Fortuna liga

V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

Prázdný Eden bude svědkem duelu mezi domácí Slavií a Slovanem Liberec. Jedná se o jeden z nejtěžších duelů, které čekají červenobílé na cestě za obhajobou titulu. Není se co divit, Slovan Liberec je historicky čtvrtým nejúspěšnějším týmem samostatné České ligy.

Do 1. ligy se Liberečtí dostali v roce 1993 po rozdělení Československa a odchodu Slovenských týmů v rámci doplnění samostatné ligy na tradiční počet šestnácti týmů. Severočeši skončili v druholigové soutěži na pátém místě se stejným bodovým ziskem jako šestý Zlín, což na postup stačilo, neboť do nejvyšší soutěže se posunulo hned šest nejlepších.

Liberečtí se v nejvyšší soutěži rychle etablovali a v sezóně 2001/02 poprvé získali mistrovský titul. Byli prvním mimopražským týmem, kterému se něco takového povedlo. Celek, vedený trenérským matadorem Ladislavem Škorpilem doplněným tehdy začínajícím Josefem Csaplárem, vypálil rybník jak oběma pražským S, tak i ambiciózní Viktorii Žižkov. Pamětníci jistě připomenou, že by se v Liberci neslavilo, nebýt velkého přispění červenobílých. V posledním kole museli Liberečtí získat stejně bodů jako konkurenční Viktoria Žižkov. Předpokládalo se, že zápas ve Vršovickém Ďolíčku hravě zvládnou, leč opak byl pravdou. Po dvou triviálních chybách byl rychle stav 0:2 a přes relativně rychlé snížení Václava Kolouška už k další korekci nedošlo. Oči nervózních hráčů se tedy upřely na Strahov, kde Slavia bojovala s Viktorií Žižkov. Ta ještě pět minut před koncem normální hrací doby držela titulovou remízu 0:0, ale nakonec gól Pavla Kuky poslal mistrovský pohár pod Ještěd.

Hlavní oporou mistrovského celku byl Jiří Štajner - zlobivé dítko červenobílé mládeže, které v Liberci našlo vše potřebné pro restart velké kariéry. Další novopečené mistry teprve angažmá ve Slavii čekalo: Václav Koloušek a Miroslav Holeňák oblékli červenobílý dres coby hráči, Josef Csaplár Slavii nějaký čas vedl. V útoku tehdy řádil mladý kanonýr, jehož jméno - Jan Nezmar – rezonuje v Edenu dodnes.

Druhý mistrovský titul přišel v sezóně 2005/06 a jestli ten první byl velikým překvapením, tento byl získán stylem start – cíl. Běžní favorité měli v této sezóně své problémy. Slavia skončila nakonec třetí se stejným bodovým ziskem jako druhá Mladá Boleslav, Sparta dokonce až pátá se čtrnáctibodovou ztrátou na mistra. Tým vedený Vítězslavem Lavičkou zvítězil o pět bodů a to si ještě mohl dovolit v posledních třech kolech dvakrát remizovat a jednou prohrát. Opět bychom v mistrovském celku našli několik hráčů, kteří na kratší, či delší dobu spojili svůj osud se Slavií: Martin Abrahám, Jan Blažek a Dan Pudil slavili se Slavií titul v roce 2008, Zbyněk Pospěch pomáhal zachránit soutěž v dobách temna. Jiří Bílek se coby kapitán podepsal pod mistrovské oslavy SKS v roce 2017 a v současné době figuruje v představenstvu Slavie.

Zatím poslední titul Libereckých se datuje do sezóny 2011/12, kdy celek vedený Jaroslavem Šilhavým překvapivě vyfoukl pohár jak Spartě, tak ambicióznímu obhájci titulu: Viktorii Plzeň. Opět se bojovalo do poslední chvíle. Ve 30. kole došlo na souboj „kdo s koho“. Plzeňští potřebovali pod Ještědem vyhrát, domácím stačila remíza. Ta se také zrodila, stav 0:0 znamenal třetí mistrovskou radost pro Liberec. Slávistickou stopu v tomto celku představuje hlavně trenérský štáb, který se přes Jablonec a Duklu přesunul až do Edenu, kde vyválčil mistrovský titul v roce 2017. Znovu v této sezóně zářili Jiří Štajner a na stopera předělaný Jan Nezmar, v kádru byl stále i Jan Blažek. Našli bychom tam ještě jedno jméno, se slávistickou minulostí a nepěknou budoucností: Lukáš Vácha.

V současné době se spolupráce mezi Slavií a Libercem ještě prohlubuje. Sportovní ředitel Jan Nezmar se v Liberci naučil svému řemeslu znamenitě, načež po dlouhém přemlouvání vyslyšel volání Jaroslava Tvrdíka a zakotvil v Edenu. Přivedl si ze severu svého dvorního trenéra Jindřicha Trpišovského s celým trenérským štábem a postupně následovalo několik hráčů, s nimiž měl trenér dobré zkušenosti: brankář Ondřej Kolář, stoper Ondřej Kúdela, pravý bek Vladimír Coufal a středopolař Petr Ševčík. Posledním úlovkem, který prošel Trpišovského rukama pod Ještědem, je stoper David Hovorka, který však přišel oklikou přes sousední Jablonec a jeden nejmenovaný klub z druhé strany řeky.

Že červenobílé nečeká lehké utkání je jasné z výčtu posledních vzájemných zápasů.

Letos na jaře se v Edenu zrodila remíza 1:1, když na krásnou branku Bořila odpověděl po rohovém kopu Braite. V rámci nadstavby se hrálo na hřišti Liberce a tvrdý zápas skončil další remízou – tentokrát 0:0. Na podzim 2018 Slavia dokázala pod Ještědem zvítězit, když hned na začátku utkání skóroval Miroslav Stoch z trestného kopu. Zápas se zdál být jasnou záležitostí potom, co odchovanec SKS v domácích službách Jan Mikula inkasoval druhou žlutou a musel do sprchy, jenomže domácí se nevzdali a výhru 1:0 musela kompletní červenobílá jedenáctka ubránit zuby nehty.

V sezóně 2017/18 Slavia Liberec porazit nedokázala. Jarní venkovní plichtě 0:0 předcházelo podzimní vyloupení Edenu, když tým ještě vedený Jindřichem Trpišovským přelstil družinu Jardy Šilhavého a odvezl si vítězství 2:1.

Ani v titulové sezóně 2016/17 nebyl mezi kluby nějaký větší rozdíl. Na jaře na gól Jardy Zmrhala odpověděl poněkud kontroverzní brankou, jíž předcházel faul na Bořila, domácí Ubong Ekpai a zápas tak skončil remízou 1:1. Na podzim v jednom z prvních zápasů pod vedením Jaroslava Šilhavého Slavia brankou Milana Škody zvítězila 1:0.

Jak předchozí řádky napovídají, jedná se o poslední vítězství Slavie nad Libercem v domácím prostředí!

Zápas v rámci pátého kola se díky výtržnostem slávistických rowdies odehraje před prázdným hledištěm. Komu bude tato „kulisa“ vyhovovat více, se teprve uvidí.

Tip na sestavu: Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – Souček, Král – Masopust, Hušbauer, Ševčík – van Buren

5. kolo - Sobota 10. 08. 2019 19:30

Fortuna liga, 2019/2020
1 - 0
1 - 0
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

39. Lukáš Masopust

FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec

Komentáře (101)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

  1. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    JS (přítel SN)     před 5 lety 09.08.2019 20:37 |  
    21 5

    Takže máme dva zápasy na to dát dohromady sestavu na play-off Champions League. Očekávám Stancia a Tecla v sestavě, jinak - v případě prvně jmenovaného - začnu pochybovat o koncepci naší přestupové politiky. Stejně tak Ševčík není levé křídlo a doufám, že JiT procitne ze své ignorace směrem k Balutovi, nebo aspoň „dá dokupy“ Olayinku, který má sice strašlivou přípravu a start do sezony, ale v Evropě byl vždy platný.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      ColinSKS     před 5 lety 09.08.2019 20:41 |  
      2 4

      obávám se že moje naděje na spolupráci nico - alex byly marné.
      zítra to vyběhne takto :
      kolář - coufal kúdela frydrych bořil - souček král - hušby ševčík masopust - MvB

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        Kontrapunkt     před 5 lety 09.08.2019 22:54 |  
        2 0

        Já bych se na tu dvojici AB-NC až tak neupínal. Ostatně, při tom současném složení kádru je docela umění udělat chybu v sestavě. Obdobně bezpředmětné, avšak v jiném smyslu, bývaly obavy, jestli na beka Nitrianského nebo Dostála, a jestli na hrot Juhara, Vošahlíka nebo Škutku.

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          eye     před 5 lety 09.08.2019 23:19 |  
          3 0

          Dostál byl lepší než Nitrianský!

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          Slávy syn     před 5 lety 10.08.2019 13:00 |  
          1 2

          S tou silnou sestavou, kterou lze při jakémkoli složení pokládat za trefenou, nesouhlasím. A to z důvodu našich pro mě nepříliš povzbudivých dosadadních výkonů. Upachtěné jednogólové výhry, s Karvinou remíza, hezká výjimka v Teplicích. Takhle se liga neválcuje, liga - upozorňuju! Až nastoupíme do Evropy, půjde o jiný sport, a teprve tam vyjde najevo, jak na tom vlastně jsme. Zatím mě námi předváděná hra žádnými euforickými pocity nenaplňuje a říkám si, že chyba může být právě v té sestavě. Pokud je jinde (v absenci nebezpečného útočníka, nižší úrovni stoperů, kterým musí vypomáhat Souček a chybí pak vepředu, v nedostatcích na křídlech), máme problém, který už nevyřešíme, tož věřím raději ve špatnou sestavu. S tím se něco dělat dá a já mám klidnější spánek.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Khadgar     před 5 lety 09.08.2019 22:24 |  
      1 7

      Pro tebe Ševčík křídlo není, ale pro trenérský tým je to jeho pozice číslo jedna, už jsem to tu jednou psal. A teď kdo tomu rozumí víc...

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        kexholm     před 5 lety 09.08.2019 22:55 |  
        8 0

        Tak Ševčík nemá na křídlo rychlost, primárně to určitě není jeho post, je to střední záložník, ikdyž na křídle může zahrát dobře, tak jako třeba v Teplicích.....

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      hiker42     před 5 lety 09.08.2019 22:55 |  
      1 3

      Vyborne postrehy, krome Tecla a Baluty se zbytkem naprosto souhlasim.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Rico1507     před 5 lety 10.08.2019 13:10 |  
      3 3

      Baluta není v nominaci... už mě to začíná fakt štvát... lepší by bylo kdyby si našel jiné angažmá...

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        Sedrousek     před 5 lety 10.08.2019 18:15 |  
        2 0

        Dneska to bude hodne tvrdy boj! Uz vidim jak jde Baluta do souboje treba s tim spartanskym kretenem co je ostrihanej podle kastrolu. Do dnesniho zapasu se tipologicky vubec nehodi.

  2. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    o5aradecek     před 5 lety 09.08.2019 20:44 |  
    3 1

    Přišlo mi zajímavé, co říkal Trpiš v předzápasovém videu. Něco ve smyslu, že když sleduje naše soupeře na videu, nehrají nikdy tak dobře venkovní zápasy, jako když přijedou do Edenu, kde se vždy díky plnému stadionu vybičují k maximálnímu výkonu a jejich hra "vyroste" a že před prázdným stadionem jim tato "výhoda" odpadá. :-) Tak aspoň jedno "pozitivum" se dá na prázdném stadionu najít.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      pehacko     před 5 lety 09.08.2019 20:53 |  
      17 1

      vyhrajeme pet nula a jsme v riti... protoze pristi zapas odpaluje pyro nezmar s vlckem a hazi ho na hriste at ma jindra ty nejlepsi podminky i na dalsi zapas!

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        o5aradecek     před 5 lety 09.08.2019 21:01 |  
        4 1

        Tréňovi se musí vytvořit ty nejlepší podmínky. :-)) Ale teda těch 5-0 by bylo super, výhra o gól bude dobrá.

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          MIKr.8     před 5 lety 10.08.2019 11:28 |  
          2 0

          Já mam v tipovačce 6:2 :)

  3. Oscar Dorley

    Mike     před 5 lety 09.08.2019 21:19 |  
    11 4

    Libereckou kolonu asi rozsiri Oscar. Fotbalista urcite vyborny, ale mam k tomu 2 poznamky. K cemu nam bude stredni zaloznik a je totalne neproduktivni. Ma 2 branky a 1 asistenci ve 41 zapasech za Liberec. To chodec Husby je 10x produktivnejsi.

    • Re: Oscar Dorley

      eye     před 5 lety 09.08.2019 23:23 |  
      2 3

      On je šikovnej, ale taky nechápu, k čemu nám bude. Ledaže by ho JiT chtěl přeškolovat na levé křídlo.

      • Re: Oscar Dorley

        kjandourek (admin)     před 5 lety 09.08.2019 23:33 |  
        12 2

        jako předpokládaná náhrada za Součka, kdyby odešel v zimě, případně i Krále, kdyby o něj byl zájem za rok... Musíme pořád myslet na náhrady hráčů za rok, či dva....

        • Re: Oscar Dorley

          eye     před 5 lety 10.08.2019 00:18 |  
          0 0

          Jasně, tak tohle už chápu.

        • Re: Oscar Dorley

          fps     před 5 lety 10.08.2019 10:41 |  
          2 13

          - výška: 1,74 m hmotnost: 63 kg, tak tohle tedy bude adekvátní náhrada za Součka, Krále a Traoreo
          - už se těším na nejsubtilnější mužstvo světa, Bořil, Hovorka, Coufal, Stanciu, Baluca, Ševčík, Oscar

          • Re: Oscar Dorley

            Edenjejenjeden     před 5 lety 10.08.2019 11:15 |  
            5 3

            Tak jestli budem hrát jako svýho času třeba Barcelona,tak proč ne,a jestli máš slabost pro vysoké hráče,zkus třeba basket :-)))

            • Re: Oscar Dorley

              fps     před 5 lety 11.08.2019 13:32 |  
              0 3

              Bořil, Hovorka, Coufal, Stanciu, Baluca, Ševčík, Oscar "budou hrát jako svého času třeba Barcelona", to je snad vtip

    • Re: Oscar Dorley

      fps     před 5 lety 10.08.2019 10:30 |  
      4 10

      tak tohle je snad jenom vtip, potřebujeme hlavně dva pořádné stopery, a ne hráče do zálohy kde máme plno kvalitních hráčů

      • Re: Oscar Dorley

        YuckFou     před 5 lety 10.08.2019 12:42 |  
        3 3

        Ale hovno.

  4. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Korsičan     před 5 lety 09.08.2019 23:41 |  
    0 1

    hostíme Liberec - dík

  5. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Korsičan     před 5 lety 09.08.2019 23:45 |  
    5 9

    Obecné ohrožení - 10 let pro ty frajery co házely světlice

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      wimpy     před 5 lety 10.08.2019 00:26 |  
      9 1

      Takhle, jak jsi to napsal, tak ty světlice házely těma frajerama.

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        Snivec     před 5 lety 10.08.2019 00:56 |  
        9 1

        a proto pro ty svetlice chce 10 let
        lidi zase neblbnete, jsem take nasr....., ale nekomu za tohle prat 10 let, to by se pak za vetsi prohresky muselo rovnou veset
        uz bych to vazne prestal resit, policie to ma v setreni a my fanousci pojdme dal

          • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

            wimpy     před 5 lety 10.08.2019 11:22 |  
            1 0

            Horní hranice trestní sazby jsou dva roky. Ovšem myslím si, že pro některé to může znamenat proměnění podmínky.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      YuckFou     před 5 lety 10.08.2019 12:44 |  
      0 1

      To tady nedostaneš ani za vraždu.

  6. Přítel Jandourek

    Cross     před 5 lety 09.08.2019 23:49 |  
    6 7

    Kolega Jandourek má často zajímavé statistické postřehy, ale co mu není vlastní je představivost.

    • Re: Přítel Jandourek

      kjandourek (admin)     před 5 lety 10.08.2019 10:55 |  
      3 3

      ??? To jako proto, že tip na sestavu je stejný jako byla posledně?

      • Re: Přítel Jandourek

        Cross     před 5 lety 10.08.2019 12:02 |  
        3 6

        Samozřejmě.

        • Re: Přítel Jandourek

          kjandourek (admin)     před 5 lety 10.08.2019 12:12 |  
          5 2

          No tak je to jenom tip, trenér se jím nijak řídit nemusí.... vycházím mimo jiné i z toho, že všichni hráči jsou k dispozici.... Samozřejmě bych mohl hodit nějakou sestavu, která bude co nejvíce šokující a budou v ní nejméně vytěžovaní hráči, ale to už nebude "tip" :-)

          • Re: Přítel Jandourek

            Cross     před 5 lety 10.08.2019 16:17 |  
            0 3

            No jo, však jenom tak kecáme o fotbalu, což nás baví.

  7. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    luva     před 5 lety 09.08.2019 23:52 |  
    10 5

    A co takhle : kolář - holeš kúdela frydrych bořil - král, traore - baluta, staciu, masopust - tecl
    :-)

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      ervin     před 5 lety 10.08.2019 07:03 |  
      1 2

      Ano je to i moje predstava kdy to zkoušet když ne teď ?

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Rico1507     před 5 lety 10.08.2019 13:18 |  
      1 3

      Baluta není v nominaci...:((

  8. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Dru Zeree     před 5 lety 10.08.2019 00:16 |  
    6 8

    Vzhledem k tomu jak hraje Liberec tak silně pochybuji, že nastoupí Baluta. Pro něj byl ideální zápas v Karviný, která hraje těžký hovno a jenom brání v bloku (což je vrchol taktického umu Straky). Tam si to měli Balů a Nico dávat. Proti Slovanu to bude zase řežba :/ ale musíme ty mrdky sejmout

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Rooney     před 5 lety 10.08.2019 00:37 |  
      15 5

      1. Kdyz si vzpomenu zejmena na prvni polocas s Karvinou, tak braneni v bloku si predstavuju trochu, resp. uplne jinak

      2. Tak nejak jeste chapu, ze se tu urazi Sparta s Plzni, ale proc nadavat zrovna Liberci do mrdek? To je opravdu tak tezke se vyjadrovat v ramci nejake slusnosti? Nebo je to takhle vice in?

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        cunak     před 5 lety 10.08.2019 06:32 |  
        2 8

        Třeba proto, že nehrají fotbal, ale okopávanou? Narozdíl o Těch dvou.

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          Rooney     před 5 lety 10.08.2019 07:54 |  
          10 2

          Tak ruku na srdce, my taky nehrajeme zrovna v rukavickach. Takovy Hazard by mohl vypravet...

          • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

            cunak     před 5 lety 10.08.2019 19:21 |  
            0 3

            Však také máme půlku kádru i trenéra z Liberce :(.

            • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

              Rooney     před 5 lety 11.08.2019 09:34 |  
              2 0

              A prineslo nam to nejuspesnejsi sezonu za hodne dlouhou dobu :) Navic krom agresivity a durazu k tomu ve Slavii pridali i tu fotbalovost.

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        Dru Zeree     před 5 lety 10.08.2019 08:24 |  
        0 5

        Každý má nějaký neoblíbený tým, pro mě je to Liberec.

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          Rooney     před 5 lety 11.08.2019 09:40 |  
          1 0

          Tak jestli to mas takhle, tak jo. Ja obecne nemam rad pohrdani a neuctu k souperi, akorat u ty Sparty a Plzne to chapu. Navic Liberec mam celkem rad, krom toho, ze se nam s nima nedari...

  9. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Mimoň     před 5 lety 10.08.2019 00:24 |  
    4 3

    Holeš by si měl občas taky zahrát...ale trenér to vidí. Ja přeji Mickovi gól. Ale mpzna bych zkusil i Jusufa na základ

  10. 100 let!!!

    Petr9608     před 5 lety 10.08.2019 07:30 |  
    18 1

    Zákaz diváků je o to smutnější, protože to byl zápas, kde jsme si mohli (a měli) připomenout 100 let od narození Standy Procházky. Není to tak dávno od chvíl, co dostal dres s číslem 90 a poté i 95....

    Bohužel, i web a FB klubu na to hrubě pozapomněl.

    Ve světle toho, že neopomněl na "hranaté" 36. narozeniny hráče, co u nás nic nepředvedl a dost možná ani do příchodou (pořádně) nevěděl, jestli nějaká Slavia existuje, je to o to smutnější.

    https://www.facebook.com/SKSlaviaPrahaFotbal/photos/a.408971449230/10157365202079231

  11. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    sicilianbrno     před 5 lety 10.08.2019 07:56 |  
    7 0

    Zapas bez divaku jsme si vyzkouseli pri utkani sparta vs turci a byl to zvlastni pocit..umel sem si predstavit nejake platno pred stadionem, kde by fandil x tisicovej kotel a atmosfera by pronikla az na hriste...skoda ze se o tom neuvazovalo :-)
    Otazka k Oscarovi, hodne lidi tu pise jako nahrada za Součka, on je to DZ? Myslel jsem že se svou postavou moc branit neumi a je to spis typ na misto hušbyho...dnes se na nej take zamerim...

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Sedrousek     před 5 lety 10.08.2019 18:21 |  
      0 0

      To by vas tam bylo maximalne 30 a jeste byste nastydli!! Bud rad ze na to muzes koukat v suchu doma nebo nejde v hospode.

  12. bez divaku

    ColinSKS     před 5 lety 10.08.2019 08:09 |  
    3 8

    tato rozhodnutí jsou nesmyslná. fotbal se hraje pro diváky a sponzory a televize. ti idioti z TS by si toto měli uvědomit. zkrátka nálada ve společnosti je taková jaká je. mě se taky světlice v horní řadě líbí, a podrobení se bych těžce kousal, ale je tady klub a zbytek diváků, co mají permice a dneska nemohou přijít dáky rozhodnutí made by boček nebo buček (nevím jak se ten osel jmenuje)

  13. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    hamlo1 (přítel SN)     před 5 lety 10.08.2019 09:38 |  
    8 1

    K sestavě, v Karviné mi připadalo, že by si mohl odpočinout Souček, ale nejsem trenér jen laický fanda.

  14. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    fps     před 5 lety 10.08.2019 10:22 |  
    2 12

    - bez diváku to bude dost nekouzelný zápas, úroveň zápasu bude špatná, můj tip bohužel 1:1
    - Kolář – Coufal, Škoda, Frydrych, Bořil – Souček, Král – Stanciu, Hušbauer, Olayinka – van Buren

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Fačín     před 5 lety 10.08.2019 10:56 |  
      6 10

      Úroveň zápasů je na naší straně bohužel špatná celou prozatímní sezonu, snad s výjimkou Teplic, které nám to trochu usnadnili hodně naivním fotbalem. Nicméně body zatím máme, jsme první, tak snad i hra začne k něčemu vypadat. Už je načase do toho běhání přidat trochu fotbalovosti.

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        Snivec     před 5 lety 10.08.2019 13:18 |  
        6 0

        Lidi rychle zapominaji a ztraceji soudnost. Ani minule mistrovske sezony nebyl kazdy zapas valec a krasa na pohled. Kdyz se to hodi, tak dokonce nekteri zduvodni nas dobry vykon tim, ze vlastne souper hral spatne. Neco hroznyho. Zatim jsme odehrali ctyri zapasy. Minulou sezonu jsme se Zlinem u nich prohrali 0:1 a nyni vyhrali 1:0, vykon to nebyl zarivy, ale ve Zline to nikdy nebylo lehke a vezeme cenne vitezstvi. Teplice byl valec. Olomouc tesne vitezstvi 1:0, ale ani minulou sezonu to nebylo vyrazne, pouze 2:1. V Karvine jsme se nemohli dostat 25 minut do hry, ale pak to byla jasna dominance a kdybychom dali aspon polovinu jasnych sanci, tak to je 3:0, nikdo by se nedivil a vsichni mluvi jinak.

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          ezechiel     před 5 lety 10.08.2019 19:43 |  
          0 1

          jenže v mistrovské sezoně jsi nemohl říci, že z 5ti zápasů ze 4 bolely oči a bylo to utrápené. Ano, náš duben bývá každoroční deka, ale ne červenec /srpen.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      kalex     před 5 lety 10.08.2019 12:37 |  
      4 4

      Táhni kam patříš, kurvo bolševická!!!

  15. ...

    PetCC     před 5 lety 10.08.2019 11:02 |  
    13 5

    Na stanici metra C zapálilo několik lidí světlice a naházeli je na eskalátor.
    Většin lidí jim tam za to nadávala.

    Bylo rozhodnuto, že metro na trase C musí týden jezdit bez cestujících.

    • Re: ...

      Wulfstan (přítel SN)     před 5 lety 10.08.2019 11:54 |  
      11 3

      A ti, kteří jim nadávali je zároveň ovšem kryli a schovali před policií ve svém davu, protože přeci nebudou udávat a jejich subkultura je důležitější než funkční metro.

  16. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    pethead (přítel SN)     před 5 lety 10.08.2019 11:08 |  
    1 2

    Tak jsem dneska v polosnění přemýšlel, jak zorganizovat přenos před stadionem. Vyžádat si povolení od O2, domluvit se se Slavií na prostoru a elektrice, sehnat velkoplošnou TV nebo plátno s projektorem, nějak informovat a do Edenu nalákat stovky či tisíce fanoušků, aby hráči slyšeli povzbuzování a oslavy akcí a gólů až na hřišti...

    No, a pak mi došlo, že by naše reakce slyšeli 30-60 vteřin po realitě. Tak jsem to vzdal... :)))

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      kalex     před 5 lety 10.08.2019 12:31 |  
      0 2

      Čekal jsem, že když to bude za zavřenými dveřmi a tak to bude dávat čt. Podíval se na program a o2. Jim to vlastně vyhovuje. Natáhnou si diváky, co by normálně šli na stadion. Fotbal pro fanoušky.

  17. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Radek097 (přítel SN)     před 5 lety 10.08.2019 11:53 |  
    6 0

    V Edenu jsme již dvakrát bez diváků hráli a to v sezóně 2010/2011.
    Oba zápasy jsme vyhráli, 28. kolo s Příbramí, kterou jsme porazili 3:2 po gólech Koreše, Tribuly a Pospěcha. V posledním kole jsme porazili Bohemians 1905 po gólech Koreše, Pospěcha a Čelůstky 3:0.
    Do obou zápasů nastoupil Vlček, který je teď vedoucí mužstva. Mimo jiné Bohemians 1905 v té době trénoval Hoftych, který vede dnešního soupeře.

    https://www.sport.cz/fotbal/ceska-1-liga/clanek/186504-od-bicana-po-pribram--slavia-vyrukuje-proti-souperi-v-hrobovem-tichu.html
    https://www.sport.cz/fotbal/ceska-1-liga/clanek/186520-zoufala-pribram-si-zahrava-slavia-ji-v-edenu-porazila-i-bez-divaku.html
    https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slavia-bohemians-3-0-tri-trefy-a-troji-louceni-zase-bez-divaku.A110527_101128_fotbal_min

  18. Utok

    Gino     před 5 lety 10.08.2019 12:20 |  
    7 4

    Buraka prosim az v 70 minute. Do te doby Jusuf.

  19. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Rico1507     před 5 lety 10.08.2019 13:16 |  
    6 21

    Tak A.Baluta znovu není ani v nominaci... nechápu tuhle ignoraci tohoto hráče!! Vloni jsem si našel k JT cestu, ale letos se to pomalu opět vzdaluje... žádné posílení kádru neproběhlo. Odešli 4 klíčoví hráči a to neskutečně pod cenou !!!! Nikdo z nich nebyl plnohodnotně nahrazen až na Stocha... náš má stopery, kteří ani zdaleka nemají na evropské měřítko, a ke všemu ignorujeme takové hráče jako Baluta!! Začínám být z toho znechucený....

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Kontrapunkt     před 5 lety 10.08.2019 13:22 |  
      2 1

      To ti sdělil přes Instagram, jo?

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        sicilianbrno     před 5 lety 10.08.2019 14:51 |  
        4 1

        Tak ale nějaký info od trenéra by již bodlo, ať víme jestli s ním počítají či nikoli...a co je za důvody jeho nenominace...nejen mě by to docela zajímalo...

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          kjandourek (admin)     před 5 lety 10.08.2019 15:28 |  
          4 4

          Neviděl bych v tom nic strašného - máme na soupisce 20 hráčů do pole, do nominace na zápas se jich vejde jenom patnáct... takže pokud holt jsou všichni zdraví, tak pět hráčů musí na tribunu... jejich čas přijde až budou nějací zranění, vykartovaní, nebo až bude na pořadu dne anglický týden...

          • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

            sicilianbrno     před 5 lety 10.08.2019 16:54 |  
            2 1

            15? To chceš říct, že na lavicku můžou je tři hráči do pole + brankář? To je blbost, vzdy bejvalo vic....a častá nenominace Baluty znamená že kvalitou nestačí ani na lavičku? To mě taky nepřijde, ale co my víme....

            • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

              kjandourek (admin)     před 5 lety 10.08.2019 16:57 |  
              1 1

              Mluvil jsem o hráčích do pole.... deset na hřiště a - pravda, ne pět, ale šest na lavičku... A na soupisce jich máme dvacet plus tři gólmany... takže pokud jsou všichni OK, tak musí čtyři na tribunu...

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      ŽerykRWS     před 5 lety 10.08.2019 16:25 |  
      2 3

      Z části v tom nenominovani Baluty vidím předzvěst tvrdého utkání. Jen mi nejde do hlavy proč se nesnažíme vnutit soupeři svou hru. Přijede přeci jen naše béčko.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Sedrousek     před 5 lety 10.08.2019 18:28 |  
      2 0

      Tak by me jeste zajimalo jestli ti vadi ze nehraje treba Hromada? Ten taky je v kadru Slavie a taky je to zaloznik.

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        Arya     před 5 lety 10.08.2019 18:32 |  
        2 0

        dneska třeba není ani na lavičce Ševčík

        • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

          Sedrousek     před 5 lety 10.08.2019 18:36 |  
          3 0

          Dobre ze mame siroky kadr.

          • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

            Arya     před 5 lety 10.08.2019 18:37 |  
            2 0

            na Holeše jsem zvědavá :)

  20. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Obr     před 5 lety 10.08.2019 17:02 |  
    1 0

    Cekam v zakladu Stanciu, protoze je nejvyssi cas ho stavet, jestli nam ma pomoct do LM. Na hrotu bude asi opet Buren, protoze Jusuf je prej fyzicky stezi na polocas. Doufejme, ze se rozstrilime a smaznem Liberec nejakym vyssim pridelem

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Arya     před 5 lety 10.08.2019 17:18 |  
      0 0

      Tak o tom dost pochybuju...zrovna s Libercem to obvykle nebývá zrovna hezký fotbal
      vidím to tak na 2:1

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        Obr     před 5 lety 10.08.2019 17:27 |  
        4 0

        Cejtim v kostech, ze dneska to bude jinak. Zatim hrajou tužku

  21. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    zeleznik2     před 5 lety 10.08.2019 17:35 |  
    0 1

    Dnes prostě nic než výhra. Ikdyž asi tradiční 1:0. Budu spokojený. Očekávám bojovný průběh s minimem šancí na obou stranách. Sestava zřejmě beze změn, ikdyž J.T. určitě nějakým jménem nakonec překvapí.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      Sedrousek     před 5 lety 10.08.2019 17:56 |  
      1 0

      Na 1:0 tradicne hrajou drevaci z Plzne!

      • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

        zeleznik2     před 5 lety 10.08.2019 19:25 |  
        0 2

        Ze čtyř zápasů, dvakrát utrápená výhra 1:0 a v Karviné k tomu rovněž bylo nakročeno, kdyby Suk nebo Mick proměnili 1000 % šance.

  22. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Sedrousek     před 5 lety 10.08.2019 17:55 |  
    2 0

    Dneska to bude takto. 2:0 (1:0)
    V tipovacce to sychruju zolikem!

  23. Stav okolo Baluty

    houston (přítel SN)     před 5 lety 10.08.2019 18:29 |  
    2 1

    Proč, když už se říká o pověstný otevřenosti Jít, se nesmíme dozvědět nic o situaci okolo Baluty ? Já jsem doufal, že s příchodem Stancia jeho role bude důležitější. A zatím...

    • Re: Stav okolo Baluty

      ezechiel     před 5 lety 10.08.2019 19:29 |  
      0 0

      to bych řekl, že naopak. Přeci jen jsou to hráči na stejný post a podobně hrající a ze Stancia mám o něco lepší pocit.

  24. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Arya     před 5 lety 10.08.2019 18:30 |  
    4 0

    Stanciu v základu

  25. Strašák

    amon     před 5 lety 10.08.2019 19:33 |  
    2 1

    někde jsem v tisku zaznamenl strašákův názor, že občasném excesy by se měly promíjet a že nemá rád na fotbale "sterilní" prostředí.. Jestli to čteš Lukáši, můžeš mi napsat, jak se ti to líbí dneska?

    • Re: Strašák

      ezechiel     před 5 lety 10.08.2019 19:39 |  
      0 0

      myslím, že o tom mluvil před zápasem s olomoucí, po ní se zatím nevyjádřil,takže, kdo ví?

  26. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    houston (přítel SN)     před 5 lety 10.08.2019 19:43 |  
    0 0

    Pepík to má dneska na noze...

  27. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    ColinSKS     před 5 lety 10.08.2019 19:45 |  
    0 3

    nemohu si pomoci ale souček je úplně mimo formu

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      ezechiel     před 5 lety 10.08.2019 19:56 |  
      0 0

      no ne každému se daří, ale je vidět, že mu to nelepí.

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      amon     před 5 lety 10.08.2019 20:19 |  
      1 0

      máš pravdu, v Karviný nás to stálo 2body, ale je to důsledek toho, kolik toho ten kluk odehrál. On jede defacto bez pauzy nonstop rok v kuse (liga, poháry, repre + ta pos... nadstavba).

    • Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

      amon     před 5 lety 10.08.2019 21:29 |  
      1 0

      dneska ale zařídil gol a ta jeho hlavička byla golová- Nguyen tohle chytne jednou za život

  28. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    ezechiel     před 5 lety 10.08.2019 20:07 |  
    0 1

    Uslyšíte to ode mě poprvé, ale dal bych tam Balucu, leví strana je neviditelná.

  29. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    ezechiel     před 5 lety 10.08.2019 20:11 |  
    0 0

    Paráda Souček, konečně!

  30. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    amon     před 5 lety 10.08.2019 20:23 |  
    0 0

    líbí se mi noví hráči v základu. Stanciu, to je pan fotbalista, jen to padání (halt balkánci, mají to v genech). Holeš + Maso ok (dobře že to hlavou trefil, on je schopný přestřelit z metru). Frýďa- 2 minely- on půjde nahoru, ale na Evropu to není (v lize ok). Líbí se mi Cuf a tak jak jsem se bál Hovorky, tak tam fakt problém není a rozehrávku má parádní. co bohužel nemáme, to je útočník. Dobrý MvB dostal prostoru spousty, ale dal bych šanci dalším. Kua, bejt tam 16tis. lidí, vypadalo by to jinak.

  31. Re: V pátém kole hostí Slavia Slovan Liberec

    Sedrousek     před 5 lety 10.08.2019 21:27 |  
    0 0

    Bylo slyset ze z Liberce prijeli vsichni, ale dulezity je ze to kluci zvladli a ze jsou 3 bodiky doma. Dobra zprava je, ze to slo i bez pyra. Jen tak dal!!