naprosté většině případů pravdě. Můj názorový oponent pak logicky pravdu nemá.

                              Co se týče kvality aktuálního kádru, tak jsem si opravdu jist, že je ne všech nejlepší. Měli jsme velmi silný tým v sezoně 1995/1996, kde vyčnívali hvězdy jako Poborský, Šmicer nebo Bejbl, ale zbytek kádru už tak špičkový nebyl, o lavičce náhradniků ani nemluvě.

                              Pokud hovoříš o vyřazení Leedsu, tak to si pleteš s jinou silnou generací, tehdy u nás zářili Ulich, Kozel, bratři Doškové, Dostálek, Černý. Piták ani Skácel v týmu ještě nebyli. Ano, byl to silný tým, ale projdi si tehdejší soupisku. S tím současným se nemůže rovnat.

                              Skácel a Piták byli v týmu později, společně s Vachouškem, Gedeonem, stále Dostálkem nebo bratry Doškovými. Ano, byl to také velmi silný tým, který to dotáhl do osmifinále poháru UEFA, ale opět - srovnej si soupisky, letošní tým je podstatně silnější.

                              No a poslední silnou generaci jsme měli za Jarolíma, když jsme získali 2 tituly v řadě, tehdy byli v týmu třeba Brabec, navrátivší se Šmicer, Švento, Vlček, Krajčík, M. Jarolím, J. Černý, Tavares, Belaid atd. Solidní tým, který měl svou kvalitu, ale aby v něm seděli na lavičce reprezentanti, jako je tomu nyní? Tak to nehrozilo.

                              V současném týmu nejenže sedí reprezentanti různých zemí na lavičce, ale navíc máme tak široký kádr, že bychom mohli postavit dvě jedenáctky a obě by hrály v lize o titul. A takový kádr ve Slavii opravdu nikdy nebyl, tím jsem si jist.

                              Proč bychom nemohli udržet Pepu, ačkolik JE skvělý, když jsme schopni udržet neméně skvělé Ngadeua, Součka, Deliho, Stocha a další??? Prostě jsme v situaci, kdy jsme schopni hráčům nabídnout takové podmínky, že se jim nevyplatí odcházet někam do Turecka, Ruska nebo podobných destinací, a přestup do horších týmů ze špičkových lig si také 2x rozmyslí. Buďme za to rádi, protože takovéto možnosti Slavia opravdu nikdy neměla.

                              Ano, i Hušby přestane jednou být nenahraditelný, ale ta doba je ještě hodně daleko. Pokud ho nepostihne nějaké vážnější zranění nebo zásadní pokles formy, samozřejmě.

                              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                                soudek82 (přítel SN)     před 9 dny 14.02.2019 10:43 |  
                                0 2

                                Mno, pokud to máš nastavené takhle, tak je mi líto tvého okolí, protože s neomylnými to bývá těžké. Jen abych zareagoval - Leeds a Pitáka se Skácelem jsem uvedl jako dva různé příspěvky, uznávám, že to z toho nebylo jasné...ale tvrdit, že máme lepší tým než ten, jehož základem byli 4 stavební kameny stříbrné repre na ME je přinejmenším odvážné.
                                Já mám Pepu fakt rád, ale upřímně, dokážeš si představit, že by kopal třeba za RB Lipsko, Everton, Athletic Bilbao, Lyon nebo Atalantu Bergamo (vybírám cíleně týmy, které hrají relativně pravidelně poháry). Já bych ho teda viděl spíš v Augsburgu, Fulhamu (a ani tam ne), Lleganes, Guingampu či Frosinone...
                                Debatu bych uzavřel tím, že skutečně jsem rád za možnosti, které Slavia má, a tedy i radostí z toho, že se na něčem shodneme...

                                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                                  kjandourek (admin)     před 9 dny 14.02.2019 11:03 |  
                                  3 0

                                  Trošku do toho rýpnu: Ano, Boss má sebevědomí posazené hodně vysoko a vyjít s ním v běžném životě asi opravdu bude těžké, to je fakt... na druhou stranu, to, co píše, má vetšinou podložené zcela přesnými argumenty, není to plácnutí do vody ve stylu: "ten a ten neumí to a to a musí to být pravda, protože to povídaly holky v prasečáku"

                                  Myslím, že si tu nerozumíte proto, že mícháte dohromady dvě věci... ty vyzdvihuješ sílu týmu na základě několika individualit... Pokud budeme porovnávat sílu základních jedenáctek, tak máš pravdu: v roce 1996 jsme měli v kádru pozdější opory reprezentace, která skončila druhá na ME a ony následně ve světě udělaly krásné kariéry (Šmicer, Bejbl, Poborský)

                                  Oproti tomu Boss vyzdvihuje ten fakt, že tenkrát za tyhle hráče víceméně nebyla náhrada - byla tu základní jedenáctka a na lavičce vedle ještě dvou tří ligových hráčů seděly víceméně dorostenci... v roce 1996 si zahráli i Štajner, Lukáš Jarolím, či Jirásek...
                                  teď máme dvě vyrovnané jedenáctky, reprezentanty více zemí, v kádru mistra Afriky... Ano, třeba tu není frajer, který by z fleku odešel do Manchesteru United, či Atletika Madrid, ale zase vypadnutí jedné součástky základu nikdo ani nepozná, protože na lavičce a dokonce i na tribuně sedí stejná kvalita...

                                  V tom je náš současný kádr naprosto nedostižný...

                                  • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                                    soudek82 (přítel SN)     před 9 dny 14.02.2019 14:38 |  
                                    1 2

                                    já mám spíš pocit, že jeho argumenty jsou zrovna tady dost nepřesné...protože jeho argumentace je: je to teď nejlepší tým (sporné, ale budiž) a Hušbauer je jeden z jeho nejlepších hráčů (dlouhodobě proč ne) a proto mu stavme piedestal (obrazně)...z toho by mohlo vyplynout, že by se jeho kvalita dala srovnávat s těmi, kteří nás tehdy dostali do semifinále UEFY - no a to je podle mě nesmysl. Za mě je to dobrý hráč, ale cca na hraně sirší reprezentace...a co si budeme povídat, pohyblivější asi už nebude a oproti horváthovi mu zas chybí ta úplná fotbalová "genialita"
                                    Mně vlastně jde obecně o to, co tam Boss sám vysvětluje - "já mám pravdu, tedy kdo se mnou nesouhlasí, jí nemůže mít"...ve fotbale a porovnávání kvalit, přínosů atd. neexistuje pravda, jen názor. To je asi vše, co jsem k tomu chtěl říct...

                                    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                                      kjandourek (admin)     před 9 dny 14.02.2019 14:59 |  
                                      3 0

                                      Já myslím, že to je trochu o slovíčkaření....

                                      "Jeden z nejlepších hráčů v jednom z nejlepších kádrů v historii..."

                                      To vůbec neznamená, že by byl lepším hráčem, než třeba Franta Veselý, Luboš Kubík, nebo Ivo Knoflíček.... U nich bychom mohl říci, že to byli nejlepší hráči průměrných kádrů, protože okolo sebe neměli tolik vyrovnaných spoluhráčů...

                                      Na druhou stranu, si také myslím, že Pepa je pro nás v téhle chvíli nepostradatelný, zkušenostmi, přesným přenášením hry, souhrou se zbytkem týmu - i když třeba není ve hře někdy tak vidět, i když se mu nedaří, tak on je tím spojovacím článkem, který určuje tempo hry... On je tím, se kterým jsou sehraní ostatní, kterého sledují a podle jeho pohybu vykrývají ostatní prostory....

                                      Samozřejmě už rychlejší nebude a v repre už taky nic nedokáže, protože k tomu, aby byl platný potřebuje systém hry, který hrajeme my a souhru spoluhráčů, kteří jeho silné stránky využijí a slabé nahradí...

                                      Obecně s posledním odstavcem samozřejmě souhlas... on je to ještě mladej kluk (předpokládám, že jste stejně staří, podle té číslovky)... třeba k nadhledu a většímu respektu k názorům ostatních ještě dospěje ... :-)

                                      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                                        Boss82     před 9 dny 14.02.2019 21:27 |  
                                        2 0

                                        Díky za slova zastání. Mé myšlenky si vystihl velmi přesně. A pokud jde o můj větší respekt k názorům ostatních, tak na tom postupně pracuji:-).

                                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                                  Boss82     před 9 dny 14.02.2019 20:05 |  
                                  1 0

                                  Moje okolí je v pohodě, hlavně tedy ti, co se mnou obvykle souhlasí:-).

                                  Celkově lepší tým, než byl ten v 96. opravdu máme. Poborský, Šmicer nebo Bejbl byli jen špička ledovce a kvalitou se jim dost přibližují Stoch, Olayinka a Souček. Zbytek základní sestavy byl už lehce pod úrovní současného základu. A lavička náhradníků se s tou dnešní nemohla absolutně rovnat.

                                  Ano, dovedu si Hušbyho v pohodě představit v těch lepších týmech, které si uvedl. Obecně by mohl hrát v týmech z nejlepších lig, které se pohybují okolo 4. - 8. místa, vyjma Premier League, zde by to bylo v některém z týmů dolní poloviny tabulky.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                        Boss82     před 12 dny 11.02.2019 22:47 |  
                        6 3

                        Jo a v názoru na P. Ševčíka se shodujeme, z toho nám jednou doufám vyroste klenot. Ale na nějaké adorace je zatím brzy, první zápas zahrál průměrně, bude potřebovat také nějaký ten měsíc na aklimatizaci.

                      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                        Gino     před 11 dny 12.02.2019 08:35 |  
                        5 0

                        Hele, jeden dotaz... jak rychlej byl Horváth, když s ním ve středu pole byla Plíseň silný středoevropský klub?

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        dubas     před 12 dny 11.02.2019 16:11 |  
        6 2

        Tam je problém, že Ševčík je zvyklí táhnout celé mužstvo sám a musí si zvyknout, že tady už není sám a zbytečně leze do prostoru, který je Pepův a tím pádem přebírá i balóny, které dřív měl Pepa, on si musí najít prostor který je jeho a nelézt do zelí druhým, ale věřím, že si to kluci v klidu vyříkají a pak to bude mnohem lepší. Prostě, když hraje v záloze s Hušbauerem a Stochem, tak jim musí dát taky jejich prostor, ale na to si on musí zvyknout.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 16:26 |  
        7 1

        Výborný postřeh, Ševčík často míč předržoval, chodil pak do zbytečně riskantních driblinků do dvou či tří hráčů soupeře a jeho akce byly pomalé a neefektivní. Takhle hrát nemůže.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 16:29 |  
          7 0

          Navíc zastávám názor, že podhrota by měl hrát Stoch, jelikož tam nejlépe uplatní svůj střelecký potenciál. Ševčík buď za Hušbauera a nebo lavička, oba by hrát neměli.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            belmis (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 18:46 |  
            5 6

            Ano, s tím souhlasím. Stoch podhrot, Ševčík místo Hušbauera.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Boss82     před 12 dny 11.02.2019 18:48 |  
        5 5

        Vystihl si to (a stejně tak Alanor v hodnocení hráčů) skvěle. Vůbec nechápu, proč to tady po zápase J. Hušbauer schytal, zatímco P. Ševčík byl neúměrně adorován.

        Nicméně jsem přesvědčen, že až si na sebe tito dva zvyknou a pořádně se sehrají, tak se máme na co těšit. To bude střed zálohy jako víno!

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Sokrates55 (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 19:49 |  
          5 1

          Dobrý večer přeji přátelé.
          Děkuji Vám za Vaše názory, to především.
          Nemyslím si, že bych Śevčíka nějak moc adoroval a Hušbyho nějak ponižoval. Od Alanora dostali oba za 5.
          Taky jsem se na Ševčíka zaměřil. Hrál na větším prostoru než je hra "10" a nebál se to na sebe vzít. Já jsem pouze očekával od Hušbyho více aktivity při režii naší hry a tu mohl přeci mít. Ale nechci být nějakým "chytrolínem" a mohu se mýlit.
          Rozhodně se ukázalo, že naše středová řada má obrovský herní potenciál a byl to první ostrý zápas. Souhlasím s Vámi, že si to bude sedat s každým dalším ostrým zápasem a kluci si vyhoví a najdou si každý to "svoje" :-).
          Rozhodně to není důvod k nějaké rozepři jen proto, že to vidíme každý trochu jinak. Důležité bylo naše vítězství a hlavně to, že jsme měli trpělivost až do konce zápasu. Ta se nakonec vyplatila.
          Tak asi tak a mějte všichni dobrou noc.
          S úctou k Vám všem
          Sokrates55

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            bongor     před 12 dny 11.02.2019 20:29 |  
            2 1

            Ahoj Soki,máš zcela pravdu.Podle mě jsou jak Hušby,tak Šéva nadprůměrní hráči a oba potřebujeme.Takhle to vypadá,jako by někteří říkali,teď máme Ševčíka a Hušbyho už nebudeme potřebovat.Uplatní se oba,oba jsou výborní
            a jestli budou hrát spolu,nebo se alternovat ,to už necháme na Trpišovi.Přece jenom fotbalu rozumí víc než většina z nás.Stejně tak,jakou roli jim přidělí.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Gino     před 11 dny 12.02.2019 08:39 |  
          4 1

          Protože jsme laici.. a některým laikům stačí, aby hráč běhal jako motorová myš (teď to byl Ševčík), nebo naopak dělal kudrlinky a k ničemu to nevedlo (kdysi Kenia). Naštěstí sestavu laici neurčují a tak můžeme být všichni klidní, těšit se na další zápasy a po nich se tu přít - protože i to je přece zábava ;-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Boss82     před 11 dny 12.02.2019 14:27 |  
            1 1

            Máš pravdu. A právě proto často argumentuji tím, že když je Hušby nepostradatelný už pro třetího trenéra (tedy profesionála) v řadě, tak to asi nebude náhoda. Ale ani tento argument nejsou někteří místní laici sto pochopit:-).

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      DF007     před 12 dny 11.02.2019 19:43 |  
      8 0

      Něco do diskuse k Ševčíkovi. Já naopak s Alonorovou známkou souhlasím. Ano byl hodně ve hře, ale držel míč až moc dlouho a v rozhodujících okamžicích volil horší řešení. Několikrát mohl zakončovat, ale volil nicneřešící přihrávku. U mě dostal také pětku. Plusy za aktivitu, mínusy za shora uvedené.

  5. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Jachym     před 12 dny 11.02.2019 15:45 |  
    1 0

    Zdálo se mi, že Ondra Kolář tentokrát nezvykle pomalu rozehrával od brány. Vím, že jsem se za dlouhotrvajícího stavu 0:0 rozčiloval kvůli zdržování Grigara, takže jsem byl na rychlost rozehrávky citlivější. A připadlo mi, že se tepličtí vždy stačili před naším rozehráním zformovat.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 15:46 |  
      2 1

      To podle mě bylo tím terénem: v jednu chvíli mu malá domů skočila na drnu někam ke kolenům... To se bude s lepšícími terény jenom lepšit...

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Taky     před 12 dny 11.02.2019 16:13 |  
        2 0

        Asi je to tím, jenomže ty terény se začnou naopak horšit.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          kjandourek (admin)     před 12 dny 11.02.2019 16:56 |  
          2 1

          Já si to nemyslím, tohle byl extrém... vždyť minulý víkend napadl metr sněhu... A během týdne to roztálo, povolilo, do toho déšť... takové výkyvy by zamávaly s každým trávníkem...

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Taky     před 12 dny 11.02.2019 17:54 |  
            4 0

            Ten trávník byl žalostnej už na podzim, Slováci si stěžovali oprávněně a nedávno na dni otevřených dveří jsem na to koukal s otevřenou pusou. Místy je to jenom zemina, na to to ozařování moc nepomůže. Hejno holubů zobalo cosi (asi travní semeno) na středovém kruhu, takže já to vidím na výměnu, asi před Brazílií, ať není ostuda.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              Victory     před 12 dny 11.02.2019 19:33 |  
              4 0

              Trávník začíná být naší noční můrou a asi jediným současným problémem...Kvalita je hrozná, musím se zeptat trávníkářů, co se děje... V sobotu jsme to nestihnul :-) Nevím, jestli zrovna výměna pomůže, protože v minulosti těch výměn bylo už tolik....Spíš by bylo vhodné provozovat hřiště pouze k fotbalu a ne k dalším aktivitám...Každopádně, když jsem sledoval sestřih víkendových zápasů Bundesligy a viděl ty zelený pažity bez jedinýho fleku, bylo mi smutno, že u nás to nejde !

  6. Souhlas

    bramburek (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 16:29 |  
    9 1

    Hodnocení velmi přesné... rozjížděli jsme se po tý zimní pauze pomaleji, a i trochu smůly (ty dvě břevna), ale v druhý půli hraný na Tribunu Sever jsme ten tlak vystupňovali, a zaslouženě to dotáhli do vítěznýho konce, což je takhle v závěru velmi cenný...

    Souhlasím i s hodnocením Petra Ševčíka, ale na první zápas, kde hraje roli dosti nervozita a sehranost s mužstvem, to nebylo vůbec špatný, jsem přesvědčen že zápas od zápasu bude lepší a lepší... je to rychlej, šikovnej, dynamickej, moderní hráč... přesto bych ho rád viděl o pozici níže, protože on si strašně často chodí pro balony do hlouby pole, někdy až ke stoperům, a pak je tam útočník dost odříznutý, když ho ten podhrot tolik nedoplňuje... a je i poctivej dozadu, oběhá strašně velkej prostor, a ta box to box pozice by mu dle mého názoru seděla

    Chtěl bych ho moc vidět v ostrým zápase o tu pozici níž, a nad ním na podhrotu Miňo Stocha, a na křídlech Olayinku, nebo Zmrhala, či Micka van Burena... jak by to fungovalo, já si myslím že dobře... uvidíme jestli to trenér někdy takhle poskládá...

    • Re: Souhlas

      deny91     před 12 dny 11.02.2019 18:05 |  
      7 2

      Naprosto souhlasím, Ševu o pozici níže, Stoch zpět na 10 a na křídlech Olayinka/Zmrhal/Mick popř. Masopust. Tak bych to viděl na ligu. V EL bych uvažoval o jednom z dvojice Peter/Mick na hrot, protože tam se moc názlaková hra očekávat nedá, spíš asi brejkové situace, pro které by se hodilo mít i na hrotu rychlostě dobře vybaveného hráče.

  7. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 16:34 |  
    4 0

    Už to tady zaznělo, hodně se na zápase podepsal terén. Výměna trávníku je položka několika miliónů, ale zřejmě se tomu vyhnout nedá. Pokud máme udělat titul za každou cenu a Tvrdíkovo setrvání v klubu, tak se téhle investici nevyhneme. Zároveň to zřejmě bude chtít trošku snížit zatížení trávníku, aby se na něm hrály pouze mistrovské zápasy A týmu, jinak nic.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Jachym     před 12 dny 11.02.2019 16:42 |  
      2 0

      Takže Depešáky i metalisty příště poslat do... Pelhřimova...:-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 17:01 |  
        0 1

        Co se týče koncertů, tak ty jsou většinou v období, že se trávník pak jakžtakž vzpamatuje. Navíc snad generují i nějaké peníze. Nesmí být žádné tréninky nebo zápasy žen - možná už to teď nebylo, ale ještě nedávno ano, tak jsem to zmínil. Trávník jednoznačně doplácí na tu ptákovinu s ligovou nadstavbou, jejímž důsledkem je více zápasů v klimaticky nejhorším období a kratší zimní přestávka. Kdyby člověk chtěl rýpat, tak by skoro řekl, že náklady na dražší technologie údržby či dokonce samotnou výměnu trávníku má uhradit pan Dušan Svoboda a LFA.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 17:34 |  
          0 1

          A reprezentaci jsem zapomněl. Tu bych taky poslal čutat k RB (je mi jasné, že to nejde). Co nám mají reprezentanti co ničit trávník? :D

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          rak (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 22:06 |  
          2 0

          No, nevím. Třeba v Německu jsou docela podobné klimatické podmínky a hraje se víc. V posledních mnoha letech je podzim dlouho, bez velké zimy a sněhu. Problém je spíše únor, březen. Evropské poháry začínají hodně brzy. Je to pro nás prostě horší, ale těch víc zápasů je pro hráče jednoznačně potřeba. Všechny špičkové ligy jich mají víc. Min. 18-20 týmů, poháry.

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            Lunaris     před 11 dny 12.02.2019 10:01 |  
            1 0

            Pokud chceme více těžkých zápasů, tak je ale na místě, aby 1. liga měla pouze 12 účastníků. Pro mě je současný model polovičaté řešení s některými nelogičnostmi.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        knl66 (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 22:40 |  
        0 1

        Ty bys poslal Depešáky i metalisty do Budějovic? :) Ne, určitě neposlal, nasměroval bys je do Budějc, možná ještě tak do Budějic.
        Takže v tomto případě je, prosím, pošli do Pejru. Nebo aspoň do Pejřimova. Děkuju :)

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Alky (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 08:22 |  
          0 0

          Poslal by je do Budějek. :-)

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Jachym     před 11 dny 12.02.2019 09:24 |  
          0 0

          Ano, poslal bych je do Budějc (nikdy ne do Budějek!), ale jsem si současně vědomý toho, že každý by chtěl žít v Českých Budějovicích...:-) A do Pejru bych raději nikoho neposílal. Já v něm měl párkrát hlavu a nebyl to úplně top zážitek...:-)

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            kjandourek (admin)     před 11 dny 12.02.2019 09:43 |  
            0 0

            Ale zase tam mají krematorium...

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              knl66 (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 09:58 |  
              1 0

              nemají...

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                kjandourek (admin)     před 11 dny 12.02.2019 10:06 |  
                0 0

                Takže doktor Skružný kecal? Zase o jednu životní jistotu méně... :)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      martas2019     před 12 dny 11.02.2019 17:10 |  
      0 4

      na druhou stranu v olomoci to nevypadalo se hřistěm tak špatně. na genk se to uz moc nevylepši .... JT bude muset přidat výkon tomu stroji, aby se to aspoň trochu vzpamatovalo. btw, překvapilo mne to kropení před zápasem.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 17:29 |  
        4 0

        Olomouc nehrála základní část EL. My měli v Edenu cca tři týdny, kdy trávník prodělal dva zápasy během tří čtyř dnů a bohužel se to negativně podepsalo. Příprava za Pyrenejemi na výborných terénech je fajn, ale když pak hrajeme mistráky na oraništi, tak je to pomalu kontraproduktivní.

  8. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    SvatyBojovnik (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 17:11 |  
    1 0

    Zdar a sílu ogaři. Také jsem se nemohl dočkat startu ligy, když to konečně vypuklo, tak jsem k vůli práci nestihl začátek a parádní nůžky Milana. Zápas přesně potvrdil to, co jsem čekal, urputný boj, jelikož to tak po pauzách je téměř vždy. Tepláky nám nedaly nic zadarmo, ale my to ubojovali. Co se týče penalty, tak Milan tomu trochu přidal, to je jasné, ale pencle byla stoprocentní. Ještě teď se směju jak sparťani brečeli po našem zápase jak je nám připískáváno a když pak byla pak ta jejich vymyšlená fouknutá, tak je ticho po pěšině. Ale co čekat od RB.
    Co se týče hodnocení, tak souhlasím plus mínus se vším. Už se těším na čtvrtek, na živo v Edenu! :D

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 17:21 |  
      8 0

      V real time mi penalta na Škodu přišla jako naprostý úlet, ale opakovačky jasně ukázaly, že to Milan ani nepřifilmoval. Je poměrně dobře vidět přičinná souvislost mezi zatažením a Milanovým pádem, ten pád sice vypadal podezřele, ale vcelku odpovídá dynamice tohot zákroku. Podle mě to nafilmované nebylo.
      Ohledně penalty RB, to je hloupost Dostála. Spíše je otázka, jestli by se neměla upravit pravidla, aby se penalta pískala např. pouze při faulu na hráče s míčem nebo na hráče, který nabíhá do jasné šance, kdy je mu zabráněno míč převzít. To by ale bylo na hlubší analýzu pléna jiných expertů, než jsem já. Určitá revize by ale asi od věci nebyla, jelikož Zahustel to kopl pod víko tribuny.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        SvatyBojovnik (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 18:21 |  
        1 0

        Hloupost Dosála to určitě byla, ale když se podíváš na ten "faul" tak mi to přijde, že na něj více méně položil ruku a hlavně v momentě kdy nebyla ani pološance. Milan pokud by nebyl držen, tak je u míče a dost možná minimálně ohrožuje soupeřovu branku. Určitě není od věci udělat revizi tohoto pravidla - kolikráte jsou pencle fakt přísné.

  9. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    první rytíř     před 12 dny 11.02.2019 19:02 |  
    11 3

    Hodnocení více méně v souladu s tím, jak jsem to na hřišti viděl sám. Snad až z tv záznamu jsem viděl, že to byl Kolář, který tu střelu vytáhl na tyč a tak si tu vyšší známku plně zasloužil. Ale teď k něčemu jinému. Půjdu asi proti proudu, ale docela dost mne "vytáčelo" ono "zapojování" brankáře do rozehrávky. Rozumím tomu, když je bek pod tlakem a řeší to malou domů, jenže naši stopeři to dělají až moc často a mnohdy, když to vůbec není třeba. Míč má třeba Kudela, pošle ho Míšovi, Míša Kolářovi, ten zase Kúdelovi, Míšovi a ten, prakticky ze stejného místa, kde už byl při první přihrávce, to rozehraje! Nebo, házíme aut na půli soupeře, hráč, který dostal balon do nohy je tísněn, dá to tedy k půlce stoperovi a ten následně "zapojí" do hry brankáře. Když jsme hráli přípravu se Salzburgem, tak si jeho hráči velice brzy všimli této naší "libůstky", vysunuli presink až ke Kolářovi a byly z toho velké problémy. Je to ale jen můj názor.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Boss82     před 12 dny 11.02.2019 19:18 |  
      7 6

      Ale vždyť právě toto je jeden z prvků moderního fotbalu, který používají vyspělé světové tymy, a já jsem rád, že JiT to u nás aplikuje také. A právě proto chtěl do týmu O. Koláře, protože věděl, že on má na tuto roli třetího stopera ideální předpoklady. Za celou dobu, co je u nás, tak v rozehrávce nezachyboval tak, abychom z toho inkasovali. Naopak je pro nás obrovskou výhodou, že hráči mohou do hry bez problémů zapojit i brankáře a opřít se tak o něj. V podstatě máme díky tomu o hráče v poli navíc.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      mudrc     před 12 dny 11.02.2019 19:48 |  
      3 1

      K zapojovani brankare do rozehravky. Situace muze vypadat hloupe, kdyz mic zacne a skonci po par prihravkach u tehoz hrace na stejnem miste, avsak mezitim se velmi pravdepodobne zmeni postaveni dalsich hracu v poli tak, aby se nabidli k prevzeti mice. Tudiz ne, ten “tukec” tak vlastne zbytecny neni ;-)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Lunaris     před 12 dny 11.02.2019 20:05 |  
      9 2

      Co se týče toho, co jinak našim stoperům vytýkáš, tedy přílišné hraní na Koláře, tak s tím nemůžu souhlasit. Jako poslední si ten stoper nemůže dovolit riskovat, tudíž je rozehrávka na jistotu tzv. na procenta daleko lepší než nějaká chyba. Stačí vzpomenout na chybu Součka v Ostravě. Důležitá je i nabídka spoluhráčů vpředu. Pokud není, tak se to prostě dá brankáři, který to vykopne.

      Navzdory mému názoru, že je lepší hrát na jistotu, musím zmínit jinou věc, totiž rozehrávku Kudely, která je v médiích všeobecně adorována. Moc tomu nerozumím, protože Kudela naprosto minimálně rozehrává dopředu, téměř vždy je to Ngadeu, který posílá míč záložníkům, nikoliv Kudela, který nahrává víceméně jen na jistotu Kolářovi či Ngadeuovi (což, opakuji, není apriori špatně). Přijde mi to zarážející právě v souvislosti s tím, jak se Kudela bere jako nějaký mistr rozehrávky. Já to nevidím. Ngadeu pak dostává za uši za horší rozehrávku, ale vesměs to na sebe bere on, tudíž i víc zkazí, jelikož hraje víc na riziko než Kudela.

  10. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Sedrousek     před 12 dny 11.02.2019 19:44 |  
    0 15

    U Stochova hodnoceni me zarazi veta: s nejlepsi micovou technikou. Ja si pamatuju jak mu uprostred hriste nekdo poslal prihravku po zemi a on by si byl schopen prvnim dotekem sestrelil ksiltovku z hlavy. Ale urcite behaji po ligovych travnicich mnohem vetsi drevaci. Chci jenom rict: nikdo neni neomylny!

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      urs (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 19:58 |  
      0 0

      Taky jsem to s tou kšiltovkou viděl, holt i mistr tesař... ;)

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Boss82     před 12 dny 11.02.2019 20:50 |  
      4 3

      Hele to se stane každému. Navíc na tom terénu, na kterém se hrálo, se není co divit. Jinak je M. Stoch z hlediska práce s míčem jednoznačně nejlepší hráč v lize.

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Sedrousek     před 10 dny 13.02.2019 19:28 |  
        0 4

        Tvl porad tady rikate jakej je spatnej teren. Ja jsem kopal na skvare a hrat na travniku byl pro nas svatek. A za takovyhle ne(lepidlo) by me tata serval ze bych si to pamatoval hodne dlouho. On nedela nic jinyho nez ze kope do balonu! Zajimavy je ze me se to nestane ani pri srandamaci s chlapama v praci! A tam to je teprv peknej fofr, kdyz sef vypise specialni premie za prvni misto!!

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Boss82     před 10 dny 13.02.2019 22:29 |  
          2 0

          Chlapče, tvrdíš, že fotbal si hrál a nějakým způsobem stále hraješ. Tak bys mohl vědět, že když ti míč na nějaké nerovnosti odskočí třeba jen o 3 cm jinak než očekáváš, a to těsně před tím, než má dojít ke kontaktu míče s nohou, tak můžeš mít techniku na úrovni Maradony, ale neuděláš s tím nic, a balon ti odskočí, kam se mu zachce. Fotr pak na tebe může řvát jak chce, ale jen tím ukáže, že o fotbale ví houby a o správné výchově mladých fotbalistů jakbysmet.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Wulfstan (přítel SN)     před 12 dny 11.02.2019 22:16 |  
      1 0

      Tak Stoch určitě neomylný není, přesto si myslím, že by byl ozdobou All Stars teamu Slavie za dobu, kterou pamatuju. A pamatuju (i když jen mlhavě) Frantu Veselýho.

  11. .

    japhy     před 12 dny 11.02.2019 20:22 |  
    3 3

    Jelikož mám mužskou smrtelnou chorobu, měl jsem čas se na zápas podívat znovu.
    Ještě víc vynikl slabý Olayinka, 4 je k němu milosrdná.
    Ještě víc vynikl výborný MNN, ten chlap neudělal jedinou chybu.
    A Ševčík opravdu nehrál podhrota, to už byl častěji nahoře Pepa. Netrvdím teda, že ti dva spolu hrát nemůžou (aby to tu zase někdo nemohl po letech vytahovat :) ), ale neměli by hrát tak, jako s Teplákama. Hezky to bylo vidět, jak šel na podhrot Stoch. Pepa se stáhl a hrál si to, na co je zvyklej.

    • Re: .

      Hesmir (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 11:28 |  
      6 0

      Olayinkovi ale podle mne dost škodilo to, co tu ostatní několikrát zmínili - předržování míče, pozdní a nakonec ne ideální řešení přihrávky,... Ševčíkem. Olayinka se pohyboval a nabíhal si. Ale když ti nepřihrají, tak prostě balon nemáš. To je stejné, jako tady s tím horším hodnocením JH10, protože se mu do "jeho" prostoru cpal Ševčík a snažil se hrát "za dva". Pokud chce vyvážet míče, tak at je JH10 před ním a Ševa at nevymýšlí kudrlinky a uličky. Od toho je rumcajs :)

  12. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Glazy     před 12 dny 11.02.2019 23:01 |  
    11 1

    Já to samozřejmě ze severu nevidím moc dobře, ale nezdálo se vám, že Ševčík jako by trochu rozhodil Hušbyho se Sukem? Zdálo se mi že se v uvozovkách pohyboval až moc, přebíral míče tam kde si je standartně berou právě Suk a Hušby a ta jeho rozehrávka zezadu nebyla tak kvalitní jako jejich (mám na mysli hlavně ty hušbyho "quarterbackovský" balóny křížem) a že nám možná kvůli tomu občas trochu chyběl nahoře na odražené míče, co myslíte?

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Gino     před 11 dny 12.02.2019 08:43 |  
      3 2

      Trochu se jim tam místama pletl.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      Hesmir (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 11:31 |  
      5 2

      Souhlas. Jeho hyperaktivita byla kontraproduktivní, plus ignorval Olinka (čímž neříkám, že by si jinak Peter nevybrl horší chvilku). Snad to byla jen úlitba postrýmečkového stavu Miňa :)

  13. ,

    PetCC     před 12 dny 11.02.2019 23:38 |  
    6 0

    Hodnocení musí vycházet i ze hry soupeře. Na což se tu moc nekouká.

    Takže. Teplice věděli přesně, co chtějí hrát a dost je jim to, i díky hrbolatějšímu terénu, dařilo. Ve vlekém napadali naší rozehrávku a naši hráči přeci jenom, to neměli ještě v noze a přihrávky byly měkčí, pomalejší, než je u nás zvykem.
    Z toho plyne, že jsme nakonec míč překopli přes první val a druhá vlna se ho snažila zpracovat a udržet. To nebyla moc dobrá situace pro krajní záložníky, nedostávali míče, které by potřebovali. A to není jejich chyba.
    Přesto se třeba Zmrhal dokázal individuálně uvolnit a krásně vystřelit. Tohle nikdo jiný za zápas nedokázal! Už za tuhle akci měl mít nadprůměrnou známku.
    Pro van Burena je tohle ovšem oblíbená disciplína, ten si dokáže udělat prostor skoro kdykoliv. A rozhodně bylo správné, že ho trenér měl nachystaného, věděl, že se prosadit dokáže.

    K Ševčíkovi, tady je jasný, že kvalitu má a umí taky něco, co nikdo jiný ve Slavii, ale na tom hřišti to chce nějaký měsíc, aby se dobře srovnali a on pochopil, kdy je správné přihrát a kdy má jít sám. Proto taky byl v základu, musí se co nejrychleji zadaptovat.

    To, že van Buren byl nachystán na střídání, jsem už psal, stejně tak Stoch. Ten má tak speciální schopnosti a bylo jasné, že jen svým pohybem dokáže soupeře zatlačit. Navíc předvedl, že když je přihrávka dostatečně prudká, tak i na tomhle terénu je kvalitní.

    Takže zápas ukázal, žepro některé hráče byla hra Teplic dost nepříjemná, ale trenér byl připraven a udělal, co měl.
    Nejen pro tenhle zápas, ale i pro ty další.
    Zkrátka, někdy je hráč "obětován" pro tým a vypadá to, že mu zápas nesednul. A hned v dalším je skvělý.

  14. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    belmis (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 11:51 |  
    3 2

    Hele, Horváth u nich poslední dvě sezóny, co hrál, taky nic moc. Myslím si, že už současná Slavia by konkurovala tehdejší Plzni. A nakonec bych chtěl mít radši vzor v herním systému současného Liverpoolu než v tehdejší Plzni.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      belmis (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 11:53 |  
      0 1

      Mělo patřit pod Gina

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      kjandourek (admin)     před 11 dny 12.02.2019 12:39 |  
      5 5

      Já bych k tomu měl asi tolik: Ani nejrychlejší hráč na světě nedoveze míč do nějakého prostoru rychleji, než ho tam dostane přesná přihrávka vzduchem.... Přehled ve hře a přesná přihrávka vždycky budou rychlejší, než hráč, který vede balón, a může to být třebas Bolt....

      Na tom měl hru založenou Horváth (který jenom tak mimochodem byl v jedné z těch posledních sezón zvolen do All-stars základních skupin EL)... a podobně je na tom Hušby... I kdyby Petr Ševčík běhal seberychleji, branky, které dával Souček Karviné a Opavě po přesných pasech za obranu, které nabíhající hráči z první posílali do ohně, nevykouzlí....

      Jeho přínos je v něčem jiném a já věřím tomu, že až Souček odejde, tak zaujme jeho místo (a nebo se o něj popere s Králem)... Ale to je pouze moje domněnka... Myslím si to proto, že díky své rychlosti dokáže vyplňovat přesně ty prostory, co Souček... Na tom, aby měl takový přehled o nabíhajících spoluhráčích, jako má Hušbauer, bude muset ještě zapracovat :-)

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        belmis (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 13:40 |  
        7 4

        To máš sice pravdu, ale najdi mi v nějakém lepším klubu Evropy hráče s takovým pohybem. Jde o to, že s týmy, které jsou běhavé a napadají, se k míči ani moc nedostane. To je ta podstata. Pokud hraje proti nám slabší zatažené mužstvo, kde má čas si míč ještě podrážkou převalit a pak dát přesný centr, může patřit k nejlepším na hřišti,protože centry a pasy, když má čas, má nejlepší v lize.

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          kjandourek (admin)     před 11 dny 12.02.2019 14:15 |  
          4 3

          Ale vždyť my přece drtivé množství zápasů hrajeme proti slabšímu zataženému mužstvu.... A to i v Evropě, kde loni dvakrát sestřelil Macabi Tel Aviv... a letos připravil gól pro Zmrhala proti Bordeaux...

          A to nemluvím o tom, že i proti běhavému soupeři se k míči dostane, to mi netvrď, že ne - nikdo nás nebude honit po celém hřišti celých devadesát minut... nebude to v Evropě spíše tím, že ti běhaví soupeři dokáží pokrýt ty naše nabíhající...

          Poukáži ještě na jednu věc: v přípravě jsme se utkali se dvěma celky, které mají určité ambice v Evropě. Rosenborg v generálce jsme přehráli a porazili, zatímco Salcburg na nás vyrukoval s presinkem, moc nám toho nedovolil a z jedné šance rozhodl....
          Asi nemá cenu zdůrazňovat, že proti RT byla naše středová řada s Hušbauerem, zatímco proti Salcburku byl na jeho místě Ševčík....

          • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

            belmis (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 14:24 |  
            3 2

            To je další věc,když už narážíš na přípravu. S Ševčíkem jsme byli produktivnější než s Hušbauerem. Kdyby hrál proti RS Hušbauer místo Ševčíka, myslím, že bychom nehráli vyrovnaný zápas, ale tahali bychom za kratší konec. Góly jsme dát mohli také.

            • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

              kjandourek (admin)     před 11 dny 12.02.2019 14:33 |  
              3 3

              To je ovšem jenom Tvá domněnka, kterou nelze nijak potvrdit, ani vyvrátit...

              Z čeho tak soudíš? Ze zápasů s Číňany, nebo s Ústí?

              Z těch bych závěry až tak nedělal.... V přípravě jsme odehráli jenom dva opravdu prověřující zápasy a z nich jsme byli produktivní právě s Hušbauerem... Uznávám, že Ševčík poslal do tutovky Zmrhala... ovšem předtím žákovsky zahodil šanci, kterou mu vypracoval Olayinka... Tvrdit, že Hušbauer by jí tutově proměnil, si netroufám, to by nabylo fér...

              • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                belmis (přítel SN)     před 11 dny 12.02.2019 15:10 |  
                1 1

                S tím souhlasím. Ale zase moc nelze srovnávat tyto dva soupeře

                • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

                  kjandourek (admin)     před 11 dny 12.02.2019 15:14 |  
                  4 2

                  No tak minimálně jsou to dva soupeři z evropských lig, které mají ambice hrát poháry a tudíž je v Evropě budeme potkávat... To jinak Peking, Ústí ani Bentford nesplňují....

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          Boss82     před 11 dny 12.02.2019 15:25 |  
          4 6

          Real Madrid - Kroos.
          Manchester United - Matic.
          Bayern Mnichov - Javi Martinez.
          Z doby nedávné...
          Juventus Turín - Andrea Pirlo
          FC Barcelona - Xavi

          Mám pokračovat?

  15. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    chcippak     před 11 dny 12.02.2019 12:33 |  
    1 0

    Co se týče našeho gólmana, vždycky jsem měl vůči němu dost výhrad. Ale dneska si říkám, že je vlastně O.K.

    • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

      chcippak     před 10 dny 13.02.2019 22:40 |  
      0 1

      To vážně pochopil jen jeden člověk. Slavia Intellectuals??

      • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

        Snivec     před 10 dny 14.02.2019 00:30 |  
        0 1

        naopak, pochopili to vsichni a ted i ten posledni a jeden te pochvalil ;)

        • Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

          chcippak     před 9 dny 14.02.2019 14:12 |  
          0 0

          Děkuju, že ses mě zastal. Odcházím trucovat do chráněnky.

  16. Re: Hodnocení slávistů - 20. kolo

    Pepino44     před 11 dny 12.02.2019 15:34 |  
    6 3

    Tak s hodnocením vcelku souhlasím, pouze nesouhlasím se stálou adorací (ve slovním hodnocení) rozehrávky Kudely. Někdo to již psal v tomto článku dříve, já v článku k samotnému zápasu. Kudela nakopl míč dopředu pouze v jednom případě (pokud nepočítám rozehrávky na Součka, který byl stranou od něho ale asi tak 2m vepředu), jinak rozehrávka byla vždy na MNN, nebo Koláře. Z obrany rozehrával (myšleno od stoperů) pouze MNN. Zvláště jsem se na rozehru těchto hráčů zaměřil, po hodnocení účastníků podcastu, kteří byli nadšeni rozehrávkou a kreativitou Kudely, kterého označili za nejlépe rozehrávajícího hráče Slávie. Já jsem to tedy takto neviděl, MNN rozehrával častěji a mnoho nekazil. Dříve jsem se divil, proč to na tohoto hráče dávají, ale všiml jsem si také toho, že MNN pokud Kolář balon vyhazuje, tak převážně na MNN, který mu nabíhá do volného prostoru, což Kudela nedělá.

SN na Facebooku

Oficiální Facebook žen