Evropská liga

O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

Již podruhé v letošní sezóně hraje Slavia zápas o setrvání v jednom z evropských pohárů. V případě Ligy mistrů a zápasu proti Ferencvárosi se to nepodařilo. Budou sešívaní úspěšnější v zítřejším boji o Evropskou ligu proti polské Legii Varšava? Nebo na ně „zbyde“ jen nové založená Evropská konferenční liga? První zápas v Edenu skončil výsledkem 2:2.

Podrobně jsme si polského soupeře sešívaných představili v preview před prvním zápasem, proto se na tomto místě jen telegraficky zmíníme o změnách, které se ve varšavském týmu udály od minulého týdne. Tou nejzásadnější je určitě odchod asi největší hvězdy týmu a také střelce druhého gólu Legie v posledním zápase Josipa Juranoviče. Pravý obránce přestupuje do Celticu Glasgow a na jeho místě pravděpodobně nastoupí stoper Artur Jedrzejcyk. Legionáři také během posledních dní přivedli hned několik posil. Ty ale v zápase nebudou moci využít, protože evropská soupiska pro dvojzápas je uzavřená a nelze ji dále měnit. Koho naopak využít mohou, je český útočník Tomáš Pekhart. Nejlepší střelec posledního ročníku polské ligy podle všeho doléčil zraněný kotník a bude na zápas proti svému bývalému klubu připravený. Karty před zápasem jsou rozdány jasně – remíza posune zápas do prodloužení, postup pak zajistí jednomu či druhému týmu jakákoliv výhra.

Slavie pochopitelně udělá všechno pro to, aby tím šťastnějším týmem byla ona, už teď ale ví, že se při tom bude muset obejít bez několika důležitých hráčů. Dlouhodobější zranění do zápasu nepustí Davida Hovorku, Lukáše Provoda, Srdjana Plavšiče, Petera Olayinku a Petra Ševčíka, karetní trest pak znemožní start Oscarovi. Trochu méně očekávaná je absence Lukáše Masopusta, kterého limituje zraněné lýtko a do Polska s týmem vůbec neodcestoval. Nejasná situace je pak okolo dvojice Jan Kuchta a David Zima. První jmenovaný byl ještě o víkendu hospitalizovaný kvůli ledvinovým kamenům a jeho start je tak spíše nepravděpodobný. O něco nadějnější vyhlídky panují okolo případného startu Zimy, kterého do víkendového zápasu nepustilo lehčí zranění. Skvělou zprávou pro všechny slávisty je návrat Ondřeje Kúdely a Jana Bořila. Svoji důležitost prokázali v nedělním ligovém zápase, v němž oba předvedli vynikající výkony. S pravděpodobností blížící se jistotě tak můžeme očekávat jejich start v základní sestavě i zítra. Podobně pevnou pozici mají i Kolář, Bah, Holeš nebo Stanciu. Při absenci Olayinky,  Masopusta a Oscara pak lze na křídelních pozicích očekávat Simu a Schranze, popř, Ekpaie, který dostal důvěru v posledním ligovém zápase. Největší otazníky tak visí nad složením stoperské dvojice, středu zálohy a útoku. Dostane Zima přednost před Kačarabou? A mladý Samek před ve formě hrajícím Traorém? Kdo z trojice útočníků zahájí zápas a jakou porci minut případně zvládne Michael Krmenčík? To všechno se dozvíme již zítra ve 21 hodin, na kdy je naplánován výkop zápasu. Přímý přenos obstará stanice O2TV Sport.

Tip na sestavu: Kolář – Bah, Kúdela, Kačaraba, Bořil – Holeš, Traoré – Sima, Stanciu, Schranz – Tecl

Kurzy: 3,35 – 3,75 – 2,1

playoff - Čtvrtek 26. 08. 2021 21:00

Evropská liga, 2021/2022
2 - 1
0 - 1
Legia Varšava
Legia Varšava

59. Emreli
70. Emreli

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

45. Ubong Ekpai

Komentáře (80)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    rakusan     před 3 lety 25.08.2021 16:59 |  
    1 4

    Ano, to je asi opravdu reálná sestava. Bohužel nám chybí křídla (Maso, Olí, Plavšič, Oscar - hrůza). Pouze Ekpai (díky bohu za něj) na střídání. Snad Kuchta nebo Krmenčík budou moci aspoň střídat. Otázka, zda by Nico neměl jít až na 2.půli i vzhledem k reálnému prodloužení a penaltám.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      pehacko     před 3 lety 25.08.2021 17:27 |  
      12 1

      Niko si orazil o vikendu a vydrzi podle meho cely zapas bez problemu… myslim si, ze by legií dala i víkendová sestava, protoze by je ustvala… mene techniky a vice bojovnovsti by v Polsku asi nebylo vubec na skodu.

  2. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    WarszawskiMuranow     před 3 lety 25.08.2021 17:52 |  
    16 0

    Hoši a dámy vyrážíme někdo? Já ano pokud máte zájem o predzapasový program ve městě navrhuji sraz v 15:00 v plzeňské restauraci Bohemia. Al. Jana Pawła II. 23. Je to v centru s dobrým dosahem k tur. destinacím a potom na stadion Legie.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      WarszawskiMuranow     před 3 lety 25.08.2021 18:15 |  
      11 0

      P.S. pomůžu poradim přeložím, já černá mikina POLO

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        Kmotr (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2021 23:31 |  
        2 0

        Ty byt dobra duse!!!

        • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

          Leksel     před 3 lety 25.08.2021 23:48 |  
          3 0

          ma biało-czerwone serce

  3. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Slávista 51     před 3 lety 25.08.2021 20:39 |  
    3 2

    Doufám, že jim to půjde jako proti Baníku !

  4. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    žbl68     před 3 lety 25.08.2021 21:03 |  
    2 5

    jedině výhra a postup (s Kudelou,Bořilem,Holešem,Ivanem Hrozným :-) tomu věřím, ... a pokud možno bez zranění ...
    P.S. zdravím tupany... :-D


    Komentář byl uživatelem upraven (26.08.2021 10:31) . Zobrazit původní komentář

  5. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    sTizz (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2021 21:34 |  
    4 1

    Bude to tezky,neodvazim se tipovat,jak to dopadne,Legia je produktivni,zbehlej pes Pekhart to muze jeste vylepsit.. Mozna uvidime nevidanou premieru v nasem dresu.. Nezbyva,nez,jako vzdy,verit Jindrovi s viteznou sestavou:)

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      Sedrousek     před 3 lety 26.08.2021 18:09 |  
      4 0

      Ja se tipnout odvazim. 1:3 (0:1) Stanciu Sima Schranz

  6. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    knl66 (přítel SN)     před 3 lety 25.08.2021 23:37 |  
    12 0

    Úkol dne: vyhrát jakkoliv! S jedinou podmínkou: fair play.
    Nemusí to být krásný fotbal, čert vem krásu, dneska pochopím i účelovou holomajznu, jde jen a pouze o výsledek. A budu se radovat i z vlastního gólu Legie nebo z nějaké haluze. Jakékoliv vítězství, chlapci!

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      kostelnivlajka     před 3 lety 26.08.2021 06:18 |  
      2 15

      Krásnýmu fotbalu v našem pojetí bych v současné době dal tak 15 procent, dnešního dne tak 5.

  7. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    WarszawskiMuranow     před 3 lety 26.08.2021 00:03 |  
    25 0

    Předem se omlouvám za dlouhý komentář, který se táká fans scény ve městě:
    Do roku 1955 nebyla Legia ani nejstarším, a ani největším varšavským fotbalovým klubem. Tou byla do té doby Polonia Warszawa založená v roce 1911, jejíž zápasy navštěvovali do poloviny 50-tých let tisíce varšavanů oděných do černých dresů Polonie. Ikonický stadion, který se stal během varšavského povstání cílem poprav stovek lidí stojí v téměř nezměněné podobě doteď. Polonia Warszawa získala na ruinách zničeného města také první polský poválečný titul. Bohužel jako klub inteligence neměla díky komunistickým funkcionářům na růžích ustláno a v období sílícího stalinizmu byla nemilosrdně perzekuována. Nejprve byla přejmenována na Kolejorz Warszawa a poté spadla do 4 ligy. Do nejvyšší soutěže se vrátila v roce 2000. Varšavané toužící po sportovních emocích začali nalézat méně známý, za to bohatě honorovaný klub Legii a za pár let se z Legie stal městský hegemon. Dnešní polaritu ve Varšavě bych ohodnotil 85/15 procentům ve prospěch Legie, přičemž fanoušci Polonie jsou dnes seskupení okolo starého města a čtvrtí Muranów a Nowolipky na troskách bývalého židovského ghetta, tam sídlí stadion Polonie. Legia ve pak téměř všude, zejména na velkých sídlištích.
    Legia představuje pro Poláky buďto absolutní dobro, nebo absolutní nenávist, polskými fanoušky je vnímána asi jako naše Sparta. Na jedné straně ji fandí většina lidí ve Varšavě a má po Widzewu Lódź nejvíce fan clubů v celém Polsku (jejich ,,L“ lze najít namalované, nebo nalepené v každé i té nejzapadlejší polské vísce) na straně druhé ji vyjma jejích družebních přátel nenávidí všichni ostatní. Mezi polské i zahraniční družby CWKS-u patří Zaglebie Sosnowiec se kterými mají naši radikální fanoušci poslední dobou velmi dobré vztahy, Olimpia Elblag, Radomiak Radom a nizozemský ADO Den Haag. Mezi její největší ,,kosy“ patří tradiční rivalové Polonia Warszawa, Lech Poznań, Widzew Lódź, Wisla Kraków, Cracovia.
    Pokud se týká atmosféry na Legii patří mezi TOP 5 v Polsku a souboj Tribuny Sever a Zyletou bude ozdobou na evropské scéně. Aktuálně sice UEFA Zyletu pro zápas se Slávií uzavřela, ale klub se chystá podat odvolání s odkladem na další utkání. Pokud by Legii UEFA nevyšla vstříc, pomohou si Poláci přesunutím ultras sektoru na jinou tribunu. Mezi nejznámější ultras frakce na Legii se počítají Neznani sprawcy a Wild Boys a aktivní chuligáni jsou sdružení do skupin Turyści97 a zejména Teddy Boys 95. Ti jsou jednou z nejsilnějších frakcí v Evropě (výhra na počty 200x200 v Kyjevě), ubránění se proti ozbrojené přesile 300x150 v Záhřebu (Chorvati tyče, sekyrky, TB95 na holé ruce ukázali evropskou extratřídu).
    Legia je členem poznaňského paktu o bitkách beze zbraní, který podepsali nejsilnější frakce v Polsku Lech Poznań č.1, Widzew Lódź, LKS Lódź, Arka Gdynia, Lechia Gdańsk. To se však netýká nevraživosti s fanoušky Polonie. Ty však ve Varšavě téměř nepotkáte, přesto že si poslední dobou připsali na úkor Legie vítězství ve střetu na bandy u gdaňského nádraží ,,území fans Polonii".
    Pokud se někdo chystáte vyrazit do ,,města hrdiny" nám pár tipů, které nezklamou.
    Samotná Varšava je poměrně atraktivní město, předsudky odhoďte stranou. Původní šedivou socialistickou architekturu vystřídaly po nástupu divokého kapitalismu velmi originální stavby, rozbité město plné proluk si to na rozdíl o naší historické Prahy mohlo dovolit a tak nyní siluetu města převyšují krásné, mnohdy až 250-ti metrové mrakodrapy. Celé město je velmi pěkně řízené a udržované. V centru nejdete dost kvalitních restaurací (ne však klasické knajpy a nalejvárny jak je známe z českých měst) a parků. Za vidění pak stojí palác vědy a kultury věnovaný Polsku samotným Stalinem a památníky spojené s 2.sv. Doporučuji navštívit muzeum varšavského povstání, na které jsou všichni Poláci náležitě hrdí a bývalé židovské ghetto severně od centra města k obojímu lze dojít do 20 minut pěšky, ghetto bylo samozřejmě kompletně vypáleno během 1. městského (židovského) povstání a na jeho ruinách jsou postavené soc-realistické sídliště Nowolipky a Muranów, přesto zde lze navštívit gestapácké vězení Pawiak a muzeum historie polských Židů POLIN. Za návštěvu stojí městský park Lazeńky, nebo sídlo polských králů na jihu města ve čtvrti Wilanów. Pokud nestojíte o nic náročného, doporučuji se projít po nekonečných bulvárech okolo majestátné řeky Visly, kde najdete spoustu hospůdek, nebo restaurací.
    Přestože Poláci fotbalem žijí a fotbal je pro ně něco jako náboženství, nemyslím si, že by případným fanouškům Slavie hrozilo nějaké větší nebezpečí. Nicméně bych volil cestu menšího rizika a pohyboval se pouze po levé ,,moderní“ straně Varšavy a zbytečně místní neprovokoval. Pokud nepůjde jinak necestujte na druhou stranu Visly. Úplně se pak raději večer vyhněte čtvrti Praga-Pólnoc (od slova vypražit bažiny, tedy nic společného s naší Prahou), kde je mnohem větší kriminalita a centrum chuligánů Legie. Je o původní nezničenou část Varšavy, kterou okupovala Rudá armáda v době městského povstání proti Němcům a kterou nacisté nevypálili.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      kostelnivlajka     před 3 lety 26.08.2021 06:17 |  
      0 6

      --a chodíš do Biedronky?

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      Ondráš     před 3 lety 26.08.2021 08:27 |  
      3 0

      Díky, super příspěvek. Jsem si vždycky říkal, proč má Legie v kotli vlajku Praga:) A myslel jsem, že je to v počtu titulů mnohem větší hegemon, přitom se na první místo dostali snad až před 2 lety, jinak byli dlouho až třetí. Jinak na scéně pořád vládne Lech? Docela by mě zajímal i rozhovor Karase o Legii, jestli to sem někdo může dát.

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        WarszawskiMuranow     před 3 lety 26.08.2021 10:12 |  
        6 0

        Heleď jak se to vezme, všichni na Lechu ti řeknou že jsou nejlepší v Polsku, ale po pravdě poslední 2 roky se tu nic extra neděje takže Lech započítal 2 porážky po sobe nejdřív s Lechií Gdańsk a poté s našimi kamarády ze Sosnowce. To bylo velké překvapení.
        Takže za mě pořád Lech jednička ale už ne takový hegemon. Pro spoustu vlivných lidi na této scéně je jednička Widzew a nebo právě Sosnowiec 200 tisícove mesto, kde mladi dobře trénují a v regionu s GKS Katowice a Ruchem Chorzów si vydobyli slušné remoné.
        Za me Lech, Sosnowiec, koalice Widzew/Ruch, a pak ŁKS Łódź

  8. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    kostelnivlajka     před 3 lety 26.08.2021 06:16 |  
    4 14

    Dnes má Bořa prima počasí na skluzy, zřejmě bude i nějaká redka...

  9. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    VanDel     před 3 lety 26.08.2021 09:02 |  
    12 5

    S Kúdelou a Bořilem vzadu je člověk hned klidnější. Jsme rozhodně fotbalovější, takže dneska věřím v postup.
    Krmelec je přijde na posledních 15-20 minut dorazit a uvede se dvěma góly !

  10. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Fačín     před 3 lety 26.08.2021 09:16 |  
    3 11

    Dnes jsem vlastně úplně v klidu. Rozdíl mezi EL a EKL mi přijde poměrně zanedbatelný, takže ani případné vyřazení nebudu brát vůbec tragicky. Vlastně by mi ani nevadilo vyhrát první ročník EKL ligy, byl by to pěkný zářez a hlavně věřím, že na to reálně máme.

    Jen dotaz, už jsem ho tu vznesl, ale ještě mi na to nikdo nedokázal odpovědět. Z třetího místa v základní skupině LM se "sestupuje" do jara v EL. Platí stejné pravidlo analogicky i v případě EL/EKL?

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      kjandourek (admin)     před 3 lety 26.08.2021 09:25 |  
      5 1

      Ale o tom jsme se tu již několikrát bavili - zřejmě tedy ne přímo jako odpověď na Tvůj dotaz.... :-)

      V předkole play off doplní týmy z 2. místa také týmy z Evropské ligy, které ve své skupině skončily na 3. místě. Vítězové skupin jsou nasazeni přímo do osmifinále.

      https://isport.blesk.cz/konferencni-liga

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        Fačín     před 3 lety 26.08.2021 09:46 |  
        1 3

        Děkuji, tak tohle jsem nezaznamenal, nečtu pořádně:)

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        Fačín     před 3 lety 26.08.2021 09:47 |  
        0 5

        Tak v tom případě tu EKL ligu můžeme vyhrát, i když vyřadíme Legii...

        • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

          kjandourek (admin)     před 3 lety 26.08.2021 10:10 |  
          5 0

          Teoreticky ano, ale já bych spíše věřil tomu, že když už vyřadíme Legii, tak skončíme ve skupině EL na postupovém místě - přeci jenom v obou soutěžích budeme nasazeni do prvního koše...

          • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

            Fačín     před 3 lety 26.08.2021 10:46 |  
            0 4

            Tak jistě, já to bral jen jako "nouzovku", kdyby se náhodou nedařilo....

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      VanDel     před 3 lety 26.08.2021 09:50 |  
      5 2

      Jelikož se v EL rozdělí mezi týmy téměř dvakrát víc peněz, než v KL, tak tam opravdu rozdíl ve financích je. O větší prestiži EL se asi ani nemá cenu bavit.
      Dneska se prostě postoupit musí, spadnutí do KL nebude sice nějaká extra tragédie, ale velká škoda by to rozhodně byla.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      gazza     před 3 lety 26.08.2021 10:18 |  
      5 3

      Rozdil je tam obrovsky a to jak financni ,tak hlavne v atraktivnosti .Je rozdil hrat napr. proti WHU a nebo jezdit na vylety do Kazachstanu ,Azerbajdzanu apod.Mimochodem ,kdyz se dnes konecne muze chodit na stadion, tak i penize ze vstupneho atd. nejsou zanedbatelne.EKL by byl tezky propadak ,zklamani a take poloprazdny EDEN.

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        kjandourek (admin)     před 3 lety 26.08.2021 11:10 |  
        5 1

        Opravdu si myslíš, že by třeba na zápasy ve skupině s Feyenoordem, Unionem Berlín a Omonií Nikosia přišel poloprázdný Eden?

        • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

          hiker42     před 3 lety 26.08.2021 12:04 |  
          4 2

          Teď koukám na potenciální soupeře v KL a krčí se tam, ve 2. skupině, světe div se, "rangers". Tak o to víc si přeju EL, tyhle zmrdy never more, ať si je podají chuligáni Legie.

          • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

            kjandourek (admin)     před 3 lety 26.08.2021 12:27 |  
            2 0

            No moment... tihle šmejdi teď hrají ve stejné fázi jako my a v prvním zápase doma porazili Alaškert 1:0... teoreticky mají do EL blíže než my...

            • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

              Ladislav (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 12:44 |  
              2 0

              Teoreticky možná, ale v Taškentu je horká půda (pokud tam tedy budou diváci) a mají v mužstvu kvalitní cizince, hlavně Brazilce plus Rangers zase chytli na covid (počet hráčů tají) + Lundstram má stopku za redku, takže by měli být slabší, tedy doufejme ... (to se to venku hraje proti deseti)


              Komentář byl uživatelem upraven (26.08.2021 19:09) . Zobrazit původní komentář

            • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

              bongor     před 3 lety 26.08.2021 16:34 |  
              3 1

              Stejně jsou to šmejdi!

              • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

                bongor     před 3 lety 26.08.2021 16:35 |  
                0 0

                To patřilo ke kjandourkovi.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      iwanowicz     před 3 lety 26.08.2021 12:09 |  
      0 0

      Jj melo by to tak platit, ze treti z EL bude pak hrat se druhym z EKL. Rikal teda Podrouzek. :)

  11. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    George (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 11:31 |  
    8 0

    Dneska Krmelec nás posune do EL...

  12. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    coogee     před 3 lety 26.08.2021 11:36 |  
    3 5

    Bude to Boj! Už od rána jsem pěkně nervní!
    Trochu výjimečně bych tentokrát krotil optimismus, který asi pochopitelně vychází z jednoznačné výhry nad Baníkem. Ten nám to ale hodně umožnil, alespoň podle mě, naprosto odevzdaným výkonem, jaký jsem od chacharů už dlouho neviděl! Tím nechci vůbec snižovat náš výkon v utkání, který byl velmi dobrý a důležitý pro "naladění" herní pohody právě do utkání s Legií. Tak doufám, že se o postup porveme a šance, které si určitě vytvoříme, zase nezůstanou jen šancemi!
    A ještě jednu věc chci říct. Mně stačit KL určitě nebude, když už jsme (i z různých objektivních důvodů, které tu byly mnohokrát zmiňovány, ale hlavně neproměňováním šancí!) nedokázali postoupit přes nejslabší tým, který tu v pohárech za poslední roky hrál, do CHL, EL by měla být povinnost!
    A protože tým hraje to, co mu soupeř dovolí, nesmíme jim dovolit skoro nic.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      Karel13     před 3 lety 26.08.2021 13:27 |  
      4 0

      Nějak se navzájem popíráš. Na začátku říkáš, že nám Baník jednoznačnou výhru umožnil odevzdaným výkonem a na konci říkáš, že tým hraje to, co mu soupeř dovolí ...

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        coogee     před 3 lety 26.08.2021 13:48 |  
        0 7

        Nevidím v tom rozpor, Baník nám svým odevzdaným výkonem umožnil-dovolil jednoznačnou výhru.

          • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

            coogee     před 3 lety 26.08.2021 15:06 |  
            1 5

            Kdo tady rozumí fotbalu víc? Já nebo nějakej Csaplár? :-))) Očekávám pravdivou a upřímnou odpověď! :-)

            • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

              kjandourek (admin)     před 3 lety 26.08.2021 15:20 |  
              2 0

              Tak jako.... jak bych to jenom řekl.... prostě občas není od věci se inspirovat .... třeba i od "tréni"... i pro fanouška SKS... ;-)

              • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

                coogee     před 3 lety 26.08.2021 15:30 |  
                0 5

                Jasně, to beru, diplomate! Ale nebrání mi to v zamyšlení, jestli jsme od začátku Baník zmáčkli tak, že se k ničemu nedostal (1.půle), nebo hráli oni od začátku tak zakřiknutě a bojácně, že nás to nakoplo k takové dominantní hře?

                • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

                  kjandourek (admin)     před 3 lety 26.08.2021 15:43 |  
                  5 0

                  No já nevím - mě to do prvního gólu přišlo jako vyrovnaný zápas ... měli jsme dvě nějaké šance (Lingrova střela, Schranz po Ekpaiově přízemním centru), Baník dejme tomu žádnou... a až když nám tam spadnul Standův gól, tak jsme začali být výrazněji lepší.... a i tak na začátku druhé půle nejdřív utekl Klíma a Kolář se musel proletět vzduchem... a pak Kolář vytahoval tutovku Kaloče... a to nemluvím o zahozené hlavičce téhož hráče.....

                  Kdyby byl Baník produktivní jako Legia, tak to v jednu chvíli mohlo být 3:3....

                  a na druhou stranu, když si pouštím sestřih zápasu s Legií, tak oni neměli nic a my jsme tam zahodili během první čtvrthodiny dvě jasné tutovky - Hromada střílel z větší blízkosti než Samek a místo úklidu míče do branky to poslal do dvacátý řady.... a Sima hlavičkoval z ještě větší blízkosti než Tecl nad....

                  Jako nepátral jsem po faktoru xG... ale přijde mi, že kdybych někomu ukázal jenom pozice, ze kterých se zakončovalo... a řekl mu jen, že jeden zápas skončil 4:0 a druhý 2:2... tak by si mohl myslet, že čtyřku si odvezla Legia a Baník bod....

                  prostě výkon v poli mi přišel lepší s Legií než s Baníkem, ale Legia měla dvě neomylná zakončení, zatímco Baník své tři šance promrhal.... a my v zápase s Legií zahodili dvě větší šance než byly ty, ze kterých jsme dali góly Baníku...


                  Ale z mého pohledu je to ještě trochu jinak - Baník k nám přijel sebevědomě... myslel si, že si to s námi rozdá jako rovný s rovným a to nám vyhovuje, protože máme na koncovku víc prostoru, než když někdo zaparkuje autobus a brání jako Legia, ale i Fradi....

                  • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

                    coogee     před 3 lety 26.08.2021 17:25 |  
                    0 0

                    Já jsem to viděl tak, že jsme měli navrch v podstatě od začátku, jinak máš recht!
                    Hlavně aby to konečně vyšlo dnes, takže držme palce, hlavně v proměňování šancí.

  13. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Snivec     před 3 lety 26.08.2021 11:43 |  
    6 1

    Jsem optimista, pokud bude obrana ve slozeni jako s banikem a Holes bude na DZ, tak bych veril, ze udelame vzadu nulu :)

  14. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    pehacko     před 3 lety 26.08.2021 11:45 |  
    2 0

    Od rana se mi lepi smula na paty, ale vzdy to prekonam… to je dobre znameni!

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      coogee     před 3 lety 26.08.2021 11:57 |  
      1 1

      Tak mně už od včerejška! Ale howo zle!

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        pehacko     před 3 lety 26.08.2021 12:05 |  
        3 0

        No kdyz se zamyslim, tak cely tyden… ale ja se nedam a ten fotbal si vecer vychutnam! Tesim se na nej jak malej kluk!

        • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

          coogee     před 3 lety 26.08.2021 12:08 |  
          0 0

          Moc se nezamýšlej, třeba bys došel do minulého tisíciletí...

        • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

          bongor     před 3 lety 26.08.2021 16:28 |  
          3 0

          Já se taky moc těším a těší se i můj kocour Pirát.Ten si vždycky lehne na klávesnici a celej zápas kouká se mnou.
          Akorát na derby ho nenechám koukat,už mi dvakrát poškrábal monitor.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      Alky (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 12:37 |  
      2 0

      Mně včera přišla fanklubácká kartička. To je podle mě znamení, že jsme zase kompletní. :-)

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        pehacko     před 3 lety 26.08.2021 13:12 |  
        2 0

        Ja na sebe vcera vylil pivo… to znamena ze bude z Poláků tect krev!

        • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

          kostelnivlajka     před 3 lety 26.08.2021 14:42 |  
          2 3

          Já ráno měl z plavání mokrý plavky na sobě a na nich kalhoty...vypadalo to jako kdybych se pochcal, špatný znamení, asi.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      coogee     před 3 lety 26.08.2021 12:12 |  
      2 2

      A hlavně EL, paradoxně!, bude hrát i bolševik! Tentokrát sice s velkou klikou, ale bez pomoci koupených sudích!

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        slavistou50let     před 3 lety 26.08.2021 14:54 |  
        2 0

        Právě za pomocí sudích byli druzí.

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        pehacko     před 3 lety 26.08.2021 15:43 |  
        4 0

        Ta penalta proti rapidu byla vic nez prisna!

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      iwanowicz     před 3 lety 26.08.2021 12:23 |  
      7 0

      Tak hlavne budou nastupovat EKL tymy, o kterych jsme treba nikdy neslyseli a jelikoz to budou pro ne jejich nejvetsi zapasy v zivote, bude to tezky s nima hrat i pro lepsi evropsky mancafty. Neco jako kdyz my se chceme vytahnout na elitni kluby v LM. Sice az treti evropska soutez, ale zadna sranda to nebude..

    • Re: 10 LET!!!

      hiker42     před 3 lety 26.08.2021 17:44 |  
      1 0

      krásná připomínka, dík

  15. Kacířská myšlenka

    Petr9608     před 3 lety 26.08.2021 12:46 |  
    0 10

    Nemohla by případná prohra ve Varšavě být začátkem cesty na finále Konferenční ligy? Jako co si budme - to je soutěž, kterou by bylo reálný vyhrát nebo aspoň hrát finále. Záleželo by na motivaci týmů jako Tottenham.

    Nečekal bych, že bychom ve skupině EL skončili hůře jak druzí, takže cestu ze 3. místa ze skupiny EL bych nepředpokládal.

    Problém je, že ve ČF EL jsme prostě už naráželi na strop a ten postup prostě byl daleko. Jak proti Arsenalu, tak proti Chelsea...

    • Re: Kacířská myšlenka

      Petr9608     před 3 lety 26.08.2021 13:01 |  
      0 3

      Tak beru zpět, neuvědomil jsem si, že se v EL dramaticky zvýšila kvalita a klidně bychom mohli být za 3. flek rádi. Frankfurt - Marseille - Galatasaray... ou ou...

      • Re: Kacířská myšlenka

        kjandourek (admin)     před 3 lety 26.08.2021 13:18 |  
        4 0

        Tak ta skupina loni taky nevypadala kdovíjak optimisticky - zástupce Bundesligy a francouzské ligy vzbuzovali respekt... a když jsme v prvním zápase prohráli na půdě Beer Shevy, nevypadalo to s případným druhým místem nikterak růžově... a nakonec to taky šlo :-)

  16. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Vozumaho     před 3 lety 26.08.2021 13:24 |  
    2 0

    Zdravím, nemáte někdo nějaký link, kde by mohl jít zápas online? Dlouho jsem už nic takovýho nemusel řešit, tak jsem ztratil přehled. I když jsem si na dovolený koupil datovou SIMku jen kvůli tomu, tak mi to videa přes O2 nechce přehrát. :( Díky.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      Herofil     před 3 lety 26.08.2021 15:28 |  
      3 0

      Ahoj, já používám většinou hesgoal.com nebo livetv.ru

      • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

        Sherudan     před 3 lety 26.08.2021 16:32 |  
        4 0

        jokerlivestream.org, pulivetv41.com

        • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

          Vozumaho     před 3 lety 26.08.2021 16:39 |  
          1 0

          Děkuju moc oběma. Snad něco rozjedu.

  17. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Srdcar114     před 3 lety 26.08.2021 14:47 |  
    9 7

    Přál bych si,abychom se dostali do EL a ve skupině měli West Ham.Vidět po dlouhé době na našem stadionu zase Tomáše Součka a Vladimíra Coufala by byl velký zážitek.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      Merlinus (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 16:46 |  
      11 0

      Já bych West Ham raději ve skupině se Spartou. Proti Sukovi s Cufem bych nerad hrál...

  18. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    martyni (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 15:06 |  
    7 0

    Máme na to dneska. Postupně se dostáváme do formy, výhra proti Baníku určitě moc pomohla, budem mít klíčový osobnosti v obraně. Ale je třeba mít na paměti, že Legia je lepší než Baník, mají rychlý a důrazný hráče, umí udržet balon pod tlakem, lehký to fakt nebude. Chtělo by to tentokrát konečně zlepšit koncovku a standardky. V pohárech jsme zahrávali standardky hrozně, hodně neefektivních signálů, častý nákopy na prvního hráče, střely z těžkých pozic... při vší úctě a obdivu k Nicovi, zahrávat se to prostě má tak, jak to dělal Samek v neděli! :). Taky tipuju sestavu, jak je v článku, je sakra dobrá, tak snad se to povede. A těším se, že snad vyběhne ten Krmelec :).

  19. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Ondráš     před 3 lety 26.08.2021 15:44 |  
    3 2

    Tak snad se dneska nestřetne v nepřátelském znamení štíra mikrokosmos s makrokosmem a hvězdy nám budou nakloněny.

  20. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    WarszawskiMuranow     před 3 lety 26.08.2021 15:52 |  
    17 0

    Přímo z místa náš A tým je ubytován v hotelu Marrinott, potkal jsem několik hráčů aniž bych se jich na cokoliv vyptávat vypadá to ze jsou v dobrem rozmaru. Lidi okolo konkurenci Polonie samozřejmě budou držet palce SKS.
    Tolik z Varšavy

  21. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    vlk30 (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 17:34 |  
    0 0

    Dnešní můj sen, prohráli jsme v Rumunsku s týmem mně neznámým jedna nula a na zápase jsem byl já a ještě jeden fanoušek SKS plus Trpiš který po zápase vynervovany utekl a pak jsem se probudil.......Opravdu to bylo v Rumunsku a ne v Polsku. Kdo umí číst ve snech tak ať řekne jak to dnes dopadne. Mně to teda nepřijde jako moc povzbudivé.

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      kostelnivlajka     před 3 lety 26.08.2021 17:38 |  
      5 2

      To jsme byli spolu, páč jiný dva posuci by tam nejeli

  22. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Slávy syn     před 3 lety 26.08.2021 17:47 |  
    14 0

    Jsem optimista. Můj pohled je opřen o výkon s Ostravou... a vlastně i výkony předešlé, když do nich promítnu naději v Bořila, Kúdelu a usebrání Koláře, který snad už po zranění vyčerpal svůj roční příděl minel a tentokrát nás podrží. Je to spíš víra, než střízlivý názor, ale fanoušek realistou být nemůže, jeho svět bude vždy vězet metr dva pod hladinou skutečnosti, jinak by ani večer nezapnul televizi. Ve Varšavě zasadíme tři fíky, žádný nedostanem a zahájíme spanilou jízdu Evropskou ligou. Červená a bílá barva opět rozjasní sportovní strany západních novin a nejkrásnější dresy se budou v divokém tempu promenovat přehlídkovými moly britských, španělských a italských obrazovek. Takhle to bude. V devět hodin otevřu své nejdražší víno a ve tři čtvrtě na jedenáct nebudu litovat vytaženého špuntu. Podle Jindry se pravda nachází na hřišti, ale co je na varšavském trávníku teď, když zápas ještě nezačal? Myslím, že pro tuto chvíli do něj můžeme uložit sen. A právě to dělám. Vydatně svými sny hnojím polskou trávu, aby z ní večer vykvetla slávistická radost. Bij, sešívané srdce, leť kupředu!

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      sTizz (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 19:39 |  
      1 0

      Moc hezky napsano

  23. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    buran     před 3 lety 26.08.2021 19:12 |  
    2 3

    No když postoupime nemusíme mít strach třeba z velkoklubů jako třeba Šerif Tiraspol protože ten hraje Ligu mistrů.......

    • Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

      kalex     před 3 lety 26.08.2021 20:11 |  
      1 0

      Já to spíš vidím jako daň za úspěch.
      Problém je ale hlavně v tom, že i v takto debilní době ten debil Freedome valí dál to svoje.
      Rozebírat to celkově nebudu. To víme všichni, jakým způsobem dokáže Svoboda prosazovat zájmy menšiny.

  24. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    Ladislav (přítel SN)     před 3 lety 26.08.2021 19:43 |  
    2 0

    Dnešní sestava: Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil – Hromada, Holeš – Ekpai, Stanciu, Schranz – Tecl

    Lavička: Mandous, Sirotník, Ousou, Olayinka, Sima, Krmenčík, Traoré, Kačaraba, Lingr, Samek

    https://www.slavia.cz/clanek.asp?id=ONLINE-Od-21-00-ve-Varsave-o-Evropskou-ligu-18641


    Komentář byl uživatelem upraven (26.08.2021 19:43) . Zobrazit původní komentář

  25. Re: O postup do Evropské ligy proti Legii Varšava

    damade     před 3 lety 26.08.2021 22:10 |  
    0 2

    ,,,,,,,,,,,,,,