Domácí pohár

Osmifinále MOL Cupu: Ostrava - Slavia 2:0 po prodloužení

Osmifinálový los domácího poháru postavil slávistům do cesty loňského finalistu, a tak červenobílí po perném týdnu, kdy změřili síly se špičkou evropskou i domácí, vyrazili do Ostravy. Bohužel, nabuzený Baník byl nad síly slávistických fotbalistů a po nezáživném průběhu nakonec v prodloužení dvěma hlavičkami rozhodl o svém postupu po výhře 2:0.

Trenér Trpišovský logicky některé hráče pošetřil. Úplně mimo hru zůstali Souček, Bořil a Olayinka, jenom na lavičku usedli Stanciu, Coufal a Tecl. Baník postavil relativně nejsilnější možnou sestavu a do Slavie se zakousl podobně, jako to viděl  o víkendu u Plzně. Hned ve třetí minutě si na rohový kop Hrubého naskočil Stronati a zatřásl břevnem Kolářovy branky. Slavia se do tempa dostávala pomalu, hru rozhýbával hlavně Hušbauer svými přesnými pasy, se kterými ne vždy dokázali jeho ofenzivní spoluhráči správně naložit. Ve 21. minutě Fillo přetlačil Provoda a jeho šanci musel řešit Kolář. Na druhé straně mohl kontrovat Masopust, ale asi ani on netuší, co chtěl s míčem udělat, jeho pokus o centr, či střelu mířil někam na rohový praporek. Hrál se nezáživný fotbal. Slavia od nějaké dvacáté minuty držela míč více na kopačkách, ale zpevněnou obranu Baníku nedokázala nic vymyslet. Domácí postupně sázeli na rychlé hráče zvláště na své pravé straně, kde Reitera doplňoval z obrany Fillo. Ve 43. minutě hostím zatrnulo. Obrana vyřešila nájezd domácích, Zelený místo odkopu nalil míč Kolářovi, ten se kličkou zbavil Kuzmanoviče, ale narazil na Diopa, naštěstí pro hosty se míč dostal zpátky ke Kuzmanovičovi do ofsajdu. Navíc i tuhle šanci dokázal Kolář vychytat. První půle tak nemohla skončit jinak, než remízou 0:0. 

I ve druhé půli začal Baník náporem a Slavia byla vlažná. Situace, kdy z vlastního vhazování dokázal Zelený vyrobit roh, byla až komická. Slavia vyrovnala hru po pětu minutách a i nadále se hrála opatrná hra. Bylo evidentní, že se hraje o postup, nikoliv o tři body. V 64.minutě po hodně neurovnané pasáži sáhl trenér Trpišovský k prvnímu střídání a dnes velice špatného Provoda nahradil Stanciu, o osm minut později podobně nevýrazného van Burena nahradil Júsuf. Více však zlobil Baník. Po rohu Fleišmana hlavičkoval opět Stronati, jeho pokus nad branku přizvedl Frydrych. v 79. minutě si Reiter za blahoskloného přihlížení rozhodčího Královce přidržel Stanciua, sebral mu míč a postupně se prokličkoval až před Koláře, tomu se podařilo jej vytlačit do úhlu a nakonec z toho nebylo ani zakončení. Začala poslední desetimintovka a na nějakou šanci hostů, natož snad na pořádný zákrok Laštůvky se stále čekalo marně. V 88. minutě Júsuf sklepl balón ke Stanciuovi ten si nechal balón skočit, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče. Až v 90. minutě si na rohový kop Hušbauera naskočil Frydrych a alespoň trefil prostor mezi třemi tyčemi. Laštůvka jeho pokus bez problémů chytil do prstů. A tak se šlo do prodloužení.

Tam už nevyběhl pravý obránce Holeš, kterého nahradil Coufal, ovšem hra se nezměnila. Všechno ze strany hostí bylo pomalé a nepřesné. Ve 102.minutě přišlo to, co přijít muselo. Sudí opět přehlédl lehký faul na Zeleného, Fillo zprava odcentroval a Dame Diop hlavou otevřel skóre - 1:0. Slavia musela konečně zapnout, ale turbo se ne a ne nahodit. Do druhé části prodloužení vyběhl Tecl a byl to právě on, kdo hned na začátku vybojoval roh a po něm hlavou Laštůvku překonal, ale na brankové čáře stojící dvojblok obránců už prostřelit nedokázal. Baník však nějaký tlak nepřipustil. Vystřídal ty nejunavenější a snažil se hrát co nejvíce dopředu, hnaný frenetickým obecenstvem. Po rohovém kopu Hrubého odvrátil Kúdela jenom k Fillovi, jeho rána byla nepřesná. Ve 116. minutě Jirásek posadil centr z trestného kopu na hlavu střídajícího Smoly a ten přidal pojistku. Slavia se na nějakou reakci již nezmohla a s druhou domácí soutěží se loučí  osmifinále.

4. - Středa 30. 10. 2019 17:00

MOL Cup, 2019/2020
2 - 0
0 - 0
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava

102. Diop; 116. Smola

SK Slavia Praha
SK Slavia Praha

Komentáře (434)

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení a registrovaní uživatelé. Přihlašte se zde

Komentáře v tomto článku mohou číst pouze přihlášení uživatelé