Aktuality poslat tip na aktualitu další

  • Fortuna liga

    Slavii čeká první zápas nadstavbové části. Stejně jako loni sešívaní zahájí závěrečnou část sezóny na druhé pozici v tabulce, na první Spartu ztrácí čtyři body. Náskok by minimálně dočasně mohli snížit případným vítězstvím nad Baníkem Ostrava. Výkop zápasu je naplánován na sobotní 18. hodinu, přímý přenos nabídne stanice O2 TV Sport.  

  • Mezi námi fanoušky

    Slavia je před nadstavbou čtyři body za Spartou a musí spoléhat na zaváhání svého rivala, aby se dostala reálně do hry o titul. Poslední dva zápasy a témata s nimi spojená probírají v dalším díle podcastu SN Mezi námi fanoušky quelhar, alois_veliky a Katka Kňapová.

  • Fortuna liga

    Slavia vyhrála v Hradci Králové 2:1 slepenými brankami Provoda a Zmrzlého ze závěru prvního poločasu. Domácí snížili až v nastaveném čase. Své postavení v tabulce Slavia ale nevylepšila a do nadstavby půjde se čtyřbodovou ztrátou.

  • Fortuna liga

    Poslední kolo má jednotný výkop v neděli v 15:00, v tento čas tedy zahájí svůj poslední zápas základní části Fortuna ligy také Slavia, která míří změřit síly s neoblíbeným Hradcem Králové. Nic jiného než výhra ale nepřipadá v úvahu, chce-li si tým zachovat alespoň trochu reálnou šanci na titul.

  • Rozbor

    Do konce současné sezony ještě zbývá poměrně dost zápasů, přesto je už nyní jasné, že před startem té příští bude muset Slavia něco změnit. Z prozatím posledních dvou utkání s Plzní a Olomoucí získala pouze jeden bod a titul se díky tomu podstatně vzdálil. I kdyby ho ovšem nakonec získala, rozhodně by se neměla vyhnout změnám v kádru.

  • Fortuna liga

    Slavia v posledním domácím zápase základní části Fortuna ligy selhala, pouze remizovala 2:2 a přišla o možnost si uhrát titul vlastními silami. Poté, co neproměnila velké šance v úvodu zápasu, Slavia dvakrát inkasovala ve druhém poločase a ve frenetickém závěru stihla jen vyrovnat brankami Bořila a Chytila.

  • Fortuna liga

    Slavii čeká poslední domácí zápas základní části české fotbalové ligy. Ve 29. kole se sešívaní představí doma proti Olomouci. V případě vítězství stáhnou ztrátu na čelo tabulky na pouhé dva body. Zápas odstartuje v neděli v 15 hodin, přímý přenos nabídne stanice O2 TV Sport.  

  • Rozhovory

    Brankářská jednička slávistických žen Olivie Lukášová se vypracovala mezi nejlepší brankářky v české lize a národním týmu. Se Slavií si zahrála Ligu mistryň. Na svém kontě už má několik trofejí, ať už za vítězství v lize nebo v poháru FAČR. Za loňský rok se dokonce stala druhou nejlepší fotbalistkou ČR. Ne vždy to ovšem měla jednoduché. Musela se vlastní pílí vypracovat a přemoci předsudky ostatních, že holky by fotbal hrát neměly. Pro Slávistické noviny poskytla rozhovor o svých začátcích, stereotypech a předsudcích nebo nedávném zranění.